Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle heeft met Wood tweede versterking binnen: ‘Belangrijke aanwinst’

Laatste update:

Newcastle United heeft Chris Wood gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De dertigjarige spits komt over van Burnley en tekent een contract voor 2,5 jaar tot medio 2024. Newcastle was naarstig op zoek naar een aanvaller na de blessure van Callum Wilson. Wood gold als sleutelspeler bij the Clarets, maar kan de club door een clausule in zijn contract vroegtijdig verlaten.

Wilson viel afgelopen zaterdag uit in het FA Cup-debacle tegen Cambridge United (0-1 verlies). Newcastle-manager Eddie Howe onthulde niet veel later dat zijn topscorer minimaal acht weken uit de roulatie zou liggen. Direct kwam het geruchtencircus op gang, waarbij ook de namen van Sardar Azmoun (Zenit Sint-Petersburg) en Hugo Ekitike (Stade Reims) vielen. De keuze viel uiteindelijk dus op Wood, die voor dertig miljoen wordt overgenomen van collega-degradatiekandidaat Burnley. Overigens is het niet uitgesloten dat Newcastle nog steeds op de markt blijft voor een extra aanvaller.

Lille OSC ontvangt aanbieding van 35 miljoen euro voor Sven Botman

Ook Sven Botman is nadrukkelijk in beeld bij Newcastle. De club bood onlangs al 35 miljoen euro op de verdediger van Lille OSC.Lees artikel

"Chris is een belangrijke aanwinst voor ons op een cruciaal moment. Ik ben erg blij dat we snel hebben kunnen handelen en hem hierheen hebben gehaald", laat Howe weten op de clubsite. "Hij is een zeer gevaarlijke aanvaller met dreiging, is fysiek sterk en heeft een karakter dat ik echt leuk vind. Daarnaast heeft hij heeft veel ervaring in de Premier League. Hij zal geweldig bij ons passen." Ook Wood is content met zijn transfer. "Ik heb een paar keer op St. James' Park gespeeld en kan niet wachten om mijn debuut te maken. Dit is een geweldige kans die ik met beide handen ga aanpakken.

Wood is een aanvaller met veel Premier League-vlieguren. De zestigvoudig Nieuw-Zeelands international (27 goals) speelt bij Burnley al vijf seizoenen achtereen op het hoogste Engelse niveau, waarin hij tot 144 wedstrijden en 49 goals kwam. Dit seizoen staat de teller op drie goals uit zeventien duels. Wood kwam in 2017 voor 16,4 miljoen euro over van Leeds United en vertrekt nu voor bijna het dubbele uit Turf Moor. De kopsterke spits is de tweede aanwinst van Newcastle deze transferperiode.

Eerder kwam rechtsback Kieran Trippier al over van Atlético Madrid voor een bedrag van veertien miljoen exclusief bonussen. Het sinds kort kapitaalkrachtige Newcastle heeft ook Sven Botman en Ibrahim Sangaré in beeld om de gelederen te versterken. The Magpies brachten zelfs al een bod van 35 miljoen euro uit op eerstgenoemde, dat echter direct naar de prullenbak werd verwezen door Lille OSC. Ook het binnenhalen van Sangaré wordt naar verluidt geen makkelijke opgave: de middenvelder van PSV mag volgens het Eindhovens Dagblad onder geen beding vertrekken deze winter.

Is Chris Wood een aanwinst voor Newcastle United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 januari 2022 om 12:08

Vind je 30 miljoen voor een 30 jarige spits die dit jaar 3x in 17 duels scoort een goede aankoop?

12 januari 2022 om 12:23

Een ervaren spits die al vier seizoenen na elkaar bij 1 van de minst scorende teams van de PL dubbele cijfers haalt en het reilen en zeilen van het degradatievoetbal kent en ook nog eens een type is dat ze niet hebben bij Newcastle vind ik wel een goede aankoop ja. Al is 30 miljoen wel veel te veel natuurlijk, maar degraderen is ook duur.

12 januari 2022 om 12:44

Heeft het niet een reden dat deze jongen zoveel ervaring heeft met degradatievoetbal? Bijvoorbeeld omdat hij kwaliteiten mist.

12 januari 2022 om 12:49

Een wereldspeler is het niet. Maar de hele onderste helft van de PL zou hem er maar wat graag bij hebben.

12 januari 2022 om 12:54

@gakpo: tegelijk verzwakken ze ook een rechtstreekse concurrent voor de degradatie (burnley). Daarnaast heeft deze man heel wat PL ervaring en heeft hij bewezen een goal te kunnen maken.

12 januari 2022 om 13:05

Ik snap het wel hoor, een redelijke spits voor de onderkant van de PL die de degradatiestress kent. Als deze transfervrij was of een miljoentje of 10 had ik hem meteen gehaald. Maar ik kan je ik zo 5 spitsen opnoemen die ik eerder had gehaald voor 30 miljoen. Ik vind het gewoon heel veel geld voor een spits van 30 die zijn hele leven nooit meer dan 15 goals in een seizoen heeft gemaakt.

12 januari 2022 om 13:11

Noem ze eens dan.

12 januari 2022 om 13:21

@gakpo, het lijkt me sterk dat jij 5 betere spitsen kan opnoemen die dertig miljoen zouden kosten. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk Joelinton, die Newcastle voor 40 miljoen pond heeft aangetrokken 2.5 jaar geleden. Die man heeft sindsdien misschien 10 goals gemaakt in alle competities en speelt inmiddels op '8' op het middenveld en doet het daar aardig. Goede spitsen worden altijd direct gehyped en kosten dan ver boven de dertig miljoen.

12 januari 2022 om 15:25

Weghorst, Jovic, Volland, Aubameyang en Yaremchuck zouden allemaal realistische opties zijn (auba en Volland misschien wat minder) die rond de 30 miljoen kosten en in mijn ogen een stuk beter zijn dan Wood.

Al geef ik toe dat ik Wood zelde heb zien voetballen en mijn mening nu grotendeels baseer op zijn ratio goals de afgelopen jaren.

12 januari 2022 om 15:31

En alleen aubaumeyang heeft zich al bewezen in de PL van dat lijstje. Weghorst had ik wel een leuke optie gevonden, maar PL ervaring heeft die niet.

13 januari 2022 om 10:51

Achter alle namen die jij noemt staan gigantische vraagtekens.

13 januari 2022 om 12:04

De vraag is of die spelers haalbaar zijn voor Newcastle, aangezien Weghorst en Volland natuurlijk gewoon in de subtop spelen van hun competitie en Newcastle misschien volgend jaar wel gewoon in de Championship actief is. En Yaremchuck speelt net een half jaar bij Benfica.

Ik had toch wel een wat spannendere aankoop verwacht en gehoopt. Daarentegen verzwak je wellicht de concurrentie en haal je wel iemand met veel PL ervaring. Maar kan mij niet voorstellen dat hij gehaald is als eerste spits.. Maar 30 miljoen is toch wel een beetje overdreven?

12 januari 2022 om 11:56

Het is nog een beetje onduidelijk wat de ambities van de nieuwe eigenaar van Newcastle zijn. Zeker nu er geruchten zijn dat Inter en Marseille op de planning staan. Er zijn ook zat rijke investeerders die "gewoon" winst willen maken op een overname door er een stabiele club van te maken

12 januari 2022 om 11:59

Het lijkt me vrij duidelijk. Propaganda door middel van sport en kapitaal creëren voor de post-oliesamenleving.

12 januari 2022 om 18:24

Je mag als eigenaar niet meerdere clubs in Europa hebben spelen. Dat is al best wel een ding. Ik vraag me wel degelijk af wat het idee is achter de overname van Newcastle

13 januari 2022 om 10:58

Daar zullen ze wel een achterpoortje voor vinden voordat ze het uitvoeren. Zo zijn er binnen Newcastle ook al een paar individuen opgestaan (zoals die Staveley). Zoiets lijkt me dan ook te gaan gebeuren, werken met stromannen zodat er geen meerderheid van de aandelen in handen is van PIF of iets dergelijks.

13 januari 2022 om 11:47

Saudi Arabië is op zoek naar middelen nu het duidelijk wordt dat olie zijn laatste jaren heeft gehad. Het land stelt zich al meer open voor toerisme en een voetbalclub is een leuk speeltje als je veel geld hebt

Degradatie kandidaat zwakker gemaakt en jezelf sterker gemaakt. Tactisch erg slim. 30 miljoen voor een 30-jarige spits, ach geld maakt toch niet uit. Hopen dat hij Newcastle in de Premier League houdt.

12 januari 2022 om 12:01

Echt een hopeloos slechte transfer. 30 miljoen voor Wood, daarmee versterk je Burnley alleen maar. Wood was goed, maar dit seizoen niet, en nooit zoveel waard. Als het gaat tussen Watford, Leeds en Newcastle hoop ik echt dat laatstgenoemde degradeert. Zou ook wel mooi zijn, na zo'n discutabele nieuwe overname.

13 januari 2022 om 10:52

En dan zitten sommige hier te miepen over 20 miljoen voor Senesi. Die Engelse smijten werkelijk waar met geld man!

13 januari 2022 om 12:45

Mogelijk een degradatie kandidaat zwakker gemaakt.
Het transfer record van Burnley is 15 miljoen dus die kunnen voor hun begrippen hier twee top spelers voor terug halen, zeker aangezien ze nog 20 dagen hebben om die spelers te vinden.

Degelijke speler die prima presteert. Bijzonder dat Burnley zo'n clausule heeft voor een sleutelspeler, maar voor 30 miljoen kan ik het wel begrijpen. Daar kan je weer andere mooie vervangers voor halen.

12 januari 2022 om 13:18

Burnley is niet zo van het mooie vervangers halen, Burnley houdt er van om die arme Sean Dyche maar te laten aanmodderen met matige selecties tot ie een ons weegt. Heb het echt te doen met die man.

12 januari 2022 om 14:09

Tja dat is wel spijtig dan. Al moet ik zeggen dat Cornet wel boven verwachting weet te presteren.

Hij heeft in ieder geval meerdere seizoen bewezen dat hij meer dan 10 goals in een seizoen in de PL kan maken, dat is het positieve nieuws. Maar een 30 jarige spits van een degradatiekandidaat voor 30 miljoen geeft toch te denken. Je merkt wel dat Newcastle er alles aan gelegen is (wat logisch is) om in ieder geval dit seizoen in de PL te blijven en van daaruit (met wellicht ook jongere) spelers verder te bouwen. Tot nu toe worden er vooral ervaren spelers gehaald.

Tja los van de prijs een prima aankoop. Iedereen weet nu dat Newcastle geld heeft en daarnaast is midden in het seizoen een speler kopen altijd duurder, dat rechtvaardigt de 30 meloenen nog enigszins.

Ze zijn iig op de goeie weg qua aankopen. Misschien nog proberen om Lingard los te weken bij United voor wat extra creativiteit?

12 januari 2022 om 11:56

in dit geval had het weinig met onderhandelen etc te maken aangezien Wood gewoon een clausule in zijn contract had waarbij hij voor 30mil de deur uit kon.

30 miljoen voor een 30 jarige spits van een degradatiekandidaat....
Kan ook alleen maar in Engeland.

Wat een absurde bedragen zeg.

12 januari 2022 om 12:36

Plus nog 30 miljoen voor een 31-jarige, lang niet altijd imponerende rechtsback.

12 januari 2022 om 13:17

Trippier kostte 'maar' een miljoen of 15-16, weet niet hoe je bij 30 miljoen komt. Het zijn wel allemaal weinig inventieve transfers, dertigers halen en een solide Engelse coach.

Dertig miljoen euro voor een dertig-jarige spits van Burnley die dit seizoen pas drie keer heeft gescoord? Onbegrijpelijk. Geld hebben is één ding, maar het juist (en in normale hoeveelheden) investeren is een tweede.

12 januari 2022 om 11:58

Je moet zijn prestaties van de vorige jaren ook in het achterhoofd houden.

12 januari 2022 om 12:02

Indd, ind 38 wedstrijden scoorde Burnley vorig seizoen 33 keer. Waarvan hij er 12 maakte. Dusja

12 januari 2022 om 12:27

Uiteraard heeft hij met zijn ervaring in de Premier League en z'n overall redelijke statistieken ook zeker zijn pluspunten. Echter kan je met dertig miljoen zoveel meer doen dan dit. Voor de korte termijn kan dit Newcastle helpen in de strijd tegen degradatie, maar verder is er nog geen langetermijnvisie te ontdekken in het aankoopgedrag van Newcastle gedurende deze transferperiode.

12 januari 2022 om 12:28

Wie zou je dan oppikken? Bewezen doelpuntenmakers in de PL liggen niet voor het oprapen.

12 januari 2022 om 12:45

Is het probleem niet voornamelijk in deze dat Eddie Howe bekend staat om een bepaald type verzorgd voetbal, waar Chris Wood voornamelijk succesvol is geweest in traditioneel Engels Kick and Rush. Ik vind het ook voornamelijk met dat in het achterhoofd een rare transfer, gezien het niet echt past bij de gedachte van voetbal die Howe in het verleden in ieder geval had. Daarbij zou ik het persoonlijk wel geweldig vinden als Burnley met die dertig miljoen gewoon twee nieuwe spelers weet te halen waar ze verder mee weten te komen (Burnley kennende een bonkige spits die overal tegenaan loopt en een middenvelder die het gras onder je schoenen opvreet). Met als resultaat dat Burnley er in blijft en Newcastle degradeert.

Degelijke spits! Goed voor clubs in de lagere regionen! Wel een behoorlijke smak geld trouwens..

Moet zeggen dat die voor het toch bescheiden Burnley niet onverdienstelijk deed. Schoot de laatste 4 seizoenen dubbele cijfers erin. Maarja, een club dat wilt groeien en uiteindelijk aan de top wilt meedraaien haalt een 30 jarige spits binnen voor 30 miljoen.

Geniale move, ik verwacht dat er nog meer spelers van Norwich, Burnley etc naar Newcastle gaan. Alles om dit seizoen de concurrentie dusdanig te verzwakken en zelf niet te degraderen. Man wat hoop ik dat ze zelf af mogen dalen....

Het is dat geld geen rol speelt bij Newcastle nu. Maar 30 miljoen voor Chris Wood? Mijn god hey. Het is een aardige targetman die zo nu en dan zijn doelpunt meeneemt bij Burnley. Maar dit is toch niet een aankoop wat je verwacht van een ambitieus Newcastle.

Enige voordeel is dat je Burnley nog zwakker maakt. Zou een stunt zijn als ze nu nog even bij een Norwich ook een sterkhouder weghalen

If you can't beat them, buy them. Strategie van de Midden-Oosten eigenaars....

Daar kent onze vriend Nasser van PSG ook alles van toen hij telkens werd uitgeschakeld door Barcelona.

12 januari 2022 om 16:37

Het zit diep he..

Elke topclub die de mogelijkheid heeft om Neymar en Messi vast te leggen zou het gedaan hebben. Of ze door Barcelona zijn uitgeschakeld of niet.

12 januari 2022 om 18:54

@RealMadrid-96

En welke club zou dat met een louche constructie hebben gedaan waar staatsgeld gebruikt wordt?

Neenee, het was duidelijk een wraakactie. Niet alleen omdat Barça telkens keer in de weg stond voor die heel begeerde Champions League, maar ook omdat Barça het jaar ervoor Verratti probeerde te verleiden tot een overstap.

Nasser wou zijn financiële spierballen tonen en zo geschied.

Messi is dan weer een ander verhaal, dat was een opportuniteit in de markt die idd niemand zou laten liggen. Had het dan vooral op Neymar ook.

30 miljoen voor een 30 jarige spits... gaan ze bij Newcastle spelers wegkopen voor het bedrag die gebaseerd is op leeftijd?.

hahaha 30 miljoen voor fucking Chris Wood. Kan je nog beter Luuk de Jong halen.

12 januari 2022 om 12:13

Die hebben we al gehad en die faalde hopeloos. Beide broers De Jong trouwens....

12 januari 2022 om 12:17

Vond ik wel meevallen zelf. Zat ook niet echt mee he. En Siem deed het gewoon goed tot hij opeens een klaplong kreeg. Tja, denk dat de meeste hier na een klaplong niet meer op hun oude niveau terugkeren hoor.

overigens vind ik Wood wel een goeie versterking hoor. Kan zeker van waarde zijn om erin te blijven. Maar blijft wel erg veel geld natuurlijk. Al maakt dat onze oorlogsmisdagiger niet heel veel uit denk ik.

12 januari 2022 om 12:19

Klopt en daarbij Siem heeft nog redelijk gepresteerd. Luuk daarentegen was heuse flop. Snel vergeten!

Heel veel geld voor deze spits, maar anderzijds is het wel een spits die het reilen en zeilen kent. En daarbij we hebben voor nu een spits nodig. Hopelijk komt er nog een creatieve 10 of buitenspeler erbij want die wordt ook node gemist!

12 januari 2022 om 13:15

Joh. Kieran Trippier, Eddie Howe, Chris Wood. Dat zijn de versterkingen die de Saoedi's tot nu toe hebben aangetrokken voor één van de minste ploegen op het hoogste niveau. Tot nu toe behoorlijk teleurstellend, je gaat daar echt de oorlog niet mee winnen.

12 januari 2022 om 14:29

We zitten nu niet in de positie om even Martial, Dembele of Pogba te halen. We zijn aan het strijden tegen degradatie. De echte topspelers hebben geen trek om nu in te stappen.

Trippier vind ik een prima aankoop. Wood had zeker niet mijn voorkeur, maar laten we hopen dat hij ons toch de nodige goals gaat brengen. En hopelijk komt er nog een creatieve en linksbenige verdediger erbij.

Als we ons dit seizoen weten te handhaven, dan mag je aankomende zomer betere aankopen verwachten, want dan zal je linkerrijtje een must worden!

13 januari 2022 om 12:12

Lijkt me idd een prima aankoop. Het is niet de meest exotische aankoop maar wat je zegt de grote namen kun je in deze situatie toch niet aantrekken.

Het is een fysiek sterke speler die weet wat nodig is in degradatievoetbal. Een voordeel is dat hij ze i.i.g. bij Burnley niet meer kan inschieten.

Hopelijk komen er voor vrijdagmiddag 12:00 nog extra versterkingen die dan nog speelgerechtigd zijn voor zaterdag. Dat is iig een must win wedstrijd.

13 januari 2022 om 12:25

Makkelijk lullen maar spelers willen niet zo snel naar een degradatiekandidaat. Bij City duurde het ook een seizoen of 3 tot de echte toppers die kant op wilden komen

13 januari 2022 om 13:25

City was geen degradatiekandidaat toen het werd overgenomen, eerder een grijze middenmoter.

Chris Wood, 30, uit Nieuw-Zeeland ➤ FC Burnley, sinds 2017 ➤ Centrumspits ➤ Marktwaarde: 6,00 mln. €

Volgens transfermarkt.nl, dan gaat ie dus voor 5x marktwaarde weg.
Aardige deal voor Burnley

Joh, dan ga je voor Chris Wood! En niet zomaar Chris Wood, je haalt het voor meer dan 30 miljoen euro ook nog! Bizar. Wood kan niet zo veel. Hij is een bonkige speler met weinig techniek, eigenlijk het type Engelse spits dat rond 2001 uit de mode raakte (al is ie dan een Nieuw-Zeelander). Het enige wat je kan zeggen dat positief is aan deze transfer is het feit dat ze Burnley er eigenlijk mee veroordelen tot degradatie. Als ik beruchte regenworm-eter Sean Dyche was dan had ik al vijf keer opgestapt bij Burnley met het frustrerende transferbeleid dat ze voeren. Die man heeft zoveel kunst- en -vliegwerk uitgehaald op Burnley maar in de Premier League te houden met het matige materiaal dat hem gegeven was. En nooit eens een spannende transfer, altijd een linksback of een verdedigend middenvelder erbij uit de Championship. Dit terwijl het geld met bakken moet zijn binnengestroomd de afgelopen jaren.

Chris Wood is precies een speler uit die categorie. Hij liep ruwweg 1 op 2 bij Leeds in de Championship en heeft een goal of 35 voor Burnley gemaakt de afgelopen 4.5 jaar. Hij is nu 30. Onbegrijpelijk dat een ambitieuze club als Newcastle dan denkt: Die moeten we hebben. Het past een beetje in dezelfde trend als dat ze Eddie Howe aanstellen als coach.

12 januari 2022 om 16:42

Die eigenaar koopt straks gewoon Marseille en laat Newcastle links liggen. Gaat de strijd aan met Nasser en dan krijgen we in Frankrijk Saudi-Arabie vs Quatar.

13 januari 2022 om 12:26

Het enige wat voor newcastle nu belangrijk is om erin te blijven. Als Wood dat voor ze regelt heeft hij dat geld dubbel en dwars terugbetaald

Is toch bizar?? 30 mil voor een spits die 1 op 5 staat dit seizoen!!!! Bedragen die ze uitgeven in de pl blijven me verbazen

Dit is lachwekkend😂 een spits die niet heel beel meer kan dan een bal koppen, had je voor 30 mil ook ben yedder kunnen kopen van monaco maarja

Bij zo een losgeslagen club door een investeerder hoop je toch altijd dat ze bij een speler van jouw club langskomen. Wat een geld voor een oude middelmatige CL spits. Ik hoop dus dat de geruchten om Senesi waard zijn en ze dan ook tegen de 20 mil gaan bieden.

Total verkeerde spits voor Newcastle. Wood scort principiel of met z'n hoofd of van korte afstand. Zij hadden beter een speler met snelheid gekocht.

Meer van dit soort aankopen a.u.b., wij hebben er nog wel een paar in de aanbieding.

Maar even serieus, ervaring inkopen is goed, maar dit bedrag is echt te veel voor hem.

13 januari 2022 om 11:05

Kolasinac, El-Neny, Soares, Aubameyang, Nketiah. Kom maar shoppen!

Aubameyang en Kolasinac samen voor 30 miljoen! Krijg je hun mooie salarissen erbij! :P

Goeie pinchittervoor Newcastle, je kan niet verwachten dat een topspits in de winter even de overstap maakt naar een degradatiekandidaat.

13 januari 2022 om 11:04

Ze mogen voor dat bedrag gewoon Aubameyang overnemen van Arsenal hoor. 30 miljoen en van het salaris af, ik zou tekenen.

Tactische aankoop dit. Wood is een routinier en belangrijk voor Burnley. Hiermee verzwakken ze bewust hun directe concurrentie in de degradatiestrijd.

Het is Januari. Iedereen die roept dat dit teveel geld is. Dat komt ook omdat het januari is. Clubs staan niet in de rij om spelers nu te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren