Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars en Van Bommel maken interesse in Oranje-international kenbaar

Laatste update:

Marc Overmars wil Vincent Janssen naar Royal Antwerp halen, meldt De Telegraaf op basis van bronnen rondom de Belgische club. Volgens het dagblad heeft de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax zijn interesse in de Oranje-international kenbaar gemaakt. Janssen speelt momenteel bij CF Monterrey, waar hij een contract heeft tot medio 2024. Het is niet bekend wat de Mexicaanse club voor de spits hoopt te ontvangen. Een huurconstructie met optie tot koop behoort tot de mogelijkheden, zo klinkt het.

Janssen heeft naar verluidt over interesse niet te klagen. De spits werd in 2019 door Monterrey overgenomen van Tottenham Hotspur, waar hij amper aan spelen toe kwam. De Mexicaanse club betaalde negen miljoen euro voor Janssen. De Nederlander strijkt op jaarbasis zo'n twee miljoen euro op, waardoor het 'een duur dossier' wordt, schrijft De Telegraaf. Wat de aanvaller precies moet kosten is niet bekend, zijn transferwaarde wordt door Transfermarkt momenteel geschat op tweeënhalf miljoen euro. Mogelijk wordt die prijs omhoog gekrikt door Janssen's aanwezigheid bij Oranje.

De voormalig aanvalsleider van AZ en Almere City werd tot verbazing van velen bij de selectie ven het Nederlands elftal gehaald door Louis van Gaal. De bondscoach doet dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Wales voor het eerst deze interlandperiode een beroep op Janssen, zo liet hij maandag doorschemeren tijdens de persconferentie. De aanvaller maakt daarmee na vijf jaar zijn rentree in Oranje. Janssen sloot later aan bij het Nederlands elftal. Vorige week stapte hij in het huwelijksbootje met zijn geliefde, waardoor hij de interlands tegen België, Wales en Polen moest laten schieten.

Wil Janssen kans maken om mee te gaan naar het WK, dan lijkt het een vereiste dat hij actief is op de Europese velden om zich in de schijnwerpers te kunnen spelen bij Van Gaal. Naast Antwerp zijn er meer Belgische topclubs die hengelen naar de diensten van de centrumspits. De club van Marc Overmars en Mark van Bommel 'ondernam al de nodige stappen', aldus De Telegraaf. Naast Overmars en Van Bommel bestaat ook de volledige technische staf van Antwerp uit Nederlanders. John Stegeman, Andries Ulderink en Jürgen Dirkx fungeren als assistent-trainers.

Janssen heeft statistisch gezien geen grandioos seizoen doorgemaakt in Mexico en scoorde slechts 3 keer in 29 optredens voor Monterrey. Opvallend is dat de aanvaller twee van die drie goals maakte in zijn laatste twee wedstrijden. De spits geldt bij AZ, waar hij de meest succesvolle periode uit zijn carrière kende, nog altijd als de duurste uitgaande transfer met 22 miljoen euro. "Het gaat erom dat ik zo'n type spits wil zien in het Nederlands elftal", reageerde Van Gaal op het selecteren van Janssen. "De vorige keer dat hij in Oranje speelde heeft hij het heel goed ingevuld. Ik heb de laatste drie wedstrijden van hem in Mexico op beeld aanschouwd, en hij deed dingen, waarvan ik denk: ja, dat is een spits."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 juni 2022 om 13:44

Als hij in oranje wilt blijven dan kan hij beter in Mexico blijven. Daar kom je al 3 goals en 1 assist in aanmerking voor het Nederlands elftal, in België heeft zirkzee er 16 ingeramd en 9 assists gegeven en die haalde niet eens de voorselectie. De laatste keer dat hij zulke cijfers haalde speelde hij nog bij AZ.

14 juni 2022 om 13:51

V Gaal wilde een aantal talenten juist met Jong Oranje mee laten spelen, zodat die talenten ervaring op kunnen doen op een eindtoernooi. Daarom liet hij Brobbey en enkele anderen ook thuis dacht ik.

14 juni 2022 om 14:09

Zo leuk hè. Nu komt iedereen met statistieken aan zetten en als het om Haller gaat kan ie er 50 in schieten maar nog kan ie er niks van.
Het gaat van gaal niet km die cijfers vriend. Hoe vaak moet hij nog uit leggen waarom hij Vincent kiest. Daarom is hij een goede trainer en wij niet. Wij kijken alleen naar statistieken en niet naar wat voor soort type spits je nodig hebt. Hij wil een aanspeelpunt. En die jongere spitsen die moesten jong oranje naar het eindtoernooi loodsen. Dat is namelijk goed voor de ontwikkeling van die jongens. Het is blijkbaar te moeilijk om te begrijpen. Maar misschien willen sommigen het gewoon niet begrijpen. Ook na 80 keer uitleggen van van gaal.

14 juni 2022 om 14:27

Als hij een aanspeelpunt zocht dan had hij Luuk moeten selecteren. Ook een spits die enorm balvast is, goed in de kaats is en ervoor kan zorgen dat andere aanvallers kunnen aansluiten. Naast een balvaste spits te zijn heeft Luuk ook meerdere keren en op hogere niveaus dan Janssen laten zien dat hij goals kan maken. Vincent Janssen heeft sinds zijn vertrek naar Mexico in 2019 in totaal 8 goals gescoord in een competitie van een lager niveau dan de eredivisie. Kan hij nog zo een goed aanspeelpunt zijn maar als spits sta je erin om de ballen tegen het net te trappen. Ik zie geen enkele reden waarom je eerder Janssen mee zou nemen dan Luuk aankomend WK dus is de selectie van Janssen, dus de reden dat hij specifiek een balvaste spits zocht vind ik lariekoek.

14 juni 2022 om 15:06

Als Haller er 50 inschiet maar niks van kan dan scoort hij ze tenminste wel. Vincent Janssen kan er weinig van en scoort ook nog eens niet. Hij mag eerst wel eens uitleggen waarom hij een aanspeelpunt wil hebben, Weghorst en Luuk zijn dat namelijk al en volgens zijn ideale 5-3-2 opstelling speel je niet eens met een aanspeelpunt dus het is puur om iets te forceren wanneer je niet goed speelt of achter staat. Dan heb je met Weghorst en Luuk 2 prima opties. Janssen gaat niet mee naar Qatar dus kan je evengoed iemand meenemen die het wel heeft verdiend.

14 juni 2022 om 15:26

De Jong zou ik ook liever zien in die rol ook omdat hij ook goed als pinchhitter kan functioneren. Weghorst zie ik eigenlijk nooit als aanspeelpunt spelen dus daar voldoet hij denk ik niet aan de eisen van Van Gaal. Jansen was hier wel sterk in toen bij AZ.

Als ze nog een aanspeelpunt zoeken die geen goals maakt, dan hebben ze de juiste gevonden!

14 juni 2022 om 14:12

Ik zie hem terugkomen op z'n niveau uit Nederland, is nog maar 27 en was toen bij AZ wel echt een goede spits. Heeft zijn sterke en zwakke punten en is nu meer ervaren. Ik snap de transfer, èn het pessimisme bij menig reageerder wel!

14 juni 2022 om 15:26

De kans dat dat gebeurt is vrij klein. Hij heeft een slechte keuze gemaakt en heeft zich daardoor nooit ontwikkeld en is tevens niet consistent geworden. Mentaal heeft hij schijnbaar ook een enorme knauw gehad, want ook in Mexico speelt hij niets meer klaar. Z'n ervaring gaat dus niets uitrichten. Onderaan de streep een eendagsvlieg gebleken, al zat daar meer in. Zoiets herpak je niet zomaar als je jaren niet meer relevant bent geweest.

14 juni 2022 om 16:03

Heeft in Mexico 77 wedstrijden gespeeld, met 15 doelpunten. Is veel te weinig, ben ik met je eens maar hij heeft wel degelijk gespeeld. Ik weet natuurlijk niet hoeveel minuten, en het afgelopen seizoen is niet om over naar huis te schrijven maar in een vertrouwde omgeving (belgië, Nederland) zie ik het hem nog wel flikken. Dat hij mentaal een tik heeft gehad wist ik niet!

14 juni 2022 om 22:45

Maar hij werkt hard
Vergeet dat niet 😉

16 juni 2022 om 06:41

Slecht idee van Marc & Mark. Vincent Janssen kan er helemaal niks van. Ik dacht dat Antwerp ambities had en dan willen ze deze zeer beperkte speler halen.

Kersvers international? Hij is heel lang niet in beeld geweest maar heeft toch al echt interlands en goals op zijn naam staan

14 juni 2022 om 13:44

Misschien is het je ontgaan maar hij zit weer bij de selectie.

14 juni 2022 om 13:49

@locomotif: dat is niet wat hij zegt. Janssen is geen kersvers international. Hij zit er na 5 jaar weer opnieuw bij, dus kersvers is niet het juiste woord.

14 juni 2022 om 14:03

Begrijpend lezen locomotief. Hij is niet kersvers. Maar zit die er weer bij joh?

14 juni 2022 om 14:09

En daarnaast is hij is het ook alleen te danken aan die wedstrijden van 5 jaar geleden, want zolang hij geen minuten maakt is hij ook geen international. Hij is dus nog eerder ex-international dan kersvers international

14 juni 2022 om 18:06

Maar een kers is ook elk jaar opnieuw kersvers

Hier moet je toch niet aan willen beginnen? Haal dan een jonge spits op uit zuid amerika als de eigenaar poen heeft

Tsja. Het is een gok. Afhankelijk van de kosten kun je het proberen.

Denk wel een leuke aanloop voor FC Antwerpen? Momenteel heerst er het idee alsof het een koekenbakker is, maar heeft natuurlijk gewoon goede dingen laten zien. Zijn stats in het Nederlands elftal zijn ook gewoon goed, vooral als je ziet in welke periode wij toen zaten. Is topscorer geworden in de eredivisie en volgens mij in Turkije deed hij het ook niet heel beroerd? Inderdaad geen wereldtopper, maar zo beroerd als sommige hem afschilderen is hij alles behalve.

Dus Marc Overmars met zijn zo geprezen netwerk komt niet verder dan Vincent Janssen uit Mexico? Zwakjes.

14 juni 2022 om 13:43

@consy Zijn zo geprezen scoutingsnetwerk staat bij Ajax op de loonlijst, ik denk niet dat hij scouting rapportjes meekreeg toen hij er uit gezet werd

14 juni 2022 om 13:47

Het netwerk is vooral te danken aan Veldmate

14 juni 2022 om 14:03

Volgens mij was het juist zijn onderhandelingsmethode wat geprezen werd. Vanwege zijn naam komt hij redelijk wel bij clubs makkelijk binnen. Netwerk is toch al redelijk gebouwd onafhankelijk van hem?

14 juni 2022 om 14:08

Waarom zou het niet kunnen werken dan? Heeft ook goede jaren gehad in Mexico en het is niet alsof hij naar de PL gaat ofzo. Nederlandse en Belgische competitie zou hij het zomaar weer goed kunnen doen. Had het als feyenoord zijnde ook wel aangedurfd

14 juni 2022 om 14:44

Als hij nog een beetje lijkt op spits die bij bij AZ was zie hem graag naar Feyenoord komen.

16 juni 2022 om 06:44

Volg jij de Mexicaanse competitie? Vincent Janssen was een one season wonder. Nu de magie weg is wordt duidelijk wat voor een beperkte matige speler hij is.

14 juni 2022 om 14:52

Misschien wilt Van Bommel hem juist wel? Die kans acht ik groter...

Oranje-international Vincent Janssen.. Heeft Overmars hem wel zien spelen de afgelopen jaren?

14 juni 2022 om 14:11

Want bij de ene club kan het niet beter gaan dan bij de andere?

Had van Overmars wel verwacht dat hij 2 kaliber hoger zou mikken. Janssen is echt niet beter dan de spits van Club Brugge, Genk of Anderlecht.

14 juni 2022 om 14:08

Antwerp is ook niet beter dan de clubs die jij op noemt dus dat scheelt

14 juni 2022 om 14:12

Maar dat is wel de ambitie.

14 juni 2022 om 14:18

Hij is zelfs niet beter dan hun huidige spits Michael Frey, verre van zelfs.

Kersverse Oranje international?



Die gaan weer in dezelfde valkuil trappen als alle Nederlandse trainers in het buitenland voor hen.
Lekker weer een Nederlandse enclave creã«ren want het netwerk rijkt niet verder dan Nederlanders of spelers van hun vorige werkgever.

Ik denk dat Janssen uiteindelijk het wel goed gaat doen, die is heus niet ineens het verleerd en voelt zich denk ik dichter bij ‘huis’ ook een stuk lekkerder. Gewoon domme transfer keuzes gemaakt

14 juni 2022 om 14:08

Domme transfer keuzes? Hij verdient 2 miljoen per jaar, heeft zijn vrouw daar (vanuit daar) leren kennen.. Als hij gelukkig is dan is het toch een prima keuze geweest?

14 juni 2022 om 14:14

Uiteraard heb ik het dan over het voetballende aspect waardoor hij nu ergens in Mexico zit en niet het volledige eruit heeft gehaald. Persoonlijk vlak boeit mij totaal niet.

14 juni 2022 om 14:32

@JK-Ajax heeft daar de CL voor zuid amerikaanse landen gewonnen, het is niet zo dat hij daar aan het afbouwen is geweest en een beetje zijn handje heeft lopen ophouden. heeft gewoon gepresteerd

14 juni 2022 om 14:42

Dat wil ik ook niet zeggen, maar we mogen toch wel concluderen dat hij hoger kan dan in Mexico voetballen? Maar goed, zeg maar eens nee tegen Tottenham als je in Nederland speelt.

14 juni 2022 om 15:28

Betreft het voetbal-aspect natuurlijk een oliedomme keuze. De stap was al erg groot en dan loopt daar ook nog een Kane die in alles beter is. Dat avontuur was gedoemd te mislukken.

14 juni 2022 om 14:15

Sterker nog hij teert op een halve seizoen AZ waar alles wat hij raakt in goud veranderd, daar heeft hij profijt van.

14 juni 2022 om 15:31

Nou ja, hij heeft het natuurlijk wel goed gedaan in Oranje in z'n eerste periode. Janssen kon echt wel wat, maar maakte een veel te grote stap en heeft zich daardoor nooit verder ontwikkeld. Echter denk ik niet dat hij die vorm van die periode bij AZ ooit nog terug gaat vinden. Daarvoor staat hij al te lang stil en daarvoor is hij ook te irrelevant in Mexico.

Nog een keer; ik zou hem graag bij Feyenoord zien. Ik denk dat ie daar zeker 20 goals gaat maken. Dus slimme zet van Marc netto

Extra concurrent voor Michael Frey? Frey speelde een fantastisch seizoen bij Royal Antwerp, dus denk dat Vincent hem er echt niet uit gaat spelen.

Zou leuk zijn! Vond het bij AZ echt een leuke spits vooral als je hem gebruikt zoals Van Gaal het nu uitlegt. Goed aanspeelpunt en goed doelgericht schot.

Als ik hier de statistieken lees van Janssens,
Frons ik doch stevig de wenkbrauwen bij diens selectie.

Iedereen in België ziet dat Zirkzee een geweldige spits is en zal worden,
Waarom hem dan geen kans geven?
Die heeft tenminste stats!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren