Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Eredivisionist opvallende debutant in selectie Duitsland tegen Oranje

Laatste update:

Vleugelspeler Jan-Niklas Beste, voormalig huurling van FC Emmen, debuteert deze maand in de selectie van Duitsland. Julian Nagelsmann heeft de 25-jarige linksbuiten van FC Heidenheim opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Frankrijk (23 maart) en Nederland (26 maart). Verder keert Real Madrid-middenvelder Toni Kroos definitief terug in de Duitse selectie.

Beste speelde in het seizoen 2019/20 op huurbasis bij Emmen. Een zware knieblessure, inclusief operatie, zorgde ervoor dat de Duitser slechts zes officiële duels speelde namens de Rood-witten. Daarin fungeerde Beste eenmaal als aangever, tijdens het gewonnen Eredivisie-duel met ADO Den Haag (3-0).

Dit seizoen maakt Beste indruk bij promovendus Heidenheim, dat opvallend stabiel op de elfde plaats staat in de Bundesliga. Waar Beste in het verleden voornamelijk als linksback speelde, speelt hij inmiddels voorin op de flanken.

In 23 officiële wedstrijden dit seizoen was de linksbenige Beste goed voor zeven doelpunten en elf assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op liefst 12 miljoen euro.

Naast Beste debuteren Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt, Deniz Undav, Maximilian Beier en Aleksandar Pavlovic in de selectie van Nagelsmann. Bayern München-talent Pavlovic is met zijn negentien jaar de jongste speler bij de Duitsers.

Emmen huurde Beste in 2019 van Borussia Dortmund, waar hij jarenlang te boek stond als een groot talent. Het spelen van interlands is dan ook niet nieuw voor de Duitser. Beste werd in het verleden opgeroepen voor diverse jeugdelftallen van die Mannschaft.

De 34-jarige Kroos, die vorige maand zijn terugkeer al aankondigde, is door Nagelsmann definitief opgenomen in zijn 26-koppige selectie. De EK-selecties mogen overigens uit maximaal 23 spelers bestaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je zo naar deze selectie kijkt, ga je waarschijnlijk niet veel klaarspelen in eigen land. Paar goede spelers en veel middelmaat

14 maart 2024 om 15:05

Met Rudiger (dit seizoen), Kimmich, Gundogan en de keepers gewoon een aantal wereldtoppers, met Musiala en Wirtz talenten van buitencategorie en Havertz, Goretzka, Sane, Schlotterbeck en Gnabry geen wereldtop maar uitstekende spelers. Zeker het middenveld is absurd.

14 maart 2024 om 15:27

Mwah, dit is het zwakste Duitsland wat ik ooit heb gezien (op papier). De meeste namen die jij noemt zie ik nu niet in de lijst staan.

14 maart 2024 om 15:40

Qua namen ja maar deze spelers kunnen echt wel wat. Dat ze in eigen Bundesliga spelen betekent niet dat ze weinig kunnen. Ik heb nog nooit een stuk papier zien scoren.

Het is een kwestie van een goed gebalanceerd team neerzetten. Weet niet of ze 4-3-3 gaan spelen of het Leverkusen 3-4-2-1 systeem. Denk dat ze met beide opstellingen een prima elftal kunnen bouwen. Je mist alleen een goeie rechtsbuiten.

Wirtz op 10 en Musiala links die steeds van positie wisselen met Kroos en Kimmich als passers op het middenveld. Rudiger en Tah als blok in de verdediging. Dat is op papier zeker niet zwakker dan hiervoor.

14 maart 2024 om 15:51

Ik weet niet hoe lang jij voetbal kijkt, maar Duitsland heeft veel zwakkere generaties gehad. Tussen 1998 en 2004 was wel het hoogtepunt, zelfs op het WK 2002 werd een WK finale gehaald met G.asamoah, Metzelder, Baumann, Kehl, Rehmer, Ramelow, Bode, Bohme, Jeremies, Schneider, Bierhoff, Neuville, Frings, Butt, Ricken, Hamann, Linke, Ziege, Lehmann en Jancker in de selectie. Buiten Kahn, Klose en Ballack weinig grote namen in de selectie.

14 maart 2024 om 15:56

Doorselecteren. Goretzka en Gnabry is allang voorbij net als een Sule. Ook Havertz en Gundogan niet meer selecteren. Tah is dit seizoen absolute wereldtop, moet sowieso spelen dit EK, abwehrchef bij Leverkusen. Pavlovic is een heerlijk talent die het hartstikke goed doet bij Bayern. Undav in de spits, veel beter dan een Fullkrug of Havertz daar.

14 maart 2024 om 16:20

Goretzka, Sané, Schlotterbeck en Gnabry worden helemaal niet genoemd in de selectie.

14 maart 2024 om 17:04

@derkaiser123 - Deels eens, maar de Bundesliga is ook weleens sterker geweest. Wel is de subtop veel breder geworden waardoor je ook veel verschuivingen ziet (soms zelfs per seizoen), maar het huidige voetballandschap is voor Duitsland ook niet echt voordelig. Het verschil in financiele mogelijkheden en het feit dat de clubs die vermogend zijn ieder talent oppikken die het even goed doet, helpt daarin niet mee. Je pakt er een zak met geld mee, maar je blijft toch ook beperkt in de vijver waarin je vist.

14 maart 2024 om 17:11

Sane is geschorst die zat er anders gewoon bij.

14 maart 2024 om 17:38

Waarom zou je een havertz niet selecteren? Doet het gewoon erg goed bij Arsenal, de nummer 1 in de PL.

14 maart 2024 om 17:46

Ja kan wel zo zijn, maar presteert bij die mannschaft nooit wat bijzonders. Ik zal Undav de voorkeur geven en Fullkrug als stormram meenemen. Op cam is Havertz niet nodig gezien je Wirtz, Musiala en eventueel Brandt nog hebt. Beetje vers bloed zal niet misstaan. De lichting Muller, Reus, Gundogan, Havertz, Goretzka, Sule, Gnabry hebben inmiddels al tig kansen gehad en dat blijkt duidelijk niet te werken.

14 maart 2024 om 17:55

Gezien de recente prestaties kun je het halve elftal wel thuislaten op die manier.

14 maart 2024 om 18:11

Dat zeg ik toch ook doorselecteren.

14 maart 2024 om 15:07

Misschien is dit wat Duitsland nodig heeft juist. Wat minder 'grote namen' en er een collectief van maken met spelers die mensen niet kennen en/of onderschatten. Ik denk dat goed is dat ze dit doen

14 maart 2024 om 15:51

Das het probleem juist al die goede spelers als Goretzka, Havertz en Gundogan bakken er bij Duitsland geen ruk van. Dan zie ik liever wat onbekendere namen.

14 maart 2024 om 17:06

Tja, Goretzka en Havertz zijn ook geen spelers die een ploeg op sleeptouw nemen. Die doen leuk mee in een goed draaiend collectief. Bij Gundogan beginnen de jaren gewoon te tellen. Althans, daar lijkt het wel op.

14 maart 2024 om 17:48

Klopt dus niet meer meenemen. Vind het sowieso sterk dat Nagelsmann hem niet selecteert, maar wel een Pavlovic dan heb je wel ballen. Van mijn part mogen er meer van dit soort ontwikkelingen plaats gaan vinden.

Toch wel een bijzondere selectie. Een aantal volstrekt onbekende spelers, een aantal waarvan je denkt 'hoe dan' en tegelijkertijd een aantal wereldtoppers. Hier kan wel een erg sterke basiself van gemaakt worden. De verdediging was lang wankel maar met Kimmich, Raum, Rudiger, Schlotterbeck o.a. is het ook niet meer verkeerd. Het middenveld is indrukwekkend met 2 toptalenten Wirtz en Musiala en Kroos, Gundogan, Goretzka en ook Kimmich die daar nog kan spelen. Het spitsenprobleem is met Havertz en Fullkrug ook wel te overzien. Ik zie ze zeker thuis straks wel hoge ogen gooien

14 maart 2024 om 19:01

Een deel is ook gewoon om te proberen.



-heeft de 25-jarige linksbuiten van FC Heidenheim opgeroepen-

-Waar Beste in het verleden voornamelijk als linksback speelde, speelt hij inmiddels voorin op de flanke-

Dus ze roepen een aanvaller op, om hem vervolgens bij abwehr te zetten? En dan noemen we hem gewoon flankspieler.

Ik weet nog dat ik na de wedstrijd van Fc Emmen, Niklas Beste samen met Ugrinic tegen kwam. Toen gingen ze samen carpoolen in een bescheiden twingo. Komt dus van aardig ver haha. Aardige spraakzame jongen! Was toen geen bijzondere voetballer, maar nu toch bij Duitsland. Ik ga hem zeker volgen.

Was het heel raar geweest als Wellenreuther was opgeroepen?

Ter Stegen en Neuer zijn natuurlijk onomstreden maar Leno en Baumann vind ik niet beter dan Wellenreuther. Voor Wellenreuther zou het een mooie ervaring zijn om als 3de doelman mee te gaan naar het EK. En op het veld staan met Neuer en Ter Stegen wordt je ook niet bepaald slechter van

14 maart 2024 om 15:29

Ja, dat zou raar geweest zijn. De tweede doelman van Feyenoord bij de Duitse selectie. Dan zou ik eerder Unnerstal oproepen.

14 maart 2024 om 15:47

Ja je hebt met Trapp, Nubel etc zoveel betere opties nog die niet eens geselecteerd zijn. En tuurlijk zijn Leno en Baumann wel beter. Dan heb je ook nog keepers als Ortega, Riemann, Blaswich, Unnerstall etc.

Tsja, geen geweldig selectie in mijn ogen.
Wel gelezen dat Havertz als 9 gaat spelen de komende wedstrijden. Verdiend! Heerlijke vorm nu!

Sommige spelers vind ik matig (robin Koch, Waldemar Anton, Robert Andrich) en sommige spelers ken ik niet goed genoeg om over te oordelen (beier, Beste, Mittelstadt)

Verder: Gnabry en Sané niet opgeroepen? Bewust? Gnabry net terug, maar wel meteen een heerlijke goal!

Verder apart dat er 4 doelmannen zijn opgreoepen.

14 maart 2024 om 15:58

Gnabry is allang over the hill. Koch doet het wel heel goed bij Stuttgart en deels de reden dat ze 3e staan. Andrich gewoon een uitstekende back-up gebleken voor Xhaka of Palacios dit seizoen. Maar beide geen basismateriaal.

15 maart 2024 om 14:44

Gnabry over the hill? Ben ik het absoluut niet mee eens, maar goed. Jouw bescheiden mening hé.

Andrich en Koch zijn geen Duits elftal materiaal. Zeker Koch niet. Andrich kan wellicht nog als back-up inderdaad, maar Koch vind ik echt armoe troef.

Mooi zo kappen met jongens als Goretzka en ook Gundogan en Havertz zal ik niet eens opstellen als je kijkt hoe matig ze steeds presteren bij Duitsland. Ook de terugkeer van Kroos begrijp ik voor geen meter. Ik zal kiezen voor onbekend vers bloed waar je een sterk collectief van kan maken en die in vorm zijn dit seizoen.

Neuer
Henr./Kimmi
Tah
Rudiger
MIttelstadt
Kimm./Gross
Pavlovic
Sane
Wirtz
Musiala
Undav
15 maart 2024 om 14:46

Havertz? Lol. Die steekt in absurde vorm momenteel hoor! Enorm sterk.

De terugkeer van Kroos snap je niet? Is nog steeds één van de allerbeste ter wereld, terwijl de Goretzka's en Gundogans van de wereld wel aan het aftakelen zijn...

Neuer ook boven Ter Stegen zou ik tegenwoordig ook maar apart vinden.

Pavlovic is ook een goed talent, maar zou ik ook absoluut geen basis zetten hoor.

Havertz gaat 100% in de punt spelen.

Ter Stegen
Henrichs
Tah
Rudiger
Raum
Kimmich
Kroos
Sane
Wirtz
Musiala
Havertz

Wat een matige selectie, het valt me nog mee dat Younes niet is geselecteerd.

Is wel samen met de tijdperk van 1998-2004 de slechtse selectie ooit (op papier). Maar wie weet dat ze hier uit kunnen bouwen en een elftal kunnen creeeren dat succesvol is (net als periode tussen 2008 - 2014)

Ik denk ook wel dat Duitsland zo langzamerhand door moet gaan selecteren. Te veel spelers leveren al jaren niet en ik heb ook het idee dat het steeds moeilijker wordt er een werkende tactiek mee te verzinnen. Dan kun je beter gaan bouwen aan iets nieuws waarbij je enkel nog spelers oproept die echt iets toevoegen aan een bepaalde speelwijze.

Hee, Undav, die was best leuk bij Union Saint-Gilloise. Ging niet zo vlot bij Brighton, maar leuk dat hij bij Stuttgart wel zijn draai heeft gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren