Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslag bij Manchester United lijkt slecht teken voor toekomst van Ten Hag

Laatste update:

Manchester United neemt afscheid van John Murtough, zo bevestigen the Red Devils via de officiële wegen. De Director of Football vertrekt na meer dan een decennium in dienst te zijn geweest van de Engelse grootmacht. Murtough was in 2022 hoofdverantwoordelijk voor de aanstelling van manager Erik ten Hag, die overkwam van Ajax.

In februari werd Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar van Manchester United. De steenrijke zakenman wil een nieuwe koers varen, waar Murtough niet in lijkt te passen. Laatstgenoemde was bijna elf jaar medeverantwoordelijk voor het technische beleid bij de Engelse topclub.

Ratcliffe bedankt Murtough op de clubwebsite voor bewezen diensten. "We zijn John dankbaar voor zijn trouwe dienst gedurende vele jaren en voor zijn steun tijdens deze overgangsperiode na de clubovername", aldus Ratcliffe.

Manchester United wil een nieuwe weg inslaan, zo bevestigt Joel Glazer, medevoorzitter van de club. "Na elf jaar onvermoeibaar werken voor de club is John het met ons eens dat dit het juiste moment is om een stap opzij te zetten en toe te staan dat de nieuwe voetballeiderschapsstructuur wordt opgezet."

Murtough kan met opgeheven hoofd de deur dichtslaan op Old Trafford. "Hij zal altijd welkom zijn bij Manchester United als vriend van de club", aldus Glazer.

Manchester United werkt hard aan de opvolging van Murtough. Engelse media zien Dan Ashworth, sportief directeur van Newcastle United, als een van de belangrijkste kandidaten. Ook Jason Wilcox van Southampton wordt genoemd.

Het is nog onduidelijk of Manchester United verdergaat met Ten Hag als hoofdcoach. De ploeg van de Nederlandse coach staat teleurstellend zesde in de Premier League en maakt nauwelijks meer kans op een Champions League-ticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax dient hem te overwegen; als niet als trainer, dan als technisch directeur.

9 april 2024 om 16:59

Hij heeft bij United met vd Beek en Antony en bij Ajax met die Marokkaanse middenvelder (kom er even niet op)en Klaiber wel laten zien gevoel te hebben voor het aantrekken van spelers....nee als trainer zeker overwegen, als TD echt niet

9 april 2024 om 17:07

Labyad denk ik, zo slecht heeft labyad het ook niet gedaan toch

9 april 2024 om 17:15

Jawel, heeft niets toegevoegd aan Ajax. Wellicht sporadisch een kleine opleving.

9 april 2024 om 17:16

Labyad bedoel je? Daartegenover stond wel Tadic, Haller, en Promes (deed het wel goed, buiten zijn persoon om) wel weer spelers gehaald uit zijn netwerk die wel een succes waren voor Ajax. En Klaiber was geen slechte back bij Utrecht en werd volgens mij ook in verband gebracht met Feyenoord, waarbij Labyad volgens mij niet als basisspeler werd gehaald. Die was overigens nog vrij effectief in de minuten die hij maakte. 54 wedstrijden in alle competities (2204 minuten, dus eigenlijk 25 wedstrijden ongeveer), 13 goals en 10 assists. En hij was maar voor 6 miljoen gehaald.

9 april 2024 om 17:29

Labyad en Klaiber zijn vergelijkbaar met het niveau wat er nu bij Ajax loopt. In de tijd van Ten Hag waren er veel betere opties.

9 april 2024 om 17:32

Vd Beek was eerder bij United dan Ten Hag. Die kwam onder Solksjaer. Al heb ik het idee dat die hem vanaf het begon niet moest.

9 april 2024 om 17:35

Feyenoord was op dat moment wel wat tandjes minder dan Ajax. Die spelers hadden niet het niveau dat Ajax nastreeft. Tadic deed het geweldig, maar had geen idee dat die echt op voorspraak van Ten Hag is gehaald, maar hij heeft ruim meer missers dan voltreffers.Los daarvan denk ik dat hij zelf ook gewoon trainer wil blijven voorlopig, maar zie hem eerder naar een Duitse club gaan

9 april 2024 om 21:27

Labyad zou ik dit Ajax alle wedstrijden spelen op 10

9 april 2024 om 16:59

Dat zullen ze best doen, maar zal Ten Hag dit willen? En als TD? Denk dat hij gewoon als trainer moet blijven functioneren.

9 april 2024 om 17:00

Zich bemoeien met transfers lijkt me juist het laatste dat ie moet doen. De berg troep die hij bij United heeft binnengehengeld is ongekend.

9 april 2024 om 17:05

Ten Hag voorstellen als TD is zoiets als nu zeggen dat je Kroes terug moet halen als juridisch adviseur 😂

9 april 2024 om 17:33

Niet alleen bij United hoor, bij ajax nam hij ook heel wat vriendjes mee die er niets te zoeken hadden op dat moment. Dat is nou eenmaal typisch iets wat Nederlandse trainers doen.

9 april 2024 om 17:50

Wat een onzin. Dat doen meerdere trainers, maar heeft niets met nationaliteit te maken

9 april 2024 om 18:01

Zijn track record met het halen van spelers is zowel bij Ajax (als de namen die hij heeft voorgedragen bij Overmars kloppen) als bij United niet best....

Als trainer zou ik het ook niet doen. Meestal loopt een terugkeer, zeker als dat relatief snel is, op niets uit. Te hoge verwachtingen langs zowel de kant van de manager richting de club als vanuit de club richting de manager.

Ten Hag zal toch eerst even zijn opties doornemen alvorens ja te zeggen tegen Ajax. Het is voor geen enkele trainer aantrekkelijk om nu in te stappen. Niet omdat het team naadje bibber is maar omdat het bestuurlijk echt een puinhoop is. Vooralsnog is het einde niet in zicht

9 april 2024 om 17:25

Lijkt mij ook lastig, een ‘bewezen’ trainer aan te stellen. Tegelijkertijd is ten Hag zo eigenwijs als de pest, dat het mij ook weer niet zou verbazen wanneer hij wel bereid is in te stappen.

9 april 2024 om 18:33

Kan hij wel weer bouwen aan een team. Hij kan het met dit materiaal haast niet slechter als steijn en schip doen

Murtough was ook aansprakelijk voor alle belachelijke contracten met te hoge salarissen en veel te hoge tranferbedragen die betaald werden. En daarbij niet eens middelmaat te kunnen verkopen.

Goed dat deze man weg gaat.

9 april 2024 om 17:49

Ik ken die man niet. Maar gezien het feit hij daar blijkbaar al 11 jaar zit, precies de tijd waarin United naar de afgrond is gezakt, werd het denk ik hoog tijd om hem weg te sturen.

9 april 2024 om 20:33

En als Dan Ashworth hem gaat vervangen, heb ik daar wel een goed gevoel bij. Van wat ik over hem gelezen en van hem gezien heb, lijkt hij me een verbinder die voorstander is van een goede structuur en uitdagingen.

Waarom zou Ten Hag precies terug willen naar ons clubbie? Hij is niet naar het buitenland gegaan om het 1 keer 2 jaar te proberen en vervolgens met de staart tussen de benen teeug te keren. Die gaat lekker naar Spanje, Italie of Duitsland

Ten Hag heeft heel dom gedaan met de transfers, als hij gewoon de wisselspelers van Real Madrid of City had verleid en de topspelers van Inter of Milan had aangetrokken dan had hij wat schade kunnen aanrichten maar dan was Garnacho en Mainoo ook nooit doorgebroken. Het is kiezen tussen 2 kwaden. Ik denk echt wel dat Ten Hag met United prijzen kan pakken als hij de kans gewoon blijft krijgen. Zelfs Liverpool eindigde vorige seizoen 5de of 6de. Als hij wordt ontslagen dan is United weer de klos.

Wat een stemmingmakerij dit.. waarom is dit slecht nieuws voor ten Hag?
Er zijn juist meer berichten dat ze niet van trainer willen wisselen, omdat:
1) Ineos vindt dat ten Hag met erg veel randzaken en complicaties te maken heeft gehad.
2) De gehele structuur boven de trainer al op de schop gaat. Dat is meer dan genoeg voor deze zomer.
Het lijkt me juist positief voor Erik, dat ie zich kan gaan focussen op het trainer zijn, omdat ie dan eindelijk capabele mensen boven zich heeft..

Los van de nogal verre strekking van dit artikel is de kans uberhaupt groot dat Manchester United inmiddels wel op zoek is naar een nieuwe trainer. Hoe graag we het misschien ook anders willen zien, maar Ten Hag kan duidelijk niet met de huidige omstandigheden omgaan. Tactisch oogt het fragiel, technisch mist Ten Hag de capaciteiten om zich te bemoeien met transferzaken.

Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden, maar onderaan de streep is er onder zijn bewind weer minimaal 445 miljoen euro uitgegeven en de selectie is er eigenlijk nauwelijks beter op geworden. Daar horen natuurlijk andere eindverantwoordelijken bij, maar het is toch wel duidelijk dat Ten Hag voor een gedeelte toch een vinger in de pap had met betrekking tot het aantrekken van spelers. De bedragen voor die specifieke spelers kun je overigens niet op zijn conto schrijven.

Ten Hag is een uitstekende coach hoor, maar wel onder bepaalde omstandigheden die bij United afwezig zijn. Ten Hag heeft een technisch directeur boven hem nodig die weet wat voor profielen hij zoekt en hem dat kan bieden. Dan ben ik ervan overtuigd dat Ten Hag slaagt bij United, maar een ontslag zou niet per se onterecht zijn. Een 6de plaats met 11 punten achterstand op de laatste CL-plek is onacceptabel, ook in de PL voor zo'n gigantische club.

Of juist goed nieuws, dan kan hij gaan werken met iemand die er wel verstand van heeft. Want die organisatie wordt neergezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren