Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe PSV-coach wekt verbazing: 'Maar het is goed om eerst te wennen'

Laatste update:

PSV bevestigde deze week de aanstelling van Ruud Brood als nieuwe assistent van Phillip Cocu. Op het eerste gezicht een opmerkelijke keuze van de oefenmeester, die van NEC een niet te kloppen elftal in de Jupiler League maakte en simpel promoveerde. Dat hij in Eindhoven voor slechts één jaar heeft getekend, wekt ook verbazing.

/

Brood zegt echter de intentie te hebben om langer door te gaan. "Het is goed om eerst aan elkaar te wennen en we bekijken nog of er een automatisch optiejaar in het contract op te nemen valt", verklaart hij in het Eindhovens Dagblad. "Met mijn kennis en ervaring kan ik een toevoeging voor de technische staf zijn, andersom is het voor mij de kans om op heel hoog niveau actief te zijn."

Brood werd afgelopen seizoen kampioen met NEC, dat het recordaantal van 101 punten behaalde. Hij volgt bij PSV Ernest Faber op, die op zijn beurt de functie van assistent in Eindhoven verruilde voor het hoofdtrainerschap in Nijmegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjaa misschien opmerkelijke stap, maar ergens wel te begrijpen. Vraag me af of Cocu hier een grote stem in heeft gehad.

6 juni 2015 om 16:31

Ik denk dat dit voor hem de manier is om bij een topclub binnen te komen. Nu hij leert hij hoe het er daar aan toe gaat en wie kan hij nog eens hoofdcoach worden van een topclub.

6 juni 2015 om 17:39

Is dit geen coach voor Feyenoord?

6 juni 2015 om 18:24

Nee, hij heeft bij PSV getekend.

6 juni 2015 om 19:04

Nee, geen enkele trainer is goed voor dit Feyenoord. Laat Gio dus maar lekker een beetje aanklooien en ervaring op doen. En fingers crossed dat er nog wat echte goede aankopen worden gedaan.

On: Ik vind dit een hele rare stap van Brood. Het is toch fantastisch om met NEC terug te keren in de ED in deze flow

Ik vind de stap niet zo opmerkelijk, maar het 1-jarige contract opzich wel. Je zou toch zeggen dat als je zon trainer binnen haalt je hem wat langer wil binden. Goed, dat kan alsnog maar dat betaamd niet van erg veel vertrouwen.

6 juni 2015 om 16:33

Als je zo'n trainer binnenhaalt wat langer dan een jaar binden? Zo'n grote trainer is het toch ook weer niet? De grootste clubs die hij heeft getraind zijn roda en nec, dat is nou niet echt niveau psv. Bovendien voor het laatst assistent geweest in 2004 bij nac. Ik vind het vrij logisch dat Psv even wil aankijken hoe het werkt van beide kanten, dan kan je altijd er nog op voort gaan bouwen.

6 juni 2015 om 18:25

T' is ook niet zo'n grote trainer, dat klopt, maar hij heeft toch wel goed gepresteerd bij NEC en daarnaast verwacht ik een wat langere termijn visie bij Psv. Daar past een 1-jarig contract niet echt in.

Risicovol, maar wel ambities. Kan ik alleen maar respect voor hebben. Succes!

Ik vond Brood in zijn periode bij Roda altijd een volslagen idioot. Domme teksten, defensieve wissels en rare fratsen. Ik hoop voor PSV dat hij in Nijmegen bijgeleerd heeft.

6 juni 2015 om 16:53

Vorig jaar en bij RKC heeft Brood laten zien iets te kunnen. Bij Roda inderdaad niet. Maar wellicht ligt het ook aan de selectie. Zo wil ik ook weel eens zien of FdB iets kan bij een minere club

6 juni 2015 om 17:59

Bij Roda heeft hij het ook naar behoren gedaan. Stond met dat matige materiaal boven de streep voordat hij werd ontslagen. Hoe het na zijn ontslag afliep weten we allemaal.

6 juni 2015 om 18:27

Het lag ook aan de samenstelling van de selectie bij Roda. Deze was echter geheel samengesteld door Ruud Brood zelf. Dus mede dankzij Brood zijn we gedegradeerd.

6 juni 2015 om 19:22

nec4life1, zijn vervanger was niet handig van de directie van roda. Maar ontslag was meer dan terecht. Want al 1,5 jaar was het voetbal zeer zwak en zat er geen progressie in. Op Zijn vraag zijn spelers van RKC gekomen hij werkte dus met materiaal waarvan hij dacht die iets kon maken.

Ik snap dit niet, psv moet hem minimaal voor 5 jaar vastleggen. Ik kan geen enkel voorbeeld noemen waarbij zon lang contract ooit mis is gegaan in de voetbalwereld, zeker niet in de recente geschiedenis.

6 juni 2015 om 17:48

Maakt niet zo veel uit, als PSV tevreden is laten ze hem gewoon bijtekenen.

vrij logisch , stel dat cocu er na dit jaar mee stopt en verkast , een volgende trainer zal geheid een eigen assistent mee willen nemen , ik zou niet weten wat die nieuwe trainer met 3 of 4 assistenten moet .

Gait kan beter bier gaan drinken

Off topic haha maar PSV gaat gacinovic halen van Vojvodina !!
Top talent dat nu schitterd op het WK-20 met Servië !!! Super aankoop PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren