Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen boeken eerste oefenzege in aanloop naar WK

Laatste update:

Het Nederlands vrouwenteam heeft zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK van aankomende zomer in Frankrijk weten te winnen. De Oranje Leeuwinnen waren zaterdag in Kaapstad met 1-2 te sterk voor Zuid Afrika. De eindstand was door doelpunten van Sherida Spitse, Vivianne Miedema en Thembi Kgatlana bij rust al bereikt.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd in het Cape Town Stadium en beleefde dankzij Spitse een droomstart. De 28-jarige middenveldster, die haar 156ste interland speelde en zich daarmee nu samen met Annemieke Kiesel-Griffioen gedeeld recordinternational mag noemen, opende al na twee minuten de score, door Kaylin Swart te verschalken met een fraaie lob: 0-1. Spitse deed dat na voorbereidend werk van Lineth Beerensteyn. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman pakte daarna door en wist zijn voorsprong een kwartier na de openingstreffer van Spitse te verdubbelen.

Miedema plaatste het leder van net buiten het strafschopgebied buiten het bereik van Swart en was zo verantwoordelijk voor de 0-2. Nederland leek zo af te stevenen op een probleemloze overwinning, maar Zuid-Afrika deed nog voor rust wat terug. Kgatlana zorgde na ruim een halfuur voetballen na een knappe individuele actie voor de aansluitingstreffer. Oranje had zijn voordelige marge van twee vervolgens nog in de eerste helft in ere kunnen herstellen, maar Spitse had de pech dat haar poging op slag van rust op de lat belandde.

Lieke Martens begon bij Nederland overigens in de basiself, maar de buitenspeelster van Barcelona moest zich vanwege een blessure al in de eerste helft laten vervangen. In de tweede helft werd het spel van de Oranje Leeuwinnen er mede door de vele wissels niet beter op, maar doelvrouw Sari van Veenendaal voorkwam met knap keeperswerk meermaals de gelijkmaker. Namens Nederland liet Ellen Jansen halverwege de tweede helft een goede kans liggen, waardoor Zuid-Afrika uitzicht hield op een resultaat. Oranje hield in de slotfase echter stand en stapte zo als winnaar van het veld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nul reacties in twintig minuten, zo erg leeft het vrouwenvoetbal dus...

19 januari 2019 om 17:30

Jaa zet er dan op dan mijn lokale vereniging met 0-1 winnen tegen de koploper

19 januari 2019 om 17:47

Goede constatering man. Hoop dat je dag nu een stuk beter is. Ik vraag mij serieus af wat mannen zoals jij de voldoening van uithalen om even te verkondigen dat vrouwenvoetbal niet leeft. Wie weet krijg je er ooit een lintje voor, ben benieuwd. Ik gun het je hoor!

19 januari 2019 om 18:02

Ik haal er helemaal geen voldoening uit. Ik vind het alleen opmerkelijk dat er erg veel aandacht aan wordt besteed, terwijl er relatief weinig interesse in is. Een gemiddeld onbenullig interview met een overbetaalde voetballer levert meer reacties op hoor.

19 januari 2019 om 18:12

Heel veel aandacht? Er wordt volgens mij op jaarbasis nog geen 3 artikelen per maand geplaatst. Maar dat is inderdaad heel veel aandacht. Ik hoop niet dat je een werkgever bent, want als je dan tegen een werknemer gaat zeggen 'je gaat nu heel veel verdienen' dan verdien je dus 3x niks.

19 januari 2019 om 18:15

Net of er dagelijks berichten over komen... Ik vind een artikel over de oranje-vrouwen interessanter dan een samenvatting van een playstationspelletje hoor. Maar ook daar voor geldt; als je het niet wilt lezen, lees je het niet.

19 januari 2019 om 19:26

Het vrouwenvoetbal leeft zeer zeker, maar blijkbaar niet onder de bezoekers van Voetbalzone. De gemiddelde voetbalzone bezoeker geeft niet zo veel om vrouwenvoetbal en de gemiddelde vrouwenvoetbalkijker zit niet op voetbalzone.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren