Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oosting onthult welke Nederlandse spits Ugalde moet opvolgen bij Twente

Laatste update:

FC Twente is druk bezig om Myron Boadu in te lijven, zo heeft trainer Joseph Oosting onthuld in gesprek met ESPN. De Tukkers zijn door het vertrek van Manfred Ugalde op zoek naar een nieuwe spits en zetten daarbij vol in op de voormalig AZ'er.

"Arnold Bruggink zit in het buitenland, heb ik begrepen", stelt Hans Kraay junior in gesprek met Joseph Oosting na Feyenoord - FC Twente (0-0). "Is hij op bezoek bij Sydney van Hooijdonk of Myron Boadu?" Oosting windt er geen doekjes om. "Arnold zit in het vliegtuig, ja. Hij is naar Boadu."

"Ik ben niet iemand van het schimmig doen", gaat Oosting verder. "We moeten er een spits bij hebben, dus we gaan kijken wat er mogelijk is. We hebben een lijstje en Arnold is daar druk mee bezig. Ik wil me daar verder ook een beetje ver weg van houden."

Twente heeft met Ricky van Wolfswinkel wel een spits in de gelederen, maar hij wordt niet gezien als eerste keus in de punt van de aanval. "Ricky is een goede spits en heel belangrijk voor ons, dus een heel goed alternatief", aldus Oosting.

Boadu ligt bij AS Monaco nog tot medio 2026 vast. De Monegasken betaalden in 2021 liefst 17 miljoen euro om hem over te nemen van AZ. Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van de enkelvoudig international van Oranje inmiddels behoorlijk gedaald. Boadu wordt getaxeerd op slechts 6 miljoen euro.

Dat bedrag lijkt voor Twente geen heel groot probleem te zijn, daar de Tukkers naar verluidt maximaal 15 miljoen euro vangen van Spartak Moskou voor Ugalde. We heeft de club uit Enschede nog een schuld openstaan bij de gemeente Enschede die moet worden afgelost.

Boadu was als speler van AZ goed voor 88 officiële wedstrijden, waarin hij 38 keer scoorde en 18 keer als aangever fungeerde. Hij werd in augustus 2018 onder meer de jongste doelpuntenmaker ooit namens de Alkmaarders in de Eredivisie (17 jaar, 6 maanden en 29 dagen).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi die eerlijkheid van de trainer. Ik ben wel sceptisch over Boadu. Hoeveel heeft deze gast nou gespeeld de laatste jaren? Vond hem bij AZ ook nooit uitblinken in de kleine ruimte. Misschien maar huren met optie tot koop?

28 januari 2024 om 17:10

Hoeft toch ook niet per se goed te zijn in de kleine ruimte? Is pijlsnel en kan met beide benen afwerken. Als je die 10x in de situatie zet van Brenet vandaag toen hij hem op Vlap gaf maakt hij hem zeker 9x af. Is koppend ook prima.

28 januari 2024 om 17:12

Ja in wedstrijden als vandaag ideaal, maar Twente heeft doorgaans vooral moeite met zelf het spel maken als de tegenstander inzakt en dus de ruimtes klein zijn. Een goede afmaker is natuurlijk wel altijd welkom. Was jij fan van m?

28 januari 2024 om 18:03

Ik was zeker fan van Boadu. Zeurde eigenlijk nooit en werkte hard. Is natuurlijk ook een jongen uit eigen jeugd, dus dan ben ik al vrij snel fan. Vond hem bij AZ altijd erg goed, ook tegen tegenstanders die wat lager stonden. Wist op de een of andere manier vaak wel op de goede plek te staan om alsnog een doelpuntje mee te pikken. Scoorde ook vaak uit lage, voorgetrokken ballen, kan dus een prima koppel vormen met Smal en Brenet. Voetballend wel niet enorm sterk, maar je kan niet alles hebben.

28 januari 2024 om 17:11

Leuke man in de interviews. Komt erg sterk over en ik vind het ook wel mooi dat hij andere opstellingen blijft proberen.

28 januari 2024 om 17:14

Als Twente hem haalt zullen ze zeker weten een goede slag slaan. Boadu in de eredivisie was altijd goed Voor doelpunten. Hij mag Twente echt dankbaar zijn want in Monaco is er eindelijk voetballend weinig te halen voor hem.

28 januari 2024 om 17:33

Die jongen verdiend 1,2 miljoen per jaar. Ik denk dat Twente misschien een keer de helft van dat salaris kan bieden. Huren zou kunnen, maar kopen denk ik dan niet.

Ben benieuwd wat boadu nog kan. Prima aanwinst.

Ben benieuwd hoe goed deze jongen is na zo lang niet spelen. Nog steeds maar 23 jaar en een contract van 2,5 jaar. Die ga je niet zomaar kunnen overnemen.

28 januari 2024 om 17:16

23 jaar het leek wel een man van 33 jaar toen ik hem zag voetballen. Maar goed ze zakken zijn gevuld in Monaco nu is het tijd om het weer te laten zien, naast dat hij nog ruim 10 jaar lekker kan voetballen met die leeftijd zie ik ergens wel dat hij het ver kan gaan schoppen in Twente.

Zou bij een huur transfer met eventuele koop wel een prima transfer zijn. Deze jongen kan wel scoren hier in de eredivisie denk ik weer

Zal wellicht wat moeten kosten dus denk ik dat het niet eens haalbaar zal zijn, maar mocht blijken dat het kan en dat beide voor elkaar een match zijn heb je voor een tijdje een goede spits.

Goede optie. Vind Boadu voor de top net een te grote gok. Denk wel dat dit soort spelers (denk ook aan Vincent janssen) ervoor zorgen dat spelers in de toekomst minder snel voor AZ gaan kiezen, als AZ een stap hogerop binnen Nederland blijft blokkeren

28 januari 2024 om 17:02

Zeefuik heeft zojuist het tegenovergestelde bewezen. Kwestie van tijd dat Twente ook niet meer aan de top 3 gaat verkopen.

Zou een uitstekende vervanger zijn voor Ugalde. Hopelijk gaat het lukken. Bij voorkeur huur met een koopoptie.

Mijn eerste gedachte is Castaignos. Ook met veel verwachtingen naar Enschede gehaald vanuit het buitenland, alleen kwam het er toch niet allemaal uit.
Ben niet erg enthousiast dat hij het moet gaan doen. Maar zou ook geen andere spits weten eerlijk gezegd

28 januari 2024 om 17:10

Toen was Twente met spelers als Chadli en Tadic wel van een hoger niveau. Castaignos kon dat niveau gewoon niet aan.

28 januari 2024 om 17:25

Tadic heeft natuurlijk al geweldige statistieken in de eredivisie, maar als Castaignos 10% van zijn kansen had afgemaakt waren de stats van Tadic nog beter geweest

28 januari 2024 om 17:23

Castaignos heeft nog redelijke cijfers geleverd bij Twente

28 januari 2024 om 17:43

Eens maar toch het gevoel dat het er nooit volledig is uitgekomen. Het was in ieder geval wel een heerlijk team destijds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren