Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nick Marsman vindt maand na vertrek bij Inter Miami nieuwe werkgever

Laatste update:

Nick Marsman komt de komende maanden in actie voor San Antonio FC. De 32-jarige doelman zat zonder club, nadat begin augustus bekend werd gemaakt dat het contract van Marsman bij Inter Miami FC ontbonden was. Nu heeft hij dus een nieuwe werkgever gevonden: opnieuw in de Verenigde Staten, maar deze keer op het tweede niveau.

Ruim een maand geleden werd bekend dat Marsman noodgedwongen moest vertrekken bij de club waar ook onder meer Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba onder contract staan. Mede door de komst van dat drietal maakte Inter Miami gebruik van een regeling waarbij het voor MLS-clubs is toegestaan om van maximaal één speler het contract op te zeggen om zo ruimte te maken in het salarishuis. Gevolg was dat Marsman per direct clubloos werd.

Nu heeft de goalie dus een nieuwe werkgever gevonden. De rest van het seizoen, dat nog tot medio november duurt, kan hij wedstrijdritme opdoen bij San Antonio. Die club staat momenteel tweede in de Western Conference van de USL Championship, het tweede niveau van de Verenigde Staten. Of hij ook volgend seizoen onder de lat staat bij de club uit Texas, is nog niet bekend.

Op de website van San Antonio reageert trainer Alen Marcina blij op de komst van Marsman. “Hij is een professionele keeper die ervaring en leiderschap op hoog niveau met zich meebrengt. De toevoeging van Nick aan onze toch al sterke keeperseenheid toont onze ambitie om opnieuw kampioen te worden.” Vorig seizoen werd San Antonio voor de eerste keer kampioen van de USL Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het is jammer dat de MLS geen promotie/degradatie systeem heeft.
haalt voor mij altijd wel een beetje de charme van zo'n competitie

geen idee wat het niveau van marsman is, op het eerste oog zou ik zeggen dat hij bij een kwalitatief betere club wel zou kunnen... maar is ook niet dat ik daar dan gelijk het antwoord op heb welke club.
voor hem blijft het avontuur in amerika gewoon nog even doorgaan, ook leuk lijkt mij zo

14 september 2023 om 19:04

Het is de reden dat ik nooit ook maar een héél klein beetje geïnteresseerd ben in de KKD. Het niet kunnen degraderen haalt 50% van de spanning van een competitie weg.

14 september 2023 om 19:07

Vind persoonlijk dat de Jong Team alles verpesten. De selectie staan niet vast. De Graafschap kan tegen een sterker Jong Ajax spelen dan Fc Den bosch wat stom.

14 september 2023 om 19:18

Ach er spelen wat, 4/20 Jong teams in de KKD? Da’s te overzien. Overigens zouden die ook moeten vechten voor lijfsbehoud indien degradatie mogelijk wordt dus laat ze maar bewijzen dat ze er horen.

Gaat die degradatieregeling voor de KKD nog door? Er was toch iets afgesproken jaren geleden dat per 2025 dit inging ofzo? Of is dat alweer van de baan?

14 september 2023 om 19:22

Ik volg niet heel erg wat ik heb begrepen is het voor topklassers vooral niet intressant om te promoveren.
In de topklasse hoef je natuurlijk veel minder contractspelers te hebben en niet echt een stadion.
Voetballers in de topklassers verdienen doorgaans niet veel minder dan onderkant KKD.
De jongens hebben vaak een fulltime baan ernaast waardoor het voor veel spelers de KKD onderkant niet heel intressant is.
De bovenkant kkd is meestal wel intressant want je kan bij promotie veel meer verdienen en een echte carriere opbouwen dan in de topklasse.

14 september 2023 om 19:27

Ik vind het toch altijd zo’n zwaktebod als dit soort persoonlijke belangen enige vorm van vooruitgang in de weg staan.

Dus omdat die Topklassers allemaal meer verplichtingen aan moeten gaan wanneer ze promoveren (in de vorm van contracten, pensioen etc.) dan willen ze niet promoveren? Trieste mindset.

Aan de andere kant is de KNVB simpelweg het slachtoffer van hun eigen beleid hiermee. Lekker doorgaan met een divisie die niet te vermarkten is aan het grote publiek hierdoor.

14 september 2023 om 19:29

En het mooie voorbeeld van achilles '28 (dacht dat die club zo heette). Financieel komt er zoveel meer bij kijken dat het voor bijna geen enkele amateurploeg haalbaat is om de stap te maken.

14 september 2023 om 19:34

Het is wel haalbaar, maar het zwart geld dat in die clubs wordt gepompt kun je ineens niks mee. Ja, de materialen kopen, maar loon kun je er niet mee uitbetalen.

Nu worden die spelers door lokale sponsors zwart betaald waarschijnlijk, met een contract moet je toch officiële inkomsten laten zien hoe je de begroting dekkend krijgt. Dan kun je niet zeggen dat de bakker om de hoek iedere maand een zak met geld op je bureau plempt.

Denk dat daar vooral de hoofdpijn zit voor deze clubs, die vaak zo groot worden op amateurniveau door de louche figuren eromheen die er geld inpompen en genieten van de aandacht op zaterdag.

14 september 2023 om 22:13

Nee, amateurclubs worden verplicht full-time contracten aan te gaan met spelers als ze naar een bepaald niveau promoveren en dat kunnen ze niet betalen. Dan kan je het wel een trieste mindset noemen, maar dat is wel een reden dat sommige clubs bewust wedstrijden niet hebben willen winnen; ze kunnen dat soort full-time contracten simpelweg niet betalen en willen die verplichting dus niet opgelegd krijgen.

Het is ook een bizarre eis van de Knvb, dat clubs vanaf een bepaald niveau één full-time speler in dienst moeten hebben. Wat schiet dat nu precies op? Dat hoeven die clubs ook niet te hebben als ze in de KNVB beker uit moeten komen tegen profclubs. Waarom dan wel in de competitie? Laat clubs lekker zelf regelen hoe ze hun spelers betalen.

14 september 2023 om 23:22

“Laat clubs lekker zelf regelen hoe ze hun spelers betalen.”

Whut 😂 het is vanaf de eerste divisie gewoon BETAALD voetbal, wat jou als club een BETAALD Voetbal Organisatie maakt. Hoe bewijs je dat je een BVO bent? Mag jij het antwoord raden..

Ik snap het standpunt van die Topklassers hierin wel, maar het is natuurlijk niet te doen om clubs lekker zelf te laten bepalen hoe ze betalen. Dat werkt niet alleen fraude, maar ook een oneerlijke concurrentiepositie in de hand. Nee, dat de KNVB zich wil indekken voor zo’n PR nachtmerrie snap ik maar al te goed.

Lekker zelf bepalen is hoe FC Groningen in de jaren ‘80 te werk ging. Verliep op z’n zachts gezegd ook niet al te soepel.

14 september 2023 om 23:30

En waarom zou de eerste divisie volledig betaald moeten zijn? Wat als een stel amateurs beter is dan een stel full-timers? Moeten ze dan maar een divisie lager blijven spelen? Dan heb je net zo goed een niet-functionerende voetbalpiramide. En daar is het toch juist om te doen, om die functionerende piramide? De kwaliteit promoveert omhoog en slechtere teams naar beneden. Als je daar allerlei restricties en eisen aan gaat verbinden oefen je daar al invloed op uit.

Nee, de eis van fullprofs is een nobele maar werkt averechts in sommige divisies. En dat is eigenlijk ook waarom de promotie naar/degradatie uit de KKD nooit heeft gewerkt. De KNVB moet die eis los laten.

14 september 2023 om 23:41

Ja goed, als je zelfs al het begrip betaald voetbal in twijfel gaat trekken dan is de koek wel op. Zo werkt het nou eenmaal als je iets professioneel wil oppakken.

Als ik mijn bedrijf naar de beurs wil gaan brengen zal ik ook mijn boekhouding adhv bepaalde regelgeving moeten inrichten. Kan ik wel zeggen dat het daarvoor ook zo lekker liep en het dus nergens voor nodig is, maar die vlieger gaat niet op.

De Ere- en Eerste Divisie zijn de betaald voetbal divisies binnen Nederland, daar komt een bepaalde vorm van professionaliteit bij kijken. Lasten, niet alleen lusten.

Enfin, wij gaan er niet uitkomen vanavond, en ook dat is niet erg. Wens ik je alsnog een fijne avond toe.

15 september 2023 om 10:22

@zanazanyan: Voor de Jong Teams is er wel een promotie/degradatieregeling met de tweede divisie. Voor de overige teams niet.

Het laagst geklasseerde team kan onder bepaalde voorwaarden degraderen als het hoogst geklasseerde Jong-team in de 2e divisie 1e of 2e eindigt.

15 september 2023 om 10:52

Maar dan komt er nog een promotie/degradatieduel als ik het me goed herinner toch? Net als nu gebeurt met Jong teams in de tweede divisie en reserve beloften?

14 september 2023 om 19:29

Maakt het juist een stuk spannender met gelijkwaardige teams. Promoverende teams kunnen meestal niks inbrengen en een gesloten competitie geeft alle teams in de competitie de kans om stabiel te groeien

Was misschien iets voor Ajax

14 september 2023 om 19:09

Hou toch op

14 september 2023 om 19:10

Op basis van ervaring zou ik het een goede keuze vinden!

San Antonio is wel 1 van de weinige mooie steden in Amerika....de binnenstad tenminste

Van Florida naar Texas. Niks mis mee, lekker man, in een leuke staat wonen en betaald krijgen om wat te voetballen en probleemloos over straat kunnen. San Antonio is ook een wel leuke stad om te wonen. Leuk avontuur voor die jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren