Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongelukkig Burkina Faso laat ticket aan Algerije, ook Ghana naar WK

Laatste update:

Burkina Faso is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK en dus geschiedenis te schrijven. De ploeg van de Belg Paul Put won in eigen land in de play-offs nog met 3-2 van Algerije, maar dinsdag waren de Woestijnvossen in Blida door een doelpunt van Madjid Bougherra met 1-0 te sterk. Op basis van het doelsaldo gaat dus niet Burkina Faso, maar Algerije naar Brazilië. Ghana plaatste zich eerder op de avond voor het WK, ondanks een 2-1 nederlaag bij Egypte. Het heenduel was al in een 6-1 zege voor the Black Stars geëindigd.

Algerije - Burkina Faso 1-0
Algerije verloor in 2002 voor het laatst in Mustapha Tchaker en bleef dinsdag dus ook ongeslagen in het stadion in Blida. De nummer 52 van de wereld nam in de eerste helft het initiatief, maar de Burkinezen bleven vrij eenvoudig op de been en waren zelf niet ongevaarlijk. Djakaridja Koné kreeg bijvoorbeeld een goede mogelijkheid, terwijl aan de andere kant Islam Slimani van Sporting Portugal niet zuiver was in de afronding. Het was al met al wat flets wat het thuisland liet zien en men had geluk dat Bougherra na een doldrieste tackle op Charles Kaboré weg kwam met een gele kaart en dus mocht blijven staan. Die beslissing van scheidsrechter Badara Diatta zal na afloop nog flink betreurd worden door Burkina Faso.

Het was namelijk Bougherra die kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam door bij een vrije trap de bal in het doel te frommelen: 1-0. Het lukte de Hengsten in het restant van het tweede bedrijf niet meer om er nog een doelpunt uit te peuren. De halve finalist van de Afrika Cup van dit jaar, waarbij de Nederlander Arjan van der Meijde als videoanalist tot de technische staf behoort, moet hierdoor blijven wachten op zijn eerste WK-deelname ooit.

/

Egypte - Ghana 2-1
De Ghanezen van Kwesi Appiah namen een grote voorsprong mee uit het thuisduel en zaten dus in een zetel. De gasten speelden ook een erg matige wedstrijd en verloren terecht, maar dat maakte niets meer uit. Het Egypte van de Amerikaan Bob Bradley werd na een rustig begin gevaarlijker en kwam na 25 minuten op voorsprong door een treffer van Amr Zaki, die scoorde na een vrije trap van Mohamed Aboutreika en mistasten van Abiola Dauda. Na een halfuur kreeg Mohamed Salah een goede kans op de tweede, maar Dauda verkleinde zijn doel en voorkwam dat de smaakmaker van FC Basel het thuispubliek voor een tweede keer kon laten juichen.

Het ontbrak Ghana aan creativiteit, want behoudens een schot dat naast ging van Sulley Muntari werd men aanvankelijk nauwelijks gevaarlijk. Doelman Dauda moest steeds vaker optreden als de redder in nood voor Ghana, maar zeven minuten voor tijd werd hij voor de tweede keer verslagen. Mohammed Gedo Nagi schoot diagonaal raak en de supporters in het Air Defence Stadium begonnen te geloven in een wonder. Kwalificatie voor het WK zat er voor De Farao’s echter nooit in en invaller Kevin-Prince Boateng verzorgde in de slotfase nog de eretreffer voor Ghana, dat een hotel mag boeken in Brazilië.

Denk jij dat Ghana de halve finale kan halen op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk. Ik hoop dat ze Uruguay treffen en dan wraak nemen voor die misselijke actie van Suarez.

19 november 2013 om 19:17

Ik vond de actie van Suarez geweldig!! En het heeft geholpen want de strafschop werd niet benut. Er wordt zo vaak hands gemaakt op de doellijn en dan wordt de strafschop wel benut en hoor je er verder niemand meer over, maar omdat dit nu op een wk gebeurde en de strafschop werd niet benut is dit opeens een misselijke actie. Schiet toch op.

19 november 2013 om 19:32

Het is gewoon vals spelen. En de reden dat er zoveel heisa om die actie van Suarez was is omdat Ghana destijds als eerste Afrikaanse land ooit naar de halve finale van het WK kunnen bereiken. En als je in de halve finale staat kan je ook zomaar met een gelukje de finale bereiken.

Veel Afrikanen zien Suarez als verantwoordelijke dat Ghana er destijds uitvloog, ik denk overigens ook niet dat je dat zal begrijpen maar voor hen was de teleurstelling van het niet bereiken van de halve finale net zo groot als toen Nederland van Spanje verloor in de finale voor jullie Hollanders.

19 november 2013 om 19:50

Het dringt niet tot men door dat het vals spelen was. Omdat dit niet in een wedstrijd tegen Nederland plaats vond.

En dat non argument dat hij een winnaar is. Ik veeg me kont ermee af. Al dat spelbederf bedekken onder de mantel van zogenaamd een winnaar zijn. Het is werkelijk waar belachelijk.

19 november 2013 om 19:55

Nou sorry hoor, doping is vals spelen, spelers omkopen is valsspelen. Handsballen worden vaak gemaakt, een doorgebroken speler halen ook. Het werd terecht bestraft met rood! Ghana heeft het aan zichzelf te danken dat het niet doorging want hun miste die strafschop.

19 november 2013 om 20:08

vals spelen is als je niet volgens de regels speelt, denk aan omkoping dat soort zaken. Suarez deed alles behalve vals spelen hij wist dondersgoed wat de consequenties waren en werd gestraft volgens de regels. Vals spelen? echt niet!

19 november 2013 om 21:21

Jullie Hollanders, die term brengt je hele argument onderuit. Welke taal heb je geschreven? Precies. Flikker lekker op als je een wij-jullie gevoel wilt maken.

19 november 2013 om 21:36

Geboren in nederland? Dan ben je zelf ook een Hollander pik!

19 november 2013 om 21:38

@drievijftwee

Ik heb het hele verliezen van Spanje helemaal niet vervelend ervaren omdat ik vrij weinig affiniteit voel voor het Nederlands elftal met uizondering van de (ex)psv'ers die er spelen omdat ik hen alle succes van de wereld gun.

Destijds waren veel Afrikaanse ploegen al vroeg uitgeschakeld en werd Ghana gezien als "de trost van Afrika" en had die ploeg veel sympathie had gewekt.

19 november 2013 om 23:03

Goed van Algerije. De trots van de Arabieren. Ik wens ze het beste toe.

19 november 2013 om 19:18

De een vindt het misselijk, de ander geniaal.

19 november 2013 om 19:43

Ik vindt het geniaal, want ze waren toch mooi ff een ronden verder!

19 november 2013 om 22:28

Zonder twijfel geniaal. Mensen die valsspelen zeggen kennen geen winnaarsmentaliteit.

19 november 2013 om 19:18

Suarez is gewoon een pure winnaar. Net alsof jij niet hetzelfde zou doen. Het ging om een halve finale. En hoewel het niet netjes is Kan ik het wel begrijpen.

19 november 2013 om 19:24

Niks mee te schaften of ie een winnaar is. Wat als Een spanjaard dat deed bij NL in de Finale waardoor we de titel miste. Vraag me dan of hoe jij dan zat te piepen hierover.

19 november 2013 om 19:51

Ghana had ook de penalty kunnen maken en dan was er niks meer over gezegd. Blijft een lastige want een doorgebroken speler komt op hetzelfde neer, is ook valsspelen en voorkom je ook een wss goal mee, snap wel als je het misselijk vind.

19 november 2013 om 22:38

Wat ik hiermee bedoelde te zeggen is dat ik de actie wel kan begrijpen. Ik vind het wel een onbeschofte actie. Natuurlijk is dit voor Ghana heel zuur. Maar ik denk dat bijna iedere speler in deze situatie ditzelfde zou doen.

19 november 2013 om 19:22

kom nou ik vond het een geniaale actie van suarez, als hij niet hands had gemaakt hadden ze de halve finale niet gehaald,en ghana miste zelf die pingel!

19 november 2013 om 19:41

Ik hoop door jou reactie dat ze er gelijk uit vliegen!

19 november 2013 om 19:47

Gefeliciteerd man.

19 november 2013 om 20:29

kneusje, kan je het niet hebben dat Suarez gewoon een wereld voetballer is?

19 november 2013 om 21:37

Nee, ik lig er nachtenlang om wakker.

19 november 2013 om 23:54

echt een waardeloos ventje jij! word volwassen.

19 november 2013 om 20:59

Wat vind je dan van een doorgebroken speler neerhalen? Ook verschrikkelijk?

19 november 2013 om 21:39

Over appels en peren gesproken. De clichés worden steeds lachwekkender van de Suarez politie, zwaar bezet door ajacieden. Die voelen zich op 1 of andere manier nog verbonden aan die gast.

Laat mij het lekker een walgelijke actie vinden.

19 november 2013 om 22:29

Ja heerlijk

Die Muntari is echt helemaal thuis bij AC Milan.
Maar mooi dat Ghana er bij is!!!!

Leuk dat Ghana meedoet aan het WK, maar ze zullen niet verder komen dan de groepsfase.

19 november 2013 om 19:16

Net zoals vorig WK zeker, toen ze door keeper Suarez eruit vlogen in de kwartfinale als ik het me goed herinner. In ieder geval verder dan de groepsfase.

19 november 2013 om 20:01

Ghana is in 2006 en 2010, de twee afgelopen wk's gewoon door de groepsfase gekomen. Ik weet niet waar jij je argument op basseerd, maar Ghana kan echt wel verder komen.

Mooi dat Ghana erbij is. Ze hebben toch een aantal goede spelers. Ik vind het altijd wel leuk om die Afrikaanse landen op een WK te zien.

Leuk dit, mn vriendin zit op dit moment in Ghana en daar zijn ze aan het feesten haha. Wel raar van Egypte, ik dacht dat ze in de Africa Cup altijd wel meedoen om de winst. Maar op een WK zijn ze bijna nooit te bewonderen.

19 november 2013 om 19:22

Voor de 3e keer op rij zijn ze er al bij, dus dat valt wel mee.

19 november 2013 om 23:23

Een groot feest inderdaad. Ik heb ook in Accra gekeken

Dat ze niet verder komen dan de groepsfase kun je nu nog niet zeggen. Ze zouden zomaar in een poule met zwitserland, iran en griekenland kunnen komen. Dan geef ik ze een goede kans

Matige wedstrijd van onze kant zeg. Bah terechte nederlaag wat was Ghana zwak. Ze waren met hun hoofden al bij het vieren van het bereiken van het wk dan de wedstrijd. Vooral die muntari wil ik niet meer zien wat een afschuwelijke voetballer is dat zeg.

Maar ben wel blij met de kwalificatie die is zeker terecht. Moet zeggen dat Egypte er echt voor streed. Jammer dat warris die 1 op 1 kans mist in de derde minuut anders werd het een stuk makkelijker voor ons. Gelukkig viel die 2-0 ook niet voor rust anders werd het moeilijk tweede helft. En om de poll te beantwoorden nee je mag blij zijn met tweede ronde.

Wij Gha na Brazilië toe, wij Gha na Brazilië toe!

ON: Leuk voor Ghana natuurlijk, het is ze van harte gegund.

Ghana heeft voor Afrikaanse begrippen een heel goed en uitgebalanceerd team. Zou voor het voetbal als geheel echt vet zijn als een team uit afrika eens ee finale haalt.

Als je al land in Afrika wil kwalificeren zal je een jaar lang moeten oefenen in een zandbak.
Het is zo oneerlijk geregeld..afrikaanse landen hebben 90 procent slechte voetbalvelden die eigenlijk nooit goed gekeurd zouden moeten worden.
Ze moeten kwalificatie voor het WK een groep maken met 1 land per continent, veel eerlijker geregeld.

19 november 2013 om 21:38

Van waar haal je dit info.? Je begint meteen een oordeel te geven omdat het een "afrikaanse land " is.. Ben je zelfs ooit in afrika geweest?? Heb je zelfs een afrikaanse veld gezien,behalve op tv.?
Praat geen negatieve dingen over afrika.. Het is een geweldig continent!! En daarom werd wk 2010 in afrika gehouden..

Good gedaan Egypte en Felicitaties aan Ghana. Het was al overduidelijk vanaf minuut een dat Ghana niet voor aanvallende voetbal ging. Terecht verloren maar ook terecht door na beide wedstrijden.

Ik kan minstens 10 landen opnoemen die ik eerder in de halve finale zie komen dan Ghana. Alhoewel Ghana, net als Ivoorkust en Nigeria, erg sterk vind spelen. Ook leuk om te zien dat Afrikaanse landen nu dus ook echt een bedreiging voor de grotere landen kunnen vormen.
Met spelers als KP Boateng en Muntari neemt Ghana toch echt wel een paar toppers mee naar Brasil!

19 november 2013 om 23:19

Asamoah Gyan is de vedette

Ghana is ook ijzersterk en hun horen op een wk thuis. Opmerkelijke detail, als Algerije verliest van burkina faso zal er geen enkel Arabische land meedoen op het wk. Vraag me af wanneer dat voor het laatst gebeurd is.

19 november 2013 om 20:24

Vorige wk had je ook geen arabisch land, geen egypte marokko en algerije

19 november 2013 om 20:27

Algerije deed wel mee, weet nog dat ze gelijk speelde tegen Engeland.

Goed dat Ghana erbij is,men moet de match zo snel mogelijk vergeten want het was niet goed, mss omdat ze onder druk stonden en omdat ze een grote voorsprong hadden. Deze match vergeten en het spel te verbeteren richting het WK en op het WK

Blijkbaar kan zandbak-afrika (noordelijk afrika) er niks van, daar de eerste 3 gekwalificeerde afrikaanse landen uit donker afrika komen.

19 november 2013 om 21:28

Zandbak noord-afrika bestaat maar uit 5 landen terwijl de rest uit tientallen landen bestaat. Dus niet zo gek he dat die meer landen naar de wk kunnen sturen pipo.

19 november 2013 om 21:39

Gefeliciteerd Algerije, ik ben echt blij dat ze de WK hebben bereikt. Hopelijk een mooi wk.

Duizend,duizend, duizend feliciaties aan de oosterburen. Jullie hebben het verdiend.
Wajema die laatste bal op de paal!!!! Ik kreeg bijna een hardstilstand.

Elf elf mabrouk lildzairien!!!!!

Insha allah een mooi wk voor jullie. En insha allah ooit marokko en algerije tegelijk op het wk!!!!

19 november 2013 om 22:33

Dank je wel broeder !

Mootje93 WK bedoel je verder wil ik mijn broeders uit Algerije van harte feliciteren jammer dat Marokko Tunesie en Egypte het niet hebben gered.

19 november 2013 om 22:32

Dank je wel broeder !!

Yess!! Echt geweldig dit! Zo blij met de winst en het Wk!
Ik moet wel zeggen dat Burkina Faso meer verdiende, ze hebben over 2 wedstrijden zeer verdienstelijk gespeeld.
Maar goed, Algerije met een k**** wedstrijd gekwalificeerd, mijn humeur kan voorlopig niet meer stuk.

19 november 2013 om 22:31

ONE TWO Three Viva Algerie !!!

YES YES YES weer naar het WK el hamdoulilah ( Alles lof aan Allah )

Zowiezo verdient algerije het want burkina faso had een penalty gekregen wat al niet een penalty was.

Nu hopelijk in een fatsoenlijke poule komen in shaa Allah !!

19 november 2013 om 22:49

Mabrouk broeder, wij Marokkanen staan achter jullie aankomende WK. Maak ons trots.

19 november 2013 om 23:44

Insha allah broeder.
Jullie hebben een talentvolle ploeg en zijn sowieso in staat om de poulefase te overleven. Tot nog toe hebben wij als enige arabische land de poulefase overleeft. Nu is het jullie beurt insha allah. Ik ben jullie eerste supporter op het wk.
Insha allah marokko en algerije tegelijk op het wk van 2018.

Mgharba m3akoum yal khadra
Dirou 7ala

20 november 2013 om 01:49

Ik sta niet achter ze hoor. Spreek voor uzelf.

20 november 2013 om 19:17

Dan mag je voor ons staan

Walgelijk dat Bougherra geen rood kreeg en later mocht scoren. Algerij is Frankrijk B, Platini zal daar ook wel een handje geholpen hebben. Mooi dat Ghana er weer bij is, een voetballende ploeg.

19 november 2013 om 21:47

Wil je dat ff nooit meer zeggen? Frankrijk b? Rot op man. Jarenlang gekoloniseerd en nu frankrijk b, ga weg man

19 november 2013 om 21:51

leer er tegen te kunnen. er stroomt algerijns/maghrebijns bloed door hun aderen. en zien er algerijns/maghrebijns uit en dragen nagenoeg allemaal algerijns/maghrebijnse achternamen. daar zijn ze ook nog eens trots op. dat maakt hun algerijn. platini zou juist willen dat ze voor frankrijk zoude spelen.

em dat komt uit de mond van iemand wiens land, kalou en douglas wilde naturaliseren. niet zo hypocriet wezen. gelukkig dat siem en luuk wel in nederland geboren zijn.

20 november 2013 om 02:07

Dan heb jij de wedstrijd in Burkina gemist. Dan is deze goedmakertje lang niet goed genoeg. Afrikaanse scheidsrechters zijn thuisfluiters

@ David Loggie zo gaat dat in Afrika het uitspelende land word altijd benadeeld het zal in Afrika nooit veranderen. Bij Marokko ook in de uitwedstrijd tegen gambia durfde die scheids geen penalty te geven aan Marokko terwijl het er duidelijk een was. Algerije verdient gewoon het WK in zie liever Algerije dan burkina faso op het WK met alle respect voor Burkina Faso.

Had toch liever Burkina Faso gezien. Die landen als Algerije en Tunesië verliezen altijd drie wedstrijden met 1- of 2-0. Bij die Midden-Afrikanen is het voetbal vaak onbeholpen, maar ze stralen altijd enorm veel plezier en passie uit, vooral bij doelpunten. Zonde jammer genoeg.

Echt geweldig hoe Ghanezen voetbal beleven. Heb deze wedstrijd weer in Ghana bekeken en bij de 2-1 juicht en danst iedereen alsof ze het WK gewonnen hebben. Dit jaar 2 teams om aan te moedigen. Finale Nederland-Ghana haha

Haha wist nog geen eens dat Burkino fasa ofzo bestond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren