Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ontslag Adriaanse is lachwekkend, schandalig en bedenkelijk'

Laatste update:

FC Twente en Co Adriaanse gingen in de zomer een samenwerking voor één seizoen aan, maar al halverwege het voetbaljaar werd besloten om uit elkaar te gaan. Twente-voorzitter Joop Munsterman constateerde dat de ‘chemie tussen club en coach’ ontbrak en haalde Steve McClaren terug als nieuwe hoofdtrainer. Ton Boot begrijpt niets van het ontslag van Adriaanse.

/

Voormalig basketbalcoach Boot noemt het congé ‘lachwekkend, schandalig en bedenkelijk’. “A coach is hired to be fired”, zegt hij in De Telegraaf. “Voor trainers is het niet aangenaam maar dit mechanisme is wel heel functioneel voor de sportorganisatie. Bij slechte sportieve resultaten kan het bestuur, de hoofdverantwoordelijke, niet steeds ontslagen worden. Dan zou de continuïteit van de sportorganisatie in gevaar komen. De coach dient in feite als buffer voor het bestuur."

"Eigenlijk zijn er maar drie redenen voor ontslag”, vervolgt Boot, die wordt gezien als een van de beste Nederlandse sportcoaches ooit. “De meest voorkomende is al genoemd, namelijk geen goede prestaties. De tweede, die bijna nooit voorkomt, is als de coach zich asociaal of crimineel gedraagt. De laatste is als de coach afspraken schendt. Geen van deze motieven zijn bij Co van toepassing."

'Het ontslag van Co Adriaanse is lachwekkend, schandalig en bedenkelijk'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp er ook helemaal niets van! Hij heeft gelijk! Nu maar hopen dat Co een goeie clubje pakt. En daarmee hetzelfde gaat doen wat hij bij twente deed succes!

16 januari 2012 om 13:18

Dus omdat Ton Boot, basketbalcoach en tevens vriend van Co, dit vanuit zijn luie stoel zegt verschijnt het maar direct op Voetbalzone? Wat een grap. Die man is nog nooit in Enschede geweest heeft geen flauw idee van wat er allemaal in Twente heeft gespeeld rond Adriaanse.

Af en toe begrijp ik niks van de artikelen hier. Als Hans Worst, de hotdog verkoper in het dorp zegt dat het ontslag volkomen terecht is, verschijnt het dan ook op de site?

16 januari 2012 om 15:24

Hallo, ik ben Hans Worst. Ik vindt het ontslag van Adriaanse terecht omdat hij binnen de club niet werkt. Vele vreemde dingen deed met de selectie waardoor de spelers stroef begonnen te draaien met elkaar en dat het vertrouwen dat goed was is afgebroken waardoor Twente veel wedstrijden verloor. Dus Co is in mijn ogen ontslagen omdat hij regel 1 en 3 heeft geschendt.

Groeten, Hans Worst

PS, Soccer8 ''goeie clubje'' is geen Nederlands.

16 januari 2012 om 16:57

Kalkeen

Mag ik je erop wijzen dat jouw reactie vol grammatica-fouten staat? En interpunctiefouten? Dus verbeter Ruiz_fct niet, want je faalt zelf zes keer harder.

On: ik snap niet helemaal wat Boot hiermee te maken heeft? Ik begrijp zijn punt wel, maar het ligt er wel heel dik bovenop dat hij en Co elkaar wel wat vaker hebben gesproken. Misschien had hij het beter over iets anders kunnen hebben. Neemt niet weg dat ik het met 'm eens ben dat het allemaal bedenkelijk is gegaan. En als we dan gaan kijken naar in het verleden behaalde resultaten, dan is Adriaanse natuurlijk een veel betere coach dan Mcclaren.

Inderdaad erg apart hoe dit gegaan is.. Ik moet nog maar zien of Mcclaren het goed gaat doen!

Munsterman heeft geen redenen nodig...
Hij wil gewoon mclaren

16 januari 2012 om 08:09

Voor alle 3 hierboven.... ga lekker Sesamstraat nakakelen. Zelfs mijn dochter van 7 denkt langer na over hetgeen zij zegt dan jullie. Blablabla.... 'ja vind ik ook'.... Verdiep je eerst eens in de club of in meneer Adriaanse voordat je reageert.

Ws is dit praten tegen een muur, maar kan het niet laten.

16 januari 2012 om 08:45

tja maar we weten toch dat alles wat meneer Munsterman doet verkeerd is?
Hij is een persoonlijke vriend van de snor en dan spoor je sowiso niet meer in Nederland.
Daarbij denkt hij ook alleen aan zijn eigen portomonee en heeft hij Twente als Speeltje.

Sinds dat Twente succes kent is Munsterman de gebeten hond terwijl hij hier wel wordt gezien als de redder van het betaald voetbal in Twente.
Als Joop ons niet bij de hand had genomen en de juiste poppetjes op de juiste plekken had gezet waren we er niet meer geweest!!
Maar zoals het bij een ''topclub'' betaamt, moet je dan dit soort teksten van jalourse mensen accepteren want dat schijnt bij een ''tobclub''te horen nou dan pik ik dit gewoon en denk dan maar aan 1 ding ''we Gaan het maken''

Daarbij wil ik nog wel even terug komen op de 3 redenen die Meneer Boot aangeeft: Hij zei:
''eigenlijk zijn er maar drie redenen voor ontslag”, vervolgt Boot, die wordt gezien als een van de beste Nederlandse sportcoaches ooit. “De meest voorkomende is al genoemd, namelijk geen goede prestaties. De tweede, die bijna nooit voorkomt, is als de coach zich asociaal of crimineel gedraagt. De laatste is als de coach afspraken schendt.

Zover ik weet heeft hij dus de laatse reden die hij noemt met beide voeten getreden.
Hij ging zijn eigen weg, hij nam alles ter kennis geving aan maar deed er niets mee.
hij gooide de adviesen van het technisch hart naast zich neer negeerde de spelers en ze moesten doen wat hij ze opdroeg!!
Hij heeft gewoon mazzel dat de spelers hier netjes zijn opgevoed, ik had immers de rest gezegt: we doen wat hij zegt met overgave en verliezen de wedstrijd met dikke cijfers.
( thuiswedstrijd tegen Psv, de belachelijke opstelling en het geluk van de onterechte rode kaart heeft hem daar gered anders had hij er al eerder uit gelegen!!

16 januari 2012 om 12:35

@redhottwente. Goed dat je je club verdedigt. Maar alles wat je hierboven schrijft had Twente dus moeten doen voordat ze Co aan namen.
Misschien had Munsterman even met je dochter moeten overleggen.

on: Voor buitenstaanders blijft het vreemd dat de meest begeerde coach er na een half jaar al weer uit ligt. Hij had een contract voor 1 jaar, dus was het dan niet logischer geweest om dit seizoen samen af te maken?
Blijkt waarschijnlijk toch dat o.a. de aanpak van de selectie erg belangrijk is. Met een erg strenge aanpak kom je er niet altijd.
Gaat Twente beter presteren onder Mclaren dan was dit een goede zet.

16 januari 2012 om 12:41

Sorry, maar ik vind dat adriaanse meer tijd moet gunnen...
MM weet wat hij met mclaren in huis haalt en hij zorgt voor een goede sfeer.
Desalniettemin snap ikbiet waarom co ontslagen is...
Ik vind: ik heb mclarrn liever geen goede rede

Wat een complete onzin, wie de VI afgelopen week heeft gelezen, heeft geconstateerd dat er een onwerkbare situatie was ontstaan tussen Co en de spelersgroep, technische en medische staf.
Co heeft altijd zijn eigen lijn getrokken en zichzelf groter dan de club geacht.

Het dieptepunt was dan nog wel uit tegen Wisla Krakow (waar we toen al 1e in de poule waren), waar van te voren afspraken waren gemaakt met de technische staf dat de talenten de kans kregen. Totdat Co een dag voor de wedstrijd te horen kreeg dat hij met zijn team de meeste scorende ploeg van de Europa Legeau kon worden. Waar spelers als John, De Jong en Brama rust zouden krijgen, vond Co het een mooi gegeven om de meeste scorende ploeg van de Europa Legeau te kunnen worden. Het resultaat: een 2-1 nederlaag.

16 januari 2012 om 08:10

Inderdaad alsof er maar 3 redenen zijn voor ontslag. Zolang Munsterman zijn ontslagvergoeding betaald is er niks aan de hand. Er zijn genoeg redenen om Adriaanse te ontslaan en die staan allemaal in de VI van afgelopen week. Adriaanse ging ze eigen gang.

Als je alleen al naar foto's kijkt van de bank van twente hoe de assistenen van Co erbij zaten. Die gingen niet goed met elkaar om. CO bepaalde. Alles wat de assistenten zeiden deed er niet toe. Dan wil je geen assistent zijn van de kopie van Louis van Gaal die net zo vreselijk is. Het leraartje spelen. Chadli beledigen, Ruiz niet laten spelen omdat de regels van Co onschendbaar zijn. Het is 2012 die regels die werken niet meer voor deze generatie dan waren ze wel in het leger gegaan. Ben benieuwd hoe Co omgaat met Mario Balloteli.
Die kan gelijk vertrekken. Alles voor het teamproces.

16 januari 2012 om 09:58

Wat een onzin, als je de geschiedenis van Co er op na trekt, dan weet je dat hij altijd en overal zijn eigen lijn trekt, en doet wat hij wil, je kan met hem meegaan, anders val je af, dit heeft tot de nodige successen geleid bij willem II, AZ, Porto en RB Salzburg, in feite moet Twente dit weten, want overal is meneer weggestuurd, ondanks zijn goede resultaten, dus dan moet je niet achteraf gaan piepen dat het niet loopt, want dit had je kunnen weten,

16 januari 2012 om 10:06

het probleem is tijdens de gesprekken met munsterman zei co dat hij aan alles zou voldoen. toen ie was aangenomen ging ie vervolgens zijn eigen gang.
Co wilde simpel de baan hebben en daarna ze eigen gang gaan.

Mee eens wat hij zegt.
Ben Twente supporter maar dit sloeg nergens op, Joop geeft aan bij de eerste 4 te willen eindigen en dus staat Twente netjes 3e. Maar omdat Co. Anders denkt dat Joop word hij kaar ontslagen.

16 januari 2012 om 08:38

Jij noemt je supporter maar weigert je in je club te verdiepen? Dat is pas belachelijk!

Als er één trainer terecht ontslagen is, is het Adriaanse en sportieve prestaties waren daar niet de aanleiding voor.

16 januari 2012 om 09:04

Volgens mij zegt martijnbr precies waar het om gaat. Co denkt anders over voetbal als Joop Munsterman en daar kan dhr Munsterman niet goed mee omgaan. Van Halst ik toch ook niet voor niets gestopt.

als je een trainer voorstelt en dan zegt dat je geen betere kan bedenken dan moet je deze trainer serieus nemen en hem geen regels opleggen, maar dhr Munsterman heeft wel bepaalde regels opgelegd met het technische hart, dan is er toch geen sprake meer van een hoofdtrainer die alles uitdiept en bepaald hoe een ploeg moet spelen.

16 januari 2012 om 09:38

Van Halst is niet zelf gestopt. Zo hebben ze het naar buiten gebracht. In feite is van Halst verzocht om zelf op te stappen.
VAn Halst kon zijn job gewoon niet aan.

16 januari 2012 om 09:51

@lucagio

Dat Twente niet van een trainer accepteert dat hij zijn persoonlijke belangen belangrijker vindt dan het clubbelang is toch niet meer dan logisch?

Met Munsterman en Van Halst (de laatste moest trouwens weg) heeft dit weinig te maken hoe graag jullie Munsterman ook altijd de zwarte piet willen toeschuiven.

Neem de moeite eens om het artikel in VI te lezen dan zou ook jouw conclusie zijn dat de positie van Adriaanse onhoudbaar was en dat lag maar aan 1 persoon: Adriaanse (die zijn eigen cv belangrijker vond dan de gezondheid van de spelers).

16 januari 2012 om 10:04

Natuurlijk ligt het nu aan Co, niemand bij Twente zal nu zichzelf de schuld geven, laten we een interview doen, leggen de schuld bij Co neer, en we hebben de supporters achter ons staan, ik heb nog nergen een verhaal gelezen van de zijde van Co, hoe hij er over dacht, nee alleen de club Twente die nu hun eigen straatje proberen schoon te vegen.

16 januari 2012 om 10:23

Gelukkig hoeven de meeste Twente supporters niet al hun info uit de media te halen en zagen dit al weken van te voren aankomen.

Trouwens als je een beetje had opgelet steekt Twente wel degelijk de hand in eigen boezem.

16 januari 2012 om 12:38

afca13,
als je opgelet had tijdens de persconferentie, zie Munsterman duidelijk dat het een inschattingsfout was van Twente. Co krijgt nergens de schuld.

Daarnaast, een fout maken is 1, maar te beroerd zijn om die fout ook op te lossen (in dit geval door Co eruit te mikken) is nog wel een stap erger.

Ik was eerst superblij dat Adriaanse de nieuwe trainer werd van onze FC Twente. Alleen vind ik dat er dan ook maar een vierde reden toegevoegd moet worden, namelijk dat je wel in het team en proces van de club moet passen. Bij FC Twente staat een team van specialisten met elk dus hun specialisme. Co wenste daar geen enkele rekening mee te houden en distancieerde zich steeds meer van het team waarvan hij het belangrijkste schakel zou moeten zijn. Op het moment dat samenwerking bijna niet meer mogelijk is had FC Twente 2 keuzes. Al die specialisten eruit of de trainer. Ivm het proces waarin FC Twente zich bevindt was het dus verstandiger om de trainer er uit te doen. Maar ik blijf het zonde vinden dat Co niet meer de gedreven trainer was van eerder en dat hij niet open stond voor het team van assistent trainers en dergelijke bij FC twente.

En dit mag ook wel eens gezegd worden
wat een boef die Munsterman

16 januari 2012 om 08:12

Munsterman moest wel optreden. Adriaanse maakte alles kapot wat er wat opgebouwd op sportief gebied wat Mclaren had neergezet. Preudhomme verklooide ook een hoop.
Twente moet beleid voeren met een speelstijl die ze voor ogen hebben met het inpassen van jeugd. Musnterman dacht dat adriaanse dat kon maar adriaanse had maling aan alles en deed lekker wat ie zelf wilde. 5 spitsen opstellen bijvoorbeeld. Als je het mij vraagt wilde adriaanse ontslagen worden en na die belastingclaim in portugal nog ff makkelijk geld binnenharken.

16 januari 2012 om 09:09

Joop kon weten dat co een bepaalde denkwijze had en hier gingen ze dan ook voor.
Dat er geen chemie was is jammer maar ik geloof niet dat hij het verklooide,daar hij echt de beste intenties had.

Preudhomme verklooide een hoop?vond ik niet daar ze tot de laatste dag hebben meegedaan en de beker hadden gewonnen.

16 januari 2012 om 09:28

Hij speelde alleen bijzonder aanvallend als er gewonnen moest worden en het op een andere manier niet waarschijnlijk was. Het is toch onwaarschijnlijk dat je wint van Benfica als je op hun manier gaat voetballen, terwijl je toen op 10 of 11 van de 11 posities een betere tegenstander hebt staan. Dan ga je risico nemen, maar kennelijk zijn ze in Twente tevreden als ze uitgeschakeld zijn en maar 2-0 verloren hebben...

16 januari 2012 om 09:29

Hij (preudhomme) verklooide een hoop door de speelstijl weer om te gooien.
Dat deed adriaanse vervolgens weer... die ging weer anders spelen.
Dus dan kan je Joop wel begrijpen.

16 januari 2012 om 09:55

@wouter

Wanneer je met 5 spitsen gaat spelen (een 0-1 was bij Benfica overigens voldoende) dan train je daar de hele week op en vertel je de selectie niet een kwartier voor de wedstrijd dat je gaat spelen in een systeem waar nog nooit een training aan gewijd is om vervolgens diezelfde spelers in de media te verwijten dat ze hun taak niet juist hebben uitgevoerd.

Jawel daar is die dan, de langverwachte reactie van onze eigen Ton Boot.... wat heb ik hier lang op gewacht.
Want wat Ton zegt.... dat is zo!!!

16 januari 2012 om 12:23

Ach, Ton Boot... De man die zich zelf heeft uitgeroepen tot visionair en goeroe maar eigenlijk een autistische, botte extremist is. Daarnaast een persoonlijke vriend van Adriaanse en nog nooit van zijn leven in Enschede geweest.

Als er iemand zijn gekleurde mening voor zich mag houden is het Ton Boot wel, de man is een karikatuur en verdient geen enkel podium om zijn zelfingenomen praatjes te etaleren.

Als Boot nu eerst eens de feiten kent voordat hij meteen domme dingen begint te roepen. Assistenten en ook veel spelers konden simpelweg niet met co door 1 deur. Ze waren het heel vaak niet eens met co en dat zag je ook terug op het veld. Spelers uit vorm en wisten soms niet meer hoe ze moesten spelen. Adriaanse ging ook helemaal zijn eigen weg. Ok ok dat kun je joop aanrekenen want hij moet ook geweten hebben hoe co is/was. Maar joop heeft ook duidelijk gezegd dat "hij" een fout heeft gemaakt met het aanstellen van co. Dus hij trekt wel degelijk het boetekleed aan. Maar het boterde niet tussen co en bijna heel twente. Dan kun je m.i. maar 1 ding doen. Simpel. Dus Boot eerst denken dan reageren....rare kwiebus.

Zijn toch nog steeds mensen die het niet begrijpen. Als het niet klikt tussen bestuur en trainer dan is het toch logisch dat je ontslagen wordt. Als mijn baas niet tevreden is over mij dan wordt ik ook ontslagen, al zit ik er pas een half jaar. De tijd dat je er werkzaam bent is niet van belang, het gaat om resultaten en communicatie tussen trainer en bestuur.

Adriaanse is een prima trainer, dat weet ik zeker. Maar er komt nog iets bijkijken en dat is een ''klik'', tukkers zijn nuchtere mensen net als friezen en groningers,, in het westen is het allemaal meer op de bluf en met een grote bek, ik kom er elke week voor mijn werk maar ''pas'' daar absoluut niet.die mentaliteit gaat hier niet werken, kijk maar naar de bestuurlijke chaos bij Ajax, dat zou hier nooit kunnen gebeuren.

ik snap best dat co niet luisterde naar iemand die bewezen heeft niet succesvol te zijn in het trainersvak, namelijk youri mulder. aan de resultaten te zien had co zeker geen ongelijk, dus het niet luisteren naar het technisch hart was misschien wel het verstandigst

Voor de kerstdagen was al bekend dat Mcclaren de trainer zou worden, terwijl dit veel later naar buiten werd gebracht. Munsterman wil graag gezien worden als de man achter het succes, en met Mcclaren heeft hij een trainer die het liefst in zijn kont wil kruipen. Co Adriaanse heeft niet goed gepresteerd, maar ook niet slecht. Natuurlijk kan ik het ontslag begrijpen, hoewel dit niet de manier van zaken doen is normaalgesproken bij Twente (ze worden nog een echte topclub zo). Toch vind ik het opvallend dat Munsterman eigenlijk al eruit is met Mcclaren als Adriaanse nog in dienst is.

Munsterman heeft Twente van bijna niets opgebouwd tot de club wat het nu is, daarvoor niets meer dan lof. Maar hij wil nu teveel de aandacht hebben hiervoor, en dat botst met sommigen, zoals dat ook het geval was met Jan van Halst. Ook Adriaanse en Munsterman was geen goede combinatie, en op die manier is het lastig werken voor Adriaanse.

16 januari 2012 om 09:57

Adriaanse wist ook voor de kerst al dat hij ontslagen werd.

16 januari 2012 om 10:00

Is dat zo? Het werd toen niet bekend gemaakt in de media.

16 januari 2012 om 10:21

Er werd ook niet bekend gemaakt dat Mcclaren zijn opvolger zou worden.

16 januari 2012 om 11:28

Ik blijf het een vreemde gang van zaken blijven vinden. Het ontslaan van trainers, en al helemaal niet op deze manier, past niet bij Twente vind ik.

16 januari 2012 om 11:46

Daarom ontslaat Twente ook maar 1 x in de 30 jaar een trainer.

16 januari 2012 om 13:13

Dat zeg ik, het past niet bij Twente. Had Adriaanse het seizoen af laten maken, op de korte termijn kan Mcclaren ook niet zo'n verschil maken denk ik.

16 januari 2012 om 13:29

Adriaanse was hard bezig de club om zeep te helpen, wanneer spelers zich op de transferlijst laten plaatsen dankzij de trainer en leden van de technische staf willen vertrekken breng je de structuur van de club in gevaar omwille van een passant. Ontslag is dan een noodzakelijke oplossing.

Tja, normaal gesproken slaat dit ontslag ook nergens op, maar moeten we daarvoor Ton Boot horen? Serieus, zijn vak is basketbalcoach. Ik zou eerst een antwoord willen krijgen op de vraag waarom Nederland zo matig is met basketbal aangezien we hier in Nederland heel veel lange mensen hebben...boot mag zijn mening hebben, maar ik hoor bijvoorbeeld Guus Hiddink ook niet over Francisco Elson of Dan Gadzuric praten...

Tijdens de afscheidswedstrijd van (volgens mij) Ruiz stond Munsterman al innig te knuffelen met Mcclaren. Mijn vermoeden is dat Adriaanse nooit zou zijn ontslagen als Mcclaren nog gewoon bij Nottingham werkzaam was. Dit is gewoon een afspraak geweest en er zijn argumenten verzonnen om Adriaanse te ontslaan. Ik zeg niet dat alle argumenten uit de lucht gegrepen zijn maar ze zijn wel aangedikt!

off: Ook al is het geen echte voetbalcoach, ik zou Ton Boot wel eens een voetbalclub willen zien coachen. Ik denk dat hij het beste uit spelers naar boven kan halen, ongeacht welke (team)sport.

Nou sinds kort geldt er ook een ander reden waar ik natuurlijk als Feyenoorder alles van weet. Spelers kunnen er ook voor zorgen dat de coach vertrekt...

"...dan zou de continuïteit van de sportorganisatie in gevaar komen. De coach dient in feite als buffer voor het bestuur...."

deze man kan zich maar beter bij het basketballen houden.
Co werd ontslagen omdat de chemie er niet was tussen coach en assistenten en coach en spelers. Wat Twente dan kan doen is 1) Co aanhouden. Spelers raken nog minder gemotiveerd, assistenten voelen zich nog meer gepasseerd. Aan het einde van het seizoen hebben zowel spelers als assistenten het gehad en kijken/zoeken naar mogelijkheden buiten de club. Kortom, onrust. Echter, door het eenjarige contract vertrekt waarschijnlijk Co en die spelers, dus kan je opnieuw beginnen.
2) Co aanhouden, andere assistenten en een aantal spelers vervangen die met de visie van Co meekunnen. Je hebt dan een beter team staan die meer op 1 lijn zitten. Echter, hetzelfde scenario als bij 1, Co zijn contract verloopt en wat dan? weer opnieuw beginnen?
3) en dat is wat Twente nu heeft gedaan, je erkent je grote misschatting en mietert Co eruit. Je kan de weg die twente ingeslagen heeft continueren en gaat verder met deze assistenten die de laatste jaren de constante factor waren, ipv de coach die passant was. Daarnaast behoud je de waarde die op het veld staat.

De grote vraag is dus, waarom Co behouden waardoor de continuïteit juist in het gedrang komt? Zijn aanpak en visie werkte duidelijk niet. Jammer, portemonnee trekken en je fout oplossen.

Als ik bij een nieuwe werkgever niet pas vlieg ik er ook uit hoor. Als van het begin af aan al duidelijk is dat er geen klik is tussen mensen dan houdt het op! En dat heeft niks met resultaten te maken maar met werkverhoudingen. En ik vind al dat commentaar op dhr Munsterman nergens op slaan, Joop is de beste voor Twente op dit moment, hij doet het prima!! Laat iedereen maar mooi praten voor mij is het zeker dat fc Twente beter af is met Mclaren dan met Adriaanse. Of we kampioen worden dat denk ik niet want er zijn veel ploegen die daar kans op hebben en Twente is daar 1 van!

Er zijn natuurlijk veel meer redenen om een coach te kunnen ontslaan. De belangrijkste die ik daarbij wil aanhalen is:

Er is een beter alternatief.

Heracles heeft toch ook ooit Heerkes vervangen omdat ze Gertjan Verbeek konden krijgen.
Sindsdien spelen ze met Peter Bosz nog steeds 5 plekken hoger dan voor het jaar van Verbeek.

Boot praat met een mond vol meel. Er zitten waarheden in zijn verhaal, zoals het buffer voor bestuur, maar ik vind zijn standpunt te ver gaan. Als Mcclaren beter bij de club past dan Adriaanse, dan zullen ze dat bij Twente beter kunnen inschatten dan dat Boot dat van een afstand kan zien.

Slaat idd nergens op!
Gelukkig heeft Van Geel wel hersens en niet hetzelfde doe met Koeman, want in eerste instantie wilde Van Geel Adriaanse hebben, maat omdat Koeman boven verwachting presteert is het heel onlogisch om hem dan de deur te wijzen en Adriaanse alsnog te halen.

Vind het wel super jammer voor Adriaanse zo ga je toch niet met elkaar om en dan hoor je geluiden dat het al niet ging bla bla bla....zal wel!

Inderdaad verdiend dit ontslag niet de schoonheidsprijs.

Adriaanse is niet de makkenlijkste om mee te werken en dat weet je van te voren,het is gewoon een inschattingsfout geweest van beide partijen.

Of zijn ontslag terecht is geweest of niet is natuurlijk een vraag die je naar persoonlijke mening beantwoord,ik zelf vraag me wel af of deze stap genomen was als Mclaren niet opgestapt was bij Nottingham en dus niet beschikbaar was geweest.
Ik denk zelf van niet en dan is het wel raar dat een coach waar iedereen van weet hoe hij in elkaar steekt en hoe hij te werk gaat na een half jaar weer wordt ontslagen.

Het ontslag van Adriaanse is een logische, dappere beslissing van FC Twente geweest, dat weet iedereen die het huwelijk tussen FC Twente en Adriaanse ook maar enigszins gevolgd heeft.
Waarom de mening van een bejaarde basketbalcoach over deze kwestie gepubliceerd wordt is mij een raadsel.

Wat een warrig verhaal van Boot. Eerst zegt hij dat het lachwekkend, schandalig en bedenkelijk is, en vervolgens geeft hij zelf de argumenten waarom het ontslaan van een coach functioneel is voor een sportorganisatie. Afgezien daarvan gaat hij inhoudelijk volledig voorbij aan wat er in Enschede heeft gespeeld. Hij heeft zijn eigen mening gevormd omtrent de redenen van ontslag, en dat lijkt me geen goede basis voor een veroordeling van de feiten.

Ik zeg dit eerlijk gezegd van buitenaf, dus heb geen volledige inzicht in de situatie (voordat mensen zeggen dat ik geen volledige inzicht heb in de situatie doordat ik het van buitenaf bekijk ; ), maar mij lijken dit allen toch logische stappen wanneer het blijkbaar niet volledig botert met Adriaanse, én Mcclaren dient zich aan zonder dat voor hem een afkoopsom betaald dient te worden. Dan is de voetballerij hard, maar niet lachwekkend en schandalig, hoogstens tot op een bepaalde hoogte bedenkelijk maar daar moet Co dan maar mee omgaan.

Ton Boot; de man van clichés en open deuren die in dit geval niet wordt gehinderd door enige vorm van kennis van binnenuit. Een man die vroeger goed een balletje door een ringetje kon gooien en door deze kwaliteit zichzelf al snel ook topcoach mocht noemen. Dit aangezien in Nederland echte basketbalkennis natuurlijk schaars is. In het land der blinden....

Diezelfde Boot heeft in het verleden ooit eens stage gelopen bij de heer Adriaanse en blijkbaar brengt dit plichten met zich mee, want nu moet de heer Boot zijn oude stagebegeleider verdedigen in een grote ochtendkrant. U weet wel; die grote ochtendkrant die bekend staat om kwaliteit, die nooit uit is op sensatie, die al helemaal nooit op de man speelt en die geheel onterecht wordt uitgedeeld als onderlegger voor uw Big Mac. Die krant...

De voorzitter van FC Twente ontslaat een trainer, omdat hij -gesteund door zijn bestuur- vindt dat daar intern goede redenen voor zijn. Verder wordt dit richting de betreffende trainer zo goed mogelijk uitgelegd en is alles financieel netjes afgehandeld. Tenslotte gaat de voorzitter ook nog door het stof door aan te geven dat hij verantwoordelijk is voor de aanstelling van deze oefenmeester en daarmee ook voor de inschattingsfout aan de start van het seizoen. Daarmee is dit verhaal toch afgelopen? 
Dan kan de heer Boot de redenen die genoemd zijn op de persconferentie wel vaag vinden, maar bij mijn weten hoeft de club FC Twente niet in detail verantwoording af te leggen aan de heer Boot. 

Ik snap sowieso niet waarom deze man altijd een platform krijgt om zijn clichés voor te lezen. Tegenwoordig kom ik hem tegen bij Studio Voetbal, de Telegraaf, in boekhandels en ga zo maar door. En nooit heeft hij ook maar iets te zeggen dat hout snijdt! 
Wellicht wordt het tijd dat we in de Grolsch Veste aan beide beeldschermen een grote ring hangen zodat we -als een van de zoveelste afzwaaiers van Tiendalli wordt meegeteld als driepunter- Boot kunnen bellen om eindelijk iets van toegevoegde waarde te vertellen.

Ton, als je dan toch graag met je naam in een groot ochtendblad wil verschijnen, zorg er dan voor dat je informatie hebt die aantoont dat Adriaanse onterecht is ontslagen. Bel Co, je grote voorbeeld van weleer, en citeer hem. Dan kan je het alsnog op de (munster)man spelen zoals nu is gebeurd, maar dan weet je het ook nog te onderbouwen. Op die manier krijg je een stuk dat gebaseerd is op meer dan alleen persoonlijke voorkeur. En wellicht resulteert dat stuk dan wel weer in een column in een echte krant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren