Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nog altijd vermiste Atsu cancelde vijf uur voor aardbeving vlucht naar Frankrijk

Laatste update:

Er zijn nieuwe details naar buiten gekomen over Christian Atsu in de uren voor de verwoestende aardbeving. De voormalig speler van Vitesse, die nog altijd niet is gevonden, stond op het punt om op de avond voor de ramp op het vliegtuig te stappen. Atsu had een ticket voor een vlucht naar Frankrijk, maar besloot deze op het laatste moment te annuleren na zijn doelpunt tegen Kasimpasa.

Atsu was naar verluidt niet tevreden over het aantal kansen die hij kreeg en zinspeelde op een (tijdelijk) vertrek. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Kasimpasa op 5 februari (1-0) deed hij een verzoek bij trainer Volkan Demirel. "Atsu vertelde de coach dat hij meer speeltijd wilde", vertelt teammanager Fatih Ilek. "Hij zei: 'Trainer, mag ik vertrekken als ik een nieuwe club vind?'" Volkan zou met het verzoek hebben ingestemd, waarop Atsu zich een vliegticket naar Frankrijk kocht.

De situatie veranderde echter toen hij tegen Kasimpasa verantwoordelijk was voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Atsu kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen en schoot diep in blessuretijd de winnende tegen de touwen. De vreugde die nadien zou zijn losgebarsten rond zijn persoon bracht hem op andere ideeën. Atsu cancelde zijn vlucht en besloot in Hatay te blijven. "Als hij niet had gescoord, had hij het vliegtuig gepakt en was hij vertrokken", aldus Ilek. "Maar hij zei: 'Laat me hier blijven.'"

Anderhalve week na de verwoestende aardbeving heerst er nog altijd grote onzekerheid over de situatie van Atsu. Na de pijnlijke persoonsverwisseling - diverse bronnen meldden in een eerder stadium dat hij was gevonden - ontbreekt ieder spoor. Ook Atsu’s club Hatayspor kreeg geen contact met de speler. De kans op overleving wordt iedere dag kleiner. De meeste reddingsteams zijn klaar met hun werk en teruggekeerd naar het land van herkomst. Het werk van de verschillende hulporganisaties gaat uiteraard onverminderd door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan dit nieuws heb je eigenlijk niets. Hierdoor kunnen mensen zich alleen maar (onterecht) schuldig om voelen.

17 februari 2023 om 13:16

Ik heb zelf een hekel aan die "wat als" verhalen achteraf.
Je koopt er niets voor en voegt echt ontzettend weinig toe aan deze droevige gebeurtenis.

17 februari 2023 om 21:58

Eens. Sowieso is voorzichtigheid geboden. Deze man is voor 99% zeker gewoon dood, dus laten we vooral terughoudend en respectvol doen, en geen "nieuws"berichten produceren.

Heftig allemaal zeg.. Krijg er zowat tranen in mijn ogen van. Zo zie je maar dat je moet proberen te genieten van het leven en het meeste van ieder moment te maken. Je weet nooit wat er kan gebeuren waardoor alles wat nu vanzelfsprekend lijkt in een klap verdwenen is.

17 februari 2023 om 17:56

Morgen is geen zekerheid. Helaas de keiharde waarheid. Pluk de dag. Hopelijk komt er nog goed nieuws mbt Atsu, maar dat lijkt bijna tegen beter weten in inmiddels..

17 februari 2023 om 21:56

Toch hoor en lees je nog verhalen van mensen die, zover je kunt lezen, in relatief goede gezondheid onder de ravage vandaan gehaald worden. Wonderen bestaan, maar de kans lijkt inderdaad immens klein.

Is het dan niet mogelijk om zijn mobiel te traceren?

17 februari 2023 om 21:59

Mobieltjes kunnen stuk, leeg, de zendmasten kunnen stuk, en in een enorme driedimensionale berg beton en metaal, waar ook mobieltjes van anderen zijn, wordt het lastig. Die mensen weten heus wel wat ze doen.

Dat zo'n gelukkig moment oorzaak kan zijn voor zo'n verschrikkelijk gevolg. Ik probeer altijd uit te gaan van het positieve en zowaar worden er nog steeds mensen levend onder het puin vandaan getrokken, maar ik begin het moeilijk te vinden om nog te geloven dat Atsu in leven is.

Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik zie het somber in.

Pffff wat een ellende er zijn veel ergere dingen die je kan overkomen maar wachten op een familielid ide wel of niet terug komt is onmenselijk. Je kan niet aan je dag beginnen, de hele dag wachten op een telefoontje met goed of slecht nieuws. Scenario's spelen zich, alle mogelijke scenario's. Het artikel dat naar buiten is gekomen met persoonsverwisseling terwijl jij als insider al door had dat hij het niet was. Ziek dit.

Duurste doelpunt aller tijden
Wat een bizarre ramp.

17 februari 2023 om 16:14

Andres Escobar staat ook in het rijtje met duurste (eigen) doelpunten.

17 februari 2023 om 16:20

Poehh dat kan ik me nog herinneren.....te bizar. Onze columbiaanse vrienden vonden het even nodig om zijn leven te ontnemen. Dat had aardig wat impact op mij en velen weet ik nog.

18 februari 2023 om 08:33

Klopt ja, kan mij dat ook nog herinneren. Bizar verhaal

Gelukkig levend onder het puin gehaald...

17 februari 2023 om 21:59

Dat was dus een ander

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren