Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana steekt in blakende vorm en vestigt nieuw Champions League-record

Laatste update:

De 0-2 overwinning van Internazionale op AC Milan in de halve finale van de Champions League heeft voor André Onana een gouden randje gekregen. De voormalig Ajacied hield voor de zevende keer dit seizoen zijn doel schoon in het grootste Europese clubtoernooi, waarmee hij een nieuw record heeft gevestigd. Nooit eerder kwam een doelman van Inter tot zoveel clean sheets in één seizoen.

Inter kende woensdagavond een absolute droomstart tegen stadgenoot en aartsrivaal AC Milan. Na tien minuten stond de ploeg van trainer Simone Inzaghi op een comfortabele 0-2 voorsprong door doelpunten van Edin Dzeko en Henrikh Mkhitaryan. De thuisploeg was amper bij machte om in aanvallend opzicht iets terug te doen en staat voor een hels karwei om alsnog een finaleplek af te dwingen. Bij Inter gaan een groot deel van de credits naar Onana.

De voormalig doelman van Ajax wist voor de zevende keer dit seizoen zijn doel schoon te houden in de Champions League en vestigde daarmee een nieuw clubrecord. Eerder dit seizoen lukte hem dat tegen Benfica (2-0), FC Porto (0-0 en 1-0), Viktoria Pilsen (4-0 en 0-2) en Barcelona (1-0). In het seizoen 2009/10, toen Inter onder leiding van José Mourinho de treble won, kwam toenmalig doelman Júlio César tot zes clean sheets.

Ook als het gaat om het aantal reddingen behoort Onana tot de best presterende doelmannen. De Kameroener staat dit CL-seizoen op 43 reddingen, meer dan welke doelman ook. Thibaut Courtois (Real Madrid) volgt met 38 reddingen. De keepers die op plek drie tot en met vijf staan zijn niet meer actief in de Champions League: Simon Mignolet (34, Club Brugge), Diogo Costa (31, FC Porto), en Anatoliy Trubin (30, Shakhtar Donetsk).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat leuk om te zien dat deze topkeeper zijn vorm weer heeft hervonden na het akkefietje bij Ajax.
Het was echt toen heel jammer om te zien dat hij door de achterdeur vertrok na al die prestaties.

11 mei 2023 om 09:25

Kwestie van speelminuten maken en vertrouwen opdoen. Het Ajax publiek heeft m uitgekotst en hij was daar duidelijk niet meer op zijn plaats. Bij Inter in het begin was hij ook nog tweede pion, maar inmiddels eerste keeper en las laatst zelfs dat Chelsea interesse zou hebben. Goed om te zien dat hij zich herpakt heeft, vind ik erg knap.

11 mei 2023 om 09:42

Uit alles bleek toch dat hij er met de pet naar gooide in zijn laatste maanden bij Ajax?

11 mei 2023 om 09:56

na hem zo te zien keepen steeds bij inter weet ik zeker dat hij met de pet er naar gooide bij ajax. Of hij is echt afhankelijk van zekerheid en vertrouwen.

11 mei 2023 om 10:02

Hij kwam net terug van een jaar schorsing. Dan moet je misschien even weer ritme opdoen

11 mei 2023 om 10:06

Ja dat was nadat hij geen plek meer kreeg in de basis, en zijn salaris was echt schandalig laG. Zelfs na zijn salarisverhoging was het nog veel te weinig.
Dus dat “uit alles bleek” dat had ook z’n redenen.

11 mei 2023 om 10:37

Hij had geen plek meer in de basis omdat Pasveer tot dan toe de minst gepasseerde doelman van de competitie was en het in de Champions League gewoon uitstekend deed, en Onana een heel klein incidentje had. Staat je misschien nog wat van bij.

Hoezo moet de keeper die dan door eigen domme schuld een jaar uit de roulatie lag, en zijn contract weigert te verlengen, dan per direct terug in de basis? En erger nog, hoe is het met je mentaliteit gesteld als je er met de pet naar gooit als je dan eindelijk weer de kans krijgt om het te laten zien?

En Japie, moest hij ook ritme opdoen in de interviews en gebaartjes naar eigen aanhang? Was dat een kwestie van uit vorm zijn, of gewoon lak hebben aan de fans?

11 mei 2023 om 10:37

Chelsea heeft interesse in iedereen. Geen goeie overstap van Inter naar Chelsea.

11 mei 2023 om 10:42

Het is altijd een beetje treurig dat supporters zo meegesleurd worden met de stemmingmakerij door de club. Ik snap heel goed dat Ajax absoluut niet blij was dat een topper als Onana transfervrij de deur uitloopt, en die frustratie komt natuurlijk ook door in de media - maar dat is een financieel verhaal. Het is misschien "modern football" maar voor de supporters zou het toch niet om het geld moeten gaan - en toch gebeurt het telkens weer als spelers niet bijtekenen en transfervrij/goedkoop weggaan: Kluivert, Gudelj, Brobbey, Onana.

11 mei 2023 om 10:44

Verhaal had wel twee kanten. Ik ben ook ajax-supporter maar ajax heeft hier als werkgever natuurlijk ook fouten gemaakt. Als supporter is het zuur. Maar zakelijk begrijp ik hem volkomen.

11 mei 2023 om 11:03

En terecht dat hij destijds uitgekotst was, liegen en ondankbaar doen naar zijn werkgever die hem juist gesteund heeft.

11 mei 2023 om 11:37

Clarence Ik ben wel benieuwd wat Ajax dan verkeerd gedaan heeft. Ze hebben hem altijd gesteund in z'n verhaal en gewoon doorbetaald. Wat ging we precies mis dan aan hun kant?

11 mei 2023 om 11:46

@AjaxxxLove Pasveer had ook twee hele kleine incidentjes tegen Benfica. Dat verhaal van de supporters ken ik niet dus daar kan ik niet over oordelen

11 mei 2023 om 11:55

Onana's instelling was een draak in de laatste maanden. Het niet willen bijtekenen nadat een jaar lang je alle steun van de club hebt gekregen vind ik ook niet erg sympathiek. Interviews waarbij hij aangaf dat alles hem niks boeide. Dit lag echt vooral bij hem. Mits hij in vorm is zoals hij jaren bij Ajax heeft laten zien en nu bij Inter is het echt wereldtop. Enige was dat hij af en toe iets te laconiek kon doen aan de bal.

11 mei 2023 om 13:33

@japie en hoeveel wedstrijden keepte Pasveer na Benfica dat seizoen nog? Zoek voor de grap eens op!

Spoiler: het waren er niet heel veel.

Overigens, waren dat dezelfde akkefietjes als het 'akkefietje' waardoor Onana een heel jaar lang niets voor zijn club kon betekenen?

Zure Ajacieden incoming in 3, 2, 1! Wat fijn om te zien dat hij het goed doet. Leuk dat een Afrikaanse keeper het uitstekend bezig is.

11 mei 2023 om 09:19

Niks zuurs aan. Beetje zielig als je voor altijd wrok blijft koesteren jegens iemand. Gewoon genieten van deze topkeeper

11 mei 2023 om 10:03

Dat hij als persoon heeft afgedaan in heel het doping verhaal klopt, maar om je zo te laten gaan is een beetje sneu. Onana heeft de club genaaid zo is het zieke voetbalwereldje nu eenmaal. Het is niet alsof de club Ajax zo zuiver omgaat met sommige spelers.

11 mei 2023 om 10:06

Als je je carrière en inkomsten beëindigen heb je er als persoon behoorlijk last van. De eventuele pijn daargelaten.

11 mei 2023 om 10:10

Onana zelf is jarenlang genaaid door zijn belachelijk lage salaris. Zelfs toen ze erachter kwamen dat hij ongelooflijk goed was en om salarisverhoging vroeg, was dat nog veel minder dan iedereen. Dat zelfde was ook met Mazroui.
Die wilde daardoor ook niet bijtekenen, maar die kreeg wel het sympathie.

11 mei 2023 om 10:20

Belachelijk laag salaris? Dat is natuurlijk ook overdreven. Bij Ajax had je toen een paar sterkhouders als Tadic en Ziyech die rond de 4-5m per jaar verdiende. Onana zat op ruim 2, en hij wilde in 2019 verlengen. Dat is toen vooruitgeschoven, en toen met de pillen gate wilde Ajax zijn salaris halveren. Niet heel vreemd omdat hij zo lang niet kon keepen, maar wellicht wat streng omdat hij daarvoor al een verhoging verdiende inderdaad.
Al bij al zonde dat het zo gelopen is, maar ook zonder pillen gate was hij natuurlijk al lang weggekocht bij Ajax.

11 mei 2023 om 10:37

Net hoe je het bekijkt. Snap dat je je als supporter beledigd voelt, maar deze jongen is wel gewoon goudeerlijk in deze. Valt snel buiten de boot in een wereld met logo kussende sterretjes die voor elke cent meer alles laten vallen en weer zijn vertrokken.

11 mei 2023 om 10:40

" zelfde was ook met Mazroui.
Die wilde daardoor ook niet bijtekenen,.."

In de tijd dat er sprake was van een verbeterd contract voor Mazraoui was hij om de haverklap geblesseerd dus ik begreep Overmars in deze situatie wel. Je gaat een speler die blessure gevoelig is niet belonen met een contract van 3 á 4 miljoen per jaar terwijl hij de helft van de wedstrijden niet in actie kan komen.

Bij Bayern heeft hij dit seizoen ook al 2 1/2 maand aan de kant gezeten met een blessure.

11 mei 2023 om 14:56

Grootste fout van Overmars imo. Liever 3/4 seizoen een waanzinnige Mazraoui dan Sanchez kopen voor 5 miljoen. Dan kost het maar wat geld. En dan jeugd of rensch er rustig achter laten komen

11 mei 2023 om 09:23

Met Bounou, Mendy en Onana heeft het Afrikaanse continent zelfs 3 topkeepers! Uniek! Kan me 20 jaar geleden nog herinneren, toen de keepers vaak grabbelaars waren. In de tussentijd met Enyeama, Kameni en El Hadary meer goede keepers gehad, maar dat is over een periode van jaren..

11 mei 2023 om 09:27

Ontzettend atletische keepers inderdaad, geweldig om te zien. Hebben vaak ook katachtige reflexen. überhaupt heb ik het idee dat het voetbal op het Afrikaanse continent goed in ontwikkeling is.

11 mei 2023 om 09:44

Vergeet ook niet iemand als Maignan die eigenlijk ook gewoon Afrikaanse genen heeft

11 mei 2023 om 09:46

Peter Rufai, de prins die keeper werd....

11 mei 2023 om 11:06

“Grabbelaars” deed me denken aan Bruce Grobbelaar (Zimbabwe, o.a. ex-Liverpool).

11 mei 2023 om 09:36

Valt toch wel mee denk. Was immens populair en denk dat veel Ajacieden sowieso genoten hebben van vooral het 2019 cl seizoen met de 1-4 Real overwinning. Althans, ik heb dat als Psv’er ook met 2004/2005, heel jammer dat we niet wonnen van Milan, maar prachtige CL campagne.

11 mei 2023 om 09:48

Zure kerel uit Venlo die wat likes wil scoren.

11 mei 2023 om 14:45

Wij zijn alweer verder hoor. Heel jammer dat het op het einde zo zwak is geweest, maar is gewoon de beste keeper die Ajax heeft gehad sinds Vdsar en hele mooie momenten samen meegemaakt. Mensen moeten ook verder.

Blijft toch pijnlijk om te zien als Ajacied zijnde. Het is hem gegund, maar wat had deze jongen nog veel voor Ajax kunnen betekenen zonder dat pilletje

11 mei 2023 om 09:39

En toch was dat pilletje niet prestatie-bevorderend. Jammer dat hij dat foutje heeft gemaakt en ik geloof echt in zijn verhaal. Misschien naïef of gewoon reëel. Wie zal het zeggen, maar ik vond überhaupt zijn straf van een half jaar enorm overdreven en werd echt aan de schandpaal gehangen voor iets waarbij ik denk dat er ergere dingen in de sportwereld zijn geweest dan dat pilletje..

11 mei 2023 om 09:49

Een maat van me werkt als gespecialiseerd arts in een ziekenhuis. Als ik hem mag geloven is het echt onmogelijk dat Onana dat pilletje wat hij destijds nam voor een paracetamol heeft aangezien haha. Maargoed, verleden tijd

11 mei 2023 om 10:05

achja wie heeft geen vriend met sterke verhalen. Hij kan ook zomaar interessant willen lullen natuurlijk. je gaat er nooit achterkomen. Als je als prof achterlijk genoeg bent om je carriere op het spel te zetten voor matige doping ben je ook achterlijk genoeg om een pilletje in een ander land te zien voor iets anders.

11 mei 2023 om 10:26

Dat pilletje is er zodat hij ongezien prestatie bevorderende middelen zou kunnen gebruiken. Dus ja het is wel degelijk van belang en daarom staat het ook op de dopinglijst

11 mei 2023 om 10:48

@arsenal890: dat verhaal heb ik ook gehoord. Maar jij denkt dat je als keeper prestatie bevorderende middelen nodig hebt? Het is niet iemand die conditie/kracht nodig heeft om veel te lopen/duels aan te gaan, dus nogmaals ik geloof er weinig in dat dit met opzet was.

11 mei 2023 om 10:50

Voor te springen en ballen van meer dan 100 kilometer per uur tegen te houden met een enkele arm heb je geen kracht nodig?

11 mei 2023 om 10:58

Zoals lierse1997 al aangeeft heb je wel een en ander nodig. Daarnaast kon het ook zijn dat hij door die pillen ging afvallen toch? Dat had ik tenminste gehoord.

11 mei 2023 om 12:26



@lierse: Ach kom op man. Je denkt dat hij met z'n basiskracht (of wat hij in al die jaren heeft opgebouwd) al niet genoeg kon springen en ballen vangen. Je gaat door zo'n pilletje echt niet de bal beter vanger. En of hoger springen. Overdrijven is ook een vak en nogmaals voor een veldspeler zal ik het zeker snappen, maar een keeper kom op!

@arsenal890: Afvallen zou inderdaad kunnen, maar ook dat lijkt me sterk, aangezien Onana gewoon afgetraind was in die tijd, nooit werd gesproken over overgewicht of te zwaar terug gekomen na vakantie. Maar inderdaad dat zou wel gekund hebben.

Toch blijf ik het een ongelukkig pilletje vinden.

11 mei 2023 om 10:13

Mc significant, niet alleen het pilletje, maar als zijn salaris een beetje normaal zou zijn geweest, zelfs na zijn verhoging na heel vaak verzoek kreeg hij iets van 6 ton. En andere kregen miljoenen. Ik neem hem niks kwalijk.

11 mei 2023 om 10:23

hij kreeg 2.1 miljoen salaris niet 6 ton

Hoe hij is vertrokken is erg pijnlijk, zeker hoe hij zich jegens ons als supporters heeft opgesteld, maar het is en blijft natuurlijk een geniale doelman die eigenlijk vrij compleet is. Wat mij ook gister is opgevallen; hij is zo vreselijk tweebenig. Hij is eigenlijk rechts, maar ik denk dat hij in 70-80% van de gevallen de bal met links wegschiet. En ook nog zuiver. Erg indrukwekkend; zou voor in principe iedere club in de Premier League (op Liverpool en wellicht City na) een absolute aanwinst zijn.

11 mei 2023 om 11:49

De timing van het pilletjes incident was gewoon heel jammer. Daardoor verwachtte de club en supporters onterecht dat Onana zijn aflopende contract ging verlengen, terwijl er geen uitdaging meer voor hem was zowel in de Eredivisie als Europees. Ik kan best begrijpen dat als je alles hebt gewonnen in NL, Europees een halve finale CL hebt bereikt en stiekem toch al jaren bij Ajax zit, je bij iedere interesse van topclubs strikt aan je contract wordt gehouden, je op een gegeven gewoon toe bent aan iets nieuws. Als hij had verlengd zou hij gewoon niet meer makkelijk wegkomen uit Amsterdam. Het is echt een goede keeper en na Heurelho Gomes de enige die ik de afgelopen jaren echt onmogelijke ballen heb zien pakken in Nederland. Lijkt me echt heerlijk als verdediger dat je een fout mag maken, wetende dat er een keeper staat die een bal kan pakken.

11 mei 2023 om 13:23

Volgens mij waren de fans zelf ook alles behalve netjes richting Onana. Als voetballer hoef je ook niet alles zo maar te slikken en mag je wel reactie terug geven.

11 mei 2023 om 13:38

Absoluut, maar een actie wekt een reactie op. Een beetje een kinderachtig iets, maar het was toch echt Onana begon. Als hij zich ''gewoon'' netjes had opgesteld en zich in zijn laatste periode als een voorbeeldprof had gedragen dan was hij via de voordeur vertrokken. Maar een interview geven en daarin zeggen dat het je letterlijk allemaal niets meer boeit, daar hebben de supporters van Ajax toch niets mee te maken? Dat is het enige wat ik hem in zijn tijd bij Ajax kwalijk kan nemen. Voor de rest niet anders dan hulde. De beste keeper die wij hebben gehad sinds Edwin van der Sar.

Jammer dat hij toen op een vervelende wijze door de achterdeur is vertrokken bij Ajax door ''het verkeerde pilletje-gate''. En toch was dat pilletje niet prestatie-bevorderend. Jammer dat hij dat foutje heeft gemaakt en ik geloof echt in zijn verhaal dat dat pilletje van z'n vrouw was en hij zich vergist heeft. Misschien naïef of gewoon reëel. Wie zal het zeggen, maar ik vond überhaupt zijn straf van een half jaar enorm overdreven en werd echt aan de schandpaal gehangen voor iets waarbij ik denk dat er ergere dingen in de sportwereld zijn geweest dan dat pilletje..

Mooi om te zien dat hij weer het topniveau aantikt van het jaar bij Ajax dat ze de halve finale haalde. Deze keeper is atletisch, snel, goeie traptechniek, snel in de hoeken, niet de allerlangste keeper (zie je ook bij corners), maar over het algemeen heeft hij op z'n lengte na echt alle kwaliteiten om uit te groeien tot de beste keeper ter wereld. Die status hebben Neuer-Casillias-Courtois-Oblak-Buffon-Becker al eens behaald en ik denk dat Onana ook naar die titel kan groeien.

Zou Tottenham het proberen, na vertrek van Lloris? Denk dat Inter hem niet zomaar laat gaan, echter wellicht wel voor ‘n mooi bedrag.

11 mei 2023 om 10:16

Maar waarom zou Onana van Inter naar Tottenham gaan? Dat is in niets een stap omhoog, behalve een betere competitie. En ik denk dat er zich wel betere clubs voor Onana gaan melden dan Spurs.

Blijft een topkeeper hoor. Hij is zo goed met de bal aan zijn voeten. Kan moeiteloos passen met zowel zijn linkervoet als rechtervoet. Als United slim is gaan ze gewoon voor Onana. Past perfect in het spelletje van Ten Hag. Veel beter dan De Gea die gewoon beperkt aan de bal is.



11 mei 2023 om 11:19

Dat zou inderdaad een uitstekende zet zijn zeg. De Gea's sterke punt is zijn reflex, maar die is bij Onana ook heel erg goed. Zo niet beter. En Onana maakte in zijn prime tijd bij Ajax 1 blunder in het jaar. Volgens mij zit De Gea ondertussen op 1 blunder per maand.

Voetballend zo ontzettend goed!
Als je ziet met wat voor een gemak hij ballen op de stropdas legt bij zijn medespelers zowel met Links als met Rechts, dat zie je maar weinig keepers doen op dit niveau!
Enig nadeel misschien is dat het er soms wat nonchalant uitziet, maar voor de rest geweldige keeper!

Eigenlijk is sinds het vertrek van Onana alles achteruitgegaan bij Ajax. In korte tijd zoveel chaos bij de club met Overmars, Schreuder, zaakwaarnemers.

Wat gun ik het deze man om de CL Finale te halen. Hij heeft zoveel stront over zich heen gekregen van de ajax supporters. Eerst de grote held zijn doordat hij de beste keeper was die er geweest is na Van Der Sar. En daarna is hem op alle mogelijke manieren het leven zuur gemaakt. Andere spelers die wilden ook transfervrij vertrekken, Brobbey en Mazraoui maar die bleven krediet houden. Maar Onana kon niks meer goed doen. Wat zou ik het hem gunnen als hij wel een prijs zou winnen nu hij bij een echte topclub speelt

11 mei 2023 om 12:17

Dat hij werd uitgekotst door de supporters was denk ik wel aan z'n eigen houding te danken. Niet omdat hij een transfer wilde, maar omdat hij geen enkel oog had voor de belangen voor Ajax, terwijl ze hem altijd hebben gesteund nadat hij zélf iets doms had gedaan. Ja, dat dat niet lekker valt bij de supporters vind ik niet zo gek.

Wat een blunder van Ajax om de 53-jarige Pasveer de voorkeur te geven boven dit keeperstalent. Je reinste kapitaalvernietiging. Wat een weggegooide potentie. Veel clubs, behale Ajax, gaan genieten en geld verdienen aan Onana.

Wat een geweldenaar zeg! Altijd al gevonden.

Topkeeper! Lachwekkend dat hij op de bank moest plaatsnemen voor notabene Pasveer

Een Ferrari stallen voor een oude fiat panda...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren