Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PAOK zint op wraak: ‘Ajax is een grote club met een rijke historie’

Laatste update:

VRIEZENVEEN - FC Twente leek zaterdag een gelijkspel over te houden aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki, maar in een tijdsbestek van vier minuten werd het duel uit handen gegeven (0-2). Evgen Shakhov scoorde na 77 minuten uit een halve omhaal en vier minuten later velde Djalma, na een mooie bal van Diego Biseswar, het vonnis over de Tukkers. De acties werden genoteerd door Tonny Bruins Slot, die namens Ajax op de tribune zat in Sportpark Het Midden.

DOOR GIJS FRERIKS

PAOK keert over negen dagen namelijk terug in Nederland voor de eerste ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League met Ajax. De krant Gazzetta sprak in zijn commentaar van een geslaagde generale repetitie voor het team van trainer Vladimir Ivic: “Oké, Twente heeft niet het niveau van Ajax, maar PAOK heeft enkele positieve dingen laten zien in de wedstrijd. Er werd bijvoorbeeld goed en hoog drukgezet en de bal werd bij vlagen snel heroverd. Ivic, die met het oog op Ajax niet veel veranderingen doorvoerde, kan tevreden zijn”, zo concludeerde het dagblad.

PAOK is er veel aan gelegen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, want tot dusver strandde men steeds in het voorgeborchte. In het seizoen 2013/14 was Schalke 04 bijvoorbeeld te sterk en in het voetbaljaar 2010/11 ging Ajax op basis van de uitdoelpunten verder. Ivic, die in dat tweeluik in totaal twee keer scoorde, heeft nu dus de kans om wraak te nemen op de Amsterdammers. “Om eerlijk te zijn, had ik deze loting wel verwacht. Ik had een voorgevoel dat we Ajax zouden loten”, zei Ivic.

/

“We hebben in het verleden tegen ze gespeeld. Het is een grote club met een rijke geschiedenis. Ajax zit dichter tegen de start van de competitie aan dan wij, maar ik ben ervan overtuigd dat onze spelers straks fit en fris genoeg zijn. Mijn spelers moeten erin geloven dat ze zich kunnen kwalificeren. Ik geloof in mijn team en we gaan ervoor werken. De wedstrijden in 2010 doen mij nog pijn, want we speelden goed, verloren niet, hadden vertrouwen en waren er dichtbij. We moeten dat vertrouwen nu omzetten in succes.”

Als de tweevoudig kampioen erin slaagt om zich te plaatsen voor de poulefase, dan zou dat Ivic’ tweede topprestatie in een paar maanden zijn. Hij nam in maart het stokje over van Igor Tudor en loodste PAOK via de play-offs naar de de derde voorronde, terwijl de zwartwitten op de vierde plaats in de reguliere competitie waren geëindigd. De 39-jarige Ivic heeft sowieso al veel krediet bij eigenaar Ivan Savvidis, omdat hij als middenvelder in vier seizoenen tijd uitgroeide tot een idool in het Toumba Stadion.

Savvidis hoopt dat PAOK onder leiding van Ivic serieus de strijd aan kan gaan met Olympiacos. De Kaukasische Griek verdiende bakken met geld in de tabaksindustrie en nam in augustus 2012 een meerderheidsbelang van twaalf miljoen euro in PAOK. De vriend van president Vladimir Putin zei bij zijn aantreden in Saloniki: “Ik wil dat de fans van PAOK van mij gaan houden vanwege mijn leiderschapskwaliteiten en niet vanwege mijn geld.” En inderdaad: Savvidis werkte weliswaar een schuld van 22,2 miljoen euro weg, maar investeerde vervolgens geen miljoenen in de selectie.

/

Gojko Cimirot is met een transfersom van twee miljoen euro de duurste aankoop van Savvidis en daarmee ook de duurste inkomende transfer ooit van PAOK. Verder werden onder anderen Maarten Martens, Miroslav Stoch, Christian Noboa en Dimitar Berbatov vastgelegd, maar zij zijn alweer weg. “Savvidis heeft tientallen miljoenen aan schuld weggewerkt met als gevolg dat PAOK de enige Griekse ploeg is die financieel gezond is. PAOK is de regering geen cent verschuldigd en daar zijn de fans trots op”, schreef journaliste Eleni Mpountou.

“De enige grote tegenvaller in Savvidis’ jaren bij de club, is dat PAOK geen prijzen heeft gewonnen. Maar wanneer dat eenmaal gebeurt, zal Savvidis herinnerd worden als een van de meest succesvolle personen in de clubgeschiedenis. Ik heb het gevoel dat het beste nog moet komen. Hij weet nu beter hoe de club en het Griekse voetbal in elkaar steken en hij heeft van de afgelopen jaren geleerd”, aldus de verslaggeefster van Paok24, die daarmee onder meer doelt op het wegsturen van personeel bij PAOK.

Savvidis zat bijvoorbeeld al sinds 2013 achter Frank Arnesen aan, maar toen hij de sportief directeur eindelijk te pakken had, bleken zij niet op één lijn te zitten en werd het contract van de Deen in februari jongstleden ontbonden. De trainer die op advies van Arnesen werd aangesteld, de Kroaat Tudor, moest een maand later ook wijken. Tudor werd dus vervangen door Ivic en de taken van Arnesen werden overgenomen door oud-scheidsrechter Lubos Michel, die al de algemeen directeur en voorzitter was.

Michel en Savvidis trekken nu samen op om van PAOK weer een begrip te maken en om de corruptie in het Griekse voetbal uit te bannen. Het terugtrekken van de ploeg uit het bekertoernooi illustreerde die strijd maar al te goed. Nadat een bekerwedstrijd tegen Olympiacos in april vanwege ongeregeldheden was gestaakt, kreeg PAOK vijf strafpunten, een boete van 100.000 euro en drie wedstrijden achter gesloten deuren opgelegd. Savvidis was woest en stelde een aantal eisen aan de voetbalbond.

Savvidis wilde dat er een buitenlandse scheidsrechter aangesteld zou worden, dat de bondsvoorzitter zou opstappen en dat er extra veiligheidsmaatregelen zouden worden genomen. De bond weigerde, waarna Savvidis zijn ploeg opriep om niet af te reizen voor de terugwedstrijd tegen Olympiacos. Hij greep het moment ook aan om aan te geven dat het gedaan moet zijn met de corruptie, omkoping en schandalen in het Griekse voetbal: “Dit is geen makkelijke beslissing, maar laat dit het begin zijn van de grote schoonmaak in het Griekse voetbal. Ik ben blij dat PAOK vooroploopt.”

/

“Ik vraag de supporters en voetballiefhebbers om vergeving, want zij worden nu beroofd van een mooie derby. Maar iedereen moet beseffen dat het Griekse voetbal in een diepe crisis zit en dat er gestreden moet worden tegen een corrupt systeem. We moeten onze krachten bundelen en laten zien dat wij de waarden van de sport in Griekenland wél erkennen. Deze strijd kent verliezers, maar PAOK is bereid om zich op te offeren. Ik ben ervan overtuigd dat het Griekse voetbal hier dan als de winnaar uit gaat komen”, liet Savvidis weten in een verklaring op de clubsite.

PAOK kreeg wederom straf van de bond, want komend seizoen begint men met drie strafpunten én er moet een boete van 100.000 euro betaald worden. “De mensen van PAOK zullen altijd erg trots zijn op de club en op de manier waarop Savvidis het Griekse voetbal probeert op te schonen. Ondanks alle consequenties”, aldus journaliste Mpountou. De fans zullen logischerwijs nog trotser worden wanneer men zich plaatst voor de Champions League en men eindelijk kan werken aan een stabiele toekomst.

“PAOK heeft zich sinds de komst van Savvidis verbeterd en nu men op de drempel van de Champions League staat, komt de droom van Savvidis langzaam in zicht. Als dat lukt, levert dat alleen maar meer prestige en inkomsten op. Er moet rust komen”, zei oud-international Kostas Katsouranis in juni tegen NovaSport FM. Daar is directeur Michel het mee eens: “We proberen de hele club naar een hoger niveau te tillen en zijn er in ieder geval al van overtuigd dat we een toptrainer in huis hebben. Ivic kan de Mircea Lucescu van PAOK worden”, aldus Michel. Dat mag Ivic in het tweeluik met Ajax dus gaan bewijzen.

Denk jij dat PAOK Saloniki ten koste van Ajax doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 juli 2016 om 05:00

Ajax heeft nog niet 1 wedstrijd gewonnen deze voorbereiding. En dan hebben ze ook nog gespeeld tegen AFC en 1 of andere Oostenrijkse 2de klasser. Ik hou m'n hart vast voor dit tweeluik.

17 juli 2016 om 06:04

Zie Ajax echt niet doorgaan helaas

17 juli 2016 om 07:37

Nou daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van overtuigd. Snap niet wat het met Ajax is, maar ze winnen geen enkel oefen duel. Alleen AA Gent was een redelijke tegenstander tot nu toe.

Ajax wordt geacht ze op te rollen. Poak miet geloof hebben. Daar zit al een verschil in de wedstrijdinstelling. Sta je al 2 nul achter

17 juli 2016 om 10:13

Makkie voor ajax. Ik voorspel 3-0 hattrick matteo "salvador" casseirro

17 juli 2016 om 10:24

zei je vorig jaar voor de wedstrijd tegen rapid wien ook? ik zal maar afwachten voordat je een grote mond hebt en een grote uitslag voorspeld

18 juli 2016 om 06:38

Lijkt me sterk dat hij dat toen ook zei. Cassiera zit er pas net bij.

Als er niet nog n Ziyech en buitenspeler wordt gehaald zijn we kansloos tegen Paok.

18 juli 2016 om 08:03

dat denk ik ook. ok we hebben een nieuwe trainer en daar horen een hoop aanpassingen bij maar wat is het tot nu toe slecht, zeg. ik vrees voor een volwassen spelend PAOK dat vrij weinig moeite heeft met een zoekend Ajax...

Gaat ook behoorlijk lastig worden voor Ajax in de vorm waar t zich nu in verkeerd. PAOK zal spelen als geslijpte messen. Ik denk dat PAOK bloed ruikt na al die verloren oefenwedstrijdjes. Natuurlijk zegt dat misschien niet zoveel, maar PAOK krijgt wel steeds meer vertrouwen om Ajax te verslaan.

Ik hoop dat Paok Ajax oprolt. Dat is gunstig voor mijn club PSV (pot 3 i.p.v. 4 + meer startgeld) en dat is ook gunstig voor de punten die Nederland kan halen. Ajax kan in de Europa League meer punten halen dan in de Champions League.

17 juli 2016 om 08:48

Hahaha en waar baseer je dat op.
Wat een onzin om zoiets nu al te roepen.
Daarbij zou Ajax wss in een makkelijkere poule komen dan PSV.
Namelijk pot 3 in plaats van pot 4 waar PSV dan in zit.

17 juli 2016 om 10:26

Omdat Ajax het in de CL altijd verpest (El ook trouwens). Dus beter dat alleen PSV in de CL gaat spelen zodat de behaalde punten niet door 2 hoeven worden gedeeld maar door 1.

17 juli 2016 om 10:28

ajax komt in een hogere pot, dat is een feit maar daarom mag hij dat toch hopen dat ajax eruit ligt? is de kans groter dat psv hoger komt, want psv is nu de eerste club in pot 4 en hoeft er maar een uit te liggen of psv zit in pot 3. ik hoop voor nederland dat ajax wel doorgaat, wat punten sprokkelt en derde word, evenals psv. europa league kunnen ze beide verder komen, cl groepsfase is al moeilijk maar die knock out vliegen ze er sws gelijk uit.

17 juli 2016 om 10:30

maakt dat met delen ook verschil ja? dacht gewoon dat het aantal clubs in europa word gedeeld

17 juli 2016 om 12:00

PSV kan ook in pot 3 komen als Young Boys Shakhtar Donesk uitgeschakelt. Ik zelf hoop dan ook van harte dat Young Boys naar play-off ronde gaat, en het liefst ook naar groepsfase CL, want dat is gunstig voor het Zwitsers voetbal.
En @LondenFootball, jij zoet het totaal verkeert dat als Ajax groepsfase niet haalt dat NL dan door een mindere club de punten hoeft te delen. Nederland moet dit seizoen om wat voor redenen ook de punten door 5 teams delen, omdat er 5 teams in totaal europees voetbal spelen. Ook als straks alleen Feyenoord groepsfase EL, en PSV groepsfase CL speelt, moet NL de punten door 5 teams delen op de uefa coefficientlijst

17 juli 2016 om 16:32

@ Londonfootball

Sorry, maar om het woordje "altijd" te gebruiken is echt dom met vier Champions League titels (waarvan de laatste in jouw geboortejaar behaald werd) die Ajax achter haar naam heeft staan. En wanneer we naar de Champions League kijken vanaf de naam verandering (1992) hebben Ajax en PSV vergelijkbare Champions League avonturen.

Sinds de naam verandering van het tournooi in 1992 duurde het tot 2005 dat PSV er eindelijk weer eens in slaagde om de poule fase te overleven (en het dus eens een keertje niet verpeste om in jouw termen te blijven), waarna een droogte van Ajax volgde wat betreft prestaties in de Champions League net zoals PSV die toen net achter de rug gehad had.

Het vergelijkbaar presteren van de twee clubs houd daar niet op, PSV behaalde in 2005 heel knap de halve finale, maar Ajax behaalde in 2003 nog de kwart finale in de Champions League (beide onverwacht). Toen Ajax onder Jol in 2010 weer het tournooi wist te bereiken voor het eerst sinds jaren (door als laatste Nederlandse club de voorrondes te overleven) schitterde PSV weer van afwezigheid in de Champions League. Daar waar iedereen (waarschijnlijk ook jij) Ajax steeds volkomen kansloos achtte en wel elke keer als vierde puntloos zou eindigen; sprokkelde Ajax toch nog punten en had het drie keer het in eigen hand om door te gaan (al verprutste ze dat helaas zelf). Net zoals PSV na jaren van afwezigheid vorig seizoen tegen alle verwachtingen in weer punten wist te pakken in de Champions League. Overigens moeten we voor aankomend seizoen ook nog maar afwachten of PSV hetzelfde of beter kan presteren dan vorig seizoen (al gun ik het ze van harte).

Beide clubs presteren slecht in de Europa League, of ben jij soms vergeten hoe beroerd ook PSV de laatste jaren voor de dag kwam in de Europa League ? Het argument dat een van de twee clubs (hetzelfde argument hoor je ook vaak over Psv) beter af zou zijn in de Europa League als het gaat om het winnen van punten klopt gewoon niet.

Beide ploegen zijn al jaren niet gemotiveerd (wat voor beide zo onprofessioneel is als het maar zijn kan) voor de Europa League maar wel voor de Champions League. In die zin verschillende de prestaties van beide clubs niet zoveel van elkaar, met als eind conclusie dat wanneer 1 schittert van afwezigheid of door niet te presteren; de ander punten sprokkelt (helaas presteren ze nooit meer tegelijkertijd). Wat dat betreft wisselen ze het af, dus dat de 1 het zogenaamd zoveel beter of slechter doet dan de ander klopt mijn inziens niet; tenzij je natuurlijk zo selectief te werk gaat zoals jij dat doet.

18 juli 2016 om 07:17

@londonfootball: als Ajax Europa haalt worden de punten altijd door twee gedeeld en kijk even de teams in de poulefase waar Ajax en PSV in zaten zit wel een verschil Ajax was een aantal keer aardig dichtbij geweest tegen heel wat betere tegenstanders dan CSKA en Wolfsburg. En ik denk dat een Ajax of PSV meer gefocust is in de CL dan in de El want ook PSV heeft het vaak genoeg af laten weten in de El of ben je dat al vergeten?

17 juli 2016 om 10:25

Als je de CL groepsfase haalt krijg je ook veel punten.

17 juli 2016 om 11:42

Dat is onzin, je deelt het over alle clubs die in Europa actief zijn geweest en niet over die in 1 toernooi. Anders hadden we vorig jaar veel meer punten behaald met PSV die als enige in de CL uitkwam. Met twee keer geplaatste status is dit wel het jaar om het weer te moeten doen. Ik vrees alleen dat Ajax het niet gaat lukken. Ajax heeft helaas een dramatische instelling, waar PSV vechtersvoetbal toont in Europa, leeft Ajax nog in een of ander waanidee dat ze met voetbal alleen dit soort clubs nog wel op kunnen rollen. Alleen mentaal gezien staan die clubs stuk voor stuk al 1-0 voor, zo niet meer.

Over het stuk zelf, leuk artikel. Mooi om te zien dat zo'n voorzitter corruptie wil aanpakken. Die statement na de beker van hem, vind ik ook getuigen van enorm veel sympathie en hart voor de club en zijn zaak.

17 juli 2016 om 13:27

Wouterke, jij snapt er ook niets van hè

18 juli 2016 om 01:48

Dat hebben we gezien tegen Molde, Celtic en Fener.

18 juli 2016 om 12:23

Plaatsing voor cl levert al 4 bonuspunten op dus plaatsen voor cl lijkt me beter voor nl, daarbij heb je dan ook al pumten in de voorrondes gehaald.

Leuk artikel VZ (niet sarcastisch bedoeld, ik vind het echt een leuk stukje om te lezen). Misschien een tip om meer van dit soort stukjes over een club te schrijven?

Leuk artikel, iets uitgebreider en veel informatie. Paok is een bekende naam, weliswaar niet de topclub van Griekenland maar wel een vaste klant in Europa. De sfeer in hun stadion kan soms intimiderend zijn, al is dat ook aan de spelers. Als je snel scoort keert het publiek net zo goed tegen de eigen ploeg in dat soort stadions. Ik denk dat Ajax op zich wel in staat moet zijn om te winnen, onder normale omstandigheden. Maar als ik de resultaten in de voorbereiding zo lees, het gebrek aan echte versterkingen en gebrek aan visie bij de clubleiding vrees ik voor Ajax dat ze op dit moment met elke tegenstander lastig hebben. Op zich is dit jaar de ideale mogelijkheid om via die play-off's je te plaatsen voor de CL, nu ze twee keer geplaatst zijn. Maar zonder versterkingen gaat het heel lastig worden.

Paok kan zich voorbereiden op de 4de kwalificatieronde.
Tegen Ajax wordt het een walk-over. In Amsterdam zien ze nog steeds
kwaliteit in de armoedige selectie, waar ook Bosz geen chocola van kan
maken. Repeterende fouten, en geen kleintjes! Fysiek en vooral mentaal
niet in staat om er te staan in grote wedstrijden. Dan heb je ook niets te
zoeken in Europa. Wat ik me de laatste jaren steeds afvraag: hebben ze
dat in Amsterdam zelf wel door? Zowel spelers en vooral directie + Rvc?
Ik vermoed dat zwarte cijfers voor de beleidsmakers verreweg worden
geprevaleerd boven het eigenlijke product. Als je met groene zeep meer
kunt verdienen dan iets anders dat lekker ruikt, gaan deze heren/dames
blijkbaar voor het eerste product. En zo lang de seizoenkaarten nog steeds
als warme broodjes over de toonbank gaan, vinden ze alles goed....

PAOK is echt een matige ploeg. Daar wint Ajax echt wel van hoor!

17 juli 2016 om 10:38

Op papier is Ajax sterker dan paok. Maar met Bosz' als trainer kan Ajax in praktijk niet ver komen in de eredivisie en Europa.

17 juli 2016 om 13:28

Wat een onzin redenatie.

17 juli 2016 om 12:30

Moeten ze eerst eens stoppen om tegen zichzelf te voetballen..
Ik heb er om heel eerlijk te zijn, bar weinig vertrouwen erin. En dat ligt niet aan Bosz, maar simpelweg aan de instelling binnen de spelersgroep.

Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal goed uitpakt, we hebben de europese punten echt keihard nodig.

Klinkt eigenlijk een beetje als Ajax een paar jaar terug, maar dan was de malaise wat erger en had PAOK niet de naam van Ajax waardoor het langzamer gaat.

Idd interssante History,maar dan hebt je ook wel gehad.
Paok,als de ED clubs al niet bang meer zijn voor Ajax.
Wat let je dan,om durfen uit tespreken dat je Ajax gewoon gaat verslaan.
Al hoop ik het niet,maar het is wel de realiteit dat Ajax niks meer voorsteld.
En zeker op Europees niveau.
Maar misschien onder Bosz,kan het tij keren hoop het voor het Nederlands Voetbal.
2 clubs in de Cl,zal geweldig zijn.

18 juli 2016 om 08:08

ED clubs zouden toch wel bang moeten zijn voor een club die de.laatste 7 jaar bij de eerste twee geëindigd is? anders zijn ze naïef

18 juli 2016 om 09:40

Dat was ruim 20 jaar terug.
Geloof me de ED clubs zijn niet meer bang voor Ajax.
Vooral als ze thuis spelen,ajax is Ajax niet meer.
Een wereld van verschil,voor de Comp.mooi.
Maar voor Europees jammer,maar het zij zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren