Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-arbiter wil cashen met ‘Hand van God-bal’ Maradona; Lineker is ziedend

Laatste update:

Ali Bin Nasser gaat de wedstrijdbal van de kwartfinale tussen Argentinië en Engeland op het WK van 1986 verkopen. Dat leidt tot verbazing in Engeland, daar de inmiddels 78-jarige Bin Nasser de scheidsrechter in de desbetreffende wedstrijd was. Het duel eindigde door een geweldige solo en een handsbal van Diego Maradona, beter bekend als ‘de Hand van God’, in 2-1.

De scheidsrechter zag de handsbal van Maradona over het hoofd, waardoor Argentinië naar de halve finale ging en het eindtoernooi uiteindelijk ook zou winnen. De verwachting is dat Bin Nasser flink gaat cashen op de wedstrijdbal. Eerder dit jaar werd het wedstrijdshirt van Maradona uit de wedstrijd tegen Engeland namelijk al voor 8,5 miljoen euro verkocht. De verwachting is dat de wedstrijdbal zo’n 3,5 miljoen euro oplevert.

Gary Lineker, die meespeelde in de desbetreffende wedstrijd in 1986 en ook scoorde, heeft geen goed woord over voor de plannen van Bin Nasser. “Hoe komt de bal in godsnaam bij de scheidsrechter terecht?”, vraagt de oud-speler zich af in gesprek met TalkSport. “Of ik over de nederlaag heen ben? Ja, natuurlijk ben ik dat. Maar dat de scheidsrechter de bal al die tijd in zijn kast houdt en nu de grootste scheidsrechtersfout in de geschiedenis van het WK voetbal gaat verzilveren… Is dat echt waar?”

Bin Nasser was zich tegenover Daily Mail echter van geen kwaad bewust. “Deze bal is onderdeel van de historie van het internationale voetbal. Het voelt als het goede moment om het met de wereld te delen. Ik heb het incident met Maradona niet kunnen waarnemen, omdat hij en Peter Shilton (de doelman van Engeland, red.) met hun rug naar mij toe stonden.” De Britse krant The Sun stuurde onlangs een verslaggever naar Tunesië om de oud-scheidsrechter aan de tand te voelen. Bin Nasser was echter niet van plan om van gedachte te veranderen. “Ik verkoop hem nog steeds, het kan me niet schelen wat je denkt. Je had niet naar mijn huis moeten komen. Ga weg. Ik heb een contract getekend en kan met niemand praten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wraak op alles wat t Britse rijk de '3e wereld' heeft aangedaan..Of zoiets..

Ik snap de ophef niet helemaal..?

15 oktober 2022 om 17:06

Lineker is nog steeds niet over die fout heen, ondanks dat hij zegt dat wel te zijn. Heel kinderachtig...

15 oktober 2022 om 17:07

Best raar dat de scheids even 3.5 miljoen kan gaan verdienen door zoiets toch?

15 oktober 2022 om 17:47

Nee hoor. Scheids mag ook wel een keer een bal mee naar huis nemen. Als die jaren later geld waar is, is dat mooi voor hem.

15 oktober 2022 om 18:03

'als die jaren later geld waard is, is dat mooi voor hem'.

Die bal is letterlijk zoveel geld waard door een cruciale fout die hij gemaakt heeft. Dan is het toch niet gek dat daar vraagtekens bij geplaatst worden?

15 oktober 2022 om 18:12

Jij denkt dat hij toen die fout maakte omdat hij wist dat die bal 40 jaar later een fortuin op zou leveren? Die bal is zijn eigendom, hij mag ermee doen wat hij wil.

15 oktober 2022 om 17:34

Misschien dat er nu iemand flink gaat cashen met een object waarmee hij zelf schuldig was aan een van de grootste missers in de WK historie? Door zijn eigen fout is deze bal nu geld waard, het is best apart dat een grove fout je nog zoveel voordeel opleverd ook.

15 oktober 2022 om 18:13

Als we even alle ophef na die fout en het feit dat hij de rest van z'n leven herinnerd wordt aan die fout alleen maar voordeel ja.

15 oktober 2022 om 17:35

In principe verkoopt hij een historische scheidsrechterlijke dwaling die door hijzelf heeft gemaakt en het gaat hem mogelijk miljoenen opleveren.

15 oktober 2022 om 19:06

Ik heb nog nooit de beelden van zijn kant gezien, maar ik geloof hem op zijn woord dat hij het niet heeft kunnen zien. Dat de grensrechter het niet zag, vind ik kwalijker.

Ik had die bal al veel eerder verkocht als ik die scheids was. Het is maar materiaal. 3,5 miljoen is vrijheid in het leven. Makkelijke keuze.

15 oktober 2022 om 19:37

Pas op voor alle moraalridders die van alles zullen bedenken om dit raar te vinden. Volledig begrijpelijk dat deze scheids zn geld hiermee wil pakken.

Ziedend
Weet je waar ik ziedend over zou kunnen worden dat is wat de nieuwe premier van Engeland doet
Ze is net premier, ze volgt Boris J. op, ze is van dezelfde partij en voert een Totaal ander beleid mbt de overheidsfinanciën, namleijk belastingverlaging voor de rijkere. Vreemd, maar het kan nog erger,
de man met wie ze dit nieuwe beleid heeft uitgedokterd ontslaat ze.
Samen net aangetreden, gruwelijk geblunderd, Pond stort in en je neemt geen verantwoordelijkheid, maar laat een ander ervoor opdraaien.
Een soort Danny Blind

Wat deze man wil doen met zijn bal moet hij toch weten.
Lineker is er nog steeds niet overheen. Da's erg, maar nog erger als je zegt dat je er over heen bent
Zoek hulp zou ik zeggen

15 oktober 2022 om 17:25

Grappig, aangezien Lineker niet heel lang geleden op zijn vingers is getikt over een tweet omtrent Liz Truss en haar banden met Rusland. Lineker werkt voor de BBC, en de BBC moet technisch gezien neutraal zijn.

15 oktober 2022 om 19:19

De BBC is niet neutraal. Alle media is niet neutraal. En Cas1 je hebt volkomen gelijk. Mensen maken zich druk over onzin maar de echt grote onderwerpen daar zijn ze niet mee bezig of ze laten zich in slaap sussen door politiek en media. Of ze laten zich gek maken en opnaaien, afhankelijk van wat hoe het volk bespeelt wordt.

15 oktober 2022 om 19:45

Er is veel meer nieuws over Truss dan over de Tweet van Lineker. Alleen gek genoeg niet op voetbalzone. Wel altijd mooie ironie in jouw reacties trouwens.

15 oktober 2022 om 19:25

Lekker relevant hier!

15 oktober 2022 om 19:50

Ja bizar inderdaad voor een Tory, belastingverlaging voor de rijken. Staat echt haaks op hun gedachtengoed.

Die scheidsrechter heeft groot gelijk. Gary kan hoog en laag springen maar het zal weinig uitmaken. Hij kan zich beter richten op de selectie van Engeland en wat hij daar van vind

hahahah wat een idioten blijven die Engelsen,ze zijn als heel eiland er lang niet over heen.KARMA is a BITCH

Spelers verdienen grof geld met de verkoop van hun finale shirts. Waarom zou een scheidsrechter niet de bal van een finale mogen houden ?

Zie het probleem niet zo.
Voetballers moeten niet zo zuur doen met hun multi miljoenen salaris.

Wat is dat toch met Engelsen dat ze maar niet kunnen vergeten en vergeven als er iets mis is gegaan.
Je ziet o.a. nog steeds hamilton fans die rechtzaken willen zodat hij alsnog f1 kampioen wordt van 2021.
Ook dit weer ....de grootste fout in de geschiedenis noemen. Ik dacht dat er in 1966 ook wel wat fout ging, wat te denken van de penalty in 1974. Zo had oranje in de finale moeten staan in 1998 na een overduidelijke overtreding op vn hooijdonk. Zo kun je uren doorgaan, maar slaat nergens op ...laat het gaan

Haha, ik snap Lineker ergens wel, beetje zuur dit, maar ach, het is zo lang geleden.

Och, och... 'Mr. Nice guy', de 'oh zo sportieve' Engelsen.... Tuurlijk. En de Malvinas zijn zeker ook brits....?? Je hebt er autoriteit, maar ze zullen altijd Argentijns zijn, kijk maar eens goed op de kaart waar het ligt 😝😜😋😘. Dat handje was vlak na die oorlog, dus op deze manier winnen was dubbel Argentijnse vreugde natuurlijk! Dat je nu moeilijk doet over een lappie leer van een bejaarde scheids... Laat me niet lachen😂😂😂🤣

Man man man die garry lineker kan ook lekker huilen man. Laat die arbiter zijn bal verkopen joh. Wat boeit jou dat nou. En nog de opmerking maken wat de bal al die tijd bij hem deed. Ongelooflijk wat een zeurpiet zeg.

Man man man die garry lineker kan ook lekker huilen man. Laat die arbiter zijn bal verkopen joh. Wat boeit jou dat nou. En nog de opmerking maken wat de bal al die tijd bij hem deed. Ongelooflijk wat een zeurpiet zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren