Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Omstreden aanstelling van Frank Paauw bij de KNVB wordt uitgesteld

Laatste update:

De bondsvergadering waarop Frank Paauw zou worden benoemd als de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB is uitgesteld tot 27 mei. Dat heeft alles te maken met het evenement the Passion dat op dezelfde avond in Zeist plaatsvindt waardoor de stad minder goed bereikbaar is dan normaal. Clubs hebben de KNVB overigens verzocht om ‘de eventuele aanstelling van Paauw nog eens tegen het licht te houden’, zo blijkt nu.

Paauw zou op 28 maart benoemd worden als nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB en Just Spee daardoor opvolgen. Omdat the Passion echter op hetzelfde moment in dezelfde stad plaatsvindt, heeft de burgemeester van Zeist de KNVB verzocht de buitengewone bondsvergadering van 28 maart te verplaatsen. Met succes, dus.

Waar er de afgelopen weken ontzettend veel protesten waren in voetbalstadions tegen de benoeming van Paauw, blijkt dat de huidige politiechef ook bij de clubs in Nederland vooralsnog weinig draagvlak heeft. Mikos Gouka schrijft namens het Algemeen Dagblad dat ‘meerdere clubs aandrongen op een langer en zorgvuldiger aanstellingstraject voor een opvolger van Spee nu blijkt dat de achterban van veel clubs ernstige bezwaren heeft tegen de aanstelling van Paauw’.

Er waren de afgelopen weken veel protesten in voetbalstadions wat betreft de aanstelling van Paauw.

Clubs hebben dan ook aan de bel getrokken bij de KNVB. “Niet om expliciet aan te geven dat de benoeming van Paauw een no go was, wel met het nadrukkelijke verzoek om zijn eventuele aanstelling nog eens tegen het licht te houden”, schrijft Gouka.

“Als er zoveel weerstand is binnen het betaalde voetbal, moet die benoeming dan nog wel plaatsvinden? Het moet in elk geval nóg zorgvuldiger worden bekeken dan normaal het geval is.”

Paauw verzet zich tegen het beeld dat is ontstaan


Paauw sprak vorige week met dezelfde krant over de weerstand die is ontstaan wat betreft zijn benoeming als bondsvoorzitter van de KNVB. “Ik verzet me tegen het beeld dat ik een soort houwdegen ben die alleen maar zaken wil verbieden. Ik heb altijd gezegd dat bij voetbal óók uitpubliek hoort.”

“De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund”, liet hij onder meer optekenen. Op 27 mei wordt duidelijk of Paauw genoeg steun en draagvlak heeft bij de clubs uit het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, niet zo vreemd als eerst pleit voor allerlei collectieve strafmaatregelen tegen supportersgroepen dat er weerstand ontstaat. Is dit de man die ons naar normalisatie moet gaan brengen? Iemand die eigenlijk meer gelooft in “een harde preventieve aanpak” of althans die voortdurend die indruk heeft gegeven.

Dan kun je verdedigen dat je het vanuit een bepaalde functie deed, maar je naam raakt daar verbonden aan.

Toch wel mooi hoe zoveel verschillende supportersgroepen zich verenigen in deze stellingname. In een zekere zin zorgt hij toch voor verbroedering.

19 maart 2024 om 22:21

Ja haha volgens mij hebben ongeveer 3kwart van alle eredivisie en kkd clubs een actie gedaan tegen de aanstelling van paauw en terecht. Want deze man is een gevaar voor de uitsuppporter. Maarja de knvb maakt bijna alleen maar dubieuze beslissingen, dus ga nog steeds van het ergste uit

19 maart 2024 om 22:24

Ik heb er niet eens problemen mee dat je zo'n man een functie bij de KNVB geeft, maar geef hem dan een baan met betrekking tot het maken van beleid betreft veiligheid in stadions. Wat weet deze meneer van voetbal dat hij zo'n hoge functie krijgt? Het is gewoon weer zo'n ons-kent-ons-aanstelling waar de KNVB zich wel vaker schuldig aan maakt de laatste jaren. Het is ook niet voor niets zo'n gigantische puinhoop.

Maar zouden bepaalde supportersgroepen niet eerst naar zichzelf moeten kijken. Als iedereen zich gedraagt is er toch niks aan de hand....

20 maart 2024 om 09:01

Ik kan als Utrecht fan samen met vrijwel alle andere fans er toch niks aan doen als iemand zich niet kan gedragen?
Dan vinden mensen het heel normaal dat ik dat ook bestraft word.

Gaan we jou ook een boete of verbod voor de kroeg geven als er iemand zich in dezelfde kroeg niet kan gedragen?

Collectief straffen doe je gewoon niet, maar mensen vinden het qua voetbal gewoon al geaccepteerd lijkt het.

20 maart 2024 om 09:51

Stel je zit in een trein en er wordt opgeroepen dat de trein vertraging heeft waardoor je je aansluiting mist. Balen je vloekt een keer en kijkt boos uit het raam. Prima niet erg toch? Vervolgens hoor je verderop in je coupe iemand Helemaal flippen. Vloeken tieren gooit zn drinken door de coupe en dan gaat het helemaal fout. Hij sloopt zn stoel tikt een raam in en gooit van alles uit het raam. Trein komt tot stilstand en iedereen moet eruit. De dader wordt overgedragen aan de politie en iedereen in de coupe krijgt te horen dat ze de volgende keer niet meer met de trein mogen reizen. Oneerlijk? Hoezo? Moet je je maar gedragen toch?

Ow en stel bij het vloeken en tieren en het gooien van zn drinken stap je op die gast af. En zeg je tegen hem dat ie zich moet gedragen…want anders wordt de trein reis gestaakt en is de vertraging nog langer…die gast pikt dat niet en begint tegen je te schreeuwen dat je je er niet mee moet bemoeien en dat er altijd wel wat is met de trein. Hij geeft je een duw waarna jij hem in zn kraag pakt en zegt dat ie nu heel snel zn gemak moet houden en dat je hem anders persoonlijk de trein uit knikkert. Dat helpt hij wordt rustig en gaat weer zitten en de rust is wedergekeerd. Vervolgens komen er een paar conducteurs de coupe in en vragen of die gast en jij met hun mee wil komen. Daar krijg je te horen dat jouw gedrag niet gepast is in de trein en dat je de aankomende 12maanden niet meer welkom bent in een trein in Nederland. Tja moet je je maar gedragen toch?

De KNVB zou hiermee echt een wolf in schaapskleren binnen halen. Meermaals uitgesproken tegen uitsupporters en voor collectieve straffen. Daar veranderd een eenmalig statement; "ik heb altijd gezegd dat uitsupporters óók welkom zijn" niets aan.

Collectieve straffen kun je alleen verantwoorden als je niet capabel genoeg bent om gericht acties uit te voeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren