Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana maakt zich grote zorgen om plek onder de lat bij Manchester United

Laatste update:

André Onana maakt zich zorgen om zijn plek onder de lat bij Manchester United, zo schrijft Manchester Evening News. Dat heeft naast zijn matige vorm alles te maken met de naderende Afrika Cup, waar Onana met zijn land Kameroen aan deelneemt. De goalie vreest dat reservedoelman Altay Bayindir zijn kans zal grijpen wanneer Onana afwezig is. In hoeverre de voormalig Ajacied overweegt om het toernooi aan zich voorbij te laten gaan, is nog onbekend.

Onana kende woensdagavond een horroravond in Istanbul tegen Galatasaray (3-3). Man United pakte tot tweemaal toe de leiding met twee doelpunten verschil, maar door zeer matig keeperswerk kwamen de gastheren tot tweemaal toe terug in de wedstrijd. Twee vrije trappen van uitgerekend zijn ex-ploeggenoot bij Ajax, Hakim Ziyech, waren houdbaar. Bij de ene vrije trap zette de Kameroener onnodig een stap opzij, terwijl hij de bal bij de andere vrije trap van Ziyech min of meer in zijn eigen doel sloeg. Bij de gelijkmaker van Kerem Aktürkoglu was Onana kansloos.

De Afrika Cup, die tussen 13 januari en 11 februari 2024 in Ivoorkust gehouden wordt, is mede door zijn matige vorm een hoofdpijndossier geworden voor Onana. De goalie neemt het met zijn land in de groepsfase op tegen Gambia, Guinee en Senegal. Op voorhand maken de Ontembare Leeuwen een goede kans om de knock-outfase te halen. In het 'slechtste' geval zou Onana zes wedstrijden bij United moeten missen.

Na afloop van het duel met Galatasaray liet Ten Hag weten dat tweede doelman Altay Bayindir (25) zijn kans vroeger of later zou krijgen. "We zijn erg tevreden met onze groep keepers", vertelde de Haaksberger. "André, Altay en Tom (Heaton, red.). Als groep doen ze het uitstekend. Ze presteren goed en ze moeten elkaar ook tot het uiterste drijven."

"We zijn erg tevreden over Altay. Hij went aan de Premier League en aan Europees voetbal, wat lastig is als je uit Turkije komt. Maar we zijn erg tevreden over zijn proces. Het doet het heel erg goed. Hij moet geduldig zijn, maar als hij goed werkt en progressie blijft boeken, krijgt hij zijn kans en die moet hij dan ook pakken."

De inmiddels 27-jarige Onana kent ondertussen geen al te soepele relatie met de bondscoach van Kameroen, Rigobert Song. De oud-verdediger van onder meer Galatasaray raakte in conflict met Onana op het afgelopen WK in Qatar, waarop de doelman besloot kamp-Kameroen te verlaten. Het leek erop dat Onana helemaal niet meer zou spelen voor zijn vaderland, maar in september keerde de voormalig Ajacied terug bij het nationale team. Onana stond in drie van de laatste vijf interlands van Kameroen onder de lat.

Door het gelijkspel tegen Galatasaray heeft Man United plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand. The Red Devils moeten in de laatste speelronde winnen van Bayern München én hopen dat Galatasaray gelijkspeelt bij FC Kopenhagen. Sterker nog: als United niet wint van Bayern, eindigt het sowieso laatste en ligt het uit Europa.

Het was niet de eerste keer dat Onana er slecht uitzag voor de club waarvoor hij sinds afgelopen zomer speelt. Zo blunderde hij eerder in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (2-3) en zag hij er niet goed uit bij de gelijkmaker van Kopenhagen (3-3) tijdens de uitwedstrijd in Denemarken (4-3). Ook in de Premier League maakt Onana niet altijd een zekere indruk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb nog wel vertrouwen in Onana. Het is heel makkelijk om hem nu af te zeiken op basis van de wedstrijd tegen Galatasary maar daarvoor zat er al wel een stijgende lijn in ten opzichte van zijn eerste wedstrijden onder de lat bij Man United. Blijft gewoon een prima keeper die het ook makkelijker zal krijgen nu Shaw terug is en als Martinez terugkomt.

30 november 2023 om 19:06

Ik denk dat niemand zal ontkennen dat Onana een prima keeper is, maar zijn gedrag laat natuurlijk te wensen over en hij heeft het op hoog niveau nog niet echt structureel laten zien. Niet de eerste slechte wedstrijd van hem bij United en ze hebben hem toch echt gehaald als de grote jongen. Bayindir is ook een meer dan prima keeper en als die stabiel onder de lat blijft dan kan het wel eens heel moeilijk zijn voor ten Hag om die eruit te halen.

30 november 2023 om 19:17

Hoezo op basis van die wedstrijd? Buiten z’n twee enorme blunders gisteren, heeft hij al minimaal 5 blunders gemaakt.. en we zijn nog niet eens op de helft.

30 november 2023 om 19:26

Hij begon wel beter te presteren in de PL maar dit helpt zeker niet. Het is iig wel de profiel van keeper die ze wensen bij Utd.
Misschien is hij wel de Bravo voordat ze een Ederson binnenhalen.

30 november 2023 om 20:53

Heb jij hem alleen in de wedstrijd van gisteren zien blunderen? Hij is al meerdere wedstrijden bezig met zijn capriolen.

30 november 2023 om 20:54

Mee eens met @Tilburg, volgens mij heb jij geen Manu werden gezien want hij heeft wel veel meer blunders gemaakt dan de “ eerste wedstrijd onder de lat” of je je moet met de eerste wedstrijden, de eerste 14 competitiewedstrijden tot nu toe bedoelen..

1 december 2023 om 07:13

Dit is een oud artikel en nu door die blunder/slechte wedstrijd van afgelopen woensdag komt dit weer naar buiten en plakken ze de wedstrijd tegen Galatasary eraan vast.

Daarbij heeft Onana meerdere blunders begaan en laat hij wel makkelijk goals tegen.
Zijn positionering lijkt ook niet geheel goed te zijn.

Daarbij moeten we niet vergeten dat de verdediging zwakker is dan vorig seizoen en United elke wedstrijd veel kansen weg geeft.

Uit het verleden blijkt dat het gewoon erg moeilijk is om bij United knser de lat te staan. Schmeichel en van de Sar hebben het laten zien. Waarvan de tweede er gelijk stond. De rest gingen kopje onder. De.Gea maakte ook hier en daar bl nders maar hielt veel meer ballen tegen dan Onana.

1 december 2023 om 16:56

De Gea ging natuurlijk pas wat meer blunders maken in zijn laatste jaren. Ik vind dat je De Gea gewoon onder de keepers mag scharen die het hebben laten zien. Is jarenlang een belangrijke reden geweest dat jullie top 4 hebben gehaald, omdat hij echt punten pakte. Ik vond het als Arsenal fan altijd verschrikkelijk om De Gea tegen ons weer 15 reddingen te zien maken, waardoor we uiteindelijk weer nipt verloren..

dan ben je wel heel onzeker...

Het mag natuurlijk ook complete waanzin heten dat je ruim 50 miljoen neerlegt voor een keeper. Die je als trainer anderhalf jaar daarvoor nog naar de bank verwijst wegens matige prestaties en onprofessioneel gedrag ten faveure van een Pasveer die tegen de 40 loopt en nog nooit eerste keeper was geweest bij een serieuze club.

Ik had die Turk lekker als eerste keeper gehaald, volgens mij deed die het best goed en is dat best een talent. En dan die 50 miljoen besteedt aan wat kwaliteit op je middenveld of in je aanval..

30 november 2023 om 20:34

Helemaal eens met wat je zegt. Ik wil wel even benadrukken dat er namen worden genoemd in het artikel en je dus in een reactie niet “die Turk” zegt, maar zijn naam noemt. Dat is fatsoenlijk.

30 november 2023 om 21:13

Het ligt eraan. Voor een doelman als Oblak zou ik dat best kunnen begrijpen. Zo'n keeper pakt punten voor de ploeg.

Het probleem met Onana is dat hij weliswaar leuk kan meevoetballen, maar dan wel vooral in competities waar het spel niet vreselijk snel gaat en waar hij tijd krijgt om wat te verzinnen. In de Premier League krijgt hij die tijd niet mits de tegenstander druk zet. Dan is Onana altijd wel goed voor wat foutjes.

Verder zijn z'n reflexen uitstekend, maar zwakke punten heeft hij altijd wel gehad. Nou is Onana natuurlijk wel beter dan hij tot nog toe bij Manchester United heeft laten zien, maar ik denk dat hij zich nogal verkeken heeft in een club van die allure in een competitie van diezelfde statuur en dan ook nog eens in een ploeg waar de druk er al jaren volop staat door slechte prestaties. Je speelt iedere week twee wedstrijden van CL-niveau en da's toch wel even anders dan in de Eredivisie of in Italie.

30 november 2023 om 22:29

Zijn reflexen is juist erg zwak geworden. Hij duikt soms te laat of duikt helemaal niet op simpele ballen. Hij overcompenseert het soms door te snel een kant te kiezen zoals gisteren bij de eerste doelpunt.

Hij had natuurlijk de pech dat Ziyech hem kende vanuit de Ajax-periode. Ziyech heeft hem goed op de proef gesteld en hij werd niet teleur gesteld door Onana.

Dit is luie journalistiek van Manchester Evening News. Natuurlijk vreest Onana voor zijn plek onder de lat. Te veel blunders. Dat moet uit zijn spel. Hij mag het zaterdag laten zien.

Aan het begin van dit seizoen heb ik hier nog gezegd dat Onana een middenmoot keeper is, nog niet misschien in de buurt van de top. Ik werd van allerlei kanten aangevallen, het leek wel of ik het over casillas had gezegd.

Ik blijf erbij, zeker na dit halve seizoen, Onana is gewoon een matige keeper die in het incidentele ajax cl jaar het redelijk deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren