Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC deelt hartverwarmend nieuws: Bas Dost heeft het ziekenhuis verlaten

Laatste update:

Bas Dost heeft het ziekenhuis in Amsterdam verlaten, zo meldt zijn club NEC via de officiële kanalen. De Nijmegenaren laten weten dat er bij de aanvaller een ICD is geplaatst, een defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen.

Dost ging op 29 oktober plots naar de grond in de slotfase van het duel tussen AZ en NEC. Al snel werd de ernst van de situatie duidelijk. Dost werd gereanimeerd door de toegesnelde hulpdiensten en werd per brancard afgevoerd richting de catacomben van het AFAS Stadion. Op dat moment was Dost weer bewustzijn.

Het was even onduidelijk wat nu de precieze aanleiding was voor het incident. Begin november werd bekend dat een ontstoken hartspier de reden was voor het in elkaar zakken. "Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd AZ - NEC in Alkmaar", liet Dost toen weten via de officiële kanalen van NEC.

"Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben."

Dost liet vanuit het ziekenhuis al weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging. "Ik heb gistermiddag tijdens de lunch onze staf en mijn collega-spelers toegesproken. Ik was blij ze weer te kunnen zien en spreken. Ik heb ze uitleg gegeven van wat mij is overkomen, wat de oorzaak was en hoe de komende periode er voor mij uit ziet."

Nu is Dost dus weer thuis. “Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend.”

Dost kreeg gedurende zijn tijd in het ziekenhuis vele steunbetuigingen binnen, waar hij enorm dankbaar voor was. Zo zongen supporters van Sporting Portugal, waar Dost drie jaar voor speelde, zijn naam in de 28ste minuut in de uitwedstrijd tegen Boavista op 30 oktober. Dost droeg in Portugal rugnummer 28.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heel goed nieuws, blij voor hem. Hopelijk krijgt hij nog een mooi einde van zijn carriere.

Off:
VZ, alsjeblieft geen ads meer over Hamas is Isis. Het is een beetje eng allemaal om Isreal propaganda hier te zien.

10 november 2023 om 17:54

Grappig, mensen die over propaganda beginnen en er zelf het hardst voor vallen

10 november 2023 om 18:26

Begrijp je niet zo goed, er is een politiek belanghebbende die eenzijdig verhaal verteld. Of je het er nou mee eens bent of niet, is het toch duidelijk propaganda

10 november 2023 om 23:35

Laat die propoganda en schit lekker weg van deze site. Is een voetbal site geen nos of telegraaf. Politiek en voetbal moest toch gescheiden blijven? En als er dan toch een topic over gemaakt word ook mensen laten reageren en anders lekker niks plaatsen en alleen voetbal gerelateerd. Laat me wel duidelijk maken dat ik alle ontschuldige mensen in oorlogen waar dan ook een warm hart zal toe dragen

Heel fijn nieuws, hopelijk krijgt hij nog de kans om later dit seizoen te spelen en op een mooie manier zijn carrière te beëindigen.

Mooie berichten! Nu mooi herstellen en genieten van de mensen om je heen. Hopelijk zien we hem ooit nog eens op de velden, maar ik ga nergens meer vanuit. Is ook niet het belangrijkste natuurlijk

10 november 2023 om 18:35

Hartverwarmend nieuws. Ik vraag me af of VZ bewust voor deze woordkeuze heeft gekozen.

Goed nieuws. Zal me benieuwen of hij nog weer gaat voetballen. Ik zou er op die leeftijd persoonlijk denk ik niet meer aan beginnen. Maar ieder mens is anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren