Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook Sergio Busquets maakt groot financieel gebaar aan Barcelona

Laatste update:

Barcelona is erin geslaagd om ook met Sergio Busquets en Sergi Roberto een akkoord te sluiten over uitstelbetaling van hun salaris, zo meldt La Vanguardia. Met Busquets is een verdergaande overeenkomst gesloten: de 33-jarige middenvelder staat ongeveer 25 procent van zijn salaris af en accepteert dit seizoen een uitstel van 60 procent van zijn loon.

Zoals bekend zit Barcelona in enorme financiële problemen en daarom is president Joan Laporta om tafel gegaan met de aanvoerders uit de selectie. Maandag werd al bekend dat Jordi Alba akkoord is met een verlaging van 25 procent van zijn salaris en daarnaast 60 procent van zijn salaris uitgesteld betaald krijgt. Met Busquets is nu dezelfde regeling afgesproken. Het uitgestelde bedrag wordt alsnog uitbetaald over de resterende contractjaren van de spelers. Alba ligt tot medio 2024 vast, terwijl Busquets tot medio 2023 aan boord blijft.

Voor dit seizoen is overeengekomen dat beide spelers afzien van een groot deel van hun variabele inkomsten. Die zijn bijvoorbeeld gebaseerd op het spelen van een aantal wedstrijden in LaLiga en de Champions League. De bedoeling is dat Alba en Busquets daarmee ongeveer 25 procent van hun salaris inleveren. Ze behouden wel recht op andere, moeilijker te behalen bonussen, bijvoorbeeld voor het winnen van prijzen.

De situatie van Roberto ligt iets anders. De rechtsback annex middenvelder ligt nog maar één seizoen vast, maar de bedoeling is dat hij zijn contract gaat verlengen. Wel heeft Roberto al zijn jawoord gegeven aan een uitstel van veertig procent van zijn salaris. Hij hoeft geen salaris in te leveren. De verwachting is dat Roberto zijn contract met twee seizoenen zal verlengen tot medio 2024.

Twee weken geleden maakte Gerard Piqué ook al een geste richting Barcelona. De centrumverdediger ging eveneens akkoord met een aanzienlijke loonsverlaging en maakte het daarmee mogelijk voor zijn club om Memphis Depay en Eric García in te schrijven voor LaLiga. Barcelona mocht dat daarvoor niet doen vanwege een overschrijding van de salarislimiet in de Spaanse competitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed nieuws dit, griezmann gaat ook waarschijnlijk zijn salaris verlagen had ik gelezen

25 augustus 2021 om 13:16

Ik betwijfel of dit goed nieuws is. Alle kosten worden zo veel mogelijk verschoven. Dat betekent dat als de inkomsten niet stijgen, dat het weer uitgesteld moet worden/ ze kunnen geen nieuwe spelers halen.

25 augustus 2021 om 13:21

Klopt, je ziet eigenlijk dat veel clubs eigenlijk gewoon weer op dezelfde voet verder gaan. Alles een paar jaar vooruitschuiven en er dan maar vanuit gaan dat de situatie weer net zo is als het vroeger was. Dat hopen we natuurlijk allemaal maar daar kun je niet vanuit gaan.

25 augustus 2021 om 13:50

Het uitstellen van salarissen is inderdaad niet perse heel goed nieuws. Maar ook de salarissen worden met 25 procent ingekort. Dit is op een hoog brutosalaris heel veel geld. Waar bijvoorbeeld (geen echte cijfers) piqué netto 10 miljoen verdient, moet barca haast 20 miljoen betalen. Als deze kosten kunnen worden ingekort, scheelt dat heel veel geld voor een armoedig Barcelona

25 augustus 2021 om 15:04

Naja, in principe komen er weer meer stadioninkomsten en dat gaat ze al een hoop centjes opleveren natuurlijk. Het wordt nu inderdaad verschoven, maar als ze een aantal spelers in de winter of volgende zomer weten te slijten dan kan dat al vrij makkelijk betaald worden

Best sneu dat je zo ver kan zakken als club dat je elke speler moet smeken een salarisverlaging aan te nemen. Clubs die zo boven hun stand leven kunnen beter naar niveau 4 worden terug gezet

25 augustus 2021 om 13:09

@TimothyAyouba daar heb je gelijk in
Maar het is ook nodig het geld is op!

25 augustus 2021 om 13:14

30% meer betalen aan salaris dan de markt was riskant. Het model van Barcelona is gebaseerd op commerciele inkomsten. Die zijn nu ingestort.

25 augustus 2021 om 13:28

Ook voor COVID was de financiële situatie allesbehalve rooskleurig toch?

25 augustus 2021 om 14:16

Ze schreven wel zwarte cijfers, maar volgens mij liepen er in de achtergrond nog enorme leningen. In het coronaseizoen dachten ze aanvankelijk 1 miljard omzet aan omzet te genereren, echter eindigde het in een verlies van 400 miljoen geloof ik. Het is echt een krankzinnig beleid geweest daar.

25 augustus 2021 om 14:30

Omzet is niet hetzelfde als winst of verlies. Dus wat bedoel je nou precies? Dat het een krankzinnig beleid was ben ik overigens volledig met je eens.

25 augustus 2021 om 19:40

Ik snap je punt, maar het is niet per se boven hun stand geleefd. Ze hebben gewoon domme aankopen gedaan voor spelers die nu bijna geen restwaarde meer hebben. Met Laporta als president zal dit heel anders gaan.

Juist hierom denk ik dat Real een “onnodig” bedrag gaat uitgeven aan Mbappe.

Beetje Barca te kak zetten. Zij financiële problemen? Wij kopen de ster van morgen (wellicht vandaag al)

25 augustus 2021 om 13:19

Mbappe naar Real Madrid is juist alleen maar goed voor Barcelona en vooral de competitie. La Liga heeft sterren nodig na het vertrek van Messi en zou ook weer toekomstige sterren kunnen lokken naar Spanje.

25 augustus 2021 om 14:48

Nee joh. Real lacht juist door gezond te blijven en te doen wat een grote clubmoet doen en dat is zorgen dat de club vooruitstrevend leeft. Mbappe kost daarvoor te veel en zal wel een jaartje moeten wachten. Tenzij PSG water bij de wijn doet.

Even iets heel anders, iemand enig idee waar ik het thuisshirt van barca kan kopen met lange mouwen?

25 augustus 2021 om 13:26

Denk dat Nike, jammergenoeg, gestopt is met het verkopen van officiële shirts met lange mouwen.

Tot nu toe alleen de spelers die al meerdere jaren bij de club zijn die akkoord gaan met een flinke verlaging van het salaris. Echte clubmannen, niks anders dan respect.

Goed dat het ze gelukt is om de salarissen van Busquets en Alba met 25 procent te verlagen. Dat 60 procent wordt uitgesteld is dan weer minder. Of naja, je stelt eigenlijk alleen maar het probleem uit. Het verbaasd me trouwens dat Alba nog zoveel jaren in zijn contract heeft. Ik weet dat hij veel heeft betekent voor Barca maar is hij echt nog zó goed? De beste man is ook alweer 32 namelijk.

25 augustus 2021 om 14:50

En dat is het meest zorgwekkende. Spelers kopen dat vrij komt uit salaris dat je niet kan betalen en later betaald. Met andere woorden, je hebt hetzelfde salarishuis voor nu maar een enorm salarishuis voor later, wat je dus eigenlijk dus de vorige voorzitter kwalijk neemt, ga je nu zelf doen.

25 augustus 2021 om 15:15

Ssssst Sergioramoshm, dat mag je niet zeggen. Dat is geheim!

Even zonder dollen, het is natuurlijk ridicuul dat ze het zo moeten doen en dat het ook nog kan. Laporta lijkt alles te gokken op dat straks weer de stadions etc. open kunnen en dan de volledige inkomsten terug komen. Al vraag ik mij dan sterk af of dat geld gebruikt gaat worden om de financiã«le positie te verbeteren, of dat het weer doodleuk gespendeerd gaat worden aan nieuwe spelers.

Laporta heeft nu nog een beter imago dan Bartomeu, maar maakt zelf ook al rare sprongen. Als hij uiteindelijk dezelfde kant opgaat, dan ben je als club geen haar verder gekomen.

Wat een puinhoop bij barca zeg dat je moet smeken aan je spelers om salaris te verlagen

De salarisverlaging kan ik enigszin nog begrijpen maar 60 procent uitstellen. Dus je verlegt het probleem tijdelijk. Want je kan er vanuit gaan dat de problemen binnen een jaar niet weg zijn hoor. Wellicht dat barca een rugsponsor moet gaan nemen voor extra inkomsten.

Als speler van Barcelona zou ik nooit uitstel van betaling aanvaarden gezien de financiële gezondheid van de club... Maar goed

Iedereen loopt wel eens tegen de lamp maar dit Barcelona wel heel hard zo te zien. Ik hoop dat deze ploeg een steviger beleid en voorwaarden neerpent dat dit nooit meer zal gebeuren zodat mensen de slogan mes que un club binnen x aantal jaar weer kunnen aanhoren. Hopelijk bouwen ze iets op voor de lange termijn en staat er terug een team binnen 3 of 4 jaar waar we kunnen van smullen. De oude garde zoals Busquets, Pique, Alba op korte termijn (2-3 jaar) vervangen krijgen en daarnaast de duur betaalde spelers zoals Umtiti, Griezmann, maar ook de Jong ondanks dat hij een toekomst heeft bij Barca moet die ook wel inleveren om een juist balans met de andere spelers te hebben. Daarnaast moet Barca proberen bepaalde maximum salaris grenzen per speler opleggen als ze nieuwe spelers willen kopen in de toekomst. Dat een bepaalde speler 2 miljoen krijgt en een andere topspeler 20 of 30 staat niet ik balans. Beter dan een gemiddelde van 4,5 tot 7,5 miljoen nastreven voor het basiselftal.

Lees hier verschillende keren dat Barcelona zich moet schamen en zelfs dat ze terug gezet moeten worden .
Deze financiële ellende is veroorzaakt door mensen die er niet meer werken .
Waarom moeten dan de nieuwe mensen die wel het beste voor hebben met Barcelona hiervoor boeten .
De lonen voor de iets betere spelers bij Barcelona zijn belachelijk , probleem is nu dat dit gebeurd is ...
Nu Barcelona weer gezond maken met de mensen die een echt hart hebben voor Barcelona .
Hier hoort een Messi niet bij , inmiddels weten we allemaal dat ook hij een gigantische geldwolf is samen met zijn vader .
Barcelona moet trots zijn op de mensen die nu de club tegemoet komen op elk financiël vlak .
Bij Barcelona is het nu naar buiten gekomen , maar ik weet zeker dat er veel meer clubs in gigantische financiële ellende zitten .
Meer dan 1,5 jaar is corona nu bezig in de wereld , geen enkel bedrijf kan dit ophoesten zonder offers van de mensen .
En als corona niet erg gauw onder controle gaat komen , gaan er nog veel meer gebeuren in het voetbal .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren