Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ook op 80 procent en in 60 minuten geeft hij Feyenoord kleur op de wangen’

Laatste update:

Robin van Persie tekende zondag voor de tweede treffer in de door Feyenoord met 0-3 gewonnen bekerfinale tegen AZ. De 34-jarige routinier keerde in januari terug in Rotterdam-Zuid en dat noemt Hugo Borst ‘moedig’. “Er zijn altijd zeikerds die het te weinig vinden, die de gemakzuchtige vergelijking maken met zijn gouden jaren”, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Zij zien niet in dat weinig ook veel kan zijn, zeker in een verschraalde Eredivisie”, concludeert Borst. Van Persie maakte dit seizoen zeven doelpunten voor Feyenoord in twaalf wedstrijden. “Het is zo moedig dat hij terugkeerde bij de club uit zijn jeugd. Hij wist (weet) dat er sleet op zijn lichaam zit, maar wat heeft hij gelijk gehad: ook op tachtig procent en in zestig minuten geeft hij Feyenoord de broodnodige kleur op de wangen.”

Volgens Borst ‘klopt alles’ aan het lichaam van Van Persie. “De lengte. Die prachtige rechte schouders. De slanke, gespierde torso. Zijn benen. Pezige O-benen. Echte voetballersbenen. Dat alles te zien bewegen, zelfs op zijn 34ste zit dat choreografisch vernuftig in elkaar”, klinkt het lovend. “Dan dat hoofd. Ik ken een voetbalduider die die kop niet kan uitstaan. Iets persoonlijks tussen die twee.”

“Robin van Persie is louter zachtaardig voor intimi, en vooruit, supporters. Ben je tegen hem, of te kritisch, dan wordt hij formeel, afstandelijk. Maar hartelijkheid honoreert hij ruimschoots. In wat voor bui ook: een prachtig hoofd is het”, besluit Borst. Het contract van Van Persie bij Feyenoord loopt nog tot medio 2019, al is er een optie om die verbintenis voortijdig te beëindigen. Het is voorlopig onduidelijk of er van deze optie gebruik gemaakt gaat worden.

Denk jij dat Robin van Persie volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie woorden van Hugo. Dat grijze haar geeft hem ook iets statigs.

Je ziet inderdaad dat Van Persie van een veel hoger niveau is dan de spelers om hem heen. Zijn first touch en de manier waarop hij mensen op het verkeerde been zet daarmee is echt majesteus.

Ik hoop dat hij nog een seizoen kan spelen, maar ik weet het niet. Het leek er in dat interview gisteren een beetje op dat hij gaat stoppen.

23 april 2018 om 12:45

De liefhebber en het kind in hem wil door; hij straalt dat in alles uit.
De realist denkt er anders over. Ik hoop dat hij doorgaat.

23 april 2018 om 20:05

door robin gaat het tempo bij feyenoord enorm omhoog. echt een aanwinst gebleken en hopen dat hij nog fitter wordt!

Over die voetballende kwaliteiten heb ik nooit getwijfeld, maar vooral zijn houding is enorm veranderd. Gister dat 12 minuten lang durende interview op Fox was gewoon genieten, sowieso ieder interview. Heel blij dat hij (mocht hij stoppen) werkzaam bij de club blijft!

23 april 2018 om 13:57

Zijn houding is niet in een keer heel erg veranderd. Hij kan denk ik nog steeds wel heel boos worden en zich ontzettend ergeren aan bepaalde mensen. Het is gewoon een Typisch Rotterdamse jongen, hij kon vroeger niet zo goed tegen dat popiejopie gedoe van de Noord Holland mediawereld. Daar wist hij zich vroeger niet zo goed tegen te wapenen. Nu blijkbaar wel.

Als persoon was het volgens mij altijd een aardige gozer die heel graag over voetbal praat. Zoek eens naar Heilig Gras met Van Persie (staat op youtube), daar zie je ook hoe blij hij is als het over voetbal gaat en hoe ontzettend veel respect hij heeft voor zijn mentoren als Bergkamp en de andere jongens bij Arsenal.

Ik zie later geen grote trainer in Van Persie, maar hij kan denk ik wel ver komen in de jeugdopleiding van Feyenoord of Excelsior.

23 april 2018 om 14:02

Ik vind vooral dat hij een stuk vriendelijker over komt en veel meer plezier uitstraalt. Komt misschien omdat hij nu weer op zijn plek zit, en lange tijd ongelukkig was bij zijn vorige club.

Ik zie ook geen manager in van Persie, maar inderdaad de jeugd wat leren of aanvallers bij de selectie.

Ik ben zelf ook niet Robin zijn grootste fan, maar 7 goals in 8 doelpogingen spreekt natuurlijk ruimschoots in zijn voordeel. Tuurlijk is het allemaal wat trager, minder fit, maar dat gevoel in de benen is nog aanwezig hoor. Hij heeft Feyenoord echt wat extra's gebracht, dat staat buiten kijf.

Och wat ben ik toch blij dat mijn favoriete Feyenoord speler aller tijden toch nog een jaartje/half jaar is gekomen.

Ik verwacht niet dat hij doorgaat volgend jaar als je hem hoort praten gisteren. en dan sluit hij ook af met een prijs hier.

En dat zou dood zone zijn, de techniek en de klasse die deze man uitstraalt is genieten. Nee hij is geen 100 meer, dat klopt. Maar als hij dat wel was zou zo'n speler hier nooit spelen.
Zijn klasse en techniek heeft nog steeds niemand anders hier binnen Nederland op dit moment.

Geweldige speler en vooral een hele mooie!

Is toch mooi te lezen dat iemand met een waslijst aan topclubs en prijzen gisteren nog ietwat zenuwachtig opstond voor een Knvb bekerfinale. Ik zou ook weer niet te vroeg stoppen trouwens, volgens mij had een Dirk Kuyt dit seizoen ook nog prima van waarde kunnen zijn voor Feyenoord. De prijs en het waardige afscheid heb je al binnen, de rest is bonus.

23 april 2018 om 12:12

Helaas kan je dat waardige afscheid ook kwijt raken als je net te lang doorgaat.
Ik vind dit een heel mooi moment voor hem om te stoppen en een andere rol binnen Feyenoord
te gaan vervullen.

23 april 2018 om 12:51

Het is wel geweldig om te zien, maar tevens toont dit ook weer aan hoe schandalig slecht de Eredivisie is. Een speler die het bij Fenerbahce niet eens meer kon klaarspelen, komt in de Eredivisie nog mee en is direct weer 1 van de beteren. Dat is toch wel heel ernstig.

23 april 2018 om 13:19

@sirius
Enerzijds zal het met geld en talent te maken hebben maar anderzijds geloof ik dat er in Nederland gewoon niet voldoende getraind wordt, zowel op voetbaltechnisch als fysiek gebied, en ik blijf me daarover verbazen.
Het eerste wat je altijd van iedereen die in het buitenland gespeeld heeft is hoeveel harder er getraind wordt. Waarom daar wel? En belangrijker nog, waarom wordt het dan wel geaccepteerd? Zodra de dames hier wat extra uurtjes moeten trainen begint het gemor. Was ook het eerste wat je hoorde over ten Hag bij Ajax

23 april 2018 om 13:20

Zijn moyenne in turkije was toch wel prima? Alleen veel blessures volgebs mij.

23 april 2018 om 14:01

@veldkampj

Je hoort varierende verhalen. De ene zegt dat er minder getraind word, de ander zegt meer. Het heeft puur en alleen met geld te maken. Het geld zorgt voor betere spelers, een hoger niveau en dus meer weerstand voor jonge spelers die zich op hun beurt beter ontwikkelen.

Het is een genot om naar Robin te kijken 10 min 15 min whatever ik hoop dat hij nog een jaar blijft
Robin thanx for everything

Inderdaad geweldig hoe Van Persie zich opstelt, zowel in als buiten het veld. Deze jongen heeft geen geverfd haar of allerlei fratsen nodig, het is gewoon een pure voetballer die (net als Robben overigens) nog steeds dat kleine jongetje gebleven is dat niets anders wil dan voetballen. Ook op persoonlijk gebied laat hij zien een echte grote te zijn. Feyenoord moet zorgen dat ze jongens als Gio, Van Persie, Kuyt en in het kielzog daarvan Makaay langer binden. Dat zijn topambassadeurs met internationale allure zoals ze ze daar zelden gehad hebben.

Ben toch wel benieuwd wat zijn grote vriend Pierre Van Hooijdonk hierover te zeggen heeft.

23 april 2018 om 12:27

Pi-Air was enthousiast gisteren. Hij vond Robin de beste man op het veld en vond dat ie nog een jaar moest doorgaan. Pure klasse had ie het over. Mn bek viel open maar Pierre was positief over Robin.

23 april 2018 om 13:21

Ja, ik wist ook niet wat ik hoorde

23 april 2018 om 14:12

Ik denk dat ze in de kern best goed met elkaar overweg kunnen. Alleen kunnen topspelers in bepaalde situaties met elkaar botsen, dat vind ik niet vreemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren