Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Open sollicitatie voor Koeman: ‘Ik wil via topcompetitie in Oranje terechtkomen’

Laatste update:

Ludovit Reis blijft hopen ooit te worden opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 22-jarige middenvelder, die tegenwoordig met Hamburger SV actief is in de Tweede Bundesliga, heeft daarom een uitnodiging om Slowaaks international te worden voorlopig naast zich neergelegd. “Uitkomen voor Slowakije kan later ook nog, maar voor Nederland uitkomen, gaat niet meer als ik eenmaal voor Slowakije speel”, licht Reis toe in het Algemeen Dagblad.

De ouders van Reis, die tot dusver vijftien keer in actie kwam voor Jong Oranje, zijn geboren in Slowakije. Daarom heeft hij ook de mogelijkheid om voor dat land uit te komen. Aan het begin van dit jaar werd hij dan ook benaderd door bondscoach Francisco Calzona en zijn assistent, in de hoop Reis te overtuigen om voor Slowakije te kiezen. De geboren Haarlemmer dacht erover na, maar maakte uiteindelijk aan Calzona bekend vooralsnog niet voor Slowakije te willen spelen. “Mijn familie woont daar nog steeds en zou het prachtig vinden, maar ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen”, legt Reis uit.

Vooralsnog heeft de middenvelder echter nog geen uitnodiging ontvangen van de bondscoach. “Dat is logisch omdat ik in de Tweede Bundesliga speel”, vindt Reis. “Dat kan echter veranderen als ik de lijn straks doortrek in een topcompetitie. Daar wil ik voor gaan. Uitkomen voor Slowakije kan later ook nog, maar voor Nederland uitkomen, gaat niet meer als ik eenmaal voor Slowakije speel. Daarom vind ik het te vroeg om die knoop al door te hakken.”

Met de tweede plek op het tweede niveau van Duitsland staat HSV op dit moment op poleposition om te promoveren naar de Bundesliga. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan wil Reis via een transfer alsnog in een topcompetitie spelen. Die mogelijkheid was er in de winterstop al, maar HSV wilde toen niet onderhandelen met Bundesliga-clubs. “Dat snapte ik wel”, zegt Reis daarover. “Ik wil ook niet te ver vooruitkijken, maar ik heb wel tegen mezelf gezegd dat ik niet nog een seizoen in de Tweede Bundesliga wil spelen. Ik voel me klaar voor het hoogste niveau. Ik wil deze lijn in een topcompetitie doortrekken, zodat Oranje ook een reële optie wordt.”

In 2019 maakte Reis voor ruim drie miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Barcelona. Uiteindelijk kwam hij alleen uit voor Barcelona B; zijn debuut in het eerste elftal bleef uit. In 2020 werd Reis verhuurd aan VfL Osnabrück, om een jaar later transfervrij de overstap te maken naar HSV. Daar is hij sindsdien een vaste kracht: in 64 officiële duels voor die Rothosen was Reis tot dusver goed voor 13 treffers en 5 assists.

Denk jij dat Ludovit Reis ooit voor Oranje zal uitkomen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Erwin van de Looi ooit bondscoach wordt krijgt deze jongen niet alleen een selectie, maar ook een vaste basisplaats bij Oranje, ook al spel hij bij FC Dordrecht.

10 maart 2023 om 16:39

En vergeet die band om zijn arm niet he

10 maart 2023 om 17:49

Vond dit anders bij Groningen een erg leuke speler. Had ook beter de stap binnen NL kunnen maken, maar snapte best dat hij voor dat Barca traject koos. Is alleen daarna redelijk gestagneerd en heeft ook niet echt succes met de clubs waaraan hij verhuurd is. HSV is een prachtige club natuurlijk en hoe is het in godsnaam mogelijk dat daar niet meer progressie in zit? Momenteel is het maar een rommelige club. Ik denk dat hij volgend seizoen best op een middenveld van Feyenoord, PSV, Twente of AZ kan opereren als vervanger van Kokcu, Sangare, Zerrouki of Reijnders mochten die vertrekken. Als hij dan iets boven zijn niveau van Groningen zit kan hij zijn ontwikkeling daar prima voortzetten lijkt me.

10 maart 2023 om 18:17

Ook dat zou geen garantie zijn geweest. Hoeveel spelers zijn er al wel niet van de middenmoot/subtop ED naar de top 3 gegaan die het daar niet gered hebben?

Maar als hij komende zomer naar de clubs zou gaan die je noemt, kan ik me niet voorstellen dat hij daar onbetwiste basisspeler wordt. En dan heeft hij in 4 jaar tijd wel heel weinig progressie geboekt. Denk dat het meer een leuke speler was die in een aardig draaiend FC Groningen een buitengewoon goed seizoen had, maar dat hij niet heel veel beter zal gaan worden dan het niveau van dat seizoen.

Tja, ik weet 't niet. Ik vond 'm destijds bij Groningen best een leuke speler, maar z'n ontwikkeling vanaf dat moment ging zeker niet vlekkeloos. Nu kan het voor een speler op zijn positie wel snel gaan en gigantisch is de concurrentie op het middenveld ook weer niet. Aan z'n cijfers te zien doet hij het leuk in de 2. Bundesliga en da's nog best een aardige competitie, zeker voor een tweede niveau. Echter is er nog wel werk aan de winkel. Blijft toch een gevalletje 'kijken wat het wordt'.

10 maart 2023 om 16:42

Hij was bij FCG echt heel erg goed hoor, gewoon veel te grote stap gemaakt direct. Maar als HSV promoveert gaat hij echt doorgroeien, mark my words. Echt een all round middenvelder

10 maart 2023 om 17:51

Hoe staat het ervoor dan met HSV? Heb toch het idee dat die het telkens weer laten liggen qua promotie. Mooiste club van Duitsland als je het mij vraagt, al is het alleen al qua tenue. Het moet toch mogelijk zijn daar vrij simpel weer een stabiele BL club van te maken?

10 maart 2023 om 18:10

Nou het is volgens mij gebleken dat dat dus niet zo simpel is, haha

Tja 13 goals en 5 assist zijn geen slechte cijfers voor een cvm. Maar goed, hoop voor hem dat die toch voor Slowakije zal kiezen en daar een basis plaats kan krijgen, want het Nederlands elftal zal hij waarschijnlijk niet gaan halen.

10 maart 2023 om 20:59

Met de keuze die we hebben op het middenveld zou het zomaar kunnen. Zie veel wedstrijden in de 2. Bundesliga en Reis is toch wel één van de betere spelers in deze competitie.

Ik heb nog steeds vertrouwen in ludo, veel ervaring opgedaan bij onder andere barca en hsv. Nu ook zeker geen slechte cijfers, hoop dat ze promoveren en anders dat het een bundesliga club hem koopt



Doet het dit seizoen erg goed bij Hamburg. Zou komende zomer wel de stap kunnen zetten naar de Bundesliga. Na 2 seizoenen 30 wedstrijden in 2. Bundesliga moet je die stap dan wel gaan zetten. Op zich is dit best een speler met de potentie om een laatbloeier te worden. Het kan hard gaan, kijk maar naar een Wieffer, die in minder dan een halfjaartje Feyenoord al in beeld is. Als ie volgend seizoen veel zou spelen bij een mooie Bundesliga club kan het zomaar snel gaan dus. Reis had nooit naar Barcelona moeten gaan. Het was toen al duidelijk dat ie naar het 2e moest en de kans op doorbreken in het 1e nihiel was. Is dus feitelijk na een goed seizoen bij Groningen op een lager niveau gaan voetballen, waardoor zijn ontwikkeling behoorlijk stil kwam te staan. Had veel beter in de Eredivisie kunnen blijven.

10 maart 2023 om 19:53

Eens met jouw verhaal behalve dat het per se beter zou zijn geweest als hij in de eredivisie was gebleven. Je leert als mens en als voetballer echt zoveel als je in het buitenland speelt bij een goede club. Dat hij niet bij Barcelona in het eerste zou komen snapte hij zelf ook wel denk ik maar je leert echt veel. En het is voor ons makkelijk zeggen waarom blijf je niet in Nederland. Stel dat ik hem zou zijn en het grote Barca wil je hebben, zij het dan voor het 2e elftal. Zeg daar maar even nee tegen als je daar rond mag lopen en men je wil hebben…

Het 2e niveau van Duitsland is zeker een prima niveau. Ik laat me graag verrassen volgend seizoen als hij op het hoogste niveau speelt met HSV en anders een andere club op het hoogste niveau in Duitsland / ander land.

Prima speler. Zou hem graag als extra middenvelder bij Feyenoord zien.

De beste speler van HSV. Heb alle wedstrijden van HSV gezien dit seizoen en ze hebben hem heel hard nodig om te promoveren dit keer.

10 maart 2023 om 19:55

Dank voor je input; altijd mooi vind ik zelf als iemand wedstrijden van het 2e niveau kijkt. Volg je deze club met een speciale reden of gewoon fan van Duits voetbal?

Zou prachtig zijn als hij promoveert en dan zijn ontwikkeling door zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren