Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje-opponent Frankrijk kent slechte generale en wint niet van Canada

Laatste update:

Frankrijk is er niet in geslaagd zijn uitzwaaiduel te winnen. In het Matmut Atlantique te Bordeaux was Canada de tegenstander, maar de Fransen wisten niet door de defensie te breken: 0-0. Afgelopen donderdag was Oranje nog met 4-0 te sterk voor de Canadezen.

Voorafgaand aan het duel publiceerde L’Équipe zorgwekkend nieuws, want Kylian Mbappé zou al twee dagen niet hebben getraind vanwege knieklachten. Hij startte dan ook niet in de basis, maar uiteindelijk bleek hij toch het laatste kwartier mee te kunnen spelen.

De honneurs werden voorin waargenomen door Olivier Giroud, die afzwaait als international na het EK en zijn laatste interland ooit op Franse bodem speelde. Hij kreeg een publiekswissel na ruim een uur spelen.

Vanaf de eerste speelminuut gingen de Fransen nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar mede door missers van N’Golo Kanté, Antoine Griezmann en Marcus Thuram kwam het scorebord niet in bewiging.

In de openingsfase van het tweede bedrijf trapten les Bleus het gaspedaal nog verder in. Onder meer Giroud kreeg meerdere grote kansen, al slaagde ook hij er niet in die te verzilveren.

In de 74ste minuut kwam Mbappé binnen de lijnen om toch nog een doorbraak te forceren. Ook hij slaagde er echter niet in een gat te vinden in de goed georganiseerde Canadese defensie.

Nederland is op vrijdag 21 juni de tegenstander van Frankrijk op het EK. Daarvoor spelen de Fransen op maandag 17 juni hun eerste groepsduel met Oostenrijk, terwijl de groepsfase besloten wordt met een wedstrijd tegen Polen (25 juni).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als Nederland 0-0 had gespeeld tegen Canada dan stond het land in de fik en waren we niet klaar voor het EK. Als Frankrijk dit nu doet is het slechts een oefenpotje? Als Koeman de volgende drie dingen niet doet: Blind linksback zetten, Wijnalbum erin of starten met Weghorst dan hebben we een team dat Frankrijk kan kloppen. Probeer mezelf de moed in te praten natuurlijk.

9 juni 2024 om 23:45

Is gewoon de waarheid. Frankrijk voetbalt al jaren niet groots. Het is enkel teren op de individuele kwaliteit van voornamelijk Mbappe en Griezmann.

10 juni 2024 om 01:38

Als je wint speel je wat mij betreft groots.. ze winnen en daar gaat het om.

10 juni 2024 om 01:58

Deschamps is een geweldige trainer, hij kwam met Monaco ook in de finale van de CL met supermooi voetbal maar toen verloor hij de finale. Die man heeft daarvan geleerd en speelt echt puur om te winnen. De penaltys tegen Argentinië was gewoon loodjes trekken. Mensen noemen altijd Ancelotti en Guardiola maar Deschamps word altijd vergeten. Die man heeft 2 WK finales gehaald. WK is toch andere koek dan CL. Ik vind hem minimaal net zo goed als Ancelotti en echtwel beter dan Guardiola en Klopp.

10 juni 2024 om 07:41

Twee WK finales behaald met een selectie van dusdanig veel talent dat ze met 3 teams nog ver kunnen komen. Hoort niet bij grootheden als Ancelotti of Pep.

10 juni 2024 om 08:21

Pep heeft daarvan ook altijd last, 2/3 selecties met City waarbij je ook 2 selecties kan opstellen en die mee zullen draaien in de premier league. Deschamps heeft gewoon prima gepresteerd. Enkel de Don Ancelotti staat voor mij op een hoogte waarbij je grote respect hebt

9 juni 2024 om 23:47

Dit is wat een groot voetballand doet in een oefenwedstrijd een week voor een eindtoernooi. Die spelen op 70% zonder hun absolute topspeler. Frankrijk had deze pot alsnog moeten winnen maar Thuram miste een vrije kopbal 6 meter van het doel. Tegen Frankrijk hoeft je niet teveel te verwachten van Nl. "We" moeten de punten pakken tegen de mindere broeders in de poule.

9 juni 2024 om 23:58

Met Italië voorop. Heeft ook net gelijk gespeeld tegen Turkije en nipte 1-0 tegen het nietige Bosnië, maar op het EK zullen gewoon door aan in de poulfase haha, nouja ze zitten in poule met Kroatië en Frankrijk… maar goed, als een land goed is met doorgaan op halce kracht/matige voetbal, is het Italië wel. Dus zal me niets verbazen

9 juni 2024 om 23:58

Mbappe is ook nog ingevallen zelfs trouwens he. Is gewoon een matig resultaat voor Frankrijk wat op Mbappe na gewoon met een sterke opstelling aantrad.

10 juni 2024 om 00:09

Klopt, maar een grote groep voetbal volgers uit Nederland willen het gewoon niet geloven dat zulke teams gewoon relaxed een potje spelen. Mbappe deed inderdaad nog 10 min mee en had ook nog een goal kunnen maken. Het is ook een matig resultaat maar daar zal niemand van wakker liggen als ze de eerste wedstrijd met 3-0 van Oostenrijk winnen.

10 juni 2024 om 08:50

Zit Italië ook bij Frankrijk in de poule? Vandaar dat Frankrijk 2 gelijkwaardige teams kan opstellen. Ze doen ook 2x mee.

10 juni 2024 om 09:27

Dit hoorde je in 2021 ook over de matige vorm van Frankrijk. Toen lagen ze er in de 8e finale meteen uit. Frankrijk heeft een geweldige selectie, maar dit was gewoon slecht.

Ik vond canada zeker niet veel beter spelen dan tegen oranje, is toch goed nieuws richting volgende week. Was echt een mooie en knappe overwinning, donderdag

10 juni 2024 om 01:46

Ik vond Canada tegen Nederland toch wel heel erg zwak..

10 juni 2024 om 08:24

Het is ook niet alsof de selectie van Canada heel erg sterk is, grote gros van de spelers haalde niet opeens tegen Frankrijk top niveau. Ze hebben het gewoon nagelaten om hier een goed resultaat te halen

En mensen waren pessimistisch hoe Oranje speelde tegen Canada haha. Frankrijk heeft amper kansen gehad tot het einde toen spelers zoals Mbappe, Kolo Muani, Coman en Barcola erin kwamen. En een van de grootste kansen was ook nog is voor Canada. Zegt natuurlijk niet veel omdat het een oefenwedstrijd is. Maar ik vond Nederland prima spelen tegen dit stugge Canada.

10 juni 2024 om 01:50

het stugge Canada ? Die waren wat mij betreft bijzonder zwak tegen Nederland. En om dan nu het resultaat tegen Frankrijk als een soort van bewijs van hun klasse of de goede overwinning van Nederland te gebruiken vind ik ook een beetje overdreven. Als je goed kijkt naar andere wedstrijden spelen de grote landen vaak waardeloos in oefenpotjes voor de grote toernooien.

10 juni 2024 om 08:53

Ja die spelen bewust slecht 😂😂

10 juni 2024 om 09:43

Canada was inderdaad stug tegen Frankrijk. Zoals ik al zei maakt het niks uit doordat het een oefenwedstrijd is. Het ging ook meer om het onnodig neerhalen van Oranje tijdens die wedstrijd terwijl het gewoon een prima wedstrijd was.

10 juni 2024 om 09:24

Het grote verschil is dat de Oranje spelers nog ergens voor te spelen hadden, een plekje bij de eerste elf. Elke speler heeft bij ons een goede concurrent of heeft veel kritiek gekregen zoals Depay. Bij Frankrijk is het voor 99% zeker wie gaan spelen dus die jongens gaan geen moeite meer doen voor een potje Canada terwijl het EK deze week begint.

10 juni 2024 om 09:44

Ik zei al dat het niks uit maakt omdat het oefenwedstrijd is. Het was meer gericht op de mensen die zeiden dat het een matige wedstrijd was die wij speelden terwijl dat niet het geval is. Het onnodig neerhalen van een goeie prestatie is waar het mij omgaat.

Ik krijg ineens zo’n gevoel dat Nederland best wel eens zou kunnen verrassen in de poulefase en alle drie de wedstrijden wint. We zullen er dan wel weer in de kwartfinale uit liggen maar goed, we hebben van Frankrijk gewonnen!

9 juni 2024 om 23:36

Ik vertrouw meer op het gevoel van Jack van Gelder.

Saliba is een monster, wat een speler is dat. Pure Rolls Royce achtige vibe krijg je daar van. Begrijp niet dat hij niet start voor Frankrijk, is toch echt vele malen beter dan Konate en Upamecano zijn? Deschamps is gestoord

9 juni 2024 om 23:39

Ja die inderdaad beter dan die jongens. Gelukkig voor ons zal hij niet spelen denk ik.

10 juni 2024 om 00:22

Zal aan mij liggen, maar bij een Rolls Royce denk ik aan iets dat te zwaar is, een draaicirkel van een vrachtwagen heeft en traag is als dikke stront. Lijkt me niet echt de vergelijking die je bedoelt.

10 juni 2024 om 00:53

Ligt inderdaad aan jou. Een Rolls Royce van een verdediger wordt gezien als pure klasse, top van de top, en absoluut een type die je in je team wilt hebben.

10 juni 2024 om 08:38

Een beetje Rolls Royce sprint onder de 5,5 seconden naar de 100. Is toch sneller dan het gemiddelde Peugeotje op de Nederlandse wegen. Niet bepaald traag.

Ik heb zin in het EK. We hebben een top verdediging. Een middenveld van hoog niveau en aanvallers die het op hun heupen kunnen krijgen en best wat keuze. Misschien gaan we niet alles winnen, maar de spelers kunnen in meerdere formaties spelen. De plekken zijn goed bezet. Morgen een lekker resultaat pakken en dan ga je met een goed gevoel naar volgende Zondag. Laten wij met z'n allen achter Oranje staan en zo lang mogelijk blijven juichen.

10 juni 2024 om 08:29

Heerlijk toch! Ook ik krijg er zin in. Vanavond een tegenvallende pot tegen IJsland, en we kijken er met zijn allen weer massaal anders tegen aan. Dat is ook weer het mooie.
Maar ik ben het met je eens. We hebben een leuk elftal. En stel het loopt niet, hebben we met mogelijke bankspelers als Malen/Frimpong, Xavi wellicht en Weghorst nog verschillende mogelijkheden om iets te kunnen doen. Dat is anders dan 2 of 4 jaar terug

10 juni 2024 om 16:12

@ohwohwohw Precies! Natuurlijk zijn wij niet de favoriet, maar we hebben een grote luxe achterin. Op het middenveld hebben we voor het eerst in 10 jaar te veel poppetjes die je kan en eigenlijk moet opstellen. Malen en Frimpong kunnen brengen is top. Weghorst pakt altijd z'n goal mee, en zelfs een Brobbey is een speler met gigantische scoringsdrang. Ik heb er zin in. Zo'n toernooi blijft sws altijd heerlijk, voetbal heel de dag door op tv. Lekker man!

Frankrijk kan niet door de verdediging van Canada breken omdat die oliedomme trainer maar één creatieve speler opstelt. En Griezmann kan het ook niet in zijn eentje...

10 juni 2024 om 08:50

Nouja. Dembele vond ik gisteren nog het meest creatief en dreigend. Die zocht zijn mannetje nog op en kwam er nog een paar keer goed uit.

Het was vooral oerdom om met een balvaste spits als Giroud te spelen die geen diepgang en snelheid heeft. Daar was Canada gemakkelijk te pakken, de ruimte achter hun centrale duo.

Wij winnen natuurlijk gemakkelijk van frankrijk omdat we blind en wijnaldum hebben, misschien wil frankrijk wel ruilen voor mbappe en griezmann?

10 juni 2024 om 00:12

Kijk is ben ook geen fan van beide spelers en hadden wat mij betreft ook niet geselecteerd te hoeven worden. Maar Frankrijks speelt ook nog met Kante die in dezelfde competitie als Wijnaldum speelt en met Giroud een spits van 37. Dus blijkbaar is ervaring voor coaches ook belangrijk.

10 juni 2024 om 08:40

Maar Kante gaat niet spelen, dat wordt gewoon een blok van Camavinga en Tchouameni

10 juni 2024 om 08:53

Moet Tchouameni wel eerst fit zijn hé.
Verder denk ik dat een Rabiot ook nog goede kans maakt om te gaan spelen. Of misschien zelfs wel Fofana. Camavinga is echt niet zo verzekerd van zijn basisplek hoor. Tchouameni, mits fit, wel.

Volgens mij speelt hij ook graag met Tchouameni - Rabiot en ervoor Griezmann.

Ik zou als Deschamps zijnde toch zo spelen. Op de RB zou ik toch ook nog wel eens Pavard proberen. Is ook defensief zo sterk als Koundé. Nu vond ik Pavard aanvallend niet top, maar Kounde tot heden ook niet.

Verder lijkt Thuram mij de beste spits momenteel, gezien Mbappé vanaf links echt vele malen dreigender is dan vanuit de punt.

Anders speelt Barcola of Coman vanaf links met Kylian in de punt.

Maignan
Kound/Pav
Konaté
Saliba
Theo
Tchouameni
Camavinga
Dembele
Griezmann
Mbappe
Thuram

Frankrijk zal er heus wel weer staan wanneer het om het echie gaat. Het is toch maar oefenen

Enige voordeel dat NL heeft tegenover Fr... de bondscoach van frankrijk is deschamps, zo'n spel neerzetten met materiaal dat je hebt hahaha tactisch kan je echt niks terug zien op t veld. Wat doen ze op de trainingen?? Weet dat we in dit landje echt ziek veel kunnen zeuren maar ik zag bij oranje tenminste nog wat terug van tactische speellijnen. Bij Fr zal het weer alle ballen op.. zijn.

Ach, het is maar een oefenpotje. Kan je vrij weinig uit afleiden.

10 juni 2024 om 07:27

Grappig dat je dat zegt. Terwijl Koeman aan alle kanten afgebrand wordt omdat hij de oefenpotjes gebruikt om te oefenen en niet met een vaste opstelling speelt.

10 juni 2024 om 08:56

Dat dus. Als ze goed spelen en winnen dan is de tegenstander slecht.
Maar als Frankrijk niet kan winnen spelen ze op halve kracht.

10 juni 2024 om 09:28

Bij Oranje heeft iedereen nog ergens voor te spelen, een basisplaats. Bij Frankrijk speelt Dechamps altijd met dezelfde spelers dus die gaan niet voluit een paar dagen voor de start...

Tja, een slechte generale repetitie is meestal een voorbode van een goede eerste show.

Maar uiteindelijk zegt dit niet zoveel. Het zal wat frustrerend zijn voor de Fransen, maar ik zie ze hier ook weer niet zo van in paniek raken als bijv. de Engelse pers na die 0-1 tegen Ijsland.

Tegen Oostenrijk zullen we pas een goede indicatie zien hoe sterk en hoe goed voorbereid de Fransen daadwerkelijk zijn.

Tsja. Het was niet echt om aan te gluren.
Giroud tegen de defensieve Canadezen was geen slimme zet wat mij betreft. Als je wat had gewild, had je een snellere spits met diepgang erin moeten zetten, maar goed. Giroud speelde wel, als aanvoerder, zijn laatste ''thuis interland'' in Frankrijk, wat wel weer mooi was.

De enige die er echt zin in leek te hebben waren Mbappé (toen die er nog in kwam), Coman en voornamelijk Dembele.

Vond het middenveld ook te statisch met Kanté en Camavinga in mijn ogen. Te eentonig.

Verder wel mooi, persoonlijk als Arsenal fan, om Saliba uit te zien blinken. Volgens mij was hij man of the match en dadelijk zit hij weer op het bankje voor Upamecano... Waanzinnig.

Verder vind ik dat zo'n Koundé echt enorm weinig brengt als back zeg. Hij is defensief dan wel sterk, maar aanvallend is het niet veel in mijn ogen. De overlap die er wel mag zijn als je met een blok van Camavinga - Kanté speelt was er niet echt...

Dan zou je denken ha, die zijn te pakken, maar ons "probleem" is dat we altijd een grote naam hebben en een tegenstanfer zijn waarin de opponent altijd vol zal gaan. Dat is tegen Canada niet zo.

Kijk naar Duitsland, die gingen tegen ons als de brandweer en de potjes erna doen ze weer vrij weinig.

Ik vind het echt onzin dat sommige de redenatie hebben 'het was maar een oefenwedstrijdje'. Tenminste ik ga er vanuit dat iedereen in het team in de basis wil staan bij het ek. De concurrentie is bij Frankrijk zo groot dat je echt niet een week voor het EK je best niet gaat doen omdat het maar een oefenwedstrijdje is.
Wat natuurlijk wel kan, is dat ze gretigheid missen. Sommige hebben alles al bereikt en hebben misschien niet zo zin in het toernooi.

Kijk ook maar naar Engeland. Ze winnen niet van Ijsland en heel de pers duikt er op. Daar heb je als speler echt geen zin in. Je wilt gewoon in de basis staan, winnen en goed voetbal spelen. Dat is bij elk land zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren