Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijke sollicitatie: ‘Ik heb de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen’

Laatste update:

Kelle Roos denkt dat hij een realistische kans heeft op het halen van het Nederlands elftal. De dertigjarige doelman van Aberdeen, die dit seizoen een prima indruk maakt in de Schotse competitie, reageert daarmee op opmerkingen van zijn trainer. Die liet eerder optekenen dat hij vond dat Roos zo goed bezig was, dat een plekje in de selectie van Oranje niet ver weg kon zijn.

Roos maakte afgelopen zomer de overstap van Derby County naar Aberdeen en hield sindsdien vier keer de nul in vijftien wedstrijden. Het reddingspercentage van Roos ziet er prima uit: met 71,8 procent moet hij alleen Joe Hart van Celtic (75 procent) voorrang verlenen. Dat was voor Goodwin onlangs al aanleiding om de doelman uit Brabant te prijzen. "Als hij zo doorgaat en we Europees voetbal halen, dan kan Kelle een plekje in de selectie van het Nederlands elftal verdienen", zo liet de Ierse oefenmeester optekenen.

De doelman zelf begrijpt die uitspraken wel. "Ik denk dat hij gelijk heeft", laat Roos optekenen in the Press and Journal. "Ik heb zeker de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om het Nederlands elftal te kunnen halen. Ik ben geen persoon die voor dat soort dingen wegloopt. Het is in ieder geval mooi om zoiets te horen van je trainer. Ik heb het niet zelf gelezen, maar het wel vaak gehoord via anderen. Ik vind ook dat ik goed in vorm ben."

De dertigjarige Roos werd opgeleid door PSV, Willem II en NEC en kwam ook tot diverse jeugdinterlands voor Oranje. Doorbreken in Nederland was echter niet weggelegd voor de keeper uit Rijkevoort en in 2013 maakte hij de oversteek naar Engeland. Daar belandde hij via het kleine Nuneaton Town bij Derby, dat hem achtereenvolgens verhuurde aan Rotherham United, AFC Wimbledon, Bristol Rovers, Port Vale en Plymouth Argyle. Tijdens zijn laatste vier seizoenen voor the Rams keepte Roos echter een stuk vaker en verdiende hij een transfer naar Aberdeen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Pasveer en Noppert het kunnen, waarom niet?

19 november 2022 om 15:55

Dat zeker, Pasveer was op de leeftijd van Drommel ook nog helemaal niks.

19 november 2022 om 19:27

En het is nog steeds niks met hem haha

Heeft niet eens ongelijk ofzo. Het niveau van de keepers in Nederland is niet heel erg hoog. Zeker omdat alle keepers op dit moment bestaan uit Eredivisie keepers. En die Cillessen ook. Alleen Flekken speelt in het buitenland.

Tsja Kelle Roos.... valt in de categorie Olij, Verrips, Drommel, enz.
Denk dat Cillessen, Pasveer, Bijlow, Flekken, Noppert, Krul, Scherpen, Padt, Bizot en Zoet door Van Gaal in de gaten zijn gehouden, aangezien die verklapte dat 10 namen op de lijst stonden.

19 november 2022 om 23:31

Zoet? Speelt die nog regelmatig dan?

20 november 2022 om 11:50

Weinig! Maar wie zou anders de 10e keeper zijn die in de gaten wordt gehouden? Zoet heeft jarenlang het doel van PSV verdedigt, dus misschien daarom. Tegenwoordig krijgt hij een handvol wedstrijden per jaar in Italie haha!

Laten we dan ook gelijk xavier kous en Mickey van der hart oproepen

Als een beperkte keeper als Pasveer het kan halen, waarom niet.

Echt belachelijk dat Pasveer ipv Cillessen of Flekken bij de selectie zit.

De komende jaren krijgen we weer een bondscoach die nog wel beschikt over zijn volledige verstandelijke vermogens, dus ik acht de kans dat Kelle Roos wordt opgeroepen niet heel groot.

Kan ik mij heel goed voorstellen van Roos. Als Noppert, Drommel en opa's Pasveer en Stekelenburg de afgelopen jaren nog werden/worden opgeroepen dan kan iedere, niet-gehandicapte, Nederlandse keeper kans maken. Die opmerking van Johan Derksen enkele jaren geleden dat jonge keepers, mits ze hard genoeg trainen op hun keeperskwaliteiten, zomaar in het Nederlands elftal kunnen komen na een paar jaar Eredivisie-ervaring, dat klopt nu meer dan ooit.

Tja waarom niet, kijk naar noppert hoe snel het kan gaan

Ex NEC, dan wordt je nie opgeroepen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren