Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle legt ‘informeel bod’ neer bij Barcelona om eigen record te verbreken

Laatste update:

Newcastle United wil Raphinha deze zomer overnemen van Barcelona, zo meldt Mundo Deportivo. The Magpies zouden bereid zijn om tachtig miljoen euro te betalen voor de 26-jarige aanvaller, waardoor het eigen transferrecord aan diggelen zou gaan. Dat record staat nu nog op naam van Alexander Isak, voor wie Newcastle afgelopen zomer zeventig miljoen euro betaalde aan Real Sociedad.

Raphinha is een van de transfertargets van de Engelsen aankomende window. Newcastle, dat dit seizoen al 185 miljoen euro uitgaf aan onder anderen Isak, Anthony Gordon en Sven Botman, wil met een sterke selectie de Champions League in. De nummer drie van de Premier League moet, met nog vijf wedstrijden te gaan, de voorsprong van negen punten op nummer vijf Liverpool vasthouden om zich te kwalificeren voor het miljardenbal van komend seizoen.

De ploeg van manager Eddie Howe ziet in Raphinha een geschikte versterking en zou volgens journalist Gerard Romero al een 'informeel bod' van tachtig miljoen euro hebben neergelegd bij Barcelona. De Catalanen namen de Braziliaan afgelopen zomer voor 58 miljoen euro over van Leeds United en zouden dus na één seizoen een flinke winst kunnen boeken. Barça kan die inkomsten goed gebruiken om zo aan de financiële regels van LaLiga te voldoen.

De Spanjaarden kunnen Iñigo Martínez, die transfervrij wordt overgenomen van Athletic Bilbao, en het nieuwe contract van Gavi nog niet registreren omdat het salarishuis te groot is. Barcelona moet tweehonderd miljoen euro besparen om zo aan de regels van LaLiga te voldoen. Een vertrek van Raphinha behoort dus tot de mogelijkheden, aldus Mundo Deportivo. De vleugelspeler kan dit seizoen doorgaans op een basisplaats rekenen onder Xavi. De teller staat tot dusver op 45 wedstrijden voor Barcelona, waarin Raphinha goed was voor tien doelpunten en elf assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Per direct verkopen en dembele verlengen. Abde op linksbuiten en je hoeft fati niet te verkopen.

3 mei 2023 om 14:16

Abde??? Hahaha die is niet goed genoeg om met Barça de CL in de gaan hoor..

Ansu Fati straalt niet uit dat hij voetballen leuk vindt...voegt ook niks toe aan een CL-waardig Barça

3 mei 2023 om 14:27

Na de stop gaat barca weer in de EL voetballen, dat kan prima met Abde

4 mei 2023 om 09:00

@00voetval00, bij Barcelona was ik er ook niet kapot van maar hij maakt dit seizoen echt indruk bij Osasuna. Zoek maar eens wat momenten op. Hij verdient volgend seizoen zeker een kans wat mij betreft. Het moet natuurlijk altijd nog even blijken of hij door kan groeien naar het niveau van Barca maar met de financiële situatie, zou het dom zijn om het niet even te proberen. Dan kun je inderdaad Raphinha voor een achterlijk bedrag als dit laten gaan en dat bedrag elders investeren.

Als barca zijnde natuurlijk altijd doen. Is niet eens basisspeler en als hij speelt heeft hij een laag rendement. 80 miljoen kunnen ze goed gebruiken daar.

3 mei 2023 om 14:13

Gemiddeld genomen is Raphina betrokken bij een doelpunt per 126 minuten bij Barcelona. Dat is zeer zeker geen laag rendement, zeker omdat hij nogal matig begon. Begint ook 2/3de van de wedstrijden bij Barca dus is ook gewoon basisspeler daar. Kunnen ze beter een speler als Ferran of Fati verkopen, want die zullen ook wel wat opbrengen en salaris schelen.

3 mei 2023 om 14:27

Voor 80 miljoen is dat gewoon behoorlijk weinig voor een speler van Barcelona. Dan zwijgen we nog maar even over het gegeven dat het gros van z'n rendement nou niet bepaald tegen de beste tegenstanders was. Dat neemt niet weg dat Torres het nog slechter doet. Over Fati doe ik geen uitspraken. Veel potentie, maar het is de vraag hoeveel invloed blessureleed daarop gaat hebben.

3 mei 2023 om 15:25

Wat verwacht je dan, dat hij er elke wedstrijd 2 in gaat leggen? De periode van buitenspelers van zulke kwaliteit is helaas voorbij bij Barcelona. Hij haalt het hoogste doelpuntengemiddelde van alle buitenspelers bij Barcelona samen met Dembele, die altijd geblesseerd is. Zou Raphina als laatste buitenspeler verkopen als ik Barcelona was.
Daarnaast doet hij het best prima tegen goede tegenstanders. 2g/a tegen United, 3g/a tegen Sevilla in 2 wedstrijden, 3g/a tegen Betis in 2 wedstrijden, de winnende assist tegen Atletico en de winnende goal tegen Bilbao. Hij scoort niet elke wedstrijd maar is zeker een betrouwbare vleugelspeler die zich staande weet te houden tegen goede tegenstanders.
Daarnaast haalt 99% van de spelers een hoger rendement tegen minder betere tegenstanders, best logisch dat dat ook voor Raphina geldt natuurlijk.

3 mei 2023 om 17:11

Wie koop je op dit moment terug voor het geld dat het aanzienlijk beter gaat doen?

3 mei 2023 om 19:07

Geen idee hoeveel ze nodig hebben om weer gezonde cijfers te hebben. Maar Dani Olmo? Oud la Masia, Spaans, wel positioneel beschikbaar op links. (mijn onrealistische fifa droom is overigens Dembouz op rechts en Leao op links).

Zal wel aan mij liggen maar 80mln is toch veel te veel voor een speler als Raphinha? Heeft zich wel al redelijk bewezen in de PL, dat wel, maar draait toch geen geweldig seizoen bij Barca om er 80 mln voor neer te leggen.

3 mei 2023 om 14:01

Heeft best oke cijfers…

3 mei 2023 om 14:08

Best oke cijfers? Hij heeft 80 miljoen gekost en komt niet verder dan 7 goals en 6 assists in Laliga. Ferran Torres heeft nog slechtere cijfers. Sorry hoor, maar dat had Memphis ook wel gekund. Voor dat geld hadden ze veel betere spelers kunnen halen.

3 mei 2023 om 14:13

Een buitenspeler van de nummer 1 in Laliga zal ongetwijfeld wat goals en assists maken. Is niet meer dan normaal lijkt me, maar het zijn geen buitengewone cijfers en dan lijkt me 80 mln iets teveel geld voor hem. Maar in de huidige markt weet je het nooit.

3 mei 2023 om 14:39

“De Catalanen namen de Braziliaan afgelopen zomer voor 58 miljoen over van Leeds..”

3 mei 2023 om 14:38

Sinds Lewandowski niks meer scoort en Dembele er weer niet bij is. Trekt Raphina aanvallend de kar daar. Vaak de beslissende goal/assist en ook de man of the match in het tweede helft van 't seizoen. 80m is inderdaad wel veel, maar zijn statistieken en de punten voorsprong liegen er niet om.

3 mei 2023 om 18:48

Tuurlijk is dat teveel. Maar dat betaalde Chelsea en City ook in het begin. En United heeft dat ook wel een paar keer gedaan…

Meteen verkopen, kunnen het geld goed gebruiken

Tja 80 miljoen voor Raphinha is veel geld, ondanks dat die het prima doet dit seizoen
Aan de andere kant zitten z'n afschrijvingen nog op de balans, waardoor Barca maar 30 miljoen ervan overhoudt lijkt me. Daarnaast moet er dan een nieuwe aanvaller gehaald worden, want vdembele is ook nu weer te blessuregevoelig en Torres is het gewoon niet.
Het zou heel begrijpelijk zijn als dit gebeurt, maar toch hou ik liever Raphinha erbij dan Torres.

Mocht het waar zijn dan moet Barca het zeker doen. Raphinha komt niet echt uit de verf bij Barca. En nu Dembele terug is, gaat hij vooral banken. Dat zou zonde zijn. En van 58 miljoen 80 maken binnen een jaar is ook niet verkeerd.

Dan nog proberen Ferran Torres voor een goede prijs te verkopen aan een Engelse club. Die gaat het ook niet redden. Zo haal je de benodigde inkomsten binnen en kun je wellicht Messi welkom thuis heten.

80 miljoen, gigantisch bedrag voor zo'n speler, meteen verkopen als Barca zijnde!

Het geld kunnen ze goed gebruiken om Messi een beter salarisaanbod te kunnen doen, mochten ze inderdaad concurrentie krijgen vanuit Saudi-Arabie.

3 mei 2023 om 14:06

Als ze hun geld dom willen herinvesteren moeten ze dat zeker doen ja 😂 Messi terughalen, allemachtig man

3 mei 2023 om 14:06

Messi moet je toch niet meer willen? Bij de 8-2 tegen Bayern was het toch wel duidelijk dat je met hem in de CL tegen de giganten af zal gaan.

3 mei 2023 om 14:13

Tja dat gingen ze dit seizoen ook. Barca is geen CL meer en dan is een Messi geen verkeerde speler om erbij te hebben. Al durf ik vrij zeker te zeggen dat Messi voor het geld kiest, dat heeft hij zijn hele carriere namelijk al gedaan.

3 mei 2023 om 14:51

Zowel met als zonder Messi dier Barcelona voor spek en bonen mee voor de CL. Ik zou dat geld investeren met oog voor de toekomst, al heeft Barcelona dat niet gezien ook de komst van Lewandowksi.

3 mei 2023 om 14:10

Dat zou natuurlijk volslagen idioot zijn. Als ze Raphinha daadwerkelijk voor 80 miljoen zouden verkopen, moet er allereerst nog 120 miljoen bij om uberhaupt spelers te kunnen binden. Daarnaast moet je in de situatie van Barcelona wel totaal losgeslagen zijn van de werkelijkheid om Messi weer een monstersalaris aan te bieden.

3 mei 2023 om 14:13

Is het 200 miljoen aan transfers of is het 200 miljoen aan salaris? Ik dacht gelezen te hebben dat het 200 miljoen aan salaris was en dan moet er echt een hele hoop gebeuren.

3 mei 2023 om 14:35

@klene

Er moet gewoon 200 miljoen bijkomen. Alles wat nu vrijkomt aan verkoop kan in het salarishuis gezet worden zodat die tekorten ook rechtgezet kan worden.

3 mei 2023 om 14:41

Gaat het niet gewoon om de uitgaven ten opzichte van de inkomsten? Dat heeft volgens mij verder niets te maken met tekorten die rechtgezet worden, maar of je als club genoeg binnenhaalt voor wat eruit gaat. Hoe ze dat dan doen, dat maakt niet uit.

Overigens zou dit oliedom zijn. Je moet het niet willen dat er elk seizoen ergens 200 miljoen euro of meer vandaan moet komen om spelers in te kunnen schrijven en dat is wel wat er momenteel gaande is. De club geeft te veel uit voor wat er structureel binnenkomt. Het heeft al gigantisch veel geld verdampt om op deze voet door te kunnen blijven gaan, dus nog eens kapitaalconstructies aangaan zou killing zijn. Ik mag toch hopen dat ze dat wel snappen in dat bestuur.

3 mei 2023 om 15:29

Niet helemaal correct. In de tussentijd kan Barca ook spelers inschrijven maar dan moet men eerst voor elke euro die men inschrijft aan salaris 4 euro besparen of genereren. Met die 80 miljoen aan inkomsten kan Barca dus voor 20 miljoen salaris inschrijven. Al is dat wellicht niet helemaal verstandig aangezien met het probleem dan weer naar volgend seizoen verschuift omdat de salarislast stijgt.

Vreemd om 80 miljoen te bieden als Newcastle zijnde. Denk dat je hem ook voor 50 miljoen nog wel had op kunnen halen. Ik was in ieder geval begonnen met 40 en dan kijken hoeveel water Barcelona bij de wijn wil doen. Maar een openingsbod van 80 miljoen voor Raphinha is gekkenwerk

3 mei 2023 om 14:14

Denk dat dit ook gewoon onzin is, in ieder geval het bedrag. Raphinha is niet beter geworden en dus ook niet meer waard geworden. Heeft volgens mij ook geen hoog salaris dus 80mio is volledig uit de lucht gegrepen imo.

Aanval met ASM, Isak en Raphinha is iets waar Barca van mag dromen

3 mei 2023 om 16:31

Nou durf ik te stellen dat het andersom ook zo is. Raphinha, Lewandowski, Dembele kan bijna elke BPL club alleen maar van dromen. Alleen City met Haaland en misschien Arsenal hebben een betere aanval.

Als dit bericht op waarheid is berust, zou ik niet twijfelen als Barça zijnde. We hebben het geld nodig , Raphinha is geen slechte speler gebleken maar ook niet de superster.

Even wel relativeren wat betreft Raphinha, ik ben ook één van de velen die geklaagd heeft over zijn zwak spel toen Dembélé eruit lag (en daarvoor zelfs). Echter doet hij het statistisch eigenlijk lang niet zo slecht hoor.

Hij heeft 21g/a op 45 wedstrijden wat ongeveer 1 op 2 is. We hebben spelers gehad als Malcom, Andre Gomes(weliswaar andere positie), Deulofeu, Denis Suarez die volledig onder de druk door gingen om voor een club als Barça te spelen. Hij laat echter durf en mentaliteit zien wat ik wel apprecieer.

Echter zoals ik hiervoor zei, mocht het op waarheid berusten moeten ze dit zeker accepteren.

3 mei 2023 om 15:24

Deels mee eens hoor, maar aan de andere kant: 6 van die G/A waren bijvoorbeeld al tegen Plzen en tegen Ceuta en Intercity in de Copa. Ik heb hem eigenlijk enkel tegen Atleti beslissend weten zijn in een 'topwedstrijd' tegen een sterke tegenstander.

Ik waardeer overigens wel zijn inzet. Werkt zich altijd te pletter, ook zonder balbezit. Dat is imo ook meteen het enige voordeel (samen met zijn fitheid) dat hij heeft tov directe concurrent Dembele.

3 mei 2023 om 15:28

@real8madrid

Daar heb je dan ook weer gelijk in, hij was inderdaad afwezig in de belangrijke wedstrijden. Daarom dat ik er ook niet echt treurig van wordt(integendeel) mochten we 80 miljoen ontvangen van Newcastle.

Nou meteen verkopen lijkt me. Dembele is beter imo en met dat geld kan je Messi inschrijven mits hij voor 20 miljoen of minder tekent ipv naar SA te trekken met de poenschep.

Past beter bij Newcastle waar het tempo hoger ligt en er iets meer direct wordt gespeeld. Zal een zeer goede aankoop zijn.

raphinha is geen slechte speler, maar daar is echt veels te veel voor betaald door barca.
en als newcastle hem nu voor 80mil gaat halen... echt belachelijke prijs.

zou zeker geen verkeerde aankoop voor newcastle zijn, heeft zich al laten gelden destijds bij leeds.
maar dat bedrag.. poh, daarvan had ik juist gehoopt dat newcastle daar niet in mee zou gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren