Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen lopen na flater Belgische doelvrouw uit naar ruime zege

Laatste update:

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondagavond een overtuigende oefenzege geboekt. De ploeg van bondscoach Andries Jonker was in Kerkrade met 5-0 te sterk voor België dankzij treffers van Lieke Martens, Sherida Spitse, Lineth Beerensteyn, Victoria Pelova en Katja Snoeijs. Martens maakte haar zestigste voor Oranje, waardoor zij de nieuwe nummer twee op de eeuwige topscorerslijst is. Vivianne Miedema, 95 doelpunten, is de lijstaanvoerder. Het was de laatste oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland later deze maand van start gaat.

Jonker koos voor een 3-5-2-formatie. Daphne van Domselaar startte onder de lat en zij zag het defensieve trio Spitse, Stephanie van der Gragt en Dominique Janssen voor zich. Het middenveld, van rechts naar links, bestond uit Pelova, Jill Roord, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk en Esmee Brugts. Beerensteyn en Martens waren de spitsen van dienst. De Leeuwinnen gingen voortvarend van start in het Parkstad Limburg Stadion. Een knappe diepe bal van Van der Gragt kwam aan de linkerkant terecht bij Van de Donk, die op haar beurt Martens bereikte. Met links schoot zij, mede dankzij een flater van doelvrouw Nicky Evrard, raak in de verre hoek: 1-0.

Na goed doorzetten van Beerensteyn had Van de Donk voor de 2-0 moeten zorgen, maar nadat zij in eerste instantie de bal miste stuitte zijn in tweede instantie op Evrard. De 2-0 leek er alsnog te komen na een handsbal van de Belgische Sari Kees. Van der Gragt zag haar penalty echter gekeerd worden door Evrard. Niet veel later volgde de tweede strafschop na een overtreding op Beerensteyn. De aanvaller had last van haar knie, maar kon doorspelen en zag dat Spitse voor de tweede treffer van de avond tekende. De 3-0 viel nog voor rust. Martens legde af op Beerensteyn, die haar schot knap in de verre hoek deed belanden.

Na rust was er ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Jonker. Oranje bleef vrolijk doorgaan met aanvallen en creëerde in de openingsfase na de hervatting meerdere kansen. Zo schoot Pelova in de handen van Evrard en ging een kopbal van Martens op aangeven van Pelova naast. Vlak na het uur maakte Pelova er alsnog 4-0 van. De aanvaller met Bulgaarse roots ontving de bal op rechts, dribbelde kinderlijk eenvoudig richting doel en schoof in de verre hoek binnen. Jonker greep het restant van de wedstrijd vooral aan om wat reservespelers in het veld te sturen. Het tempo zakte aanzienlijk, maar toch werd het tien minuten voor tijd nog 5-0 via invaller Snoeijs. Zij kopte uit een rebound in vrijstaande positie raak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kweenie man, maar ik kijk gewoon graag naar voetbal en naar sportende vrouwen. Kun je ouwehoeren over het technische vlak. Ik zeg Hup Oranje leeuwinnen, rammen op het WK!

3 juli 2023 om 07:44

Mooi toch. Niks om je voor te verontschuldigen.
Het was ook best goed vond ik. Veel beweging zonder bal, veel acties van Burgts en Pelova.

België had niet voldoende kwaliteit om het te stoppen, maar deden wat ze konden, bleven strijden en hielpen elkaar waar kon.

Tweede helft gekeken: Brugts is een leuke speelster, een mooie stijl heeft ze! De traptechniek van Spitse blijft ook erg goed. De enige die er al jaren in staat maar die ik overschat vind is Van den Donk.. Voorderest was België natuurlijk gewoon heel zwak

3 juli 2023 om 01:14

Dat heb ik dus met spitse draaicirkel van een vrachtwagen. Kan alleen een beetje hard schieten, maar vaak probeert ze het van onnozele afstande

Maar dit Belgische vrouwenteam is ook wel echt van een bedroevend niveau. Ik zie de leeuwinnen zonder Miedema echt niet verder komen dan de kwartfinale.

Zaten een paar goede doelpunten tussen. Zo’n overwinning is natuurlijk altijd lekker voor het moraal richting zo’n toernooi. Succes meiden!

Wat knap! Het Belgische voetbal staat gewoon hoog aangeschreven.
Gefeliciteerd oranje Leeuwinnen. Het was wederom erg leuk om te zien! Kijk er graag naar

2 juli 2023 om 23:16

In het mannen voetbal staat België zeker hoog aangeschreven, maar bij de vrouwen toch niet?

2 juli 2023 om 23:34

Prem is Gwn aan het lullen, laten doen. Hier in België hemelen ze deze dames ook op, wat een niveau.10min gekeken en plaatsvervangende schaamte gekregen

3 juli 2023 om 08:30

@aleez Paris, als voetballand is Belgie zeker wel aanwezig. We hebben het hier over belgie he, niet Liechtenstein

2 juli 2023 om 23:45

Ik kan hier zo van genieten!

3 juli 2023 om 02:32

Prem, wat ben je weer slap aan het ouwehoeren. Het Belgische voetbal staat hoog aangeschreven? Voor de mannen ja. In het vrouwenvoetbal zijn ploegen als de VS, Nederland, Engeland, Japan en Zweden van topniveau. Op clublevel zijn het Lyon, Wolfsburg, Arsenal of Barcelona. De rangschikkingen zijn totaal anders. Ga snel weer het AFAS-stadion in

3 juli 2023 om 14:40

De wereldranglijst ziet er inderdaad anders uit dan bij de mannen, dat klopt. Neemt niet weg dat de Belgische dames gewoon in de top-20 van de wereld staan overigens. Verschil met landen als VS, Zweden, Engeland, etc. is absoluut wel vrij groot, maar het is ook weer niet zo dat Belgie in het vrouwenvoetbal een of andere voetbaldwerg is ofzo.

3 juli 2023 om 07:49

Wat een prachtige wedstrijd was dit he prem? We mogen met recht zeggen dat onze oranje leeuwinnen die Belgen voetballes hebben gegeven! Vooral het snelle voetenwerk van jill roord was weer genieten! Ik heb echt bizar veel zin in het wk over 3 weken!

Tellen goals in oefenpotjes ook mee voor topscorerslijstjes ?

3 juli 2023 om 07:49

Ja, net als bij de mannen.

Je mist Miedema en neemt topscorers Kalma en Leuchter niet mee, vindt ik raar.
We zullen het zien.

Miedema 95 (!) goals in 112 interlands. Dat is of heel erg knap of het niveau van de overige voetbalsters is gewoon echt laag. Als je het vergelijkt met interland topscorer van Oranje. Robin v Persie 50 goals in 102 interlands.

3 juli 2023 om 10:02

Gewoon groot niveauverschil. Vroeger bij de mannen was dit ook zo. Heeft gewoon tijd nodig. Bij de mannen kunnen nu zelfs de aller minste goden gewoon 11 fitte spelers het veld in sturen die de bus parkeren. Bij de vrouwen is dit gewoon nog niet het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren