Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC bevestigt: 'We moeten ook spelers durven te verkopen om te groeien'

Laatste update:

PEC Zwolle heeft het vertrek van Jody Lukoki bevestigd op de officiële website van de club. De Bulgaarse kampioen Ludogorets Razgrad maakte eerder op de vrijdag al bekend dat de aanvaller op 1 juli zou aansluiten bij het trainingskamp in Oostenrijk en de transfer is nu dus officieel. Naar verluidt wordt Lukoki de duurst verkochte speler uit de geschiedenis van PEC.

/

De betaalde transfersom zou 'zes nullen' bedragen, maar technisch directeur Gerard Nijkamp wil daar niets over kwijt. "Jody heeft het afgelopen seizoen een goede bijdrage geleverd aan het meest succesvolle eredivisieseizoen uit de clubhistorie", zegt de sportbestuurder op de website van zijn werkgever. "Het is voor ons sportief gezien jammer dat hij vertrekt, maar aan de andere kant moeten wij als club, willen we de stap maken naar een stabiele middenmoter in de Eredivisie, ook spelers durven te verkopen om te groeien. We bedanken Jody voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij Ludogorets."

De 22-jarige Lukoki speelde slechts een jaar voor PEC, dat de rechtsbuiten vorig jaar overnam van Ajax. In het seizoen 2013/14 speelde hij al op huurbasis voor SC Cambuur. Lukoki speelde 31 competitiewedstrijden voor PEC en haalde met de ploeg van Ron Jans de bekerfinale. Die werd verloren van FC Groningen.

PEC Zwolle zal Jody Lukoki gaan missen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow, een bedrag met zes nullen voor een blinde hardloper. Dat heeft pec goed gedaan

26 juni 2015 om 15:50

Rond welk bedrag zou het kunnen liggen? Boven de 2 miljoen zou heel netjes gehandelt zijn door PEC

26 juni 2015 om 15:52

Gezien de financiele middelen van de clubs in de Championship zou het zomaar eens 2M of nog meer zijn.

26 juni 2015 om 15:57

Ludogoretz komt uit hongarije..... championship? Waar maak je die connectie?

26 juni 2015 om 15:59

Waar maak jij connecties ? Ludogorets komt uit Bulgarije ...

26 juni 2015 om 16:20

Mijn excuus bulgarije, ligt iig niet in de championship.

26 juni 2015 om 15:50

Ja, maar hij deed het ook best goed en was altijd dreigend. Denk dat het bedrag rond de miljoen ligt.

Goede investering, goede aankoop, en goede verkoop, klasse PEC

Mokotjo ging weg voor 1.5 miljoen dus dan zou er voor Lukoki nog meer betaald zijn. Knap werk PEC !

Met dit geld eerst zorgen dat de financiën weer prima zijn lijkt mij zo

Grappig dat iedereen PEC rijk rekend! Nu weer 6 nullen, maar nog even ter herinnering vanaf vorig seizoen: Mokotjo naar Twente (iedereen heeft er geld aan verdient, behalve Pec); Klich voor zelfde transfersom terug; Lachman (transfervrij); Narsingh naar Cambuur (transfervrij); Mokhtar (clausule); Achenteh (clausule); Van der Werff (transfervrij naar Vitesse); Diederik Boer (nagenoeg tansfervrij i.v.m. bewezen diensten); Gravenbeek (transfervrij naar Nec); 1 miljoen omzetstijging in het meest succesvolle jaar; 1,3 miljoen meer salariskosten, wat neerkomt op 3 ton verlies. Zoveel transfers die nog niet eens dit tekort dekken. Salarisslurpers als Necid; de Griekse kolonie; Bjelica; Babalj, Becker, Labylle dragen vervolgens ook bij aan dit tekort, maar hebben op een enkele uitzondering na, niet zo heel veel toegevoegd.
Ik hoop op al die nullen, maar er zullen wel weer allerlei kapers als Ajax, investeerders en clausules vastliggen die al die nullen snel doen verminderen. Bovendien zal een klein gedeelte geinvesteerd mogen worden door de Knvb i.v.m. categorie I.
Stoer gesproken van Nijkamp om te roepen dat je van alles moet durven om een stabiele middenmoter te worden, maar oei, ik had liever gehad dat die contracten wat beter in elkaar hadden gezeten en er wat meer beheersing was geweest op die stijging in loonkosten. Had je nu niet aan de bedelstaf bij de gemeente en met de strop om de nek bij de Knvb te boek gestaan en uitbreiding van het stadion kunnen uitvoeren. Het gaat heel moeilijk worden komend seizoen, zeker als je bedenkt dat 2 sterkhouders als Drost en Saymak ook nog in de belangstelling staan en de hoofdsponsor waarschijnlijk niet eens aan zijn verplichtingen van het afgelopen seizoen heeft kunnen voldoen. Hoezo, je moet durven.... Dat ben ik met Nijkamp eens.... ,,durven goede contracten af te sluiten en investeren''. Maar dat zijn ze bij PEC minder goed in.
Ik hoop dat ik ongelijk krijg, het is allemaal iets te positief.

26 juni 2015 om 16:38

Peinke kom op ..

Je bent altijd zo negatief hier, tuurlijk zijn er heel wat fouten gemaakt in het verleden.
onder andere
- van wonderen en zijn failliete sponsors ..
- te makkelijk gesloten contracten met spelers waardoor je geen restwaarde er aan over houd.

Maar laten we het positief bekijken, degelijke spits aangetrokken, Drost heeft nog een 2 jarig contract dus zouden we eventueel ook veel voor kunnen vangen en wellicht ontploft de markt nog met betrekking tot Saymak ( Turkse interesse ? ) + uitbouw stadion wat ook weer meer geld opbrengt

We zijn vorig seizoen 6de geworden met de 14de begroting, ook volgend jaar moeten we er toch wel in kunnen blijven met ( met alle respect ) de Graafschap, Excelsior en Nec.

En betreft Lukoki, die heeft niet veel laten zien afgelopen seizoen en toch verkoopt PEC hem voor een bedrag boven de miljoen, prima gedaan.

Positief blijven dus, we zitten in de beste periode ooit voor PEC op sportief gebied en heb alle vertrouwen dat de directie dit financieel ook goed uit gaat spelen, geniet!.

26 juni 2015 om 16:46

Ach, realistisch is niet per definitie negatief. Sportief gezien prima, organisatorisch is het nog steeds een rommeltje. De organisatie rondom een club is een voorwaarde om stabiliteit te krijgen in de prestatie. Dat is er zeker nog niet en die dikdoenerij, slechte contracten e.d. zal PEC nog heel veel naweeen hebben. Ik heb eerdere faillissementen van deze club meegemaakt, maar klaarblijkelijk heeft PEC daar niet van geleerd. Ik zie liever over een aantal jaren nog een Pec, liefst in de eredivisie, maar kan ook zo maar een divisie lager zijn. Verkopen van nog 2 sterkhouders is gewoon nestelen bij de onderste 5, zo simpel is het toch? Maar goed, jij mag het negatief vinden, geen probleem. Ik zie alleen net iets te weinig argumenten om mijn bewering tegen te spreken. Dat is dan wel weer jammer als je reageert met ,,negatief''.

26 juni 2015 om 17:09

Ik probeer jou argumenten helemaal niet tegen te spreken.
Sommige punten gaan ook helemaal niet goed maar laten we dan in ieder geval wel het vertrouwen hebben dat die punten verbeterd gaan worden.

En ja we zullen wellicht nog 1 misschien wel 2 sterkhouders kwijt raken maar we hebben geen reden om te denken dat onze scouting hun werk niet goed doet om dit op te vangen ( zie afgelopen jaren ).

Meestal als ik jou zie reageren is het gewoon niet al te positief terwijl er toch ook genoeg dingen fantastisch gaan, vandaar dat ik even een reactie erop plaatste.
Realisme is goed, maar dan moet je ook de goede punten meenemen.

Het kan nog altijd slechter he, kijk naar FC Twente of Nac.

27 juni 2015 om 09:24

Realisme is niet per se negatief daar heb je gelijk in. Jou perceptie van de realiteit is echter wel negatief. En ook vrij eenzijdig. Zal vast iets inzitten wat je zegt, maar het lijkt zo vreemd om bij elk stuk over pec met een negatief klinkende reactie te komen, die ook eigenlijk elke keer dezelfde inhoud kent. Het is nou niet dat je steeds iets nieuws wil laten horen ofzo...

27 juni 2015 om 09:51

Mijn perceptie van realiteit zijn feiten. Ook nu reageer ik op positieve publicaties van Nijkamp en co. Nimmer hoor je geluiden over de plannen om stabiliteit in de organisatie te krijgen, maar alleen maar om een stabiele middenmoter te worden. Korte termijn geneuzel, deze heren (visscher/nijkamp willen op korte termijn succes en dat loopt vaak niet goed af. Voorbeelden te over, kijk iets oostelijker zou ik zeggen....
Je zult toch eerst je organisatie op orde moeten hebben. Categorie I, garantstelling van gemeente, slecht verkoopbeleid, wanbetalende hoofdsponsoren, aflopende contracten binnen een jaar, bevriezen van de stadionuitbreiding; allemaal feiten die de continuiteit van PEC in gevaar brengen. Daar zou jij je ook drukker om moeten maken, mits je een successupporter bent, dan interesseert je continuiteit niet. Dan spring je gewoon weer naar een andere club als supporter. Ik niet, 45 jaar onafgebroken supporter, in good en bad times.
Ik kan het niet vaak genoeg roepen, wakker worden. Anders vergaat het ons misschien volgend seizoen misschien wel net zo als NAC en Roda JC. Ook daar hielden ze het niet voor mogelijk, maar je ziet maar.
Je mag het altijd tegenspreken, alleen zie ik nooit een enkel tegenargument over feitelijkheden. Feiten herhaalt zich nogal makkelijk, in tegenstelling tot veel gezwam en mooi-weer-verhalen. Feiten, daar gaat het om. En dat ziet er niet goed uit voor Pec, zelfs niet met dat miljoentje wat ze nu ,,overhouden'' (is maar weer de vraag) aan de transfer van Lukoki.

26 juni 2015 om 16:38

Wat verwacht jij, ik denk dat vitesse de belangstelling van Drost kenbaar gaat maken. In Arnhem zijn er geluiden dat Drost zou komem,jij er iets van meegekregen in Zwolle?

26 juni 2015 om 16:45

@ Peinke Dat jij weet hoe je het woord positief moet schrijven verbaast me, ben je eigenlijk wel PEC supporter? On: blij met deze verkoop, nu nog Drost of Saymak verkopen en we zijn weer een stap dichter bij veilige categorie 2

26 juni 2015 om 16:47

Ook voor jou geldt: realisme is niet per definitie negatief en spreek mijn feitelijkheden met argumenten maar tegen.... geen probleem, daar is dit forum voor.

26 juni 2015 om 22:34

Jouw feitelijkheden???? Je mening bedoel je en die is zeer negatief. Als we twee sterkhouders verkopen eindigen we bij de onderste vijf? Hoe kom je erbij? Vorig jaar vertrokken Klich en Mokotjo en kijk waar we afgelopen seizoen zijn geëindigd. Je moet feiten niet met je mening verwarren.

27 juni 2015 om 09:59

Nou, benoem a.u.b. wat mijn mening is en geen feitelijkheden.... Je komt waarschijnlijk niet eens tot 1. Jij reageert om te reageren, prima, maar het is 4 regels onzin!

29 juni 2015 om 12:25

Zolang jij het verschil niet weet tussen een mening en een feit houd de discussie op. Waarschijnlijk ben je zo in je eigen mening gaan geloven dat je het als een feit ziet.

26 juni 2015 om 16:46

Mee eens, aangezien Pec in categorie 1 zit, denk ik ook dat de smaakmakers gaan vertrekken, Pec houdt daardoor een matig team over denk ik.

26 juni 2015 om 17:22

Ik ben het wel eens met Peinke. De uitgaande transfers sloegen financieel gezien natuurlijk nergens op. Alhoewel we wel moeten rekenen of we deze spelers zonder clausule ook hadden gehad.
Daarnaast snap ik absoluut niet waarom er geen contracten worden verlengd.
9 spelers hebben een contract voor nog maar 1 jaar. Waarvan (4 basisspelers)
3(!) spelers hebben een contract voor 2 jaar, waaronder Drost. En het enige lichtpuntje is dat Ryan Thomas vastligt tot 2018. Ik ben benieuwd hoe de toekomst eruit gaat zien zo. Ik zie het somber in..

Heel wisselvallig bij Pec. Je wist nooit wat je van hem kon verwachten; een bout pot of een pot met flitsende acties maar weinig rendement. Twee goals en nauwelijks assists, uitstekende transfer voor Pec. Met Sheraldo Becker hebben ze al een speler als Lukoki.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren