Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oefenduel met Portugal belangrijk voor Oranje met oog op loting WK

Laatste update:

Portugal en het Nederlands elftal spelen woensdag ‘slechts’ een vriendschappelijke interland, maar het oefenduel is voor Oranje en de Portugezen wel degelijk van belang voor het WK dat over een klein jaar zal plaatsvinden in Brazilië; de stand op de FIFA-ranglijst speelt daarbij een rol.

/

Ook oefeninterlands hebben invloed op deze lijst, waarop Nederland momenteel de vijfde plek bezet. Een plaats bij de eerste zeven zorgt ervoor dat Oranje, als het zich kwalificeert voor het toernooi in Brazilië, tijdens het WK als groepshoofd zal worden aangewezen, meldt het Algemeen Dagblad. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kan zich komende maand verzekeren van deelname aan het toernooi om de wereldtitel.

Tegen Estland en Andorra kan Oranje het WK-ticket in de wacht slepen, waarna in oktober ook nog ontmoetingen met Hongarije en Turkije op het programma staan. De loting voor het WK vindt plaats op 6 december; op basis van de huidige FIFA-ranglijst zouden gastheer Brazilië, Spanje, Duitsland, Colombia, Argentinië, Nederland, Italië en Portugal groepshoofd worden.

Denk je dat Nederland op het WK 2014 groepshoofd zal zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan hoop ik toch dat van Gaal een beetje iets fatsoenlijks op het veld zet. De voortekenen zijn niet al te best met zijn zwalkende selectiebeleid.

Ben erg benieuwd hoe deze selectie zich gaat handhaven. Morgen tegen Portugal zal wel duidelijk worden waar ze staan. Portugal is altijd al een angstgegner geweest voor Nederland, dus ben benieuwd of ze morgen kunnen winnen! Leuke pot!!

Oefenduel Portugal belachelijk met het oog op de competitie. De grotere clubs moeten nu zomaar even hun spelers afstaan. Zo verloor Arsenal Wilshere destijds.

13 augustus 2013 om 09:46

Wat dacht je van Van Persie in het oefenduel tegen Italie? Was echt belachelijk om een oefenduel te laten spelen terwijl Arsenal zware en drukke schema op hun agenda had staan en bovendien was Van Persie in bloedvorm. Had hij die wedstrijd niet gespeeld was Arsenal misschien wel zomaar kampioen kunnen worden.

13 augustus 2013 om 09:57

oja toen scoorden we gemiddeld 3.9 doelpunt per wedstrijd.

13 augustus 2013 om 10:00

Ja, Van Persie en Fabregas waren toen echt in bloedvorm.... Altijd jammer dat die twee niet een seizoen samen uit kunnen spelen zonder een blessure te hebben

13 augustus 2013 om 11:13

De nationale trots is hier ver te zoeken precies.

Met het oog op de Wk-kwalificaties van komende maand is het echter niet slecht om de internationals nog eens samen te brengen,, zeker om te zien in wat voor conditie en vorm ze zich bevinden na de zomer.
Bovendien vind ik het wat vreemd om blessures te wijten aan de nutteloze oefenduels. Als er in de plaats een competitieduel op het schema stond, hadden die spelers even goed geblesseerd kunnen uitvallen. Arsenal weet zelf goed genoeg hoe druk het programma van hun spelers is, dus kunnen ze er zelf toch ook rekening mee houden? (en niet enkel Arsenal, alle clubs dienen dat te doen)

13 augustus 2013 om 12:19

Verschil is dat de clubs die spelers betalen.

Clubs zitten aan het einde van hun voorbereiding of aan het begin van de competitie en moeten dan even tussendoor alles staken voor een nutteloos oefenduel. Van Gaal kan pas volgend jaar conclusies trekken dus het heeft allemaal weinig zin. En met dat nationale trots gezever heb ik weinig eerlijk gezegd.

En als Nederland van Portugal verliest maar de overige 4 kwalificatie wedstrijden wint? Zijn ze dan nog steeds groepshoofd? Want dat lijkt mij het meest logische scenario.

Wauw Colombia. Dan mag je je als Frankrijk of Engeland toch wel doodschamen, gezien de selecties.

kan dan iemand mij vertellen waarom de Knvb zo 'slim' is geweest tegen een Portugal te oefenen?? Was een land van een categorie daaronder (bijv. Zweden of Zwitserland) niet slimmer geweest. Meer kans op een overwinning en het telt even zwaar mee (of er nu tegen Portugal of Zweden gespeeld wordt).

Dan had je beter na 6 december (en voor het WK) tegen zware landen als Portugal kunnen oefenen... Lekker scherp weer van de Knvb.. Niet erg professioneel..

13 augustus 2013 om 09:57

Want voor een vriendschappelijk wedstrijd tegen Portugal krijg je ook veel punten binnen voor in de fifa ranglijst. Zweden en Zwitserland staan wat lager, dus krijg je ook minder punten.

13 augustus 2013 om 10:24

Ja maar alle landen die ik noem staan lager dan Nederland.. Portugal had dan in een oefeninterland tegen een land dat hoger staat dan Oranje (duitsland of Spanje bijv.) moeten oefenen en winnen om in te lopen op Nederland...

Nu is het (bij wijze van spreken) een 6 punten wedstrijd anders was dat nooit het geval geweest...

Maar wat ik vooral stuitend vind is dat bij zo'n organisatie als de Knvb dit weer niet uitgezocht wordt.. Je maakt mij niet wijs dat ze dit gedaan hebben.. Ze hebben toch allemaal mensen in dienst voor dit soort dingen...

Van spelers (zie fitheid Sneijder) wordt toch ook verwacht dat ze professioneel bezig zijn.. Daar hield van Gaal nog een hele monoloog over vorige week...

13 augustus 2013 om 10:15

Ik dacht precies hetzelfde. Dit is jezelf onnodig in de vingers snijden. Echter vind ik Zweden dan niet echt het beste voorbeeld want die schat ik ongeveer even hoog in. Finland ofzo had dan slimmer geweest.

Haha toch wel mooi dat Colombia zo hoog staat. Had ik nooit verwacht. Jammer dat een Frankrijk en Engeland niet eens in de top zeven staan.

Colombia is toch wel een sportland dat na een dip weer helemaal terug is zeg. Lange tijd speelden ze in het voetbal en het wielrennen een aardige rol, maar het is al weer heel lang geleden dat ze aan een wk deelnamen, 1998 voor het laatst. Nu met spelers als Falcao, James Rodriguez, Jackson Martinez, Zuñiga, Armero, Zapata, Yepes, Guarin, Muriel en dan vergeet ik er vast nog wat die nu actief zijn in de Europese top/subtop. In het wielrennen is het ook lang geleden dat er resultaat geboekt werd, maar nu met Uran in de Giro en Quintana in de Tour hebben ze zich weer bevestigd als wielerland. Verder is er met Henao, Atapuma, Duarte en Betancur nog heel veel talent aanwezig wat op de Nederlandse televisie niet echt aan bod is gekomen, van Betancur verwacht ik eenzelfde kunststukje in de Vuelta als wat Quintana uitvoerde in de Tour.

Wat betreft Portugal - Nederland verwacht ik een gelijkspel, denk dat we gemotiveerde jonge Nederlanders gaan zien tegen een stel Portugezen dat zich niet bovenmatig inspant en net als Italië toentertijd de laatste 10-15 minuten even inspant mocht het achter staan.

Dan hoop ik niet dat verhaegh tegen Ronaldo staat anders kunnen we t vergeten denk ik zomaar

13 augustus 2013 om 15:08

Dat hoop ik idd ook niet. Met van Gaal weet je maar nooit. Laten we hopen dat hij niet zo gek is als Derksen beweerd en gewoon een degelijke defensie opstelt zodat we groepshoofd kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren