Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: Anass Salah-Eddine verlaat Ajax en keert terug bij FC Twente

Laatste update:

Anass Salah-Eddine is definitief speler van FC Twente, zo maken zijn voormalig werkgever Ajax en de Enschedeërs zelf bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige vleugelverdediger tekent tot medio 2027 bij de huidige nummer drie van de Eredivisie, die tevens een optie voor een extra jaar in het contract heeft opgenomen.

Nadat technisch directeur Arnold Bruggink eerder op Deadline Day ook al Myron Boadu binnenhengelde, kan FC Twente nu ook beschikken over Salah-Eddine. In een reactie laat de back weten blij te zijn om uit te komen voor de club waar hij vorig seizoen ook al tijdelijk actief was.

"Het is heel fijn om terug te zijn bij FC Twente en morgen de spelers weer te zien”, vertelt hij. “Ik heb vorig jaar een mooi seizoen gehad bij de club en dat hoop ik een vervolg te geven."

"Dat ik vandaag mijn contract teken, op dezelfde dag als Boadu, is wel heel speciaal. Ik ken hem goed uit mijn tijd bij AZ en we hebben altijd contact gehouden", wordt Salah-Eddine op de clubsite geciteerd.

“We kennen Anass goed, hij heeft vorig seizoen op huurbasis een prima indruk gemaakt”, laat Bruggink in een reactie weten. “Het is mooi dat we deze talentvolle speler nu definitief kunnen overnemen van Ajax. Anass is een speler waar we veel vertrouwen in hebben voor nu en in de toekomst.”

Salah-Eddine had nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff ArenA, maar komt dit seizoen amper aan de bak. Zowel onder de inmiddels ontslagen Maurice Steijn als John van 't Schip moest hij het doorgaans doen met een reserverol.

Afgelopen zomer keerde hij na een huurperiode bij Twente terug naar Amsterdam en stond hij tijdens de eerste twee Eredivisie-duels meteen in de basis, als linksback. Daarna raakte Salah-Eddine zijn basisplek kwijt en moest hij het doen met een aantal invalbeurten. Salah-Eddine speelde dit seizoen negen officiële duels voor Ajax 1, waarvan slechts twee als basisspeler.

Salah-Eddine gaat in Enschede concurreren met Gijs Smal, die over een aflopend contract beschikt. Het lijkt voor Salah-Eddine, die ook op het middenveld uit de voeten kan, een pittige opgave te worden om Smal uit de basis te spelen.

Salah-Eddine werd in 2018 door Ajax overgenomen vanuit de jeugdopleiding van AZ. Anderhalf jaar geleden werd hij gedurende een seizoen uitgeleend aan Twente. De linkspoot kwam zeventien keer in actie namens de Tukkers, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever.

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano genoot Salah-Eddine in een eerder stadium ook interesse van Rangers FC en Torino, maar met zijn naderende transfer naar Twente blijft hij behouden voor de Eredivisie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk gaat hij een mooie carrière tegemoet. Jammer dat hij het bij Ajax niet heeft gered, was in de jeugd echt een hele goede linksback maar na een zware blessure is het er eigenlijk niet meer goed uitgekomen. Gevochten voor zijn kans dit seizoen, maar helaas is het niet geworden wat beide partijen waarschijnlijk hadden gehoopt.

1 februari 2024 om 17:56

Eens, in de jeugd was het echt veelbelovend. Ook echt een back die goed bij Ajax zou passen. Als ik mij niet vergis raakte hij ook echt geblesseerd op zo’n moment in de voorbereiding waarop hij het echt goed deed in de oefenwedstrijden van 1. Zonde, maar zo gaat dat soms.

1 februari 2024 om 22:35

Omdat het geen nieuw bericht is reageer ik hier maar even op, hoe veel levert hij op?

Nooit op een goede wedstrijd kunnen betrappen helaas in het shirt van Ajax

1 februari 2024 om 18:20

Jaren geleden in Jong Ajax was dit gewoon een hele goede speler. Zware blessure gehad helaas, maar viel voor die tijd als linksback vaak positief op. Ben met je eens dat het er in het eerste nooit echt is uitgekomen.

1 februari 2024 om 18:54

Denk echt dat hij de druk niet aan kon om in het 1e te spelen. Waar hij normaal altijd lef had aan de bal en ook echt sterk was aan de bal was dit opeens totaal verdwenen. Leek wel alsof hij niet helemaal besefte dat hij in het 1e van Ajax speelde. Was ook slap en ongeconcentreerd.

In de jeugd groot talent, misschien komt het er later nog uit in een omgeving waarin hij rustig kan groeien.

Dat Salah Edinne vertrekt bij Ajax, is een prima keus. Hij komt gewoon tekort voor Ajax, ook in dit Ajax wat qua niveau heel wat gedaald is. Wie weet kan hij zich bij Twente wel goed ontwikkelen, maar om eerlijk te zijn vond ik hem bij Twente vorig seizoen op huurbasis ook niet heel overtuigend. Ben dus benieuwd of hij nu wel stappen kan maken, nu hij definitief naar Twente zal gaan in plaats van tijdelijk.

1 februari 2024 om 18:04

Vorig seizoen maakte hij een sterke indruk in de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Speelde ook veel als middenvelder.

1 miljoen kan je als Fc Twente geen buil aan vallen. Heeft Ajax toch matig gedaan qua transfersom

1 februari 2024 om 18:31

Waar zie je dat? Ik dacht dat het veel minder zou zijn dus ik zou er blij mee zijn

1 februari 2024 om 18:35

Vind je hem meer waard dan?

1 februari 2024 om 18:56

Misschien is het ook uit goodwil dat ze hem niet voor volle bak laten gaan? Die jongen heeft nooit lopen zeuren en mekkeren in de media. Zijn er zat die dat allemaal wel doen. Gun het die jonge van harte. Vroeger bij jong tot aan zijn blessure prima speler geweest

1 februari 2024 om 23:46

1 miljoen maximaal. Dat is inclusief bonussen.

2 februari 2024 om 12:55

Zal wellicht nog een doorverkoop percentage in zitten. 1 miljoen is een nette prijs

Hier zit ik persoonlijk niet op te wachten. Een speler die bij Twente vorig jaar matig tot slecht als linksback heeft gespeeld. Blonk 1 wedstrijd echt uit, tegen PSV, maar dat was vanuit het middenveld. 3e linksback bij Ajax waar nou ook niet 2 super backs voor hem staan. Jammer geld(?).

2 februari 2024 om 00:06

Hij heeft 25 minuten back gestaan vorig seizoen, beetje onzin dus.

2 februari 2024 om 08:49

Dit is natuurlijk enorm makkelijk scoren. Als je even googled kom je tot de conclussie dat het er wel iets meer zijn geweest dan 25.

2 februari 2024 om 10:59

Zo’n 100 minuten. Poeh poeh. Ongeveer 1 hele wedstrijd.

2 februari 2024 om 11:20

Ook meer dan 100. Maar goed doet niks af aan het feit dat ik het geen indrukwekkende aankoop vind.

2 februari 2024 om 18:52

Volgens mij 1 x als linksbuiten, 2 x op het middenveld en niet zoveel als linksback.

Fijn toch, blijkbaar heeft men bij Twente tijdens zijn huurperiode voldoende aanknopingspunten gezien dat het een goede speler kan worden. Salah Edine lijkt mij persoonlijk een heel pientere hardwerkende vent, mooi dat hij ook terug wilde. KWW zeggen we dan in Twente, ik heb wel vaker spelers bij ons zien opbloeien.

1 februari 2024 om 23:06

In de zomer wilde Twente al wel, maar zal me niet verbazen dat ze nu een aardige duit minder betalen dan ze in de zomer zouden doen. Voor mij ook echt een kww.

Ben denk 1 van de weinige die hier wel blij mee is. Vorig jaar zeker zijn waarde gehad, als middenvelder. Zeker met de verwachting dag Sadilek in de zomer vertrekt lijkt mij dit een goede aankoop.

2 februari 2024 om 00:07

Verwacht dat regeer die plek gaat overnemen.

Gaat bij ons zijn kansen krijgen itt Ajax. Welkom terug, eigenlijk doodzonde dat hij niet afgelopen zomer als was gekomen. Hij werd steeds beter maar toen was het seizoen voorbij.

Die zware knieblessure heeft toch meer schade aangericht dan ik aanvankelijk had gedacht en gehoopt. En dan is ie ook nog eens z'n zelfvertrouwen kwijt waardoor zelfs Martha de voorkeur krijgt terwijl hij absoluut niet beter is.

In de jeugd was het een geweldenaar om te zien, echt een sierlijke speler. Hoop dat ie het alsnog kan maken daar in Enschede. Kwaliteit verdwijnt niet.

Voor Twente een prima speler. Bij Ajax ook wel te weinig kansen gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren