Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda plukt gewenste centrumspits weg uit de Eredivisie

Laatste update:

Naoufal Bannis is de nieuwe spits van NAC Breda, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie bekend via de officiële kanalen. De aanvaller wordt het komende halfjaar op huurbasis overgenomen van Feyenoord en kan mogelijk vrijdag al zijn opwachting maken tegen FC Volendam. Feyenoord maakt bovendien bekend dat het het contract van de negentienjarige aanvalsleider met een jaar heeft verlengd, waardoor Bannis nu tot medio 2024 vastligt.

Bannis keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord en zat in het afgelopen halfjaar weliswaar steevast bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar komt als derde spits achter Bryan Linssen en Cyriel Dessers toch betrekkelijk weinig aan spelen toe. De spits kwam in de eerste seizoenshelft tot 201 speelminuten, verspreid over 5 wedstrijden en waarin hij goed was voor 1 doelpunt. Daardoor moet Bannis het voornamelijk hebben van zijn optredens bij Feyenoord Onder 21, voor wie hij acht keer scoorde in acht wedstrijden.

NAC Breda kreeg vorige week van Arne Slot te horen dat de spits niet mocht vertrekken, daar Feyenoord een groot aantal coronabesmettingen had. Inmiddels zijn die spelers teruggekeerd, waardoor de Rotterdammers alsnog groen licht hebben gegeven. “We waren nadrukkelijk opzoek naar een spits. Met de komst van Nauofal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren”, aldus De Graaf in een reactie op de clubsite.

Bannis was niet de enige op het wensenlijstje van NAC. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie informeerde eveneens bij SC Cambuur naar Tom Boere. De aanvaller van de Leeuwarders begon als basisspeler aan het seizoen en stond in negen duels aan de aftrap, maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop ging bij Cambuur de voorkeur uit naar Roberts Uldrikis. In de totaal vijftien wedstrijden die Boere voorlopig voor Cambuur speelde, was hij goed voor drie doelpunten en een assist.

Is dit een goede zet van NAC Breda?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is nog altijd maar 19 jaar. Laat zien dat het geen buitencategorie spits is maar kan wel zeker uitgroenen tot zeer gewaardeerde kracht in het middensegment. Blijf zijn ontwikkelingen volgen, succes Naoufal! NAC is trouwens ook een mooie club voor hem, veel op de helft van de tegenstander voetballen is voor een spits natuurlijk goed.

12 januari 2022 om 10:58

Ik vind het wel een talent dat kan uitgroeien tot basisspeler bij Feyenoord, op termijn. Hij is alleen nog heel onervaren. Hij heeft goede loopacties, een neusje voor de goal, een uitstekende mentaliteit en, als er een beetje power bijkomt, een goed lichaam

12 januari 2022 om 11:03

Idd! Verder ook een sympathieke jongen met weinig tot geen rare spatjes. Fysiek al een stuk sterker geworden dus dat is op de goede weg. Neusje voor de goal heeft hij zeker, kan uitgroeien tot een zeer gewaardeerde all-round spits.

12 januari 2022 om 11:08

Aan zijn instelling ligt het in ieder geval niet. Die jongen werkt keihard om zichzelf te ontwikkelen. Daarmee kun je al heel ver komen, dus ik schrijf hem zeker nog niet af.

Vraag me af of een club als NAC nou echt beter wordt met een speler als Bannis... Wellicht dat hij mij komend halfjaar toch kan verrassen.

12 januari 2022 om 10:39

NAC heeft momenteel geen spits. Bilate is langdurig geblesseerd (al sinds het begin van de competitie) en onze andere spits is eigenhandig naar Bologna gejaagd door visionair Steijn.
Dus linksom of rechtsom wordt NAC hier beter van, al is het maar door anderen (Van Schuppen/ Seuntjens) op hun eigen positie te laten ballen.

12 januari 2022 om 11:14

Vorige seizoen bij Dordt ze halve seizoen was echt niet slecht.Scoorde voor dat half jaar toch best wat bij ook al zaten er penalty's tussen.Maar je zie ergens wel dat hij wat heeft.

12 januari 2022 om 12:36

Ik volg Dordt niet maar kan me voorstellen dat NAC wat dichter op de helft van de tegenstander speelt. Daar zal een Bannis waarschijnlijk ook beter renderen; hij is natuurlijk niet echt een klassieke counterspits.

Hij is nergens echt heel goed in, maar wel redelijk allround. Als hij over een aantal van nature wat fysiek erbij krijgt kan dit best een prima eredivisie spits worden.

12 januari 2022 om 12:02

Vind zijn loopacties en neusje voor de goal anders bovengemiddeld. Dat zijn dingen die je niet kunt leren. Nog altijd maar 19 jaar dus ben benieuwd waar het voor hem gaat eindigen

Ik vraag mij af wanneer we bij Feyenoord nou echt een talent in de spits gaan tegenkomen. Deze Bannis is niet goed genoeg (wel voor NAC imo), Azarkan ook niet, Linssen is alweer 32 en Dessers is gehuurd. Ook de jaren ervoor hebben we niet echt grote talenten zien doorstromen richting de voorhoede.

12 januari 2022 om 10:45

Azarkan is geen spits. Hoe kom je daarbij?

12 januari 2022 om 11:26

Azarkan is zeker geen spits. Ik doelde meer op talenten voor de algemene voorhoede, verkeerd verwoord .

12 januari 2022 om 10:57

Zirkzee was dat talent, maar die koos voor het buitenland.

12 januari 2022 om 11:14

Er lopen drie hele talentvolle spitsen in de jeugd. Ilyas El Moussaoui (17), Fabiano Rust (16) en Kelvin Neijenhuis (13). Die laatste speelt in de O15 en staat zelfs al op 27 goals in de eerste seizoenshelft! De afgelopen jaren zijn er helaas een hoop talentvolle spitsen weggekocht

12 januari 2022 om 11:17

Toch vraag ik me eigen af hoe Furkan het gaat doen.
Geen spits dat weet ik maar dat is volgens mijn wel 1 van de grootste talenten.
Ze trap techniek is in ieder geval niet verkeerd.

12 januari 2022 om 11:25

Denk dat je op Furkan Ulutas doelt? Dat is vooral een aanvallende middenvelder en geen spits. Wel een enorm talent inderdaad! Het water loopt je figuurlijk in de mond als die aan de bal is.

12 januari 2022 om 12:30

Als je dan toch jeugdige spitsen noemt dan kan je Shaqueel van Persie (15) ook wel noemen. Die kan toch ook wel aardig voetballen.

12 januari 2022 om 14:05

Ja, maar in mijn ogen niet zo talentvol als de drie bovengenoemde.

Bannis moet voor de doelpunten gaan zorgen? Ben benieuwd. Is natuurlijk een niveautje lager dan Feyenoord (qua competitie, rustig maar Feyenoord fans, niet qua niveau van club )
Dus wellicht kan hij er daar wel wat gaan scoren, maar volgens mij is een Bannis ook niet echt een doelpuntenmaker.

Verder ben ik benieuwd hoe hij het gaat doen. Denk niet dat Bannis het gaat halen bij een Feyenoord, maar wellicht dat het voor de top in de Keuken Kampioen Divisie / onderste regionen Eredivisie uiteindelijk wel een leuke speler kan worden. Is natuurlijk nog relatief jong.

12 januari 2022 om 12:38

Die gaat ze echt wel scoren, zeker in de KKD bij een club als Nac met toch wel enige creativiteit met Haye(als ie blijft), de Rooij, Seuntjes. Heeft er tijdens de voorbereiding aardig wat in geknald en ook bij de beloften is hij dik en dik topscorer volgens mij. In de wedstrijden die hij het laatste jaar bij 1 mocht spelen heeft hij me positief verrast met zijn ontwikkeling op fysiek en mentaal gebied.

12 januari 2022 om 12:41

Je laatste zin vat het denk ik het goed samen. Het lijkt er misschien niet helemaal uit te komen omdat hij al een tijd bij de selectie zit, maar dat lijkt vooral zo omdat hij daar al met 17 in werd opgenomen. Met de mentaliteit lijkt het in ieder geval wel goed te zitten. Maar het is sowieso koffiedik kijken, Feyenoord heeft de afgelopen jaren ook talenten gehad die in 2-3 jaar van potentiële wereldtoppers naar de vergetelheid gingen (zoals ongetwijfeld wel meer clubs).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren