Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain betaalt 80 miljoen voor nieuwe spits; Feyenoord vreest

Laatste update:

Gonçalo Ramos maakt definitief de overstap naar Paris Saint-Germain, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De spits komt over van Benfica, dat in de zomer van 2024 in totaal 80 miljoen euro zal ontvangen voor zijn goudhaantje. Om de Financial Fair Play-regels te ontwijken huren de Fransen de Portugees eerst, waarna hij volgend jaar zomer verplicht definitief wordt overgenomen. Mogelijk komt Benfica in de zoektocht naar de opvolger van Ramos uit bij Feyenoorder Santiago Giménez, die volgens UOL Esporte hoog op het lijstje staat van de club uit Lissabon.

Romano meldt dat de clubs een mondelinge overeenkomst hebben gesloten over de 22-jarige Ramos en dat alleen nog het papierwerk in orde gemaakt moet worden. Van de 80 miljoen is 65 miljoen een gegarandeerde som. De overige vijftien miljoen kunnen middels bonussen verdiend worden. Voor Ramos ligt er een vijfjarig contract klaar in het Parc des Princes, al zal hij het eerste seizoen dus officieel gehuurd worden. De transfer van de goaltjesdief naar de Franse hoofdstad komt niet uit de lucht vallen. Donderdag meldde Romano al dat een overstap in de lucht hing. Ramos staat tot de officiële bekendmaking nog tot medio 2025 onder contract bij Benfica.

De Parijzenaren lieten hun ogen eerder deze zomer ook vallen op onder meer Harry Kane (Tottenham Hotspur), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) en Rasmus Højlund. Laatstgenoemde heeft zijn transfer van Atalanta naar Manchester United inmiddels afgerond. Ramos presenteerde zich afgelopen seizoen aan het grote voetbalpubliek. Met 27 goals en 12 assists in 47 optredens maakte hij grote indruk en leverde hij een grote bijdrage aan de landstitel van Benfica. Middenin het seizoen liet hij zich ook zien op het WK. Ramos kreeg in het tweede en derde groepsduel de voorkeur boven Cristiano Ronaldo en maakte tegen Zwitserland (6-1) een hattrick.

Santiago Giménez
Benfica-trainer Roger Schmidt voelde de bui hangen en maakte al bekend dat Ramos niet in zijn selectie zou zitten voor het Supercup-duel met FC Porto op 9 augustus. Mogelijk komen as Águias uit bij Feyenoord om de spoedig vacante spitspositie in te vullen. Zo liet Bruno Andrade, journalist van onder meer UOL Esporte, weten dat Benfica Giménez op het oog heeft als mogelijke vervanger van Ramos. Naast de Mexicaan staan ook Lucas Beltrán (River Plate), Pedro dos Santos (Flamengo) en Marcos Leonardo (Santos) op het lijstje. Giménez verlengde deze week nog zijn contract bij Feyenoord tot medio 2027.

Desondanks kon de goaltjesdief een vertrek uit De Kuip niet uitsluiten, zo vertelde hij tegenover ESPN. "Alles kan gebeuren in het voetbal. De ene dag ben je hier, de andere dag daar. Het hangt meer van de clubs af dan van de speler. Er kan een partij komen met een aanbod dat niet te weigeren is. Je weet het nooit." Ook Feyenoord-trainer Arne Slot kon niets uitsluiten. "Wij proberen hem op deze manier langer bij ons te houden, maar die zekerheid heb je in het voetbal zo goed als nooit." Toch biedt de contractverlenging hoe dan ook positieve kanten. "Een voordeel voor ons zou kunnen zijn dat een exorbitant bedrag na die contractverlenging nóg wat exorbitanter zal moeten zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

50 miljoen niks minder, wilt graag blijven en feyenoord hoeft niet meer te verkopen

6 augustus 2023 om 21:43

70-80

6 augustus 2023 om 21:46

Lol 70-80, hoe kom je daarbij dan?
Hij moet echt niet voor een appel en een ei weg maar 70-80? Ik ben benieuwd naar je motivatie

6 augustus 2023 om 21:48

Vergelijkingen met Antony, Hojlund etc. In 3,2,1...... !! Valt niet uit te leggen aan dit soort gasten.

6 augustus 2023 om 22:03

Heeft alles om uit te groeien naar Europese top, enorm populair in Mexico en Zuid Amerika. Je ziet aan alles dat het een topspits gaat worden

6 augustus 2023 om 22:23

Haha nou ik hoop het van harte voor je maar ik ben het niet helemaal met je eens. Leuke / goede spits maar 70-80mil slaat natuurlijk nergens op.

6 augustus 2023 om 22:24

Nou nou... daarom zat hij de hele gold cup op de bank en mocht hij als wisselspeler steeds invallen..

6 augustus 2023 om 22:47

Uitleg? Kwestie van vraag en aanbod. Benfica moet een spits hebben en Feyenoord hoeft niet te verkopen. Feyenoord weet dat Benfica geld heeft door de verkoop van ramos. Plus gimenez is toch net winnaar gold cup. Drijft de prijs allemaal op. Een wanhopige club als Benfica kan daar zomaar 60 miljoen voor neerleggen.

6 augustus 2023 om 23:13

Mijn eerste ingeving zou ik ook geen 70 miljoen zeggen voor gimenez, maar als ik nou naar de cijfers kijk van deze ramos dan zijn die nou ook niet echt denderd beter dan die van gimenez, met 19 doelpunten 4 meer dan gimenez, in de competitie dan, maar ook meer minuten, per doelpunt/assists had ramos 110 minuten nodig, gimenez 113. Ramos heeft cl gespeeld, maar dat was nou ook niet geweldig,10 wedstrijden 3 goals en 1 assist maar gescoord in 1 wedstrijd tegen brugge (nummer 4 van belgie) en 1 tegen macabi haifa (die het jaar er voor nog laatste einigde in de conference league bij feyenoord in de groep. Misschien dat iemand die hem veel ziet me meer kan vertellen, maar waarom zou feyenoord niet een vergelijkbaar bedrag in het begin vragen, ze zijn ook nog eens beide 22.

6 augustus 2023 om 23:15

70/80 miljoen voor een spits die Johnny van Beukering vibes liet zien afgelopen weekend lijkt me toch wat voorbarig...

Net bijgetekend, denk niet dat ze 70 miljoen ervoor neertellen wat ik wel zou gaan vragen als Feyenoord.

6 augustus 2023 om 21:46

70 miljoen? Schei uit man. Zeer goede spits die Gimenez, maar we moeten niet doen alsof hij de ED aan gort geschoten heeft... Aanvoerder Kokcu ging voor 30. Deze Ramos voor 65 tot 80. Oke, zijn contract is net verlengd, maar Feyenoord gaat hier echt niet meer dan 50 voor krijgen hoor. En dat is al een mega deal. We doen tegenwoordig of 30 miljoen een schijntje is en iedere spits dat al waard is met voorrijkosten..

6 augustus 2023 om 22:05

Volgens mij vergeet je dat Feyenoord niet hoeft te verkopen, Gimenez is gelukkig en heeft net zijn contract verlengd. Dan moet je alleen luisteren naar absurde bedragen zoals 60+ miljoen. Dat gaat Benfica niet betalen oftewel hij blijft gewoon.

6 augustus 2023 om 23:39

Heeft deze ramos met zijn 19 doelpunten de Portuguese competitie helemaal aan gort geschoten dan? Zijn er maar 4 meer dan gimenez maar ook meer minuten. Het is nou niet dat hij in de champions league tegen de grote clubs op dreef was (iniedergeval goals en assists dan) alleen tegen brugge en haifa 3 goals en een assists. Ze zijn tevens ook beide nog 22. Dan zou ik het niet gek vinden dat feyenoord een vergelijkbaar bedrag zou vragen helemaal nu hij net bijgetekend heeft en nog 4 jaar vast ligt, denk niet dat ze het krijgen, maar zou goed kunnen begrijpen als ze het gewoon vragen.

7 augustus 2023 om 00:12

Ik denk dat je onderschat wat een WK doet. Goncalo Ramos heeft zich op het WK toch aardig doen gelden... Want als we op die manier toch alles om laag gaan praten: wat is dan een Conference League precies waard. Begrijp me niet verkeerd, maar het zou de deal van de eeuw zijn als Feyenoord meer dan 50 miljoen voor Gimenez weet te krijgen.

7 augustus 2023 om 02:50

Ze moeten gimenez ook lekker in Rotterdam houden. 80 miljoen vragen dan gaan ze met de staart tussen de benen terug naar Portugal

7 augustus 2023 om 13:46

Aardig doen gelden? 1 geweldige wedstrijd en voor de rest gewoon niks, in de groepsfase kwam hij totaal net aan 20 minuten, die wedstrijd tegen Zwitserland was die geweldig maar daarna tegen Marokko was het 3x niks.
Daarnaast zeg ik ook niet dat 50 miljoen niet veel zou zijn, maar met feit dat hij net heeft verlengt en nog 4 jaar onder contract staan kan je wat mij betreft wel gewoon lekker bij 70 beginnen en anders niet. Misschien stoot hij dan antony van de troon als deal van de eeuw, want die staat nu nog duidelijk op 1 dan. Dus raad ook gewoon lekker dezelfde tactiek aan, een ongelofelijk bedrag vragen, poot stijf houden en anders lekker niet en dan kijken wat er van komt.

Maak die 80 mln dan maar gelijk over

Koopjesdagen zijn voorbij in Rotterdam.

6 augustus 2023 om 22:42

Haha de koopjesdagen zijn voorbij zegt die, volgens mij is jullie aanvoerder net voor een appel en een ei vertrokken richting diezelfde club dus dat is zeker nog niet zo

6 augustus 2023 om 22:46

Precies ... en nu is dat afgelopen ...

Zie Geertruida die ze dachten voor 15 mln mee te nemen. Zal vast vertrekken, nog niet voor het "Timber-bedrag", maar wel fors meer.

Kom maar met de megabedragen in 3….2….1… Gooooo…. Dat was zijn enige seizoen in de Eredivisie.. Geld doet wonderen!

Benfica is bezig met Beltran van River, al is Fiorentina ook serieus in de markt. Hij heeft een afkoopsom van 25miljloen en lijkt daardoor een stuk realistischer optie dan Gimenez

Benfica staat toch er toch om bekend om relatief goedkope spelers (talenten) te kopen? Dan valt Gimenez toch al af?

6 augustus 2023 om 21:58

Geen idee of Benfica daar normaliter bekend om staat, maar Nunez is destijds voor 34 miljoen aangetrokken, Enzo Fernandez voor 44 miljoen en Kokcu was natuurlijk ook niet erg goedkoop. Vind dat niet per se goedkope spelers ondanks dat het wel talentvolle spelers zijn. Gimenez past perfect in dat rijtje, tenzij ik de bedragen in deze reacties moet geloven.

6 augustus 2023 om 22:09

Als ze diezelfde spelers voor 3x zoveel verkopen dan hebben ze die spelers goedkoop gekocht/aangetrokken.

6 augustus 2023 om 22:40

Enzo was voor maar 10 miljoen gekocht door Benfica, zat wel een percentage bij wat River nog kreeg van de verkoop maar dat wordt pas betaald als hij verkocht wordt. Benfica zelf had hij iig 10 miljoen gekost op het moment dat hij overstapte.

Mooi dat iedereen maar even denkt dat die 70 miljoen waard is hij heeft amper CL gespeeld en hij is niet eens basis speler van Mexico dus die €70 miljoen lan Feyenoord wel vergeten uit eindelijk wordt hij voor 40 miljoen + bonussen verkocht

6 augustus 2023 om 21:55

Een groot verschil: Feyenoord hoeft niet te verkopen.
Dus we laten hem lekker CL spelen en wachten tot hij wel basisspeler is in Mexico.

6 augustus 2023 om 21:57

Hij heeft helemaal geen CL gespeeld, dat amper CL gespeeld kun je pas na afloop van het seizoen zeggen, omdat hij de eerste wedstrijden ook nog geschorst is door een oliedomme rode kaart tegen AS Roma.

6 augustus 2023 om 22:07

Het maakt niet uit wat hij waard is in de ogen van jou of Benfica of wie dan ook. Hij vertegenwoordigt een waarde voor Feyenoord en gezien zijn lange contract mogen ze dat bedrag ook rustig vragen. Wil Benfica of een andere club dat bedrag niet betalen dan blijft ie toch lekker in Rotterdam? Is geen straf voor club en speler (die net met z’n volle verstand bijgetekend heeft). Zo werkt het gewoon.

6 augustus 2023 om 22:11

Los van het feit dat Benfica die bedragen nooit gaan betalen, zijn het echt alleen de Feyenoorders die met bizarre bedragen komen. Bankzitter bij Mexico en nog geen minuut in de Champions League gevoetbald.

Het is een goede spits hoor, maar om die bedragen te vragen zal hij nog een bizar goed jaar moeten draaien in zowel de competitie als CL.

6 augustus 2023 om 22:22

Da's toch helemaal prima ... One more year in Rotterdam ...

6 augustus 2023 om 22:29

Dat is een andere tonatie. Als je zegt dat je hem wil behouden maar 40m niet kan weigeren, dat klinkt meer plausibel dan de mensen die echt denken dat hij 80 op gaat leveren.

6 augustus 2023 om 22:20

Oh god, de CL kaart, je kunt erop wachten.....ja, die Europese potjes in de EL tegen bijvoorbeeld Lazio of Roma tellen allemaal niet hoor.

6 augustus 2023 om 22:32

De potjes tegen Roma waar hij geen potten kon breken, rood pakte en de helft (?) van de CL groepsfase moet missen. Slecht voorbeeld.

6 augustus 2023 om 22:59

Ah, dus die 3 goals tegen Lazio tellen dan niet meer?

7 augustus 2023 om 08:19

Feyenoord mag toch vragen wat het wil?? Volgens mij denkt niemand dat hij 70M waard is, maar feit is wel dat Feyenoord gewoon niet wil verkopen. Ik verwacht echter dat Feyenoord wel overstag gaat bij een bedrag boven de 40M. Wat mij betreft mag Feyenoord wat hoger in de boom gaan zitten. Als ik zie dat Ajax rond de 40M gaat ontvangen voor Kudus, die echt weinig gepresteerd heeft, mag Feyenoord zich best wat stugger opstellen

Laten we het verhaal van Jörgensen niet vergeten. Voor 50m een dikke strik erom

6 augustus 2023 om 22:11

Laten we dan ook het verhaal van Hartman niet vergeten: mocht in principe verhuurd worden, bleef, werd 1e keus op de linksback positie en is nu tientallen miljoenen meer waard.

Dat verhaal rondom Jorgensen is ondertussen ook wel heel erg uitgemolken zeg.

6 augustus 2023 om 22:17

Tientallen? Dus je geeft hem al een waarde van 20m of meer? Wauw.

6 augustus 2023 om 22:29

Het moet misschien pijnlijk voor jou zijn dat we inmiddels de Feyenoord spelers op waarde schatten -gezien jouw geringschattende postings over Feyenoord spelers- maar voor minder gaat hij echt niet weg.

Je schijnt er nogal mee te zitten.

6 augustus 2023 om 22:51

Het lijkt jou erg dwars te zitten als mensen het niet met je eens zijn. Alhoewel, voornamelijk mijn persoon. Ik zie je op anderen die Giminez op 20m schatten niet reageren? Ik onderbouw mijn mening tenminste.

Anderen mogen Feyenoord-spelers niet laag inschatten, maar jullie mogen zelf wel waardes als 80m erop plakken? Ben je van de Feyenoord-politie?

Besef dat jullie Turkse held net anderhalf miljoen meer dan Bassey heeft opgeleverd.

6 augustus 2023 om 23:20

Nee hoor, ik observeer een negativisme over Feyenoord bij je en dat benoem ik. Niet meer, niet minder ...
Als jij er maar gelukkig van wordt ...

6 augustus 2023 om 22:21

En daar is ie weer: het Jorgenson verhaal. Stop daar toch eens mee, dat is 1x gebeurd en dat is heel veel clubs al een keer overkomen.

6 augustus 2023 om 22:52

Ik vergelijk want Jörgensen idd met Santi. Het stiftje tegen Benfica was prachtig, maar ik heb nog steeds mijn twijfels. Al hoop ik dat ik ongelijk heb of course. Maar nogmaals voor 50m. Plus Hartman 25m, Geertruida 30m. Er blijft geen kampieonselftal meer over, maar toch...

7 augustus 2023 om 10:01

Die Japanner die ze gehaald hebben is perfecte vervanger.

Lijkt me een broodje aap verhaal en zo geweldig is Gimenez nou ook weer niet. Gimenez heeft wel net bijgetekend en dus kan Feyenoord vragen wat het wil maar op Transfermarkt is het prijskaartje 25 miljoen en dat vind ik al goed betaald. Gimenez is geen Van Basten of Romario, bij lange na niet zelfs. Maar je weet het niet, misschien zoeken ze in Saudi-Arabië nog een spits

6 augustus 2023 om 22:24

Wordt ook ruim overschat door Feyenoorders. Ik vind 25 weer aan de lage kant maar het is/wordt geen wereldtop

7 augustus 2023 om 07:13

Dat is niet waar: hij is op transfermarkt 25M waard. Spelers gaan voor 1,8x de transferwaarde gemiddeld ongeveer. Heb je meteen de prijs helder.

7 augustus 2023 om 12:47

@baarluh Het is maar wat de gek er voor geeft, volgens mij is Gimenez zeker niet meer dan 25 miljoen waard en zeker geen 45 (1,8 x 25).

Aangezien het huur is van ramos. Zie ik benfica niet 50 miljoen neerleggen voor een opvolger.
Giminez verhuren voor een jaar aan benfica met verplichte clausule van 60 miljoen haha

Als Benfica inderdaad komt dan moet Feyenoord de huis heeeeel duur verkopen. Dat hebben ze in Portugal zo ongeveer uitgevonden dus dat spelletje kennen ze.

Benfica gaat niet minstens 45 miljoen neerleggen voor een nieuwe spits, die gaan voor een goedkopere optie uit Zuid - Amerika.

Gimenez ook nog voor minimaal 40 miljoen verkopen. Benfica of Sevilla gaat wel komen. Dan hebben we al 4x in zo een 2 jaar het eigen transferrecord verbroken. Z'n opvolger hebben we al in huis. Dat is het nieuwe beleid.

6 augustus 2023 om 23:03

Sevilla zat volgens mij in geldnood. 40m voor Benfica zou wel hun transferrecord verbreken.

Ze schijnen al met een Argentijn bezig te zijn. Die zijn tegenwoordig ook niet meer goedkoop en die moet 25m kosten.

PSG heeft dus genoeg vervangers voor Mbappe met Dembele en nu Goncalo Ramos. Hopelijk dat Real dan eindelijk is toe gaat slaan want PSG wil hem duidelijk verkopen. Zeker nu de deadline voor een jaarverlenging verstreken is.

7 augustus 2023 om 01:16

Het probleem is alleen dat Real en Mbappe zelf totaal geen haast lijken te hebben. Real weet dat hij volgend jaar transfervrij is en Mbappe kan daardoor een lekkere tekenbonus ontvangen over een jaar. Als dat überhaupt deze transferwindow nog rond komt, denk ik echt dat dat pas één van de laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt zal zijn.

Heeft net verlengd 50 is het bedrag maar Benfica stopt bij 40 dan zal het er een doorverkoop percentage bij zitten maar dat is altijd een risico

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren