‘NOS lijkt niet te luisteren naar Tom Egbers en brengt pijnlijke boodschap’

Vrijdag, 26 mei 2023 om 21:10Sam Vreeswijk • Laatste update: 21:38

De kans dat Tom Egbers definitief niet terugkeert bij de NOS, lijkt steeds groter te worden. Privé meldt dat er steeds meer naar een vroegtijdig pensioen van de 65-jarige presentator wordt toegewerkt. Egbers was in de afgelopen maanden al niet meer te zien bij de NOS, vanwege beschuldigingen tegen hem in een artikel van De Volkskrant.

De ophef die naar aanleiding van het artikel ontstond had als gevolg dat de werkzaamheden van Egbers bij NOS Sport in de daaropvolgende maanden stil kwamen te liggen. Privé meldt nu dat Egbers helemaal niet meer zal terugkeren op de televisie. “Zelf bleef Tom strijdlustig nadat hij beschuldigd werd van vergaand grensoverschrijdend gedrag met een jonge vrouw. Maar zijn werkgever, de NOS, lijkt aan te sturen op zijn vervoegd pensioen", meldt het tijdschrift.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Feit is dat Egbers op dit moment niet te zien is op tv. Dat ook de opnamen voor ‘Toms Wales’ geschrapt zijn, mag worden gezien als een teken aan de wand dat zijn terugkeer niet erg hoog op de agenda van zijn NOS-bazen staat", vervolgt Privé. De NOS heeft zelf vooralsnog geen duidelijkheid gegeven over de toekomst van de presentator van onder meer Studio Sport Eredivisie.

In maart publiceerde De Volkskrant een grootschalig onderzoek naar misstanden op de redactie van NOS Sport. Daarin kwam onder meer naar voren dat Egbers zich volgens diverse medewerkers van de redactie schuldig zou hebben gemaakt aan pestgedrag en intimidatie. Daarnaast had Egbers een drie jaar durende affaire met zijn veel jongere (ex-)collega. Toen de affaire over was, zorgde dat op de redactie voor een ongezonde situatie. Egbers zou de medewerkster in het bijzijn van diverse medewerkers onder meer ‘het vergif’, ‘serpent’ en ‘de as van het kwaad’ hebben genoemd.

In een reactie op het onderzoek betuigde Egbers spijt. “Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.” De presentator ging nog dieper door het stof. “Onze relatie als zodanig betreur ik nu, vele jaren later, zeer zeker. Vanwege het verdriet dat ik er in mijn privéleven mee heb veroorzaakt. Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door druu)

Enige wat ik aan hem ga missen is dat Van der Vaart en Van Hooijdonk hem expres zaten te kutten en dat hij dat zelf niet door had.

26 mei 2023 om 21:18

Haha ja bij Nederlands elftal wedstrijden was dit meer dan geregeld het geval. Ach, zonde dat Tom 'autocue' Egberts op deze wijze bij het grofvuil wordt gezet. Had niet zo gehoeven, zeker niet voor hetgeen waar hij nu zo hard op gepakt wordt. Kwa presenteren zijn er zat betere, ik wens m desondanks het beste!

26 mei 2023 om 22:06

Hiermee toon je geen respect aan Tom Egbers vind ik , dat Rafael en Pierre dat deden zegt men over hen, dan over Tom Egberts. en dat je daar plezier uithaalt, is niet te begrijpen. Weet je hoe je herkent of een presentator goed is? Wanneer allergrootste voetballers je respecteren hoe je werk uitvoert en als persoon respecteren. Johan Cruyff kon uitstekend goed vinden met jack van Gelder en kon ook heel goed samenwerken met Tom Egberts. Dat is voor mij een graatmeter. Deze man had zoveel ervaring als presentator als verslaggever voor de Nos. Ik vind dat wel genoemd mag worden. We doen hem erg te kort. Hij was al verslaggever toen jij en ik, en ook pierre en Raphael nog kleine kinderen waren. Tom Egbers heeft een staat van dienst voor de NOS en was jarenlang ook het gezicht van de NOS, zo'n afscheid verdient hij niet.. Fijne avond

26 mei 2023 om 22:40

Voetbalexper. Leuk dat die een hele staat van dienst heeft, maar ik heb hem nooit geweldig gevonden. Dat mag ik toch vinden? En dat Johan Cruyff goed met hem kon samenwerken zegt mij echt 0,0. Want wat zegt dat volgens jou? Vind het eerlijk gezegd de oom die je uitnodigt voor feestjes voor het goed fatsoen...

27 mei 2023 om 00:25

Egberts heeft in mijn beleving gewoon een ruggengraat van een natte krant. Waardeloze kerel die niet alleen zijn eigen vrouw belazerd, maar ook zijn maîtresses in een kwaad daglicht stelt. Los van het bovenstaande vond ik Egberts ook een heel matige presentator en een nog veel mindere documentaire maker. Narcisme of grootheidswaanzin? Het blijft raadselachtig dat dit type provincialen zich jarenlang als Zonnekoning kunnen gedragen.

27 mei 2023 om 01:10

Tom Egbers ik werk al 50 jaar bij de tv en ik kan alleen maar de autocue lezen. Hou toch op. Die man was altijd zo tenenkrommend slecht. Nooit eens een fatsoenlijke gesprek aangaan met zijn gasten. Nooit liep iets soepel, nooit kwam het echt over bij hem. Dat hij überhaupt zo lang Sport mocht presenteren is mij echt een raadsel. Een beetje improvisatie was al te veel gevraagd. Als je zoveel jaar bij de tv werkt en je hebt nog steeds zoveel moeite om een gesprek te leiden dan vraag ik mij echt af wat je daar al die jaren hebt gedaan.
Jack van gelder was totaal niet mijn type presentator maar die man lulde wel alles aan elkaar, wist gesprekken soepel te sturen. Had ook vaak een klik met spelers en of tafelgasten etc etc.
Je zou Egbers eens voor de gein een speler LIVE moeten laten interviewen, je zou stuk gaan van het lachen. Want je denkt toch niet dat Egbers zelf vragen kan bedenken? Die kan alleen maar voorlezen en zodra die dan een paar woordjes eigen draai aan wilt geven begint ie meteen te struikelen over zijn eigen zinnen en is het tempo er alweer uit.

27 mei 2023 om 13:22

Ik heb ook moeite respect op te brengen voor Egberts, ondanks zijn staat van dienst. Heeft totaal niet de flexibiliteit om te schakelen, luistert niet goed, te veel met zichzelf bezig. Heb me altijd een interview van hem kunnen herinneren in het Volkskrant Magazine waarin hij aangaf de beste te zijn in zijn vak. Dat vond ik op jonge leeftijd al erg opvallend met hoe stuntelend en raar hij overkwam. Iets voorlezen prima, maar verder wat mij betreft niet voor de TV geboren.

Jammer. Ik ga hem erg missen. Altijd een vakkundige presentator bij Studio Voetbal (waar tenminste wel serieus over voetbal gepraat wordt) en bij de wedstrijden van het Nederlands elftal.

26 mei 2023 om 21:41

De man die continue dingen verkeerd voorleest van de autocue en al struikelend over z'n woorden de meest stomme vragen stelt ja? Hij heeft hier en daar nog wel leuke programma's gemaakt voor de NOS maar als presentator heb ik me jarenlang aan hem geã«rgerd

26 mei 2023 om 23:27

Als je de autocue niet goed kan lezen kan je altijd nog president van de VS worden dus dan zou presentator bij de NOS al helemaal tot de mogelijkheden moeten behoren.

26 mei 2023 om 21:51

Juist niet vakkundig op voetbalgebied.

26 mei 2023 om 23:55

Zo kundig was hij niet. In de meeste gevallen juist heel verstrooid. Dan stond hij op het veld en vertelde doodleuk dat het 1-1 was geworden ipv 2-1

27 mei 2023 om 09:42

Bij de kunde van het vak hoort ook dat je op een fatsoenlijke manier met collega's kunt omgaan. Wanneer jij Tom op televisie ziet werken er minstens 25 mensen achter de schermen. Daar is hij niet in geslaagd en dus ook niet kundig. X ongeschikt

Tja, ik zal er niets aan missen..

Vind dit in principe zeker terecht, maar dan wel jaren te laat.. Voelt een beetje alsof de NOS haar vieze straatje schoon probeert te vegen.

Het leeftijdsverschil doet er in mijn optiek niet toe wanneer beiden volwassen zijn. Er zijn genoeg vrouwen die op oudere mannen vallen en genoeg mannen die op jongere vrouwen vallen. Niks mis mee.

De NOS doet woke. Tom en die dame waren volwassen en wat boeit dan dat leeftijdsverschil? Ze maakten allebei een bewuste keuze. Dat het een affaire betrof is iets privé’s en daarover hoeft (mag imo) een werkgever niet oordelen, laat staan er consequenties aan verbinden. De dame in kwestie is ook niet onschuldig in deze hele kwestie maar daar wordt anno 2023 niet meer naar gekeken. Als blanke, oudere man wordt je gewoon aan het kruis genageld, zeg ik als niet-blanke man. Hoor en wederhoor doen er niet meer toe. Ik reageer inhoudelijk en respectvol. Dus een ban en/of punten in mindering zou nergens op slaan. Jullie plaatsen dit artikel dus reageren mensen.

27 mei 2023 om 07:04

Het leeftijdsverschil zal er voor de Nos vast niet zo veel toe doen, het machtsverschil tussen een stagiair en de 'anchor' daarentegen wel.

Los van de discussie of het wel of niet terecht is, dit was toch altijd gewoon een ongelofelijk saaie presentator. Monotone stem, simpele vragen en zelf ook nooit iets interessants te melden. Die man had niet alleen van de buis moeten worden gehaald vanwege die misstanden maar vanwege zijn vakinhoudelijke tekortkomingen.

Goed dat deze zielige en gefrustreerde man niet terug komt bij de NOS. Wat had deze Heracles man een hekel aan FC Twente en kon het continu niet laten om dat te laten blijken. Omdat men zich in Almelo stoort dat er gezegd wordt dat FC Twente meer een club is in de regio dan Heracles zelf, bleef Egberts maar zeggen FC Twente Enschede, in plaats van FC Twente. Hij zei toch ook geen Excelsior Rotterdam, of PSV Eindhoven. Ook moest hij ( toen het weer goed ging met FC Twente ) regelmatig opmerkingen maken van : ondanks de nog torenhoge schuldenlast, staat de club uit Enschede op de 5e plaats. Waarom moest hij dat continu herhalen. Bij Barcelona of zo wordt dat toch ook niet herhaaldelijk gezegd? Mooi dat je voor een bepaalde club bent, maar het past niet als presentator van NOS Studio Sport om je haat naar een andere club zo te laten blijken. Dat was dan ook de enige vorm van improvisatie bij het oplezen van de autocue want ik denk dat daar gewoon FC Twente op stond.

Iedereen praat elkaar na, omdat Tom alleen maar autocue voorlas mogen we hem niet? Tom weet niets over voetbal, hij presenteerde al Studio Sport toen de meesten hier nog in de luiers zaten. Persoonlijk stoorde ik mij nooit aan zijn manier van interviewen.

Ik waardeer Tom vanwege zijn boek en verfilming over de 'de Zwarte Meteoor'. De Zuid-Afrikaanse speler Steve Mokone de eerste buitenlandse profvoetballer in het Nederlands betaald voetbal.

Maar goed ik leef met jullie met dat jullie hebben ook hebben geleden onder Tom tijdens Studio Sport.

Ik was hem allang vergeten....Hahaha!

Wel grappig, dat je 20 jaar geleden bent vreemdgegaan, dat je werk je op non-actief zet.🤷🏾‍♂️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2231 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
N. AkéVerdediger50
D. BlindVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren