Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw twijfel over toekomst Arjen Robben: ‘Hij wikt en weegt'

Laatste update:

Er lijkt opnieuw twijfel te zijn over het aanblijven van Arjen Robben bij FC Groningen. De Trots van het Noorden brengt zaterdagochtend naar buiten dat de vleugelaanvaller ontbreekt op de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "De 37-jarige sterspeler van FC Groningen wikt en weegt de vraag hoe zijn nabije toekomst eruit ziet", zo klinkt het. Groningen én Robben benadrukken wel dat er nog geen conclusies verbonden moeten worden aan zijn absentie op het trainingsveld.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt een en ander uit op de clubsite. "Arjen heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Tot die tijd volgt hij zijn eigen programma. Wij houden hierover contact met elkaar. Wij geven hem als club alle tijd en ruimte om een weloverwogen keuze te maken over zijn toekomst. Wij hebben eerder al aangegeven dat wij hopen dat Arjen nog een jaar bij ons doorgaat als speler, maar zullen iedere beslissing die hij neemt uiteraard respecteren", geeft de directeur mee aan de buitenspeler.

Arjen Robben duikt op bij FC Groningen Onder-18: ‘Ineens stond hij in de basis’

De aanvaller deed vorige week nog mee in een jeugdwedstrijd van FC Groningen.Lees artikel

"Wij zijn hem sowieso al ontzettend dankbaar dat hij afgelopen seizoen deel uitmaakte van de spelersgroep. Wij hopen op een vervolg, maar wachten dit rustig af. We hebben hiervoor geen termijn gesteld met elkaar. De competitie begint immers pas medio augustus", verwijst Fledderus naar de openingswedstrijd van Groningen in de Eredivisie tegen SC Cambuur op zondag 15 augustus. Robben deed vorige week nog een halfuur mee tijdens een oefenwedstrijd van het Onder 18-elftal van Groningen. In het verloren oefenduel met FC Utrecht Onder-18 (1-4) begon de routinier in de basis.

Zijn ploeggenoten keken verbaasd op toen de ervaren aanvaller naast hen op het veld stond, want Robben had van tevoren zijn meespelen bewust niet aangekondigd. In gesprek met RTV Noord liet een aantal basisspelers weten hoe het optreden van Robben beleefd werd. "Het was natuurlijk supermooi dat je op het veld staat met zo'n wereldster”, gaf centrumverdediger Thijmen Blokzijl te kennen. “Ineens stond hij in de opstelling. Toen we na de warming-up van het veld liepen, hoorde ik dat de spelers van Utrecht het ook wel mooi vonden. Toen Arjen gewisseld werd is hij naar binnen gegaan. Ik heb hem na de wedstrijd niet meer gezien.”

Robben keerde een jaar geleden tot ieders verrassing terug bij Groningen, al bleek zijn comeback vanwege blessureleed geen doorslaand succes te zijn. In competitieverband kwam de flankspeler verdeeld over 6 duels tot slechts 173 speelminuten. Hij liep een lies- en kuitblessure op en stond tussen oktober en april langs de kant. Daarna kwam hij in de Eredivisie nog viermaal in actie, meestal als invaller. Het laatste optreden van Robben was op 19 mei, toen de routinier negentig minuten meedeed in het met 1-0 verloren duel met FC Utrecht in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal.

Zie jij Arjen Robben aan het nieuwe seizoen beginnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maak het je makkelijk en kom naar PSV Arjen. Meerwaarde voor de kleedkamer en de laatste 15 min als wissel!

Hoop dat hij het nog 1 kans geeft! Mocht het dan weer niet lukken, dan is het wel echt tijd om te stoppen.

Hoeveel tijd heeft Robben nog nodig om de knoop door te hakken? Vind het ook wel iets zeggen dat het team weer in training is, en de sterspeler nog in dubio zot over voortzetting van zijn voetbalcarrière.

26 juni 2021 om 11:24

Het heeft natuurlijk weinig met niet willen te maken, of het niet meer kunnen opbrengen/zin maken. Puur fysiek dit.

26 juni 2021 om 11:44

Kun je van een sterspeler spreken als hij nooit speelt??

26 juni 2021 om 16:46

Jij kent de geschiedenis van Robben hoop ik toch wel.

26 juni 2021 om 17:39

Jazeker, weet jij wat een sterspeler is?1. speler die uitblinkt in het spel♢ deze sterspeler verdient vele miljoenen per jaar.

26 juni 2021 om 11:52

Snap het vanuit Robben's kant wel. Seizoen 20/21 liep voor geen meter vanuit zijn kant. Geteisterd door kwalen, amper kunnen spelen, en bijna het hele seizoen geen publiek gezien in Groningen. Of je sluit je carriere af, waarbij die uit gaat als een nachtkaars, of je probeert het nog een seizoen waarbij er sowieso meer wedstrijden met publiek aanwezig zullen zijn, en nu je weer weet hoe je lichaam functioneert (hij had 1 jaar niet gespeeld door zijn stop). Het is nog pre season, laat hem toch. Het is niet zo dat hij nu ben en jerry's door zijn mik zit te gooien en niks doet. Hij traint nog gewoon door.

Wat een vreemde eerste zin van het artikel. De twijfel is er altijd geweest, dus dat is geen nieuws. We zullen moeten afwachten. Zou voor elke supporter mooi zijn om hem nog eens live te zien komend seizoen lijkt me.

Wat zou hij precies overwegen? In mijn ogen is het toch duidelijk dat dit niet meer kan. Over 10 jaar hebben we t niet meer over die geweldige Robben, maar die kerel die maar bleef sukkelen. En de situatie zelf lijkt me al krom. Hij speelt nooit maar als tlichaam fit is en t een keer wel kan dan ruimen ze een plekje voor m in, want iedereen voelt zich bij Groningen natuurlijk verplicht om m dan ook op te stellen. Ik snap echt niet dat Groningen zelf niet gewoon zegt, Arjen je bent echt een fijne vent, en een prima uithangbord voor de club, maar zullen we gewoon stoppen met voetballen? Dat is wel zo helder naar de trainer, naar de spelers etc. Maar we willen je er wel graag op een andere manier bij houden. Spelers begeleiden, onderdeel uitmaken van scouting, trainerschap whatever.

26 juni 2021 om 11:39

Ik denk dat hij overweegt of hij het fysiek een vol jaar aankan. Over 10 jaar hebben we het zeker wel over die geweldige Robben, die bij het WK won, die de CL besliste, die NL bij de hand nam in 2014 én de Robben die terugkwam naar zijn jeugdliefde, toen die het zwaar had in coronatijd, en er daarna bij wijze van afscheidstournee nog een laatste jaar aan vastplakte. Ik kan me voorstellen dat het voor de spelers een geweldige ervaring is om met hem te spelen. Er is niemand die zich verplicht voelt hem op te stellen, maar hij is gewoon nog steeds de beste aanvaller van Groningen, dus waarom zou je dat niet doen?

26 juni 2021 om 11:39

Maar wat het uit hoe wij over 10 jaar over hem praten. T gaat er om dat hij doet wat hij wil.

26 juni 2021 om 11:52

Precies dat. Hij heeft het verdiend.

27 juni 2021 om 08:37

Hij weet niet wat hij wil. Dat is t m juist. Hij was al gestopt. Met veel poeha besloten toch weer te starten, maar wat heeft het nou eigenlijk gebracht in het veld? Maar goed, ik ben blij dat zoveel mensen toch nog de toegevoegde waarde hebben gezien en voor hen hoop ik dan ook dat Robben nog een jaar zo kan blijven gaan.

26 juni 2021 om 11:51

Als vaste supporter ben ik anders heel blij met elke wedstrijd die hij voor mij op het veld kan spelen, ook als hij niet meer de beste van het veld is. Die man is een living legend en van NL beste spelers aller tijde.

26 juni 2021 om 11:55

Yoda, voor een buitenstaander is het altijd makkelijk om te beslissen. Wanneer het jezelf aangaat is dat een stuk lastiger, sommigen kunnen dat prima, maar lang niet iedereen. Twintig jaar geleden hield mijn rug ermee op, een poos revalideren en vandaag de dag is het nog steeds wel een dingetje om te bepalen van wat je wilt en wat je kunt. Dingen doen die je leuk vind, maar eigenlijk niet kan is verschrikkelijk lastig om los te laten.

26 juni 2021 om 12:17

Dat verhaal over hoe we hem over 10 jaar terug gaan zien gaat natuurlijk niet op. Dat is vaak wel het geval bij de meeste voetballers, maar dit is Arjen Robben. Daar heeft iedere voetballiefhebber wel andere herinneringen aan, al blijft hij nog 3 jaar kwakkelen.

Gewoon doorgaan Arjen. De tientallen jaren genieten van zijn gezin kan nog prima wachten. Op sportgebied zal het voor hem, als ultieme sportman, daarna nooit meer zo boeiend worden.

Hoop dat ie nog doorgaat, en nog een keer in volle stadions te bewonderen is. Puur als afscheidstournee 5min spelen in elke uitwedstrijd

Zijn lichaam heeft de afgelopen jaren duidelijk nee gezegd, stoppen. Robben zelf wilt wel graag door, hij leeft voor het voetbal en zodra hij stopt beginnen z'n voeten weer te jeuken. Toch is het ooit een keer klaar en moet je gewoon naar je lichaam luisteren. Als dit seizoen een kopie van vorig seizoen word dan heeft het toch gewoon geen zin? Niet alleen Robben zelf maar ook Groningen heeft hier gewoon niks aan. Er zal ongetwijfeld een functie voor Robben klaarliggen bij Groningen, focus je lekker daarop. Robben is en blijft de beste Nederlandse voetballer van mijn tijd.

Organiseer een mooie afscheidswedstrijd met de gouden generatie en een paar internationale toppers en stop lekker.

Als hij nog zo graag wil dan moet hij het doen want is een genot om naar te kijken.
Als het lichaam het niet maar kan en hij blijft blessure gevoelig moet hij ook realistisch zijn en zeggen ik stop er mee.

Stop toch man,je tijd is geweest dan weer wel dan weer niet,hak de knoop door en ga wat met de jeugd doen bij Groningen...⚽

Je zou toch denken dat Arjen juist de voorbereiding aan grijpt om iig fit aan het seizoen te beginnen voor als hij besluit door te gaan. Als hij pas eind juli beslist moet ‘ie eerst weer individueel dat hele traject in..

Ik snap niet dat er staat dat er 'opnieuw' twijfel is. Die twijfel was er al en is nooit weggeweest. Hij heeft immers nog op geen enkel moment een beslissing kenbaar gemaakt dat hij voor 21/22 zou stoppen of doorgaan. Wat dat betreft is er nu geen nieuwe situatie, behalve FC Groningen begonnen is aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Het is een lastige overweging natuurlijk als je zo'n liefhebber bent als Arjen. Aan de andere moet hij er wel heel veel voor laten en als dan zoals afgelopen seizoen je daar niet voor beloond wordt met dat je een serieus aantal wedstrijden kunt spelen met dat lichaam, waarom zou je dan nog doorgaan? Het lichaam wordt alleen maar ouder en dus minder belastbaar.

Hij is gewoon te vroeg gestopt. Als hij 2-3 jaar geleden door was gegaan dan had zijn lichaam nog in die topsportmodus gezeten. Hij probeert dat nu natuurlijk alweer een jaar te simuleren maar merkt dat een tussenjaar niet handig was geweest. Jammer van die beslissing. Stel als Nederland Europees kampioen wordt dan kan hij zichzelf helemaal voor zijn kop slaan denk ik. Want anders had hij er misschien nog wel bij kunnen zitten wanneer hij van Bayern naar een PSV was gegaan zonder te stoppen tussendoor. Jammer maar hij moet doen wat het beste is. Niemand kan voor hem beslissen om te stoppen.

Hey Arjen? Als je dit leest. Teken gewoon een contract van 3 jaar! Doen!

Pracht voetballer,maar lichaam wil niet meer en zou als ik hem was een punt achter zetten...

Maar hij is toch niet verplicht om voor een bepaalde datum te zeggen of hij doorgaat of stopt!?

Hij kan nu gewoon lekker trainen en doorgaan
Mocht het in december echt over zijn, dan is het toch ook prima?

Geen druk erop, deze man lekker zijn ding laten doen

Enkel als TD zorgen dat je selectie compleet is en dat hij enkel alleen een toevoeging is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren