Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongrijpbare Jadon Sancho steelt show in Duitse Super Cup

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft de strijd om de Duitse Super Cup weten te winnen van Bayern München. Het elftal van trainer Lucien Favre won zaterdagavond in het eigen Signal Iduna Park met 2-0 van de regerend landskampioen én bekerhouder. Jadon Sancho was met een doelpunt en een assist de grote man aan de kant van die Borussen. De competitie in Duitsland begint over twee weken.

De zeer enerverende wedstrijd in Dortmund was amper één minuut onderweg toen Dortmund al een enorme kans kreeg. Marco Reus kon vanbinnen het strafschopgebied schieten na uitstekend voorbereidend werk van Paco Alcácer, maar Manuel Neuer redde onmiddellijk katachtig. Na een kwartier voetballen ontsnapte Neuer, nadat hij ver was uitgekomen na een lange pass van achteruit bij Dortmund. De ervan doelman van Bayern werd gepasseerd door Alcácer, maar had vervolgens het geluk dat de bal voorlangs schoot.

Na een furieus begin van Dortmund kwam Bayern beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Niko Kovac genoot het meeste balbezit in het tweede kwart van de wedstrijd en was na 23 minuten voetballen voor het eerst gevaarlijk. Kingsley Coman werd bediend door Leon Goretzka, maar Dortmund-keeper Marwin Hitz redde. In het restant van de eerste helft was het vooral Bayern dat aanspraak maakte op een voorsprong, maar doelpunten bleven voor de rust uit.

Drie minuten na de onderbreking werd de wedstrijd opengebroken door Alcácer. Thiago Alcántara leed slordig balverlies op het middenveld, waarna Sancho aan de wandel kon met de bal. Het Engelse toptalent had op de rand van het strafschopgebied oog voor Alcácer, die met een hard en geplaatst schot voor de 1-0 tekende. Het betekende een tik voor Bayern, maar de ploeg van Kovac pakte de draad vrij snel weer op. Rond het uur leek de gelijkmaker er te komen, maar een kopbal van Coman werd gekeerd door Hitz en in de rebound miste Thomas Müller een opgelegde kans.

De gelijkmaker van Bayern leek een kwestie van tijd, maar twintig minuten voor tijd wist Dortmund zich vrijwel uit het niets naar de 2-0 te counteren. Raphaël Guerreiro onderschepte de bal op eigen helft, waarna hij de uitblinkende Sancho lanceerde. Die stormde vanaf een meter of veertig op het doel van Neuer af en schoot door de benen van de keeper uiteindelijk raak. Kovac bracht onder meer Renato Sanches nog binnen de lijnen om iets te forceren, maar een valse start kon uiteindelijk niet meer voorkomen worden voor Bayern. Kimmich ontsnapte in de slotfase nog aan een rode kaart, nadat hij onnodig en venijnig op de voet van Sancho was gaan staan.

Wie wordt er kampioen van Duitsland dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 augustus 2019 om 22:36

Denk dat hij volgend seizoen terug de PL in gaat.

3 augustus 2019 om 22:37

hoop echt dat united in de winter een deal weet te sluiten waardoor hij dan in de zomer of meteen in de winter al de overstap maakt naar united. Geef je ook meteen een signaal aan spelers als pogba en de gea dat je als club weer mee gaat doen om de prijzen.

3 augustus 2019 om 23:00

Dat is ook de reden dat United niet vol achter een rechtsbuiten aangaat. Sancho in 2020 is het doel.

3 augustus 2019 om 23:28

@angelo77

dan ben je waarschijnlijk al te laat. je moet hem nu halen, nu hij nog enigszins betaalbaar is en de andere Europese topploegen nog niet concreet voor hem zijn geworden

4 augustus 2019 om 00:01

Waarom zou Sancho nu naar Man United willen? Hij is samen met Reus de ster van het elftal, die zich sterk aan het verbeteren is. In de Bundesliga heeft hij alle rust om zich te ontwikkelen, en ondertussen speelt hij ook om de titel. Daarnaast speelt BVB in tegen stelling tot Man United wel CL voetbal. Ook is de club BVB is natuurlijk prachtig met historie, trouwe aanhang en een van de mooiste stadions ter wereld (imo). Ik zou als Sancho zijnde in ieder geval nog een jaar blijven en daarna naar een ploeg gaan die stabiel is (op dit moment dus geen Man United) en om de prijzen speelt. Hij zou bij Man City ideaal passen indien Sané vertrekt naar Bayern Müchen. Volgend jaar zal David Silva vertekken bij Man City, dus zal Bernardo weer terug naar het middenveld geschoven worden en Sancho naar de rechtsbuiten-positie. Guardiola kan hem natuurlijk ook veel meer leren dan, met alle respect, OGS.

4 augustus 2019 om 00:16

@japie, hij wilt dit seizoen nog niet weg schijnt het. ik had hem zelf ook liever nu al zien komen hoor, maar de transferperiode is bijna voorbij.

4 augustus 2019 om 00:16

Klopt. Heeft United ook geprobeerd, maar hij heeft zelf aangegeven dit jaar bij Dortmund te willen blijven.

4 augustus 2019 om 00:18

Bruh heeft het ook niet over nu. Hij heeft het over volgend jaar. Volgend jaar kan alles zomaar anders zijn.

4 augustus 2019 om 00:19

@the maestro, volgend jaar speelt united als het goed is weer champions league en de club heeft enorm veel potentieel. Als united sancho haalt, roca en carvalho of twee andere middenvelders en nog een centrale verdediger in de vorm van upamecano/diop/ konate dan doen ze gwn weer mee om alle prijzen hoor. En waarom zou sancho terugwillen naar de club die hem geen kansen gaf en blijkbaar niet goed genoeg vond.

4 augustus 2019 om 00:32

City vond Sancho gewoon goed genoeg en wilde Sancho kansen geven. Nrt als Guardiola. Het was Sancho dat de boot af hield en wilde vertrekken en weigerde z'n contract te verlengen. Dit is dus niet City's schuld dat Sancho wilde vertrekken. Man City is verder ook gewoon een zakelijke club en laat zo'n talent natuurlijk niet transfervrij vertrekken.

4 augustus 2019 om 01:04

als ie was gebleven dan had ie net als foden amper gespeeld en allemaal topspelers voor zich gehad. Dat bedoel ik met niet goed genoeg vinden en geen kansen geven, omdat city liever mahrez haalt en op de bank zet dan dat ze iemand als sancho een kans en het vertrouwen geven.

Dortmund heeft verdiend gewonnen. Totale mismanagement door Bayern en kovac.

3 augustus 2019 om 22:35

Die kovac, zet gewoon sanches op linksbuiten Haha sorry ma dan doe je maar wat naar mijn mening

3 augustus 2019 om 23:33

En zet een getalenteerde vleugelspeler zoals davies op LA ipv linksbuiten.

Pff die Sancho is goed zeg. Dat City zo’n wereld talent had. Heeft een hele goeie keuze gemaakt door naar Dortmund te gaan. Speelde een topwedstrijd zeg.

3 augustus 2019 om 23:50

Man City en Guardiola wilde dolgraag verlengen toen Sancho nog bij City zat. Ze beloofde Sancho een goed toekomstperspectief met veel speelminuten. Het was echter Sancho dat de boot af hield en weigerde z'n 1 jaar contract te verlengen en wilde toen vertrekken. City wilde hem niet transfervrij laten gaan en moest hem toen verkopen. Man City had achteraf gezien een terugkoopclausule moet bedwingen bij verkoop van Sancho, maar waarschijnlijk zal ook dat niet gelukt zijn, aangezien Dortmund niet achterlijk is.

4 augustus 2019 om 00:39

Ik vind het heel logisch dat Sancho weg is gegaan. Als een flankspeler als sane al op de bank zit kom je als Sancho zijnde nooit een stap verder bij city.

Mooi dat Dortmund deze wedstrijd heeft gewonnen. Hopelijk kunnen ze dit seizoen een serieuze uitdager zijn voor het kampioenschap. Lijkt me alleen maar goed voor de Bundesliga. Denk trouwens dat ze bij Manchester City zich nog wel eens achter de oren krabben dat ze Sancho niet meer kansen hebben gegeven. Wat een geweldige speler!

3 augustus 2019 om 22:36

Onmogelijk hem kansen geven als zelfs sane geen kansen krijg! Dus gewoon onhoudbaar en wie weet keert ie nog terug, Who knows

3 augustus 2019 om 22:37

daar hebben Pep en die sjeiks geen boodschap aan. die kopen liever wat los en vast zit en die zeggen dan gewoon dat Sancho twee jaar terug zogenaamd niet goed genoeg was en dat we een koe in de kont kijken

3 augustus 2019 om 22:43

Ik denk niet dat de sjeik er veel mee te maken had. Pep wilde een nieuwe vleugelaanvaller kopen en hij heeft het geld neergelegd. De trainer is toch echt degene die jonge spelers een kans moet geven.

3 augustus 2019 om 23:03

@aze/che 4 Ever

dat is zeker zo maar die sjeiks kunnen ook tegen Pep zeggen we halen geen nieuwe buitenspelers want we hebben Sancho lopen dus dan geef je die maar gewoon een kans

3 augustus 2019 om 23:46

Guardiola wilde Sancho gewoon dolgraag houden en had Sancho speelminuten belooft. Het was Sancho dat weigerde en z'n 1 jaar contract weigerde te verlengen. Man City moest hem toen wel verkopen. Het is i.i.g. niet City's keuze geweest om hem te verkopen.

3 augustus 2019 om 23:50

@zermatt_person

in dat geval hebben die sjeiks gefaald want hoe kan je het zover laten komen dat die gozer nog maar een 1 jarig contract had op het moment dat ze hem benaderde voor een verlenging?

aan de andere kant zal Sancho wel hebben getwijfeld. die Foden is ook een toptalent en speelt ook zelden tot nooit

4 augustus 2019 om 00:06

En waarom denk je dat hij weg wilde? Precies, hij zou, net als Foden nu, veelste weinig speelminuten krijgen. Dat is natuurlijk niet gek als je (gekochte) concurrenten Sterling, Sané, Mahrez en Bernardo zijn. Hij is verstandig geweest en is naar een club met respect voor de jeugd gegaan.

Dit is huilen met de pet op. Kovac bewijst nog maar eens tot wat hij in staat is.
Geklungel in verdediging en countergevoeligheid hebben Dortmund de overwinning bezorgd.
Zelfs van Dortmund was ik niet echt onder de indruk.
Ongeacht de transfers die nog volgen is er veel werk op de plank bij Bayern.

3 augustus 2019 om 22:34

Ik vond Tolisso en Goretzka heel erg tegenvallen. Thiago speelde ook matig en vind het zonde dat Kovac hem als verdedigende middenvelder zet, want Bayern mist overduidelijk een man die met een pass een verdediging kan open breken. Tolisso en Goretzka zijn niet slecht, maar heel voorspelbaar. Thiago hoort op hun posities te spelen vind ik.

3 augustus 2019 om 22:37

Ik zou nooit ook met tolisso en goret samenspelen. Lijken teveel op elkaar en eerlijk gezegd vind ik tolisso tegenvallen, bedoel wat is zijn precieze rol? Wat kan hij nou echt? Hij blinkt echt niet uit en presteert naar mijn mening minder sinds zijn komst.

3 augustus 2019 om 22:43

Hij is goed in verdedigen en kan prima de bal ophalen achterin en gaf bij lyon mij het gevoel day hij kom uitgegroeien tot een topspeler op de 6 positie. Thiago moet ook gewoon een linie opschuiven want hij was samen james de enige spelers met een beetje gevoel waar je een bal moet geven en wanneer, hij heeft natuurlijk een goede dribbel in huis. Goretska kan wel een beetje goed koppen ofso maar eigenlijk over hem heb ik geen idee.

3 augustus 2019 om 23:17

Goretzka zijn sterkte is lopen zonder bal , hij kan infiltreren als de beste en heeft een neusje voor goals.

4 augustus 2019 om 07:31

Dortmund had niet eens hun transfers in de basis behalve shultz. Dus over transfers kan je niet zeure

Pff wat een heerlijke speler is Sancho toch, ongrijpbaar deze jongen!

De beste keuze van Sancho's carrière. De transfer naar Dortmund heeft hem ontwikkeld in een manier waar hij misschien nergens anders had kunnen ontwikkelen. Een aanvallend team dat jonge spelers kansen geeft, een fantastische fanbase die achter zijn spelers staan en het leren in de Bundesliga heeft hem uiteindelijk een van de beste jeugdspelers gemaakt die nu voetballen

Jadon SANCHOOOO!!! Wat een held, en wat hoop ik dat Dortmund dit volhoudt en de hegemonie van Bayern eindelijk doorbreekt.

3 augustus 2019 om 22:30

Dit was geen hoogstaande pot geweest. Ook niet van Dortmund.
Het is makkelijker om te scoren na het afstraffen van defensieve fouten.

3 augustus 2019 om 22:57

Makkelijk scoren? Waar heb je het in hemelsnaam over? Laat je niet zo kennen joh.. Dortmund won, fair 'n square.

Die speelt volgend jaar bij Bayern dus. Verder een leuke wedstrijd, waar Bayern mijn inziens wel meer verdiende.

Het was bij vlage rommelig, maar op basis van de 2e helft Dortmund absoluut verdiend gewonnen.

Het was bij vlage rommelig, maar op basis van de 2e helft Dortmund absoluut verdiend gewonnen.

Sancho wordt de nieuwe duurste transfer aller tijden. Na dit seizoen zal er een bidding war ontstaan onder de PL clubs om deze jongen, met zijn Engelse nationaliteit zal hij marketing technisch extreem gewild zijn. Sancho is toch de nieuwe posterboy van het Engelse voetbal, dus dat zal de prijs alleen maar opdrijven.

3 augustus 2019 om 22:41

Duurder dan Neymar? Sancho is goed, heel goed, maar zal geen 222m opleveren. Ergens 125 a 140 lijkt me marktconform. Edit: oke hij is Engels, maar zelfs City of United zullen (en kunnen) niet zomaar 250 miljoen betalen.

3 augustus 2019 om 23:28

Dat denk ik wel hoor, na de transfer van Neymar is de markt natuurlijk helemaal opgeblazen. Dembele ging ook voor 100 miljoen, maar ik vind Sancho toch een niveau hoger eerlijk gezegd. Voeg daar z'n nationaliteit plus status aan toe, het feit dat Dortmund niet hoeft te verkopen en een EK wat er volgend jaar aankomt, dan denk ik oprecht dat die jongen meer dan 200 miljoen kan gaan opleveren.

4 augustus 2019 om 00:41

200 miljoen zal echt niet gebeuren hoor. Een speler als neymar was 200 miljoen dan kan Sancho nooit hetzelfde zijn. En wie zegt dat die niet faalt op het ek na een lang seizoen?

Heb veel meer sympathie voor Dortmund dan Bayern. Maar vandaag mocht Bayern toch wel winnen van mij, want Dortmund speelde echt ontzettend defensief, en dat betreur ik toch als voetballiefhebber.
Valt me tegen van Favre, al kan je zeggen dat hij zijn gelijk haalt met de overwinning. Maar komt die overwinning er dan omdat Dortmund zo goed was of Bayern zo slecht? Ik neig vooral naar het laatste. Heb geen hoge pet op van Kovac, maar hij heeft ook echt geen geweldig elftal zoals Bayern 5 jaar geleden had. Schakel maar 2 tandjes hoger in de jacht op Sane, zou ik zeggen. Vorig jaar was al duidelijk geworden dat Dortmund het gat aan het dichten is, maar veel transfervuurwerk hebben we nog niet gezien in Beieren.

Slechte pot dit van zowel Dortmund en Bayern. Verschil was dat Dortmund wel hun kansen afmaakte. Ik vind vandaag niet dat je Kovac wat mocht verwijten. Hij had geen eens een keuze om een noemenswaardige aanvaller in te brengen. Robben, Ribery en James weg en wat haal je terug, helemaal niks. Als Sané niet komt is het al een verloren seizoen. Volgend seizoen Havertz en Werner erbij en dan komt het misschien nog goed.

3 augustus 2019 om 22:50

Om nu te gaan concluderen dat het een verloren seizoen is als Sané niet komt vind ik beetje overdreven eerlijk gezegd. Ja ze zijn in mijn optiek zwakker vergeleken met vorige seizoen, maar alsnog titel kandidaat voor de titel. Enige verschil is dat het wss veel spannender gaat worden en dat vind ik persoonlijk niet zo erg!

3 augustus 2019 om 23:01

Wellicht dat verloren seizoen wat te ver gaat, maar als Bayern weer vroegtijdig uit de CL ligt is het toch wel een teleurstelling, en als een Coman of Gnabry, zoals vandaag, geblesseerd raakt heb je niemand van het juiste niveau om hen te vervangen.

4 augustus 2019 om 07:53

Esmuellert heeft wat mij betreft gewoon gelijk. Als we het een heel seizoen moeten doen met Gnabry en Coman(die superrrrrr blessuregevoelig is) dan is dit een verloren seizoen. In de CL worden we wss in de kwartfinale uitgeschakeld. Ik bedoel zelfs Arsenal is bezig om echt goed in te kopen. Bayern is op dit moment absoluut niet beter dan Liverpool l, Juve of City. Bayern is nu van het niveau Man United. Verkoop Muller verkoop Tolisso en haal s echte kwaliteit binnen man.

Vraagje: Waarom werd deze wedstrijd in het stadion van Dortmund gespeeld? Terwijl Bayern kampioen en bekerwinnaar is? Of is dat altijd zo?

3 augustus 2019 om 23:39

Als ik me niet vergis zei de Turkse commentator dat de supercup gespeeld wordt in het stadion van de verliezer van de bekerfinale.

4 augustus 2019 om 07:39

Normaal gesproken wordt het gehouden in het stadion van de bekerwinnaar. Maar omdat Bayern afgelopen seizoen kampioen werd en de beker won, is het dit keer de kampioen tegen de nummer 2 van de Bundesliga geworden. Ik weet het ook niet waarom het dan niet in de Allianz Arena was gehouden.

Wat zal city toch spijt hebben zeg... ene kant snap ik het wel hoor, ze kunnen zelfs met de reserve bank makkelijk voor de PL titel gaan en is gewoon overvol, maar een Engelse top talent zo maar laten gaan... hij is nu al de toekomst voor Engeland!

3 augustus 2019 om 23:59

Man City wilde Sancho gewoon dolgraag behouden. Ze wilde z'n aflopende contract graag verlengen, maar het was Sancho dat steeds de boot af hield. Wat je Man City misschien wel kunt verwijten, is dat zij geen terugkoopclausule in het contract van Dortmund hebben opgenomen. Echter zou het ook zomaar kunnen dat City dat heeft geprobeerd, maar Dortmund keihard weigerde.

Als Bayern Sanã© haalt, en Man City koopt vervolgens Sancho, dan wint Bayern dubbel.

Verder is Kovac duidelijk nog niet klaar voor Bayern.

4 augustus 2019 om 00:02

Ik zelf zou het als City supporter totaal niet erg vinden als Sancho de plek van Sane overneemt. Sterker nog. Ik hoop het zelfs. Sancho vind ik misschien wel meer getalanteerd dan Sane. Het zal me echter ook niet verbazen als Sancho nu 200 a 300 miljoen waard is.

4 augustus 2019 om 02:57

En dan Sancho als vaste bankzitter zeker?

Wat een vieze overtreding van die Kimmich zeg, echt een naar ventje. In het stadion konden we het niet goed zien maar kijk nu de samenvatting en bah. Is eindelijk Ribery weg en dan neemt iemand anders die nare overtredingen over.

OT: Gelijkopgaande pot mijn inziens, al waren de echte kansen meer voor Dortmund (reus snel, Guerreiro daarna). Ik ben benieuwd wat de competitie gaat brengen nu gister Bürki, Brandt, Hazard en Hummels niet eens speelden.

Dat 61% van de stemmers in de poll denkt dat Dortmund kampioen wordt is echt onbegrijpelijk. Keer op keer heeft iedere Dortmund fan een grote mond aan het begin van het seizoen en keer op keer laat Bayern zien waarom ze simpelweg superieur zijn.

OT: Bayern speelde een betere wedstrijd maar Kovac maakte echt vreemde wissels. Ik neem het hem niet kwalijk want van fouten kan je alleen maar leren en ik heb liever dat hij aan het begin van het seizoen fouten maakt dan aan het einde van het seizoen.

4 augustus 2019 om 11:41

Ik ben elke thuiswedstrijd en veel uitwedstrijden er bij maar ik ken niemand die zegt dat we kampioen gaan worden. Maar dat zijn ook niet de internet-supporters die hier op de poll stemmen.

Ik hoop dat het net als vorig seizoen weer een spannende strijd gaat worden, ik ben al tevreden als we de kampioenstrijd tot de laatste speelronde volhouden. Alle versterkingen geven veel hoop maar het is te makkelijk om te zeggen dat we wel even kampioen worden, het is en blijft Bayern. En anders trekken ze Heynckes wel weer uit zijn pensioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren