Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overtoom vergeet Oranje en kiest voor Kameroen

Laatste update:

Willy Overtoom heeft een mogelijk debuut voor het Nederlands elftal uit zijn hoofd gezet. De middenvelder van Heracles Almelo was volgens zijn coach Peter Bosz goed genoeg voor Oranje en zei zelf zich niet minder te voelen dan jongens als Stijn Schaars en Demy de Zeeuw, maar Overtoom heeft er toch voor gekozen om in de toekomst voor de nationale ploeg van Kameroen uit te komen.

/

Een bezoek aan Kameroen-Soedan (3-1) heeft de 25-jarige Overtoom over de streep getrokken om voor de Ontembare Leeuwen te kiezen. "De procedure om ook een Kameroens paspoort aan te vragen, is in werking gezet. Als alles goed gaat, kan ik in februari mijn eerste interland spelen”, zei de technicus in De Telegraaf. Overtoom werd geboren in Kameroen, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland en heeft een Nederlands paspoort.

Hij twijfelde lang over zijn interlandloopbaan. “Omdat beide landen heel goed voelen. Ik heb gekeken waar ik het meeste aan spelen zou kunnen toekomen. Ik wil belangrijk zijn. En in Marakkech bleek wat me eerder was verteld. Kameroen heeft een solide defensie, veel verdedigende middenvelders én met onder anderen Samuel Eto’o een goede aanval. Aan aanvallende middenvelders, zoals ik, is een gebrek. Ik merkte aan alles dat men me graag wil hebben. Op 9 december komt de bondscoach naar ADO-Heracles.”

Willy Overtoom heeft een verstandige keuze gemaakt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verstandige keus. In Nederland behoort hij misschien tot de 25 beste spelers, maar niet bij de beste 15 à 20 spelers. Hij zou dan ook niet meer dan een breedteversterking zijn voor Oranje. Bij Kameroen komt hij wel aan spelen en kan hij zich makkelijker in de kijker spelen, zeker wanneer Kameroen op een WK aanwezig zal zijn.

14 november 2011 om 12:48

Dit is alleen een verstandige keuze omdat je dit soort jongens niet in het Nederlands elftal kunt gebruiken. of je gaat er 110 procent voor om bij Oranje te komen of niet. vind het een beetje raar dat hij dit afstemt alleen maar omdat hij bij Kameroen meer speel kans zou hebben.

als je je Nederlander voelt (wat hij blijkbaar meer voor voelde omdat hij geen paspoort meer heeft van Kameroen, - en pas op 13 jarige leeftijd naar nederland kwam dan moet je voor nederland gaan. en niet ineens op 26 jarige leeftijd zeggen. "omdat ik bij Kameroen meer kans maak ga ik maar voor Kameroen" * info

maar goed zoals ik al zei, verstandige keus. - gaan.. goed voor transfer prijs voor heracles. neem aan dat je door deze "vaderlandse" instelling toch niet geselecteerd zou worden. zoals ik al zei. 110 procent voor Oranje, of zaalvoetballen

* add info: ("reizen van buiten europa naar europa of andersom betreft een paspoort en geen ID kaart ook als minderjarige - met andere woorden hij was zoiezo geregistreerd als Kameroener"

14 november 2011 om 13:10

Dit heeft niks te maken met wel 110% willen gaan voor een land of niet.. Het is voor hem veel meer een kwestie van een keuze tussen zijn hart en hoofd en dat zijn toch altijd wel moeilijke keuzes of zie ik dat verkeerd?

14 november 2011 om 13:51

Het feit dat hij zo lang aan het overwegen was bij welk land hij het meeste speeltijd zou krijgen getuigd overigens niet van bijzonder veel intellect.

14 november 2011 om 14:13

@ Jeronsaik

Als je dan helemaal je feiten niet kent zeg dan niets. Willy is geboren uit een Ned. vader en Kameroense moeder. Hij heeft dus gewoon een Ned. paspoort. Of hij nu wel of niet als minderjarige had gereisd hij is als Ned. geregistreerd!! Verder is hij op 13 jarige leeftijd naar de jeugd van AZ gegaan en niet naar Nederland. Hij was 3 jaar toen hij reeds naar Nederland kwam. Komt ook nog eens bij dat Willy net 25 is geworden en geen 26 zoals jij zegt. Hij heeft dus idd geen paspoort van Kameroen ook nooit gehad deze moet hij aanvragen. Eerst je feiten eens checken voordat je zomaar onzin begint uit te kramen.

OT: Goede keus van Willy, denk namelijk niet dat hij ook maar een seconde speelkans heeft bij Oranje!

14 november 2011 om 15:09

@ Joennes

Oke bedankt voor het terecht wijzen. Maar het feit dat je hier al zegt dat hij 3 was toen hij in nederland kwam, maakt het alleen nog maar meer raar om te kiezen voor Kameroen.

Als hij nou zoals ik dacht en aannam door dat AZ gebeuren, hier heen kwam op zijn 13e dat het logisch is dat je twijfeld. maar het is dus gewoon om speeltijd.

Er zit niks met zijn hart of moeder te maken.

Er staat nergens in dit artikel. IK heb een goede band met mijn Moeder en ga vaak naar familie in Kameroen en ik voel me daar ook thuis.

Er staat gewoon concreet, Ik maak bij Nederland Geen kans op spelen DUS ga ik maar naar Kameroen omdat ik toevallig een directe afkomst heb.

nou dat is gewoon bullshit, en met zulke redenen hoor je niet in Oranje te spelen, want dan heb ik liever Douglas die gewoon zegt.

"ik voel me Nederlander, en geen braziliaan en voel me vereerd om voor nederland te spelen en ik zal daarvoor werken"

14 november 2011 om 15:13

@ Curajo

er zit niks over hart en hoofd..

3 jaar was hij toen hij naar nederland kwam.
Ik kan me niks herinneren van toen ik 3 was, dus lijkt mij dat hij niet veel weet van kameroen toen hij 3 was.
daarbij komt het dat het hem om Speeltijd gaat.

er staat nergens, Ik heb een goede band met mijn moeder, ga elk jaar als ik vakantie heb van heracles naar kameroen op familie bezoek.

dus kom niet aan met hart en gedachte.

Hij wil gewoon spelen. dat is zijn recht, maar als je voor nederland wil spelen, moet je met 110 dat willen en er alles voor geven, en niet kijken of je kans maakt en dan de 2e optie pakken om voor Kameroen te spelen want mijn moeder is kameroener.

14 november 2011 om 15:51

Wat een onnozel gezwets van Jeronsaik. Die Douglas heeft voor Nederland gekozen omdat hij in Brazilië een nobody is en hij daar gewoon niet op het lijstje van de gele kanaries voorkomt. Hetzelfde geldt voor Willie Overtoom. Willie ziet bij Kameroen meer mogelijkheden om daar te spelen dan in Oranje. Bovendien is het voor zijn verder ontwikkeling en kansen op een mooie transfer, beter als je achter je naam kunt zetten dat je international bent van Kameroen. Hetzelfde geld voor Douglas, als hij eenmaal in Oranje gespeeld heeft, dan is hij in no time vertrokken naar Engeland of een ander Europees land. Dat is hem allemaal om te doen, zowel bij Douglas als bij Overtoom. Het zijn allemaal broodvoetballers en hebben één doel, waar kan ik me zo snel mogelijk financieel onafhankelijk spelen en als daar een nationaal team bij helpt, dan doen we dat gewoon! Die Douglas met dat gelul "ik voel me Nederlander" doet hij ook alleen om op termijn een mooie transfer te krijgen. Als je dat niet doorziet ben je naief.

14 november 2011 om 16:12

@humberto1

dat schrijf ik toch?? of heb je gewoon een comment gegeven? Ik zeg dat het niks te maken heeft met hart en liefde. maar gewoon op speeltijd, en dat dat oke is maar dat ik liever heb dat hij voor die reden voor kameroen speelt als voor Nederland.

dat de rest dat niet ziet is mij een raadsel.

En van Douglas maakt me zijn ware reden niet uit. Die jongen spreekt perfect nederlands en heeft examens gehaald. daar kunnen de meeste nog wat van leren. en ik denk dat als je Zo je best doet om te slagen voor je cursus en Nederlandse taal dat je best wel een klein beetje liefde hebt voor Oranje.

14 november 2011 om 22:24

Hou toch op met je liefde voor Oranje. Dat Oranje is voor hem alleen maar een springplank om verder te komen in zijn loopbaan. Zeg er maar bij " verder in zijn portemonee" Als Douglas bv in Finland had gevoetbald was hij heus geen Fin geworden om daar in het nationale team te kunnen spelen.

15 november 2011 om 15:38

Hoezo ophouden met liefde voor Oranje? ik denk dat Sneijder enzo allemaal met gevoel voor Oranje spelen en niet om van meer waarde te worden bij hun club ivm een transfer.

en ik zeg nu in elk bericht dat ik dat typ. en heb getypt dat ik Liever heb dat Overtoom voor Kameroen speelt Omdat hij niet voor 110% voor oranje wil spelen en er dus ook geen eer/liefde bij kent.

klaar einde verhaal, we hebben allebei over hetzelfde en bedoelen allebei dat hij gewoon voor Kameroen gaat spelen voor zijn portemonee, en door deze keuze dat hij laat zien dit ook voor nederland had gedaa, voor zijn portemonee en niet voor vaderlandse liefde (of eer)

Logisch ook, denk dat Overtoom te kort komt voor het niveau Nederlands Elftal. Als je ook ziet dat bijna iedere speler in het Nederlands elftal bij een topclub in een topcompetitie voetbalt, hij bij met alle respect Heracles in de Eredevisie. Vind niet dat je dan je kwaliteiten kunt meten

zo hoort het ook, waarom voor nietszeggend nederland willen uitkomen als je de prachtige kans krijgt om voor je vaderland en eigen volkslied uit te komen dit is de meest logische keuze van overtoom respect daarvoor

14 november 2011 om 08:28

Groot gelijk in, maar dan moet hij dat ook zo verwoorden. Nu kiest hij voor Kameroen omdat hij bij Nederland geen kans heeft. Met andere woorden; liever voor Oranje gekozen. Ik vind dat, bij iets eervols als interland voetbal, niet de juiste reden om ergens voor te kiezen.

14 november 2011 om 08:47

"vaderland en eigen volkslied"!!!!

Jij weet toch niet hoe hij zich voelt? Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat zijn gevoel voor Nederland en Kameroen erg dicht bij elkaar ligt.

Als je gevoel niet het verschil maakt is er niets mis met een rationele keuze.

14 november 2011 om 09:06

misschien moet jij eens weg gaan uit het nietzeggend nederland en een prachtige kans pakken in je vaderland.
En wat betreft overtoom is het in 3 weken tijd wel heel erg snel gegaan.
Eerst lag zij hart bij nederland, toen misschien bij kameroen en nu helemaal kameroen.
Prachtig hoor die vaderlandsliefde ahum.

14 november 2011 om 12:28

Vaderland??? Volgens mij gaat het om dit geval meer om moederland aangezien zijn vader nederlands is en zijn moeder uit Kameroen komt ;!

Goede keuze, bij Nederland zou hij er pas bij zijn gekomen als er echt veel blessures waren en zelfs dan waren mensen als De Guzman nog voor hem..

Succes met je interlandcarriere bij Kameroen Willie!

Goede keuze van Overtoom. Het is een prima speler, maar hij komt denk ik net te kort voor het niveau van het Nederlands elftal en denk dat hij bij Kameroen veel meer aan spelen toe zal komen. Ik hoop op een mooie interlandcarrière voor hem.

Tja alleen dat reizen is steeds zon gedoe voor zon land... Mja wat wil je nog meer als je straks achter samuel eto komt te spelen... Kameroen doet het de laatste tijd niet best en is zeker niet meer het kameroen van vroeger... Miss kan willy hier verandering in brengen.

zou een goede speler zijn voor het nl elttal jammer dat die voor kameroen kiest, zou echt niet misstaan op de nr 10 positie

14 november 2011 om 08:26

Een goede speler voor het Oranje? Hoe kun je dat nou met droge ogen beweren? Ongelofelijk! Overtoom is een leuke eredivisievoetballer, en zal wat mij betreft ook nog wel een stapje hoger gaan voetballen dan (met alle respect) Heracles, maar hij heeft echt niets te zoeken in Oranje. Voor de 10 hebben we Sneijder, vd Vaart, en eventueel van Persie, Siem de Jong, Wijnaldum....willie heeft er niets te zoeken. Ik vraag me ook af of hij bij Kameroen kan laten zien van toegevoegde waarde te zijn...

14 november 2011 om 12:49

Daarnaast is Willie al 25 en zou hij dus ook niet veel beter worden in de toekomst.

14 november 2011 om 13:01

@ootje - Dit is een lijstje met middenvelders die al uitgekomen zijn of nog uitkomen voor het Nederlands elftal.

Wesley Sneijder 1984
rafael vd Vaart 1983
Nigel de Jong 1984
Demy de Zeeuw 1983
Ibrahim Affelay 1986
urby Emanuelson 1986
Kevin Strootman 1990
Georginio Wijnaldum 1990
-----------------------------------
Willie Overtoom 1986 <<--- deze naam zie ik er gewoon qua kwaliteit niet bij staan

Denk dat Oranje genoeg spelers van zijn leeftijd heeft, of talenten die nog jaren mee kunnen gaan en eigenlijk kwalitatief beter zijn dan Overtoom.

Goed gekozen. Alleen jammer dat ie zegt dat ie heeft gekeken waar die het meest aan spelen toe komt. Dat vind ik altijd zo goedkoop. Je kiest het land waarvoor je uitkomt toch op basis van gevoel en niet op basis van speeltijd. Je club, die kies je op niveau en speeltijd. Niet een land..

14 november 2011 om 08:46

Jij weet toch niet hoe hij zich voelt? Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat zijn gevoel voor Nederland en Kameroen erg dicht bij elkaar ligt.

Als je gevoel niert het verschil maakt is er niets mis met een rationele keuze.

Een keuze die gebaseerd is op waar je het meeste speelminuten maakt, niet bij welk land je hart ligt.
Ik vind het dan ook een slechte keuze. Het gaat erom of iemand iets met een land heeft. Als hij al 20 jaar in Nederland woont en hij meer gevoel voor Nederland heeft dan moet hij voor Nederland kiezen. Als hij juist een warm gevoel krijgt als hij in Kameroen is dan moet hij voor Kameroen kiezen. Niet omdat ze bij Kameroen toevallig een gebrek aan aanvallende middenvelders hebben.
Jammer dat dit niet te controleren is want dit zou mijns inziens de graadmeter moeten worden voor welk land iemand uit mag komen.

14 november 2011 om 08:52

En als zijn gevoel voor de beide landen nu eens vergelijkbaar is???

Vele hebben een oordeel klaar maar weten niet hoe Overtoom zich voelt. Ik weet het ook niet maar Overtoom heeft al vaak aangegeven dat hij voor beide landen een "speciaal" gevoel heeft.
Aangezien ik geen rede heb om aan te nemen dat hij hier onwaarheden over verteld kan ik het dus ook alleen maar eens zijn met zijn keuze. Welke keuze dat dan ook zou zijn.

Als Overtoom nu op basis van rationaliteit een keuze heeft gemaakt is daar dus niets tegen in te brengen.

14 november 2011 om 15:59

Dan had die moeten zeggen dat hij echt niet kon kiezen omdat ie daar is geboren maar hier is opgegroeid en dat hecht veel waarde blabla. En aangezien die voor Kameroen is uitgenodigt dan voor Kameroen kiest. Niet omdat ik daar in de basis sta en in Oranje niet.

verstandige keuze, maar wel grappig om te zien hoe straks iemand bij Kameroen rondloopt met de naam 'overtoom' op de rug. omgekeerde wereld. ben er wel van overtuigd dat hij zich daar prima gaat laten zien...

Zeer goede en verstandige keuze van Overtoom. Vind hem net wat tekort komen voor Oranje, maar het is verder een prima speler die wekelijks belangrijk is voor Heracles. Zie hem na dit seizoen wel een stap hogerop maken, vind hem persoonlijk wel goed passen bij een club als AZ.

Ik lig hier geen minuut wakker van. Een leuke eredivisiespeler, niks meer, niks minder. Kan de subtop van de Eredivisie goed aan. Maar dat kunnen een hele hoop jongens in Nederland. Daarboven zit nog een groep Eredivisietoppers en daarboven de internationale toppers. En laat die groep nou net het grootst zijn voor zijn nummer 10 positie. Overtoom zou dus ondanks dat het zeker geen slechte speler is never nooit aan de bak komen. Vind het wel hartstikke leuk voor hem dat Kameroen wel aangeeft hem graag te willen en wens hem dus veel succes, zou leuk zijn als hij daar een mooie rol kan vervullen!

Hij twijfelde lang over zijn interlandloopbaan. “omdat beide landen heel goed voelen. Ik heb gekeken waar ik het meeste aan spelen zou kunnen toekomen. Ik wil belangrijk zijn.

Dus geen nederlander!!! hij kijkt alleen uit sportief oogpunt, de klompen, molens,kaas en rozen kunnen hem gestolen worden. Wanneer houd deze onzin op.

Hoe zit het trouwens met Kalou? Ook zo'n echte hollander. Wil hij nog steeds zo graag het nederlandse volkslied zingen of zijn de dollars al binnen? ik denk het laatste!!

14 november 2011 om 11:11

Hij is dus wel een Nederlander. Zowel Nederland als Kameroen voelen heel goed bij hem. Hij is dus Nederlander EN Kameroenees. Het is makkelijk mogelijk dat mensen zich bij 2 landen thuis horen voelen, als voetballer moet je er dan toch 1 kiezen. Gevoel is ongeveer gelijk, dus kijkt hij naar het sportieve aspect, logisch!

Verliest hij hiermee zijn Nederlandse paspoort eigenlijk, of krijgt hij en dubbel paspoort. Als hij zn Nederlandse paspoort verliest is Heracles hem ook kwijt, want dan wordt hij veel te duur. Misschien snijdt hij zich hiermee wel in de vingers. Iemand een idee?

hij heeft nl paspoort al en zal door deze actie die ook niet kwijtraken,

die aboutaleb (burgemeester van rotterdam) is een nederlands ambtenaar en burgervader en die mocht zelfs zijn turkse (of was het marokaanse) paspoort en nederlandse houden

14 november 2011 om 12:03

Even voor de duidelijkheid, Aboutaleb is een marokaan en marokanen kunnen hun paspoorten niet inleveren.

Dus technisch gezien is het geen kwestie van "houden" want houden impliceert een keuze.

14 november 2011 om 12:10

Als meneer Aboutaleb geen marokaan wilt zijn dan kan hij zijn paspoort gewoon inleveren. Het betekend alleen dat hij geen rechten meer in Marokko heeft.

bron. http://www.cgmrotterdam.nl/diensten/ndiensten.html

14 november 2011 om 13:01

Ik zie het niet precies?

Waar staat de procedure i.v.m. mijn algemene kennis, straks zeg ik in het vervolg nog iets verkeerds!

Als je het even kunt aanwijzen onder welk kopje zal ik er nog een keer naar kijken! En zo nodig je gelijk geven, maar ik heb onder een aantal kopjes gekeken, maar niets gevonden.

Tenzij je de procedure: "brief naar de koning" bedoelt die op verschillende fora besproken wordt?

14 november 2011 om 14:00

Weetje wel wat dat betekend je paspoort inleveren of je die nou inlevert of niet voor Marokko ben je en blijf je altijd een Marokkaan.

En als je de paspoort inlevert heb je geen recht meer op huizen en grond wat je kunt erven van je ouders daar gaat een vermogen van een paar ton als je opas en vaders huizen hebben laten bouwen op goede lokaties wat veel marokkanen ook hebben. Ook kun je dan geen marokkaanse bankrekening meer behouden wat financieel gezien dus heel dom is om te doen als je je paspoort inlevert. Je moet je niet vergissen in hoeveel vermogen aan geld en vastgoed veel marokkanen uit Nederland daar hebben zitten.

Dit hebben Marokkaanse collegas mij op de werkvloer allemaal uitgelegd. Als je ouders Marokkaans zijn ben je voor de Marokkaanse wet automatisch een Marokkaanse staatsburger dus na 100 jaar en generaties later zijn er in Nederland nog steeds Nederlandse Marokkanen met een dubbele nationaliteit die nog steeds voor Marokko kunnen uitkomen al wonen hun families al 100 jaar in Nederland.

Ik begrijp niet waarom Overtoom hier dan zo lang over na moet denken. Ik kan me niet voorstellen dat hij ooit serieus in beeld is geweest bij Oranje gezien de kwaliteiten die van Marwijk tot zijn beschikking heeft. Overtoom is een prima voetballer voor Heracles maar zou bij geen van de clubs in de huidige top 4 in de basis staan. Eriksen, Toivonen, Chadli, Maher wil echt geen enkele coach inruilen voor Overtoom. Met zijn keuze voor Kameroen maakt hij een transfer echter wel moeilijker. Spelers die voor een Afrikaans land spelen zijn veel te vaak en te lang afwezig en moeten vaak onder omstandigheden trainen en spelen die hun prestaties bij de club niet bepaald te goede komen. Overtoom succes als Nederlandse ontembare leeuw.

Verstandige keuze. Het is natuurlijk altijd moeilijk om je eigen ambitie/zelfbeeld omlaag bij te stellen, maar wel goed dat hij dat gedaan heeft. Bij Kameroen kan hij de man worden, bij Nederland zo goed als zeker nooit want daarvoor komt hij te kort. Zou mooi zijn om hem een keer te zien knallen tijdens de Africa Cup of een WK.

Ik snap dat hij Stijn Schaars en Demy de Zeeuw niet veel beter dan hem vind; maar jongens als Sneijder, van der Vaart en van Persie wel. Dus voor de positie van Aanvallende middenvelder komt hij nooit in aanmerking. En ik zou hem (net als de Zeeuw overigens) niet te veel defensieve taken geven. Dus is er voor hem nauwelijks plek bij de selectie. Als je dan ziet hoe een jongen als bijvoorbeeld Strootman zich blijft ontwikkelen wordt het al helemaal lastig.

Ik denk wel dat hij een stap hogerop zou kunnen, maar het Nederlands elftal is gewoon te hoog gegrepen om daar structureel bij de selectie te komen, laat staan in de basis.

14 november 2011 om 11:13

Begrijp steeds niet dat mensen van Persie in een adem kunnen noemen met absolute wereldtop Sneijder en Robben. Deze laatste twee hebben zowel bij de club als Oranje laten zien de ploeg naar een hoger niveau te kunnen tillen dat laatste heb ik van Persie nimmer bij Oranje zien doen! Als we van persie louter moeten analyseren op zijn Oranjewedstrijden dan zou hij zoiezo geen basisspeler moeten zijn laat staan geselecteerd worden zoals destijds ook het geval met Seedorf het geval was.

Goede keuze, spelers moeten gewoon uitkomen voor hun geboorteland dat blijft het mooiste. Ik denk ook niet echt dat hij in aanraking voor het NL elftal was gekomen.. Ja misschien onder Van Basten

14 november 2011 om 11:19

Altijd dat gepraat over een geboorteland... een speler moet uitkomen voor het land waar hij het meeste gevoel bij heeft, dat hoeft echt niet zijn geboorteland te zijn. Overtoom heeft bij 2 landen een groot gevoel, dat kan. Vervolgens kiest hij voor het sportieve aspect, logisch.

14 november 2011 om 12:04

Ik zeg toch ook dat ik dat vind. In mijn ogen hoort een volbloed Kameroenees niet voor Nederland uit te komen, ongeacht de binding of gevoel die degene bij een land heeft. Het is namelijk een n-a-t-i-o-n-a-a-l elftal, niet een team dat word geselecteerd op gevoel voor het land.

Ik vind het gewoon het mooiste zoals het in de jaren '70 en '80 was. Iedereen die kwam gewoon voor zijn eigen land uit. Een persoon die hier geboren is omdat zijn ouders geïmmigreerd zijn vind ik een ander verhaal. Maar de eerste generatie zou in mijn ogen altijd voor zijn geboorteland moeten kiezen.

14 november 2011 om 12:41

Ik ben het in grote lijnen wel met Pannaplaya. eens, maar iemand die nagenoeg zijn hele leven hier woont en hier is opgegroeid vind ik toch echt een ander verhaal. Voor Overtoom zou het zo'n gekke keuze helemaal niet zijn, ware het niet dat hij er sportief niks mee op zou schieten mag je verwachten.

In het geval van Douglas heb ik wel meer de mening dat hij gewoon geen Nederlander is, niet zal worden (vertrekt ongetwijfeld over tijdje naar t buitenland) en dus ook niet in Oranje thuis hoort. Maar dat is meer op emotionele gronden dan objectief, want hij heeft nu eenmaal wel een paspoort.

14 november 2011 om 12:42

Nog altijd niet met je eens. Gevoel is iets wat niet uit te leggen valt. Een volbloed Kameroenees die als baby naar Nederland is verhuisd kan best zich meer Nederlander voelen dan Kameroenees. Diegene moet gewoon voor Nederland uit kunnen komen als hij dat wilt. De wereld is veel internationaler nu, veel vaker verhuizen mensen van land (vooral nu binnen de EU) en meer en meer mensen zijn een mix van 2 of meerdere landen. Het is logisch dat je die ontwikkeling ook in het internationale voetbal ziet.

14 november 2011 om 14:06

En wat als een volbloed Kameroenees in Nederland is geboren?

14 november 2011 om 21:46

Van een volbloed Kameroenees mag je misschien dat gerust denken, maar Willy Overtoom is van Dietsen bloed! Kwestie van Nlse vader, Afrikaanse moeder, dus niet alleen een kwestie van gevoel,maar gewoon 2 vaderlanden!
Mooi voordeel voor hem, en wens hem veel succes als Ontembare Leeuw, mooiop 1 veld met Etoh' O

Zet Overtoom bij een aanvallende sterke ploeg als AZ en hij zou zomaar een sensatie kunnen worden, niemand had het voorheen over Strootman ik wil maar zeggen.

14 november 2011 om 12:12

Helemaal mee eens. Als Elm daar weg valt is Overtoom een prima vervanger.

14 november 2011 om 12:44

Overtoom zou best nog een stap kunnen maken, maar vergeet niet dat hij al 25 is, dan zitten de meeste aanvallende spelers al wel aardig aan hun maximale niveau. Zeker voor spelers uit Afrika geldt dat het daarna over het algemeen niet meer veel vooruit gaat, maar uitzondering zijn er natuurlijk altijd.

Met zijn huidige niveau zou hij bij een subtopper in ieder geval niet misstaan en daar wellicht ook nog meer laten zien

Heel mooi voor Willie, geweldige voetballer! maar zoals hierboven door velen vermeld komt hij te kort voor Oranje. Bij Kameroen zal die op zijn plek zijn en zichzelf goed kunnen ontwikkelen en misschien wordt hij dan opgemerkt door een grotere club!

Het is hem gegund, Nederlands niveau zou hij te kort komen aangezien jongens als Schaars en de Zeeuw ook niet altijd geselecteerd worden.
Daarbij komt dat hij nu toch een belangrijke speler kan zijn/worden voor Kameroen

Al die kritieken op Overtoom hier, ongelofelijk. Zoals hij het uitlegt klinkt het heel logisch. Hij heeft een ongeveer gelijk gevoel bij Nederland en Kameroen. Dat kan prima, dat je met 2 landen het gevoel hebt dat het "jouw land" is. Dus het gevoel levert geen duidelijke beslissing op en hij kiest vervolgens voor het sportieve aspect. In Kameroen heeft hij meer kans op speeltijd dan in Nederland, volstrekt logisch en begrijpelijk.

Ik heb bijvoorbeeld ook bij 2 landen een gevoel: Engeland en Nederland. Was ik een goede voetballer geweest had ik voor het sportieve aspect gekozen, simpel. Was ik een goede (maar geen top-) spits, had ik bijvoorbeeld voor Engeland gekozen, want in Nederland zou ik dan niet aan de bak komen. Zo redeneert Overtoom ook.

Overtoom kiest overduidelijk eieren voor zijn geld en gelijk heeft hij. Hij weet dat hij voor Oranje tekort komt en dat hij daar nooit voor in aanmerking zal komen. Daarnaast weet hij dat hij de ambitie heeft toch nationaal te willen ballen.... bij Kameroen is de kans op speeltijd veel groter dus dan is de keus niet zo moeilijk.

Goede keuze van hem, al ben ik bang dat hij het ook niet gaat redden bij kameroen.

Wat ik vooral vreemd vind is dat er staat : "loopt een procedure voor de kameroenese paspoort"..

Hij heeft het dus niet?

Wat betreft iedereen die het heeft over vaderlands liefde en bloed zweet en tranen, en gevoel en weet ik veel wat.. Als men het zo erg had gevonden had Fifa er wel regels voor opgesteld in trend van : "iedere speler die sedert 10 jaar voor hun professionele carriere woont/werkt/leeft alsmede de taal spreek wordt geacht inwoner te zijn van dat land en kan desgewenst participeren aan interlandvoetbal voor dat land"...

Is er niet, dus in plaats van azijnzeiken op gevoelskeuzes en weet ik vele wat kunnen we ook gewoon accepteren dat de keuzes die spelers nu voorgelegd krijgen gewoon niets met gevoel te maken hebben, want de regels zijn er niet voor!

Of Overtoom goed genoeg zou zijn voor oranje is de vraag, maar hij kan wel duidelijk een hoger niveau dan Heracles aan. Als de topclubs in Nederland hem na dit seizoen niet halen dan zitten ze echt te slapen. Ik denk dat als Overtoom wegvalt bij Heracles er niet veel meer van het voetbal in die ploeg overblijft. Succes bij Kameroen!

Verstandige keus. Hoewel ik me zelfs afvraag of hij in het Kameroenese (?) elftal in de basis zal komen. Maar die kans zal nog altijd vele malen groter zijn dan bij het nl's elftal..

Heel verstandig. Bij oranje had hij zelden of nooit gespeeld. Bij Kameroen kan hij misschien belangrijk zijn. Ik weet de kwaliteiten eigenlijk niet van die ploeg. Aan de andere kant moet hij dan wel altijd mee doen met de Afrika cup en dat zal hem nie tin dank afgenomen worden door zijn werkgever.

Het is een aardige speler,maar oranje had ik hem nooit zien halen.

Goede keuze, voor het Nederlands elftal zou hij hoogstwaarschijnlijk nooit in aanmerking komen met de sterke concurentie op zijn positie. Ik vraag me wel af of hij zijn Nederlandse paspoort in zou moeten leveren, want dat zou als vervelend gevolg hebben dat hij als buiten-eu speler wordt bestempeld en een club hem dus ruim 5 ton jaarsalaris moet geven, dat zal hij nu bij Heracles vast niet krijgen, waarschijnlijk nog niet de helft.

14 november 2011 om 12:45

Hij kan gewoon zijn Nederlandse paspoort houden.

Dus straks kan Heracles weer een international rijker zijn.
Leuk voor de club. Ik heb de wedstrijd van Kameroen tegen Marokko niet gevolgd, maar als de bondscoach van het land overkomt moet hij wel het idee hebben dat Overtoom van waarde kan zijn.

Of: Het leuke hier aan si wat hier niet staat is dat de zaakwaarnemer van Willy, Winnie heet haha hoe vind je die combo!

On: Slim van hem, zal daar 10x meer kans hebben om te spelen dan bij Nederland, zoveel meer zal hij zich vrees ik toch ook niet meer gaan ontwikkelen. Al is het wel prachtig om dalijk tussen Eto O en Song, en al die Afrikaanse namen ineens Overtoom (willy) te zien staan!

vind hem zelf altijd een leukse speler en wens hem veel succes bij Kamaroen!

Hij had wellicht weleens opgeroepen kunnen worden als er een stel bij ons geblesseerd waren geweest maar dan speel je 1 of 2 interlandjes. Tja als je de keuze hebt en je hebt qua gevoel geen voorkeur dan moet je maar voor het land gaan waar je de meeste speelminuten krijgt.

Hij moet voor het land kiezen waar zijn hart ligt.
Geen enkel land wilt een ongepassioneerde interland voetballer.
Willie heeft hoe dan ook een verstandige keuze gemaakt, sportief en gevoelsmatig.

Ik ben benieuwd of Overtoom de speelstijl van de Afrikaanse landen aankan. Het is daar misschien qua niveau wat lager dan de Europese landen, maar het hele spel is daar zo fysiek aangelegd. Als je daar te lang de bal aan je voeten houd, betekent het gevaar voor je enkelbanden.

Slimme keuze, want het is een goede voetballer. Ben blij dat hij op een hoger niveau kan schitteren.

het is niet egt een speler voor het nederlands elftal.br Het is een hele verstandege keuze maare ik had hem er graag bij

Strootman wordt ineens als een vaste international gezien na een paar wedstrijdjes met PSV te hebben meegedaan en van Mertens vinden we het gek dat hij geen basisspeler van Belgie is. Stel Willie komt bij een club als AZ of Ajax en speelt daar de sterren van de hemel dan zeggen we niet meer dat hij niveau te kort komt. Ik denk dat deze speler bij een sterk team echt een sensatie zou kunnen worden maar ook de topclubs zijn er bij gebaat dat Overtoom geen Afrikaanse wedstrijden gaat spelen en zodoende de helft van de tijd kwijt zijn.. al bij al geen slimme zet van Willie.
Zo is het maar afwachten of AZ spelers als Elm, Martens of Maher kan behouden en dan zou Overtoom beslist in het plaatje vallen.

Slim voor Willie. Echt een van de betere spelers van de eredivisie. Vind wel dat mensen hem onderschatten. Bij Kameroen heeft hij meer kans op speelminuten. als hij die maakt kan ie naar het WK, Afrika Cup. Gewoon een mooie carrière uitbouwen. Veel spelers vinden ook een club op basis van een WK of EK, Afrika Cup, etc. die een speler goed heeft gespeeld.

Na zijn carrière is ie gewoon weer Nederlander. Of moet hij zijn passport inleveren ?

Succes Willie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren