Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft Van Sas zo goed als binnen: vrijdag medische keuring

Laatste update:

Mikki van Sas gaat de overstap van Manchester City naar Feyenoord maken. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagavond. De negentienjarige doelman tekent tot medio 2026, als hij de medische keuring heeft doorstaan. City laat een doorverkoopclausule opnemen in het contract. Naar verluidt hoeft Feyenoord verder geen transfersom te betalen aan the Citizens.

De komst van Van Sas hing al enige tijd in de lucht. Nadat eerste keeper Justin Bijlow eerder deze maand een polsbreuk opliep tijdens een training, besloot Feyenoord een nieuwe, tweede doelman aan te trekken. Dinsdagochtend werd bekend dat Van Sas en de clubloze Nick Marsman de topkandidaten waren voor Feyenoord wat betreft het keepersgilde, maar inmiddels is dus duidelijk dat eerstgenoemde die strijd gaat winnen.

1908.nl meldde dinsdag al dat Manchester City bereid is om Van Sas transfervrij te laten gaan, maar daar wel enkele voorwaarden tegenover stelde. Zo wilde de Engelse grootmacht een terugkoopoptie van 3 miljoen pond, omgerekend zo'n 3,5 miljoen euro, én een doorverkooppercentage van 45% opnemen in het contract. Daarnaast zou Feyenoord bonussen moeten overmaken die kunnen oplopen tot een miljoen euro, afhankelijk van het aantal wedstrijden dat Van Sas speelt voor de Rotterdammers. Feyenoord ging volgens 1908.nl in ieder geval niet akkoord met een eventuele terugkoopoptie, en dat lijkt nu bevestigd te worden door Romano. Van een doorverkooppercentage is dus wél sprake volgens de transfermarktexpert.

Van Sas is een 19-jarige doelman uit de jeugdopleiding van Manchester City. The Citizens namen de beoogde tweede doelman van Feyenoord in 2020 over van FC Utrecht. De geboren Utrechter keept momenteel zijn wedstrijden voor het Onder 21-team van City, ondanks het feit dat zijn contract in het Etihad Stadium officieel op 1 juli van dit jaar afliep. Nu vervolgt hij zijn loopbaan dus in zijn vaderland.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Vind jij Mikki van Sas een aanwinst voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom hebben ze dan in vredesnaam Lamprou gehaald?

29 augustus 2023 om 23:38

Voor de training, zoals Slot aan gaf. De bedoeling was nooit dat Lamprou minuten ging maken.

29 augustus 2023 om 23:41

Mag ik dat vrij opmerkelijk vinden? Überhaupt dat Lamprou daar zelf mee akkoord gaat, en dat er dan niet iemand van de jeugd mee wordt laten trainen?

29 augustus 2023 om 23:42

Ze hebben dus een keeper gehaald om een trainersrol in te vullen?

29 augustus 2023 om 23:44

Zo gaat het verhaal, inderdaad. Zelf vind ik het ook vrij opmerkelijk.

29 augustus 2023 om 23:51

Lamprou is toch niet goed genoeg voor een basisplek bij een Nederlandse topclub?

29 augustus 2023 om 23:58

Slot heeft aangegeven een hoog niveau na te streven op de training en wil daarom ook een goed meevoetballende keeper. Blijkbaar zijn ze daardoor bij hem uitgekomen. Slot gaf zelfs aan dat hij tegen lamprou had gezegd dat hij soms maar 2 keepers meeneemt naar een wedstrijd dus hij zelfs als 3e doelman soms niet eens bij de wedstrijd selectie zal zitten

30 augustus 2023 om 00:00

Dat mag , heeft word voorbereid als keeper trainer begrijp ik.

30 augustus 2023 om 00:06

Keeper op de loonlijst puur voor trainingen?

30 augustus 2023 om 00:06

Deze jongen is nog vele malen minder dan Lamprou, hoe kan deze jongen dan als back-up van Wellenreuther dienen?

30 augustus 2023 om 00:20

Dit heeft ajax een aantal jaar geleden ook gedaan met een keeper van helmond sport (staat mij bij). Een onbekende 4e keeper puur zodat je iemand hebt voor de trainingen van zowel ajax als jong ajax

30 augustus 2023 om 00:22

Want jij hebt hem natuurlijk uitgebreid gescout afgelopen jaren? Net als iedereen hier had je waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord. En net als vrijwel iedereen kende je waarschijnlijk ook alle keepers van Oranje lager dan Jong Oranje?

Ik vind het juist wel leuk dat ze voor zo'n jongen gaan. Dan heb je altijd nog Lamprou als het echt helemaal mis gaat en deze jongen kan ook nog in Jong Feyenoord. Die lichting heeft juist keepers verloren met Troost en Jansen.

30 augustus 2023 om 00:25

@Real Amsterdam, bedoel je Nick Hengelman van Cape Town? Dat was ook een kleine dienst voor de jaren Cape Town toen Ajax zich daar los van trok. Was idd wel voor de trainingen bij Jong Ajax. Een andere vreemde transfer op keepers gebied voor Ajax is al even terug, Erik Heijblok. Maar ook die heeft dacht ik nooit voor Helmond gespeeld.

30 augustus 2023 om 00:30

Oja die idd, vergiste helmond met top oss. Daar heeft hij wel gespeeld, maar daar zitten wel wat jaren tussen zie ik nu

30 augustus 2023 om 00:40

Dat mag jij uiteraard, ze zullen er vast over nagedacht hebben, en het is breed in het nieuws geweest.

30 augustus 2023 om 00:59

Erik Heijblok kwam van de Graafschap dacht ik. Laten we er allemaal niet te zwaar aan hangen dat clubs spelers op de loonlijst hebben die er zijn voor de aantallen, hoort er bij

30 augustus 2023 om 01:37

Daar ging hij na Ajax juist naartoe, kwam van Haarlem. Nooit een hoogvlieger geweest, wel een prima kerel in de groep en dus voor trainingen. Verder idd prima als clubs dit soort jongens er om die redenen bij hebben. In hoge nood kunnen ze evt opdraven. PSV heeft met Waterman exact hetzelfde.

30 augustus 2023 om 06:26

Dat is gewoon hartstikke dom. We halen keeper binnen om niveau hoog te houden.

Halen we straks Wijnaldum binnen om hem te laten trainen voor de middenvelders? Zo gaat de trainingsniveau omhoog en de staff kan eigenlijk op vakantie die hebben niks meer te doen.

30 augustus 2023 om 06:56

Lamprou heeft toch ook geen basisplek bij een Nederlandse topclub, hij is derde keeper

30 augustus 2023 om 07:04

We zitten ook niet heel ruim in de spelers uit de jeugdopleiding boven de 21. Met Nieuwkoop en Lamprou hebben we er twee bij. Ik weet niet of Timber meetelt, maar naast Bijlow en Geertruida zijn het vooral jonge jongens.

29 augustus 2023 om 23:39

Da's een trainingskeeper. Echt waar.

29 augustus 2023 om 23:39

Puur voor trainingen, was al langer bekend. Je kan natuurlijk nooit met Lamprou komen opdagen onder de lat als Feyenoord zijnde.

29 augustus 2023 om 23:48

Je weet dat je 4 man nodig hebt voor klaverjassen

30 augustus 2023 om 01:11

Om ons te verlossen van z’n idiote salaris. Niet normaal wat die jongen wel niet opstreek. Al helemaal gezien z’n prestaties

30 augustus 2023 om 08:25

Als absolute noodoplossing die in de tussentijd zijn trainerspapieren gaat halen en daarna als keeperstrainer aan de club verbonden blijft. Hier is helemaal niets vreemds aan, in het verleden zijn er meerdere keepers bij verschillende clubs geweest die eigenlijk al gestopt waren maar toch werden ingeschreven door hun club zodat ze konden spelen in geval van nood. Ik meen mij te herinneren dat zelfs Van der Sar op enig moment nog leek te gaan spelen toen Ajax eens een keepersprobleem had. Stekelenburg had afgelopen seizoen min of meer dezelfde rol als Lamprou nu.

30 augustus 2023 om 09:53

Hoe vaak gaan we dit nog vragen?

Pushmelding waardig inderdaad.

29 augustus 2023 om 23:40

Dit valt me de laatste tijd al vaker op... Galatasaray bibbert, maar is door. Laat pushmeldingen alsjeblieft voor de grote dingen zijn, maar niet als clickbait

29 augustus 2023 om 23:55

Galatasaray is ook wel een push melding waardig. Eerste keer in ettelijke jaren dat de club weer te bewonderen is in de CL. Daarnaast is op vz een grote Turkse community actief

30 augustus 2023 om 00:01

Maar niet voor Nederlandse voetbalvolgers. Voor non nieuws hoeft er niet naar iedereen een push melding verstuurd te worden.

30 augustus 2023 om 00:08

Bochherief en daarom is er oa voor de Turkse community een mogelijkheid om hun favoriete club aan te vinken zodat ze daar meldingen over krijgen. Minimaal 90% boeit het niet.

29 augustus 2023 om 23:42

Pushmelding quotum van 28 augustus moest nog even binnen worden gehaald 😜

30 augustus 2023 om 00:29

Je kan ze ook uitzetten..

30 augustus 2023 om 06:30

Simpel antwoord, en ondoordacht. Als je het grote nieuws wilt volgen + bepaalde clubs zet je pushmeldingen aan. Betekent niet dat je staat te wachten op meldingen van dit kaliber. Dit gaat over een speler waarvan het de bedoeling is dat hij 0 speelminuten gaat maken in het eerste.. Er is geen vinkje ‘clickbait artikelen’ die je uitschakelen kunt bij pushberichten.

30 augustus 2023 om 06:35

Gelul nátuurlijk. Ik heb die pushmeldingen echt al een eeuwigheid uitstaan en ik mis het nieuws echt niet. Of, nouja, ik lees dit nieuws dan nu in de ochtend, uren later. Tis wat.

30 augustus 2023 om 09:47

Tinus88, gelul? Als ik pushberichten wil ontvangen met doelpunten van bijvoorbeeld Liverpool krijg ik dit soort ‘algemene’ meldingen ook. Ik volg geen bijvoorbeeld de Spaanse en Franse competities nauwelijks maar krijg voor elke scheet bij PSG of Barca geregeld meldingen. Ik ben niet een type dat dagelijks 50x op VZ kijkt wat de laatste nieuwtjes zijn.

Voor jou is het gelul, maar een ieder heeft zijn eigen kader.

Eh, ja, waarom? Zal vast een leuk keepertje zijn hoor, maar met Wellenreuther, Berger en Lamprou is Feyenoord toch al voorzien? Is Van Sas echt zo veel beter dan Berger, Jansen en Kroesen? Hiermee geef je in ieder geval geen fijn signaal naar je eigen jeugdkeepers af.

30 augustus 2023 om 20:46

Of hij beter is gaat de toekomst uitwijzen, geen enkele garantie. Wel goedkoop opgepikt voor de toekomst. Signalen worden toch overal afgegeven. Zijn teamgenoot gaat voor 16 miljoen naar Ajax welk signaal is dat dan?

Arme kerel. 3 maanden 3e keeper en daarna?

29 augustus 2023 om 23:39

Keepen bij u21?

29 augustus 2023 om 23:40

Dan zou ik als Van Sas toch keeper bij City blijven waar hij ook gewoon de titel wint met zijn jeugdteam

30 augustus 2023 om 00:19

Ja titel met jeugdteam is natuurlijk veel mooier dan potentieel kampioen worden in de Eredivisie. En op de bank zitten bij de CL.

30 augustus 2023 om 06:58

Spelen is toch veel beter dan banken voor die jongen

30 augustus 2023 om 18:59

Hij is drie maanden tweede keeper, daarna derde keeper. Daarin strijdt hij mee om de titel, speelt hij in de CL en werkt hij met drie ervaren rotten die hem kunnen helpen in zijn ontwikkeling.

En dat op 19-jarige leeftijd.

29 augustus 2023 om 23:39

Zo te zien zit hij bij de jeugd van Manchester City ook op een behoorlijk zijspoor.

30 augustus 2023 om 05:06

Dacht jij dat hij Ederson er uit zou keepen dan?

30 augustus 2023 om 06:56

Zit Ederson bij de jeugd dan?

30 augustus 2023 om 20:44

Volgens mij heeft hij vorig jaar 22 wedstrijden gekeept. Meeste aantal van de keepers in de selectie van Man City. Blijkt dus best wel wat te kunnen en goedkoop opgehaald. Er zijn clubs die voor een jeugd speler 16 miljoen betalen.

29 augustus 2023 om 23:40

Keuzes maken.

Ik snap niet waarom keepers dit doen, dan ga je als bijlow weer fit is naar 3de keeper in de rangorde.

30 augustus 2023 om 08:27

Of terug naar City. Het gaat om huur. Weten wij veel wat voor afspraken er aan vast zitten over tussentijdse terugkeer.

19-jarig talent achter bijlow en wellenreuter. prima. maar waarom we dan Lamprou gehaald hebben, geen idee

29 augustus 2023 om 23:41

Dat Lamprou gehaald is tot daar aan toe. Maar op een moment als dit kan je toch ook Berger wat vertrouwen geven? Het is niet alsof Van Sas meer ervaring met wedstrijden heeft. De eigen jeugdkeepers zitten er voor spek en bonen.

Ben ik de enige die de voorwaarden van city nergens op vind slaan???
Terugkoopclausule van 3 mil en doorverkoop van 45% voor keeper uit de jeugd bizar.
Als twee keer in het eerste keept is hij al 2 mil waard

29 augustus 2023 om 23:56

Die voorwaarden slaan überhaupt nergens op als ie echt geen contract meer heeft zoals in de tekst staat.

30 augustus 2023 om 00:02

Ze moeten het wel formeel opzeggen anders loopt het gewoon onder de bestaande voorwaarden door

30 augustus 2023 om 00:46

Als ze noet formeel opzeggen loopt het contract wellicht door maar wp
Ordt het niet automatisch met een jaar verlengd, maar kun je gewoon maandelijks weg.. iets aan het verhaal van VZ klopt niet.. Of het is van Sas zelf die de clausule er in wilt hebben, zo heeft Xavi Simons het ook gedaa .

Gvd, helemaal hypte. Dacht kdb als vervanger van Kokcu. Gaat het om een keeper…………

30 augustus 2023 om 03:49

Ik dacht dat ze Hancko of Geertruida gingen verkopen. Beetje click bait idd.

Hoe kan City een keeper die klaarblijkelijk geen contract heeft nog voorwaarden meegeven als ie ergens anders wil tekenen?! Een terugkoopclausule zoals PSG met Xavi had, ok, maar dan wel met instemming. Maar een doorverkooppercentage eisen als ie ergens anders naartoe gaat?! 😕

Een speler die van minder niveau is dan Lamprou moet als back-up van Wellenreuther dienen…

Logisch ook…

Ik snap de tekst niet. Hij is toch al sinds 1 juli transfer vrij.. dus wat heeft city dan te eisen

Ik maar denken dat ze Haaland voor superspits Gimenez gingen inruilen. Kent iemand die jongen? Bijlow is toch niet zo lang geblesseerd? Zou een Wellenreuther de echte kans geven of een andere keeper halen, deze jongen halen begrijp ik niet helemaal.

30 augustus 2023 om 19:34

''zou een Wellenreuther de echte kans geven of een andere keeper halen, deze jongen halen begrijp ik niet helemaal.'' Of een ander keeper halen? Deze (blijkbaar talentvolle) van Sas dus?

Aardige wurgcontract moh, mag hopen dat Feyenoord het beter onderhandeld.

Het is toch logisch dat hij transfervrij kan komen? Er staat dat zijn contract 1 juli is afgelopen. En dan wil City een terugkoop clausule en een doorverkooppercentage?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren