Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli verliest in Turijn en kan Champions League-ticket vergeten

Laatste update:

Napoli kan Champions League-voetbal komend seizoen vergeten. Alleen in theorie kan de ploeg uit Napels concurrent Lazio nog passeren, nadat zaterdagavond verloren werd van Juventus. De kampioen van Italië kwam in de eerste helft op voorsprong via Roberto Pereyra. David López deed na rust wat terug, maar via Stefano Sturaro en Simone Pepe liep Juve uit naar 3-1.

/

Tijdens de openingsfase in Turijn was het Dries Mertens die voor het eerst het doel van Gianluigi Buffon onder vuur nam, maar de voormalig PSV’er kwam niet tot scoren. Dat lukte Pereyra na een klein kwartier wel: hij werd prachtig vrijgespeeld door Kingsley Coman en rondde beheerst af, 1-0. Bijna mocht Coman even later een tweede assist achter zijn naam zetten, maar Álvaro Morata schoot over.

Andere kant was het daarna opnieuw Mertens die het probeerde namens de gasten uit Napels, maar opnieuw zonder succes. Aan de andere kant mocht de ploeg van trainer Rafael Benítez van geluk spreken dat een vrije trap van Juve-middenvelder Paul Pogba net over ging en dat de Champions League-finalist de voorsprong niet verdubbelde.

/

Napoli mocht zodoende blijven hopen op een goed resultaat om op die manier druk te houden op nummer drie Lazio, die momenteel het laatste Italiaanse Champions League-ticket in handen heeft en het maandag tijdens de stadsderby opneemt tegen AS Roma. Dat betere resultaat leek zich vijf minuten na de pauze aan te dienen, toen i Partenopei een strafschop mocht nemen: Buffon keerde de inzet van Lorenzo Insigne nog wel, maar had in de rebound geen antwoord op de intikker van López, 1-1.

De bezoekers gingen daarna voor de drie punten, waarmee ze (met een wedstrijd meer gespeeld) op gelijke hoogte zouden komen met Lazio en werden onder meer via López gevaarlijk. Buffon had als antwoord op diens uithaal echter een prachtige redding in huis en een kwartier voor tijd kwam Juve op 2-1: Stefano Sturaro draaide knap weg bij zijn bewaker en schoot met links in de verre hoek. In de slotfase kreeg Napoli-verdediger Miguel Britos rood en mocht Pepe vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-1 bepalen.

Denk je dat Rafael Benítez trainer van Napoli blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het nu zeker dat ajax een geplaatste status krijgt?

23 mei 2015 om 20:05

Ik weet niet of het zeker is, maar het zou wel heel mooi zijn. Ik als Psv'er juich voor Ajax in de Voorronde Champions League. Het is noodzakelijk dat we punten krijgen om onze rechtstreekse Champions League plaats te behouden.

23 mei 2015 om 20:12

Als Lazio maandag van Roma verliest dan hebben ze gewoon nog een grote kans om 3e te worden.
Als Napoli dan de laatste wint dan zijn ze het.
Dus 'alleen in theorie kan de ploeg uit Napels concurrent Lazio nog passeren' is een beetje voorbarig Vz.

23 mei 2015 om 20:16

Hoppa alleen jammer dat t geen salon remise zal worden t zal een strijd op leven en dood worden om de tweede plaats tussen de clubs uit Rome..

Dus nog niet te vroeg juichen voor ons Aller Ajax..

23 mei 2015 om 20:43

@willem410, klopt, want als teams gelijk eindigen in punten telt het onderlinge resultaat en dat is beter voor Napoli omdat ze uit hebben gewonnen van Lazio, toch?

Fout van VZ dit, als Lazio verliest tegen AS wordt het nog erg spannend de laatste speeldag met Napoli-Lazio.

23 mei 2015 om 20:15

Ja, als Napoli geen voorronde Champions League haalt, dan is Ajax in beide voorrondes geplaatst.

Gaat onderling resultaat niet voor doelsaldo in Italie?

23 mei 2015 om 20:18

ja klopt onderling resultaat... gaat voor als Lazio 2x verliest kan Napoli t nog halen anders niet..

23 mei 2015 om 20:21

Gelijkspel maandag in Rome dan maar.

23 mei 2015 om 23:34

Nee, hierbij is ingecalculeerd dat Shakter tweede wordt. Stel Dnipro wordt nog tweede, dan is Ajax ook geplaatst in beide voorrondes.

Ik heb vandaag zeker genoten van deze wedstrijd. We begonnen niet met de gebruikelijke elf en na zeven maanden konden we eindelijk Asamoah weer aanschouwen. Het eerste doelpunt viel al snel door een prachtige lob van Coman - die overigens zeer goed speelde - en Pereyra maakt hem mooi af.
Daarna kwam helaas een goedkope penalty voor Napoli. Gigi redde de strafschop natuurlijk wel, maar tevergeeft. Buffon speelde sowieso een heerlijke partij, diverse kopballen gestopt en superredding op die volley en een penalty gehouden. De 2-1 van Sturaro had ik nooit verwacht die sleep en dan de afronding van een defensieve middenvelder haha.
Als kers op de taart ook nog Morata die een kopstoot krijgt van Britos. Morata vond ik verder niet zo goed spelen, gelukkig compenseerd Coman het.

https:// vine.co/v/eq6gmqfqz9e
https:// vine.co/v/eqrlaxvlgwl
https:// vine.co/v/eq6wgjw0aqh

spatie tussen de / en v weghalen.

23 mei 2015 om 20:08

Wat doet Buffon het geweldig dit seizoen, echt een legende zeg. Napoli werd in de tweede helft af en toe erg gevaarlijk, maar steeds was Buffon daar om de ballen tegen te houden.

23 mei 2015 om 20:12

Buffon had vorig jaar een wat slechter seizoen (nog steeds uitstekend), maar dit jaar is hij echt helemaal terug. Hij heeft zoveel cruciale saves gemaakt van Empoli tot aan Champions League wedstrijden. Hij hoort nog steeds bij de beste keepers ter wereld, ik zeg niet dat hij beter is dan Neuer, maar hij is wel constanter. Behoort zeker nog tot de top 5, als het niet drie is.

Wat een gefrustreerd ploegje van spelers is dat Napoli toch soms. Vooral die Zuid-Amerikanen daar kunnen er wat van: En maar zeuren, en maar trekken, en maar gemene overtredingen met als klap op de vuurpijl Britos die volledig door het lint gaat met z'n kopstoot. Feit is dit dat Napoli nog niet goed genoeg is voor de Champions League, vooral in de achterhoede. En als je voorhoede ook niet meer zo goed kan afronden als een jaar /twee jaar terug, dan is het logisch dat je de EL ingaat. Gelukkig dat dat bij De Laurentiis ook is doorgedrongen de afgelopen maand.

Oh ja, Sturaro: Kleine baas. Bijna Messi-achtig doelpunt. Perfecte, tweebenige actie, super acceleratie en koelbloedig afronding.

23 mei 2015 om 20:15

Gaat onderlingresultaat voor doelsaldo in Italie? Dit i.v.m. de derde plaats.

23 mei 2015 om 20:17

Jup, onderling resultaat. Dus in theorie kan Napoli nog derde worden, maar ik mag toch hopen van niet.

23 mei 2015 om 20:21

Gelijkspel in Rome dan maar maandag.

23 mei 2015 om 21:47

Lijkt me niet dat beide clubs dat willen gezien de emotionele waarde van deze wedstrijd. denk ook dat de supporters van as en lazio daar blij mee zullen zijn.

24 mei 2015 om 00:01

Zie Lazio gewoon winnen maandag.

Kan me nog steeds niet voorstellen dat Perez Benitez wil halen.

Nu zullen toch de belangrijkste spelers weggaan aangezien Napoli geen Champions league haalt?

Ik blijf me trouwens altijd weer verbazen over voetballers. Ik bedoel, Morata krijgt zo een harde kopstoot dat hij een bloedneus heeft, de dader krijgt rood en nog lopen ze te protesteren. Onvoorstelbaar ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren