Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openda voegt zich bij onder meer Messi en mag hopen op prachtige prijs

Laatste update:

Loïs Openda maakt kans op een schitterende persoonlijke onderscheiding. De spits van RC Lens is namelijk één van de kanshebbers om zich te kronen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. Openda kent een fenomenaal debuutseizoen voor zijn club en maakte tot op heden al negentien competitietreffers. Mede dankzij de productiviteit van de Belg staat Lens tweede. Seko Fofana, ploeggenoot van Openda, is eveneens genomineerd. Ook Jonathan David (Lille OSC), en Lionel Messi en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain maken kans op de prijs.

Openda werd tussen 2020 en 2022 door Club Brugge verhuurd aan Vitesse. Voor de Arnhemse ploeg maakte de aanvaller in 88 wedstrijden liefst 37 goals en was hij 11 keer de man van de assist. Brugge verkocht de pijlsnelle spits in de zomer van 2022 voor een kleine tien miljoen euro aan Lens, dat volop in de race is voor directe Champions League-kwalificatie. Daarvoor moet het wel zijn tweede plaats zien te behouden ten koste van Olympique Marseille, dat met drie wedstrijden te gaan twee punten minder heeft. De motor in de ploeg is aanvoerder Fofana, die verdedigend veel oplost en ook aanvallend zijn bijdrage heeft.

Op Fofana na zijn alle genomineerden terug te vinden in de top tien van het topscorersklassement. Openda staat op negentien treffers, net als Folarin Balogun. Laatstgenoemde, die dinsdag bekendmaakte voor de Verenigde Staten uit te zullen komen, is ondanks zijn fenomenale seizoen niet genomineerd. Datzelfde geldt voor Habib Diallo, die namens RC Strasbourg al twintig keer scoorde. Messi (15 goals), David (21) en Mbappé (26) zijn dat dus wel. Wat verder opvalt is dat Alexandre Lacazette, tot op heden goed voor 24 goals, niet is genomineerd.

Openda staat met Lens op het punt om historie te schijven. De laatste keer dat de club uitkwam in de Champions League, was in het seizoen 2002/03. Openda kwam in zijn eerste twee duels voor de Noord-Fransen nog niet tot scoren, maar vond daarna het net in vier opeenvolgende wedstrijden. Tegen Toulouse maakte hij een hattrick, maar met name op 12 maart vulde Openda de krantenkoppen. Op bezoek bij Clermont Foot (0-4) maakte hij namelijk een hattrick binnen vier (!) minuten. Op 6 mei waren Openda en Fofana nog verantwoordelijk voor de mogelijk cruciale 2-1 zege op Marseille.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het destijds bij Vitesse al een leuke speler om naar top 6 Eredivisie te vertrekken, hele explosieve speler. Al is het maar ter breedte opvulling van de selectie

16 mei 2023 om 23:54

Het is misschien achteraf makkelijk praten, maar ik had het wel aangedurft als Ajax zijnde om te gaan voor Openda ipv Brobbey. Bleek ook nog een miljoen of 8 goedkoper te zijn en doet het echt fantastisch met Lens in de Ligue 1.

Geen Laca? Bij een zwalpend Lyon toch zo veel doelpunten gemaakt

Openda verbaast mij niets dat hij ook in Frankrijk succesvol is. Dat liet hij eerder zien bij Vitesse. Hij is snel, sterk en multi-inzetbaar voorin. Gemiste kans voor de gehele Nederlandse top om hem niet te halen.

Mooi om te zien dat Openda het goed doet en volgend seizoen eventueel in de CL te bewonderen is.

17 mei 2023 om 09:02

En wat gezegd van Club Brugge en ev. de gehele top in België? Bij Brugge speelde hij toen niet goed (wat te verstaan was op zijn jonge leeftijd toen), maar na het seizoen in Vitesse kon hij toch makkelijk terugkeren.
Brugge heeft hele seizoen problemen in de spits (jutgla heeft nog een OK seizoen, maar bv. Yaremchuk van 16 miljoen bakt er niets van) en nu loopt daar een spits met 20 goals bij de 2de in Frankrijk...

Laat ons realistisch blijven, de winnaar komt alvast van het PSG kamp, gegroet.

Ach jammer genoeg zal die naar PSG gaan, maar Openda is zeker een verdiende winnaar als je het mij vraagt. Ook Jonathan David beleeft een geweldig seizoen en heeft sws erg veel talent, maar ik denk zeker als je kijkt dat Lens gewoon 2de staat dat die jongen het verdient.

Mbappe zal de prijs wel weer krijgen. Maar wat een geweldig seizoen draait opende. Er zou al interesse zijn van grotere clubs zoals inter was hier laatst te lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren