Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongelukkige Joshua Brenet keert opnieuw terug in de Eredivisie

Laatste update:

Joshua Brenet keert terug in de Eredivisie. De 27-jarige verdediger wordt door FC Twente overgenomen van TSG Hoffenheim, meldt TC Tubantia. Brenet kwam bij de Duitse club amper aan spelen toe en geldt bij Twente als vervanger van de naar Parma vertrokken Jayden Oosterwolde. Eerder speelde hij ruim honderd wedstrijden in het shirt van PSV, alvorens hij in 2018 naar Hoffenheim vertrok.

FC Twente moest dit weekend plots op zoek naar een vervanger voor Oosterwolde, nadat bekend werd dat de linkervleugelverdediger werd begeerd door Parma. Maandag maken de Enschedeërs het vertrek wereldkundig. Oosterwolde vertrekt op huurbasis. In de overeenkomst is een optie tot koop meegenomen door de Italiaanse club. Met de komst van Brenet, die bij Hoffenheim niet op heel veel speeltijd hoefde te rekenen, is Twente erin geslaagd om snel een vervanger in huis te halen. Ook de naam van Kenneth Paal kwam voorbij.

TC Tubantia meldt dat Brenet maandagmiddag wordt gekeurd door FC Twente. Als die keuring zonder problemen verloopt, komt hij op huurbasis over van Hoffenheim, waar hij nog een contract heeft tot het einde van het seizoen. "Hij is meer rechtsbenig, maar heeft bij PSV ook vaak als linksback gespeeld”, zegt technisch directeur Jan Streuer. "We kunnen hem voor beide kanten gebruiken. We weten wat hij kan en hij heeft de goede leeftijd. Hij is een prima aanvulling voor onze selectie."

Voor Brenet betekent de transfer naar Twente een terugkeer in de Eredivisie. De verdediger verliet PSV in 2018 voor een avontuur bij Hoffenheim. In totaal speelde hij slechts vijftien Bundesliga-wedstrijden, waarin hij twee keer tot scoren kwam en één assist gaf. Dit seizoen kwam hij tien keer uit voor het beloftenteam. In het seizoen 2019/20 werd Brenet door Hoffenheim verhuurd aan Vitesse, waar hij slechts tot vier optredens kwam in de Eredivisie. Brenet droeg twee keer het shirt van het Nederlands elftal.

Is dit een goede zet van FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar eigenlijk dat Brenet Willems redelijk probleemloos wist te vervangen bij PSV. Hij speelde toch echt hele degelijke wedstrijden, vooral in de CL. Vandaar wss ook die twee interlands. Hopelijk hervindt hij bij Twente weer het voetbalplezier.

31 januari 2022 om 12:09

Nouja niet altijd degelijk, was vaak de zwakste, en ook het pispaaltje bij de supporters. Toch werd hij met de jaren steeds meer gewaardeerd en is hij uiteindelijk gewoon succesvol geweest bij ons. En die pegel van hem tegen PEC vergeet ik niet meer, niet normaal.

31 januari 2022 om 12:22

Hij was in de Champions League altijd echt goed vond ik. Dat is wat mij het meest verbaasde. Bizar hoe hij zich staande wist te houden toen, want dat was echt het laatste wat ik had verwacht.

31 januari 2022 om 12:23

Dat PSV geen interesse heeft, wat daar op de vleugels speelt is ook niet fantastisch in vorm dit jaar en Mwene komt sowieso te kort dan is Brenet echt wel beter dan die koekebakkers die daar rechtsback staan wellicht dat Max in vorm beter is maar hij is al maanden uit vorm.....

31 januari 2022 om 12:40

De huidige Brenet zit niet meer op dat niveau denk ik zo.

31 januari 2022 om 12:41

Ik ben geen fan van Mwene en Teze maar om nou te zeggen dat Brenet beter is... Brenet was de zwakste schakel in een defensie met Schwaab en Isimat.

31 januari 2022 om 13:57

Die assist in de kampioenswedstrijd tegen Ajax vergeet ik ook niet. Mooie loopactie, panklaar voorzetje met zn verkeerde been op het koppie van Luuk de Jong!

31 januari 2022 om 12:11

Brenet deed het niet onaardig maar heeft Willems toch echt niet probleemloos vervangen.

31 januari 2022 om 13:01

Willems werd anders niet gemist hoor. Ok, hij vulde die positie heel anders in, maar in de CL was Brenet ijzersterk.

31 januari 2022 om 14:15

Willems is met Young-Pyo Lee met afstand de beste linksback die PSV de afgelopen 20 jaar gehad heeft. Die werd en wordt nog steeds gemist.

31 januari 2022 om 12:16

Viel behoorlijk mee hoor.

31 januari 2022 om 13:05

Ik vond Brenet altijd redelijk ondergewaardeerd. Tuurlijk geen topspeler, maar ook niet slecht

deed het bij Vitesse naar behoren Brenet
benieuwd of hij weer terug op niveau kan komen bij Twente
leuk om Brenet terug te zien in de Eredivisie

31 januari 2022 om 12:09

Heeft bij vitesse maar een paar wedstrijden gespeeld toch?

31 januari 2022 om 13:22

Yep, was het corona seizoen dat halverwege werd afgebroken

Hopelijk een gevalletje Sadilek. Bij PSV onopvallend, bij ons een absolute versterking. Deze jongen heeft bij PSV op mij nooit echt indruk gemaakt maar hij heeft niet voor niets zoveel wedstrijden op zijn naam staan lijkt mij. Kan tevens ook gewoon op rechtsback aangezien het een rechtspoot is, prima!

31 januari 2022 om 12:25

Denk eerijk gezegd dat het voor Twente een prima aankoop is, zeker ook door zijn leeftijd en ervaring. Dat hij bij ons zoveel wedstrijden heeft gespeeld heeft echt te maken met het niveauverschil van toen met nu (in de Eredivisie wel te verstaan). PSV kon het toen maken om met Brenet linksback te spelen, Isimat als CV en toch kampioen worden. Laten we zeggen dat de omstandigheden voor hem echt zeer gunstig waren en meer geluk was dan echte klasse.

31 januari 2022 om 12:31

Dat geloof ik wel. Gelukkig is tot nu toe vaak gebleken dat het niveauverschil tussen de top en subtop toch wel erg groot is. Spelers die net wel/ net niet meekomen bij de topclubs horen vaak bij de uitblinkers op subtop niveau. Hoe zit het met zijn mentaliteit? Is het een vechter of is hij ook vaak laks?

Brenet is een goeie versterking voor Twente, ik vond hem bij PSV zeker geen slechte speler. weet nog dat Brenet een mooie ongeslagen reeks had neergezet met PSV van 50 ongeslagen wedstrijden.

Streuer is toch wel lekker bezig hoor. 3 miljoen (naar verluid) vangen voor Oosterwolde en Brenet binnenhengelen met een grote kans dat hij volgend jaar een contract kan tekenen, mits hij het goed doet. Volgens mij wordt zijn contract bij Hoffenheim na dit seizoen opgezegd.

Mooi weer wat ervaring in de ploeg.

31 januari 2022 om 12:33

Ik denk niet dat hij bij Twente zal tekenen volgend seizoen.
Hij verdient nu namelijk 1,1 miljoen bij Hoffenheim. Mocht hij hier gaan tekenen dan zal hij flink achteruit gaan in salaris.

31 januari 2022 om 13:05

Hmm daar had ik nog niet eens bij stilgestaan, haha. Dan inderdaad lekker niet doen, tenzij hij wil zakken

31 januari 2022 om 12:33

Tja hoeveel ervaring wil je hebben, zo uit mijn hoofd 3 van boven de 30 en 5 van boven de 25, ook nog wat van 23 en 24, dus gebrek aan ervaring is er sowieso al niet, daarvoor heeft Twente Brenet niet nodig, dit gezegd hebbende, ben wel blij met zijn komst, degelijke back voor beide kanten.

Brenet is typisch zo'n speler die geen enkel team beter maakt, zelfs in de KKD of bij de amateurs niet. Maar hij verzwakt je ook niet, harde werker die niet zeurt en zich aanpast aan het niveau. Voor Twente een redelijke aanwinst, mits hij niks of bijna niks kost.

Toch wel lekker voor hem dat hij met zijn voetbalkwaliteiten een jaar of 4 ca. 1.5 miljoen per jaar binnen heeft geharkt, in de Bundesliga heeft gespeeld en international is geweest.

Als PSV'er kon ik Brenet altijd wel waarderen. Ondanks zijn totaal gebrek aan voetballend vermogen en spelintelligentie wist hij er namelijk altijd wel het beste van te maken met zijn drive en snelheid. Als ik Mwene nu zie voetballen verlang ik gewoon oprecht terug naar Brenet.

Mooi, prima vervanger van Oosterwolde waar we in ieder geval er niet op achteruit gaan.

Prima vervanger voor Oosterwolde voor het aankomende halve seizoen. Fijn dat er zo adequaat wordt gehandeld door Twente, hopelijk kan Brenet ook echt een toevoeging voor de basis zijn. Smal vind ik niet altijd even stabiel op linksback en Sadilek hoort wat mij betreft op het middenveld naast Zerrouki.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren