Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlanders grijpen absolute hoofdrol bij ruime zege van Royal Antwerp

Laatste update:

Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk waren zondag van onschatbare waarde voor Royal Antwerp. Zowel de middenvelder als de aanvaller vonden tweemaal het net tijdens de 5-0 zege op KV Mechelen. Bovendien schreven Ekkelenkamp, Kerk en Vincent Janssen ook allen een assist achter hun naam. Door de zege neemt de ploeg van trainer Mark van Bommel de tweede plaats in de Jupiler Pro League voorlopig over van Union Sint-Gillis, dat zondagavond nog in actie komt tegen KAS Eupen. Mechelen staat dertiende.

Antwerp voerde in de openingsfase de druk op en dat leidde na een kwartier tot de openingstreffer. Mandela Keita gaf voor op Ekkelenkamp, die van dichtbij voor de 1-0 zorgde. Nikola Storm probeerde Antwerp-doelman Jean Butez even later te verrassen, maar slaagde daar niet in. Mechelen-verdediger Lucas Bijker liet zich gelden met een harde charge op Jelle Bataille, wat de Nederlander een gele kaart opleverde. Even later stond het 2-0. Janssen bediende Arbnor Muja, wiens schot tot een rebound leidde. Ekkelenkamp profiteerde. Nadat Janssen een goede kans liet liggen, was het vlak voor rust alsnog raak. Kerk kreeg de bal voor zijn voeten na een mislukte poging van Ekkelenkamp en schoot binnen. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar dat bleek ternauwernood onterecht.

Een kwartier na rust probeerde Janssen zich alsnog bij zijn landgenoten op het scorebord te voegen. Dit keer stuitte de goaltjesdief op de vuisten van doelman Gaetan Coucke. Even na een uur spelen kreeg Ekkelenkamp een publiekswissel. Hij werd vervangen door Christopher Scott. De Duitser zag hoe Kerk het duel in de 70ste minuut in het slot gooide. Janssen verlengde een doeltrap van Butez tot bij Kerk, die door de benen van verdediger David Bates doel trof: 4-0. Janssen bleef het proberen, maar een doelpunt bleek hem niet gegund te zijn. In de slotfase werd het via Michel Ange Balikwisha alsnog 5-0. Janssen kopte opnieuw goed door op Kerk en na een sprint bracht hij de bal bij Balikwisha, die afrondde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is toch wel lekker voor Antwerp voor de aankomende bekerfinale. Van Bommel heeft het toch ook weer terug overeind gekregen, wat wel leuk is voor hem.

Ekkelenkamp en Kerk in Oranje!

Zijn Ekkelenkamp en Kerk zoveel beter geworden of is de Belgische competitie minder dan d ED. Ze waren in Nederland toch geen topspelers

5 maart 2023 om 18:27

De competitie is gewoon verschillend. In Belgie wordt er veel fysieker gevoetbald, wat deze spelers wss veel beter ligt. Het zal niet meteen met een minder niveau te maken hebben. Daarnaast had zo'n Ekkelenkamp ook gewoon prima bij Az kunnen voetballen. Ajax was gewoon te hoog gegrepen.

5 maart 2023 om 18:47

Zijn ze dat in België dan wel?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren