Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje wordt allerminst rijk gerekend: ‘Die jongen kan echt alles met een bal’

Laatste update:

Piet de Visser denkt dat het Nederlands elftal behoorlijk wat te duchten heeft van Senegal. De 88-jarige meesterscout legde alle tegenstanders van Oranje in de WK-groepsfase onder de loep en identificeerde de Leeuwen van Teranga als mogelijke verrassing op de eindronde. Bovendien is gastland Qatar volgens De Visser beter dan diens imago doet geloven.

Hoewel Oranje volgens De Visser 'normaal gesproken sterker is', moet Senegal – dat op 21 november de eerste tegenstander is – allerminst onderschat worden. "Senegal kan zomaar eens één van de verrassingen op het WK worden", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Op voorwaarde dat het rustig blijft in de selectie. Dat wil vooral tijdens toernooien buiten Afrika nog weleens een probleem zijn. Er is dan vaak gedoe over geld en premies."

Met name sterspeler Sadio Mané wordt bestempeld als one to watch door De Visser. Bij mede-poulegenoot Qatar loopt er volgens de scout een speler rond die evengoed speciale aandacht verdient. "Ik heb Qatar nog niet zo lang geleden in Zuid-Amerika zien voetballen. Ik was toen vooral erg onder de indruk van de spits, Almoez Ali. Die jongen kan echt alles met een bal. Dat zul je op het WK wel gaan zien. En ook verdedigend zit dat land behoorlijk in elkaar."

Het minst complimenteus is De Visser over Ecuador, dat het rijtje groepsgenoten van Oranje completeert. "Die ploeg is drastisch verjongd, ook met veel spelers die in Europa voetballen. Maar ondanks de goede mentaliteit die dat land kenmerkt, is Nederland normaal gesproken veel beter." Toch gebiedt de oud-trainer waakzaamheid: "Op papier is Oranje de sterkste van alle vier de ploegen, maar het zijn beslist geen eitjes die 'we' gaan treffen."

Senegal, titelhouder van de Afrika Cup, zette afgelopen zaterdag Bolivia met 2-0 opzij en beleeft dinsdag tegen Iran de laatste test voor het WK begint. Qatar oefent op dezelfde dag tegen Chili en dolf vrijdag nog het onderspit tegen Canada (0-2), het land dat voor het eerst sinds 1986 weer meedoet aan een mondiale eindronde. Ecuador remiseerde toen in en tegen Saoedi-Arabië met 0-0 en oefent dinsdag nog tegen Japan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Senegal goed gaat zijn daar zou ik gewoon op rekenen. Als die de kwartfinale niet halen zou dat me verbazen. Verwacht ook dat we tegen hen hoogstens een 2-1 overwinning gaan boeken.

26 september 2022 om 13:02

Het is nou niet zo dat Senegal sterke indruk maakt in hun wedstrijden. Tactisch is het matig. Bij een eerste plaats van NL komt Senegal trouwens tegen engeland, dat gaan ze echt niet winnen

26 september 2022 om 13:40

Zo goed is Engeland ook weer niet, zie Nations League

26 september 2022 om 13:09

Ik denk dat het één grote nadeel is dat Nederland niet één Europese land treft! Senegal heeft echt goede spelers bij topclubs, natuurlijk springen Mané koulibaly er boven uit! Geloof mij die gaan dood voor het vaderland.. Qatar heb ik gezien aantal jaren geleden op de copa America (wildcard) ze speelde best goed voetbal, is echt wel een ingespeeld team.. dat oefenpotje tegen Canada zegt niet alles! Zo kunnen we doorgaan, Nederland verloor ook van Tsjechië… Ecuador, in hoeverre ga je mee in de duels er lopen alleen maar slagers rond en acteurs, dat ligt Nederland niet altijd, Costa Rica in 2014 was toch ook na 120 min 0-0,Portugal in het verleden ging ook vaak mis.. plus iedereen rekent zich al rijk met de poule, dat kan je grootste valkuil zijn!

Wat een onzin, die spits Almoez Ali schiet nog niet eens 10 ballen erin in Qatar. Even populair doen met een afwijkende mening maar Qatar moet je gewoon oprollen met 5-0. Verloren van Canada en gelijk tegen Jamaica recent... dat zegt heel veel

26 september 2022 om 14:29

@jmaassen

Nederland werd uitgeschakeld door Tsjechië die op het moment ongeveer net zo sterk is als Canada. Natuurlijk is Nederland een stuk sterker, maar onderschat het verschil in tactische opvattingen en speelstijlen per continent niet.

Het kan dat Nederland het gewoon lastig krijgt als Qatar zich zou ingraven.

''bovendien is gastland Qatar volgens De Visser beter dan diens imago doet geloven. "die jongen kan echt alles met een bal."

Is Qatar een jongen?

26 september 2022 om 11:59

Volgens mij staat die quote verkeerd, hij bedoelt Aalmoes Ali. Stukje verderop in het artikel wordt de quote herhaald.

Piet de Visser moet zich weer zonodig profileren als kenner van het Amerikaans voetbal.🤣
Senegal is zeker geen slecht team, maar tactisch schort er vaak van alles aan die Afrikaanse teams. De hitte kan een voordeel voor de Afrikaanse teams zijn, maar Oranje is normaal gesproken een maatje te groot.

26 september 2022 om 12:01

Dat zegt de Visser toch ook?

26 september 2022 om 12:06

De hitte? Er zal toch gespeeld worden in stadions met airco?

26 september 2022 om 12:36

Welke hitte? Eind november en december zijn de temperaturen rond de 20 graden. Heerlijke voetbaltemperaturen waar ook de gemiddelde Noord-Europese voetballer prima in mee kan

Ik zie senegal geen eens als sterkste tegenstander , het voetbal daar is toch voor een groot deel gewoon de bal naar voren. Taktisch moet je dit soort landen gewoon oprollen.

26 september 2022 om 14:31

@jonathan

Het zijn juist de tactische verschillen tussen continenten die het lastig kan maken. Ghana in 2010 bijvoorbeeld speelde ook een groot deel 'ballen naar voren' type tactiek en de enige reden dat zij niet tot de halve finale kwamen is door volleerd wereldkeeper Luis Suarez.

Senegal is het beste Afrikaanse land, dus als je hiervoor een meesterscout moet zijn om te kunnen concluderen dat hun wel eens de verrassing kunnen worden...

26 september 2022 om 12:25

Beste Afrikaanse land? En Ghana en Marokko dan?

26 september 2022 om 12:28

@El Barto Hebben Ghana en Marokko recent nog de Afrika Cup gewonnen?

26 september 2022 om 12:55

Kanttekening dat bij zowel Ghana als Marokko nieuwe versterkingen aanschuiven bij de nationale selecties. Maar inderdaad, Senegal is de meest recente winnaar en hebben geweldige spelers!

Ah, Sadio Mané is er één om op te letten. Ik zal die naam even noteren, raar dat ik er nog nooit eerder van heb gehoord... Handig, dit soort tips van een zelfbenoemd meesterscout.

26 september 2022 om 12:42

Heb je enig idee over wie je het hebt? Deze zelfbenoemde meesterscout scoutte onder andere Romario , Ronaldo 9, van Nisterlrooij, Alex, Stam, Gomez, Farfan, Kezman.

26 september 2022 om 12:48

Sommige mensen denken dat zulke spelers op een ooievaar aan komen vliegen klaarblijkelijk.

26 september 2022 om 13:16

Dat beweert De Visser vooral zelf heel erg ja. Het liefst achteraf, al die spelers zijn enkel en alleen door De Visser naar Eindhoven vertrokken. Volgens zelfpijper De Visser dan.

Het is De Visser vooral om De Visser te doen. Hij trekt enorm veel complimenten naar zichzelf toe en als hij die niet van anderen krijgt geeft hij ze zelf maar.

Aad de Mos scoutte Ronaldo toen hij 17 was. Ronaldo zou al een overeenkomst met Inter hebben. Toen hij naar Nederland vloog zou eigenlijk Ajax hem contracteren. De Visser beweert echter dat hij als enige (en eerste) kwaliteiten in Ronaldo zag...
Romario is dankzij Kees Ploegsma jr naar PSV gekomen en kwam pas in beeld toen Brugge Marc Degryse niet aan PSV wilde verkopen zonder eerst zelf een vervanger te kunnen kopen. Ploegsma jr en Hiddink hebben de Romario deal geregeld.
Nistelrode scoorde 13 keer in 31 wedstrijden bij PSV en een transfer naar een topclub was logisch. In die tijd was het een topper, ook bij Den Bosch kon je al zien dat het een goede spits was.
Alex is door een investeringsconsortium gescout en zij verkochten hem aan Chelsea waarn hij op huurbasis naar PSV gekomen. De Visser claimde daar lekker veel credits, waarschijnlijk voor zijn eigen ego.
Stam. Sja. Knap dat een internationale scout als De Visser tijd over had om in Tilburg te gaan kijken.
Voor wat betreft Gomes: leuke verhalen vertelt de zelfbenoemd meesterscout. Hij zou hem tijdens een warming-up hebben gezien en gelijk overtuigd zijn? Het zal wel. Maar goed, ik ben de flauwste niet en gun hem die.
Farfan is ontdekt door Hans van der Zee.
Kezman is ontdekt door Lemic, met wie De Visser een goede band had en hij heeft hem dan ook bij De Visser aangeboden. Logisch, want tot die tijd (en daarna) had De Visser niks in Servië te zoeken.

De Visser zit er voor De Visser en diens reputatie. Sinds Reker Lemic buiten de deur heeft gewerkt bij PSV is er geen nieuwe De Visser ontdekking meer geweest.

26 september 2022 om 14:34

@misseva88

15 jaar scout geweest van Chelsea een van de meest succesvolle teams in de laatste 15 jaar met velen toptalenten die door zijn gebroken in die periode. Of ze allemaal door Piet Visser gehaald zijn is een tweede, maar doen alsof hij er maar niks mee te maken heeft en al die clubs hem lieten zitten zonder enige reden is weer een uiterste en compleet onzinnig.

26 september 2022 om 14:59

Dat is helemaal niet een tweede, dat is het hele punt. Hij heeft een verleden van andermans successen claimen. Het is gewoon gedocumenteerd dat hij niet de ontdekker van Ronaldo en Romario was, maar laat anderen dit wel zeggen. Dat is typerend voor de man. Hij is geen meesterscout. Het is een man die makkelijk bevriend wordt met machtige mensen, zijn mensen skills zijn zijn grootste kwaliteit. Niet zijn oog voor talent.

Als hoofd scouting is het ook lastiger om zelf een speler te ontdekken. Het gaat ook veel om contacten leggen en mensen inpalmen. Maar De Visser wordt echt enorm overschat.

26 september 2022 om 12:42

Wellicht kan die jongen hoge ogen gooien op het WK, dan zie ik hem nog wel bij een topclub belanden na het toernooi.

26 september 2022 om 13:04

“zelfbenoemd meester scout” meer dan 15 jaar scout van Chelsea maar zal idd alleen een zelfbenoemde meesterscout zijn..

Tja, dat je je tegenstanders niet moet onderschatten, dat lijkt me wel duidelijk. Maar Oranje heeft wel ontzettend gemazzeld met deze poule.

Normaliter kun je hier 9 punten uit 3 wedstrijden noteren. Op papier is Oranje sterker dan elke team in deze poule. En qua mentaliteit en tactiek zit het ook wel snor.

elk wk wordt er weer een afrikaans team benoemd als outsider, dark horse of hoe je het ook allemaal noemen wil.

maar een senegal wordt je niet echt warm van, zeker alle europese en zuid-amerikaanse teams die aanwezig zijn zullen een senegal oprollen gewoon vanwege tactisch inzicht en het niveau waar zij voetballen. natuurlijk heeft senegal grotendeels of zelfs volledige beschikking tot spelers die in europees club verband spelen, maar dat wil nog niet zeggen dat het samenspel van het niveau is dat een europees/zuid-amerikaans team op de mat legt. het is een heel rennen en vliegen gehalte bij die teams hopen op een opleveing van een ster speler, in de vorm van mane voor senegal dan.

dus conclusie, ja je kan een keer verliezen van een senegal doordat er 1 het op de heupen krijgt, maar 9 van de 10 keer verlies je er niet van omdat je ze tactisch overklast.

26 september 2022 om 14:40

@oreely

Nederland heeft in de laatste 10 wedstrijden tegen Afrikaanse landen 5 keer gewonnen en 2 keer verloren. Dat is geen 9 van de 10 keer.

Het is niet dat je ongelijk hebt, maar ik weet niet of dit persé 'tactisch overklassen' is aangezien zoals je zegt velen gewoon in Europa spelen en een aantal bij of topclubs of subtopclubs. Juist het feit dat teams per continent in stijlen spelen waar ze vaker niet mee te maken krijgen maakt het lastig.

De Copa is bijvoorbeeld een lager niveau dan het EK of het Europese voetbal wat een Messi speelde bijvoorbeeld, maar desondanks heeft hij het daar altijd lastiger gehad. Waarom? Waarschijnlijk omdat bij de Copa America zelfs Messi gewoon meer tikken mag krijgen dan in Europa tijdens duels.

Daarbij worden Europese teams ook 'tactisch overklast' door elkaar. Ik schat Senegal gewoon op nagenoeg hetzelfde niveau als een Denemarken op een eindtoernooi en die wonnen gewoon van Frankrijk.

Senegal heeft een aantal goede spelers, maar Qatar stelt geen hol voor en Ecuador ook niet. We moeten deze poule gewoon winnen.

26 september 2022 om 14:43

Qatar en een Equador zou je van moeten winnen, maar vooral een Equador, gaat echt totaal niet makkelijk zijn. Hangen heel de wedstrijd voor het doel en hebben snelle sterke aanvallers in de counter. Het is niet voor niets dat Equador al zo'n 6 jaar al niet meer dan 3 doelpunten geslikt heeft voor een team dat geen hol voorstelt, gezien dat een team als Nederland in de laatste 6 jaar meermaals is voorgekomen.

Ik zie het echt alweer gebeuren dat we zoals gewoonlijk 'matige teams' onderschatten en we het juist zoals gewoonlijk tegen die matige teams het lastiger hebben dan tegen sterke teams, omdat je daar veel meer ruimte tegen krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren