Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ontembare voetbalgeest’ van Diego Maradona komt opnieuw bovendrijven

Laatste update:

Diego Maradona maakt zijn rentree in het trainersvak. De voetballegende wordt waarschijnlijk zaterdag officieel aangesteld bij Gimnasia y Esgrima La Plata, de huidige nummer laatst van de Argentijnse Superliga. Maradona gaat een contract ondertekenen tot het eind van het seizoen. Pluisje was vorig seizoen nog werkzaam bij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa en stopte in juni als gevolg van gezondheidsklachten.

Maradona miste vorig seizoen meerdere wedstrijden; begin dit kalenderjaar kampte hij met een maagbloeding. Zijn advocaat liet weten dat Maradona vanwege uiteenlopende klachten geopereerd zou moeten worden aan zijn schouder en knie. Het was onduidelijk of hij ooit nog zou terugkeren als trainer, maar na drie maanden lijkt de Argentijn zich weer fit genoeg te voelen om het vak weer op te pakken.

Gimnasia y Esgrima La Plata pakte slechts een punt uit de eerste vijf competitieduels. De slechte start kostte trainer Darío Ortiz de kop. De clubleiding kwam in de zoektocht naar een opvolger niet meteen uit bij Maradona. De clubloze trainers Eduardo Domínguez en Julio César Falcioni stonden hoger op de lijst, maar Gimnasia y Esgrima La Plata wist geen akkoord te bereiken met de kandidaten en moest dus doorzoeken.

"Toen de alternatieven opraakten, en iemand de naam van Maradona noemde, dachten ze dat het onmogelijk was", schrijft de krant Clarín. "Hij herstelt echter beter dan verwacht van de operatie aan zijn rechterknie." In overleg met zijn artsen heeft Maradona besloten om weer aan het werk te gaan, zo klinkt het. "Zijn zussen willen dat zijn gezondheid zijn enige prioriteit is, en dat hij honderd procent herstelt. Maar zodra Maradona een bal ziet, komt zijn ontembare voetbalgeest bovendrijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die man is echt een karikatuur van zichzelf geworden he? Ooit zo'n mooie voetballer en nu in de kelders van het Zuid-Amerikaanse voetbal gaan trainen. Doodzonde.

5 september 2019 om 22:29

Het team speelt gewoon in de hoogste divisie en er zitten gemiddeld een man of 15000 op de tribunes. Lijkt me oprecht een mooie uitdaging. Alleen weten we natuurlijk dat Maradona geen ruk zal gaan doen en zich er op los snuift.

Maradona was een wereldvoetballer maar als coach wil je deze clown toch niet hebben. Hij maakt geen team beter en zorg alleen maar voor onrust.

5 september 2019 om 23:18

Kan me ook moeilijk voorstellen dat er speler zijn die erop zitten te wachten om door hem getraind te worden. Er is inderdaad niemand die onder hem beter is geworden, tactisch stelt hij niks voor, er komt zelden wat zinnigs uit(op voetbal gebied of daar buiten) en mentaal kan die sws niemand wat bijbrengen.

Dat interview wat ze bij VI uitzonden, dat vat zijn hele trainerscarriere samen.

De beste voetballer ooit, niemand kan aan deze legende tippen als het om voetballen gaat.

5 september 2019 om 23:06

Er zijn er zeker wel een paar. Niet veel, kan ze op 1 hand tellen.

5 september 2019 om 23:58

@etchevey
Ben een echte Zidane fan maar wat je zegt is 100% waar, Messi en Ronaldo zijn fantastisch wat die twee kunnen, statistieken die nauwelijks te bevatten zijn maar Maradona is toch wat anders, Maradona gaat niet over statistieken, Maradona is de beste combi ooit van mens en voetbal. Met een redelijk Argentijns team wereldkampioen geworden puur door zijn aanwezigheid, daarna met Napoli wat destijds een hele kleine club was met een hele grote aanhang, kampioen geworden en de Uefa Cup gepakt, dat is net zoiets als Messi met Celta de Vigo kampioen wordt en de EL pakt maar dan wel met de druk van heel Napels op je schouder. Inderdaad niemand kan tippen aan deze legende.

6 september 2019 om 01:26

Argentinië werd ook kampioen mede door zijn vals spel wat iedereen lijkt te verheerlijken. Zal best knap zijn verder maar zou het ook gelukt zijn zonder de hand van god?

6 september 2019 om 01:33

Idd Lacazette: geweldige speler staat buiten kijf maar ook een valsspeler en onterecht de titel gepakt. Snap niet dat iedereen deze man zo verheerlijkt. Maar zeker niet de beste ooit zoals sommige zeggen daar vind ik zijn valsspel te erg voor. Ook vaak onder invloed van drank en drugs gespeeld. Nee zeker niet iemand die je moet verheerlijken.

6 september 2019 om 06:41

Onterecht? Vergeet je voor gemakshalve de wonderschone dribbel, 4min na the hand off god.
Direct betrokken bij 10 van de 14 goals dat toernooi, scoorde er zelf 5.

6 september 2019 om 17:42

Als je met vals spel wint kan het nóóit terecht zijn. Is voor mij geen grootheid door zijn valsspel en nevenactiviteiten (drugs en drank) kon wel goed voetballen dat wel.

Legend! Ga nooit meer vergeten hoe hij bij PSV - AZ in het stadion aan het genieten was. Niet de meest verstandige man op aarde maar kan hem zeker wel waarderen!!

Je neemt jezelf als team toch niet serieus als maradona je trainer wordt....
De spelers met ambitie bij de club zullen er niet vrolijk van worden.

Ja hij is een van de grootste ooit, maar hij gaat daar niet voetballen maar trainen. En als trainer is het precies tegenovergestelde van dat ie een speler was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren