Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook de KNVB heeft zo zijn twijfels over de functie van Guus Hiddink

Laatste update:
/

Op verzoek van Guus Hiddink zelf houdt het speculeren over zijn toekomst als bondscoach nog wel even aan. Hij zou het liefst een deel van zijn functie meer willen delegeren aan Danny Blind, zijn beoogde opvolger. De KNVB kent inmiddels ook zo zijn oprechte twijfels, maar wil nog nadenken over een wijziging van de hiërarchie. Zeist zwijgt derhalve vooralsnog en ambieert voor alles rust rond Oranje, dat in 2014 van hoog naar laag suisde.

Qua resultaat sloot Hiddink het bewogen jaar in elk geval positief af. Maar de uithaal tegen Letland is en blijft een momentopname, nauwelijks van waarde voor het vervolg van de kwalificatie. Straks, thuis tegen Turkije, zal de speelwijze ondeugdelijk zijn. Te aanvallend en te riskant voor de poreuze verdediging. Zelfs tegen de nummer 99 van de wereld handelde de defensie, bij de sporadische counters van Letland, onzeker en chaotisch. Het Nederlands elftal schreeuwt al jaren om aanvoer van goed opgeleide verdedigers. Dat inspireerde Louis van Gaal tot zijn behoudende tactiek in de zomer. Tegen Mexico leidde het chronische geklungel achterin weer eens tot een nederlaag tegen een opponent uit de top dertig.

/

Na die eerste wedstrijd in de Amsterdam Arena overlaadde Hiddink zijn ploeg met ongezouten kritiek. Zwak en dom, waarbij hij onverbloemd namen noemde van de schuldige zondebokken. Ook Arjen Robben, die zelf ondermaats presteerde, gaf openlijk af op teamgenoten. Boeiende televisie wellicht, maar een zeldzaam staaltje van mismanagement en een stuitend gebrek aan collegialiteit jegens jongeren. Tegen Mexico had Hiddink beter moeten weten, maar hij toonde daarentegen opnieuw aan weinig binding te hebben met het werkelijke krachtenspel in het internationale voetbal.

Hij verzuimde de organisatie van het elftal goed voor te bereiden en stevig neer te zetten. De bezetting van de linies klopte niet, zoals in eerste instantie ook tegen Letland. Hiddink heeft kennelijk zo zijn vriendjes in de ploeg, als Ibrahim Afellay en Daley Blind. Alle twee faalden zij tegen Mexico: ze lieten continu de geplaagde achterhoede in de steek. Op het middenveld ontstond ook de ruimte voor de kinderlijk weggegeven doelpunten. Maar over die manco’s in het systeem zweeg de bondscoach na afloop. Triest genoeg voor Blind pakte zijn uitvallen tegen Letland juist in het voordeel uit van een betere balans in Oranje. Als invaller zorgde Jordy Clasie direct voor meer diepte in het overwicht. Waar Blind als ex-Ajacied in vertragende breedtepasses grossiert, zoekt de Feyenoorder automatisch meer de voorwaartse richting op. Dat kwam prompt ook de inbreng van Wesley Sneijder ten goede.

/

Eind maart tegen Turkije verdient Clasie, mits nog steeds in vorm, de voorkeur boven Blind. Dan keert hopelijk ook de herstelde Kevin Strootman terug op het middenveld, waar Afellay dan afvalt. De oogappel van Hiddink deed het, tijdens het speelkwartier tegen Letland, niet onaardig op de linkervleugel, maar een authentieke buitenspeler had beslist meer rendement opgeleverd. Voor het eerst ook koppelde Hiddink de als spits vaak tegenvallende Robin van Persie aan Klaas-Jan Huntelaar, meer gezegend met het pure instinct van een killer. Dat had frappant genoeg nog het meest effect op het aandeel van de aanvoerder.

Die buitte al zwervend de vrijheid uit en voerde zijn beste wedstrijd op, sinds de tweede helft tegen Spanje op het WK. Ook Huntelaar scoorde, wat ondanks al zijn ijver in zijn eentje niet lukte tegen Mexico. Het probeersel gaf Hiddink gelijk, maar is niet zo vlot voor herhaling vatbaar. Zeker niet thuis tegen Turkije, Tsjechië of IJsland. In alle jubel over het logische kleineren van Letland werd andermaal en ten overvloede duidelijk dat het Nederlands elftal wel heel erg afhankelijk blijft van Robben en zijn geslaagde dribbels. Een beetje in de stijl van het WK excelleerde de animator op rechts. Hij ging het team voor, hij trok de rest mee, liep af en toe ook te lang door met de bal maar behoedde Hiddink voor een vroegtijdig afscheid als bondscoach. Op de valreep van een topjaar solliciteerde hij, veel meer de natuurlijke leider dan Van Persie, nog één keer naar de Gouden Bal, waarop hij al in Brazilië recht had. Maar ook hij moest daarna gissen naar het aanblijven van de bondscoach.

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Denk jij dat het in 2015 beter zal gaan met Oranje dan in 2014?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verder ben ik het gedoe over Hiddink een beetje zat. Laat er maar snel duidelijkheid komen. Rare titel ook weer. Het gaat vooral om wat Hiddink fout doet in het overgrote deel van dit stuk en niet dat de Knvb geen vertrouwen meer zou hebben

Lex doet lekker mee met het media circus. Letland is een moment opname maar het WK niet.
Een Nederlaag tegen Mexico is uit den boze. Zelfs Willem vind ik geloofwaardiger als Mulder.

Met een stel jonge verdedigers die volgend jaar alleen maar beter zullen worden en een terugkerende Strootman kan het haast niet anders dan dat het het volgend jaar beter gaat. Die mix van jong en oud gaat uiteindelijk resulteren in het winnen van het EK. Guus de grote man die afscheid neemt als meest succesvolle Nederlandse trainer ooit.

Cillissen
vd Wiel
Veltman
Kongolo
Willems
Wijnaldum
Strootman
Robben
Sneijder
Memphis
v Persie

Goh, affelay en blind liet de devensie in de steek, jongen affelay is een aanvaller die vooraan stond en ja ook hij hoort mee te verdedigen, maar het was niet zijn fout, dat ze verloren. Speelde niet zoals we van hem gewend zijn, mis de flair wat hij bij PSV wel had. Blind staat dan wel op het middenveld en hij kan de devensie wel helpen en dat zag ik hem ook wel doen, niet dat hij goed speelde, maar laten we wel wezen, tegen mexico was het willems toch die in de fout ging, vaak.
En welke coach heeft niet zijn lievertjes,.

19 november 2014 om 19:21

affelay? degene die met zijn goede rechterbeen links stond en steeds de bal eerst voor zijn rechterbeen moest krijgen.
Om zodoende de kans weer te verprutsen.
Waarom Affelay ?
Op links kun je beter Depay neer zetten en op rechts hebben we Robben.
Voor Affelay is geen plek in de basis wat mij betreft.

19 november 2014 om 20:46

Het ging er niet om wie op die plaats moet staan, maar dat die het slecht deed en niet mee verdedigde dacht ik te lezen. Zelf zie ik depay ook lieverder, doordat ik affelay de flair wat hij bij PSV had mis, maar hij speelde niet als de slechtste van de wedstrijd tegen mexico

22 november 2014 om 15:19

Blind hielp de defensie van geen enkele meter.. Blind werd op een gegeven moment door een Mexicaan voorbij gelopen.. wat doet meneer, ipv er achteraan te gaan stopte hij gewoon met rennen. Bleef hij stil staan!! Ik kon mijn ogen echt niet geloven. Handjes in de zij en een houding van "zoek het maar uit, ik ben een vedette",

Ik heb me zelden zo aan een speler geirriteerd in een wedstrijd als aan Blind tegen Mexico.. Zelfs de irritatie die ik zowat elke (feyenoord) wedstrijd voel jegens Immers komt niet in de buurt.

Dat zijn dan anno 2014 winnaars van de gouden en zilveren schoen.. pffffffff...

22 november 2014 om 16:57

dat is jou mening en dat mag ook, nou en over immers, snap die zeik zelf als ajacied ook niet, want hij werkt ook hard voor de ploeg en dat is bewonderwaardens, maar dat is mijn sim[ele mening

rot op met dat gezeik over de verdediging ! Dan moet je van Dijk en Douglas eens een keer de kans geven . Die spelen iedere week tegen beren van kerels en staan hun mannetje wel dit in tegenstelling tot die watjes die er nu staan !

20 november 2014 om 00:02

De tegenstanders van van Dijk zijn niet veel sterker dan hier in Nederland. De enige goede ploeg uit die competitie, daar speelt hij zelf en hoeft hij dus niet tegen te spelen.

Guus begint een echte oude man te worden.
Een opgeblazen gezicht en corpulent die niet eens meer op kan vliegen na een doelpunt.
Ik begrijp niet waarom hij vast houd aan de ouderwetse "hollandse school "
Van Gaal heeft het gelukkig op tijd gezien en de beperking van nederlandse verdedigers onderkent.
Overigens is tijdens het WK weer eens gebleken dat een verdedigende opstelling veel meer rendeert.
Jammer dat Hiddink dat niet in ziet zijn naam u te grabbel gooit.
Dit terwijl hij zo een rijke historie heeft.

Nou ben ik geen manager, bondscoach of trainer.. maar ..clasie in de basis boven Blind en Strootman voor Affelay, want daar moet een authentieke buitenspeler en de 2 spitsen moeten blijven staan.. Volgens mij gaat er dan iets niet goed in de opstelling beste man..
Sneijder speelde erg goed Naast Clasie. Dus daar moet je hem laten staan lijkt me. Als je een authentieke linksbuiten wil, kan je sneijder daar dus ook niet neerzetten. Dus op de plek van Affelay zou Depay moeten spelen.. Strootman moet dan ook nog ergens, dus Clasie er weer naast voor Strootman, of ga je Sneijder er uit halen voor Clasie of Strootman?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren