Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Naam van één speler zorgt voor grote glimlach op het gezicht van Arne Slot

Laatste update:

Arne Slot is trots op het feit dat Feyenoord zich hofleverancier van Oranje mag noemen, zo zegt de 45-jarige trainer vrijdag tijdens een persconferentie van de Rotterdamse club. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Quinten Timber mogen zich aanstaande maandag melden in Zeist. Vooral de oproep van laatstgenoemde, die debuteert in de selectie van bondscoach Ronald Koeman, zorgt voor vreugde bij Slot.

De selectie van het Nederlands elftal is een groot compliment voor Feyenoord, zo concludeert Slot. “Het is heel mooi, op de eerste plaats voor die jongens zelf. Daarnaast ook voor onze jeugdopleiding, want drie jongens die op Varkenoord hebben gespeeld, zijn opgeroepen.” Geertruida, Hartman en Timber genoten allen een (groot) deel van hun jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid.

“De vierde, Mats Wieffer, komt niet uit onze jeugdopleiding, maar we vinden het heel mooi voor die jongens en het is ook een stukje beleid”, aldus Slot. “Ik weet dat onze supporters heel graag willen dat spelers uit landen van heel ver komen, waar ze nog nooit van gehoord hebben. Maar het kan dus ook best wel eens goed zijn om jongens uit Nederland in je elftal te hebben.”

Slot was vooral verheugd toen hij de naam van Timber las. “Quinten is blij. Volgens mij heeft hij er alles aan gedaan en de laatste weken uitstekende wedstrijden gespeeld. Ook tegen PSV speelde hij erg goed.”

De oproep van Timber is volgens Slot een goed signaal naar andere selectiespelers van Feyenoord. “Het is een prachtig voorbeeld voor de jongens die er dit jaar bij zijn gekomen, als je kijkt waar hij vandaan komt en ziet waar hij nu staat. Hij heeft alles aangegrepen om beter te worden. Niet alleen een compliment voor Varkenoord, maar zeker ook voor onze fysieke en technische staf.”

De Feyenoorders maken zich na zondag dus op voor twee oefenduels met Oranje. De oefenwedstrijden staan beiden in het teken van voorbereiding op het EK, dat aankomende zomer in Duitsland van start gaat. 22 maart komt Schotland op bezoek, op 26 maart is Duitsland de tegenstander.

Daarvoor speelt Feyenoord nog een competitiewedstrijd in en tegen sc Heerenveen. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion staat zondagmiddag om 14:30 uur op het programma. In Friesland kan Slot vanwege uiteenlopende blessures nog geen beroep doen op Justin Bijlow, Gernot Trauner, Gjivai Zechiël, Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie ontwikkeling voor Feyenoord. En dan zou Bijlow normaliter nummer vijf zijn.

Het laat zien dat Feyenoord goed bezig is. Alle vier de internationals vertegenwoordigen een hoge transferwaarde. Feyenoord heeft eindelijk weer kapitaal op het veld!

15 maart 2024 om 16:37

Vergeet Stengs niet. Normaliter dus 6

15 maart 2024 om 17:06

Meh... ik vind Stengs echt een beetje te labiel voor het Nederlands elftal, en dat zeg ik als Feyenoorder. Maar hij heeft wel specifieke kwaliteiten, dus wellicht in de toekomst weer.

15 maart 2024 om 17:43

Mag toch hopen dat Stengs het EK lekker thuis mag kijken als de rest van de aanvallers fit zijn.

15 maart 2024 om 19:33

Met iedereen fit zou ik Stengs niet meenemen eerlijk gezegd. Hij is gewoon te grillig. Af en toe denk je, ja, wat een topper, maar vervolgens is het weer 5 potjes niveau Jenner. Al is zn rendement wel prima.

15 maart 2024 om 17:57

Timber doet het goed bij Feijenoord. Toch ben ik nog niet helemaal overtuigd. In Europa vond ik hem niet bijzonder en dat is toch het podium waar hij het moet laten zien.

En ik vraag me af op welke positie hij in Oranje moet spelen? Op 6 vind ik Schouten? Wieffer en De Jong beter. Op 8 vind ik Veerman en Reijnders beter. En op 10 vind ik hem ook niet passen. Hij kan alles redelijk goed maar vind hem op geen enkele positie de beste.

15 maart 2024 om 18:08

In Europa behoorde hij anders steevast tot de beteren. Daarnaast brengt hij een soort power wat geen enkele andere middenvelder in Oranje heeft, wellicht komt Reijnders in de buurt maar ook dat vind ik toch een ander soort speler.

15 maart 2024 om 18:38

Is gewoon een domme loper niks meer. Zelfs klaassen was in zijn ajax periode beter dan Timber nu. Timber is leuk voor op de bank maar daar ga je echt geen oorlogen mee winnen.

15 maart 2024 om 19:01

Domme loper? Kllaassen loopt inderdaad, Timber is een dribbelaar met veel kracht en techniek. Hou op hoor.

15 maart 2024 om 19:05



veel techniek en een dribbelaar? Hou op idd haha. Dan had Klaassen ook veel techniek en een goede dribbel. Als Timber nu nog bij Ajax speelde had je hem ook nooit goed gevonden.

15 maart 2024 om 19:36

Klaassen en Timber zijn totaal niet vergelijkbaar qua spel. Timber heeft absoluut een goede dribbel en is fysiek erg sterk. Hij loopt nog wel soms te lang met de bal en maakt niet altijd de goede keuze, maar nog zat tijd zich te ontwikkelen. Klaassen is positioneel sterk en maakt voor een middenvelder vrij veel goals, maar vult zn rol echt totaal anders in.Klaassen was in zn eerste Ajaxperiode trouwens toch best goed?Ik durf overigens wel een weddenschap aan dat Timber verder gaat komen dan Veerman.

16 maart 2024 om 00:02

Timber, de speler met de meeste kansen gecreëerd uit open spel (54) in de hele eredivisie is niks meer dan een domme loper, tuurlijk.....

Kan mij niet heugen dat Feijenoord zoveel Nederlands Elftal-spelers leverde, merendeel was vaak toch Psv'er of Ajacied. Dat is een mooie ontwikkeling voor ze. Verwacht van dat rijtje overigens alleen Hartman in de basis.

15 maart 2024 om 16:20

WK 2014 voor het laatst denk ik? Toen gingen er 5 Feyenoorders mee.

15 maart 2024 om 16:38

Inderdaad, ik kijk net de selectie na. Wat een drama was dat eigenlijk qua selectie. Wat hadden we toen geluk dat Robben er wel bij was. De Feyenoorders die nu meegaan zijn ook stuk voor stuk beter dan de Feyenoorders toen muv de Vrij.

15 maart 2024 om 16:40

Toen waren we met De Vrij, BMI, Clasie, Gini en Lerra ook goed vertegenwoordigd idd.
Al speelde Clasie toen nauwelijks toch?

Zou overigens wel fijn zijn voor zowel NL en Feyenoord als er weer eens wat top aanvallers opgeleid werden.

15 maart 2024 om 16:45

Kwam inderdaad alleen in actie in de troostfinale tegen Brazilië, wat hij overigens echt uitmuntend deed.

15 maart 2024 om 17:08

Martins Indi was toen ook best sterk hoor, evenals Clasie. Geen materiaal waarmee je het WK wint maar ook zeker geen koekenbakkers.

15 maart 2024 om 17:59

@bizzlad

Die laatste twee speelden toen respectievelijk alweer bij PSV en Norwich.
Kongolo en Janmaat waren toen mee.

15 maart 2024 om 18:12

Die blik van BMI tegen Diego Costa was legendarisch.

Goeie speler, benieuwd of hij deze zomer al een stap gaat maken en naar welke ploeg. Met zijn fysiek en dynamiek zie ik hem wel in Duitsland of Engeland spelen. Stap naar de absolute top lijkt me veel te groot (dat geldt voor alle spelers in NL), maar een middenmoter of subtopper in Engeland of Duitsland lijkt me wel een mooie stap (de brightons, villa's en west hams)

15 maart 2024 om 16:24

Eens, en dan is de vraag of hij niet liever nog een seizoen CL speelt. Ik zie Q niet vertrekken deze zomer.

Toch leuk om te zien dat het beleid van de laatste jaren zijn vruchten afwerpt.

Timber ontwikkeld zich steeds beter, en neemt de positie van Kökcu heel goed over. Ik zou het niet verstandig vinden als Timber na dit seizoen weg gaat. Nog 1 seizoen blijven is denk ik het beste. Hij kan zich nog volop doorontwikkelen en Feyenoord echt bij de hand nemen.

Van de huidige selectie 6 spelers die op Varkenoord hebben gespeeld, met J. Timber en Bijlow er normaliter bij zelfs 8 spelers. Mooie erkenning voor de gehele staf die de laatste jaren hun steentje hebben bijgedragen aan de jeugdopleiding.

15 maart 2024 om 17:53

Men lijkt inderdada nog wel eens te vergeten dat Stefan de Vrij en Nathan Aké ook van Varkenoord komen.

16 maart 2024 om 07:28

Dat er in een selectie van 26 man 6 spelers zitten die in de jeugdopleiding van Feyenoord hebben gespeeld is toch niet zo heel bijzonder toch? Vind het eerder normaal, aangezien Feyenoord 1 van de 3 topclubs is..Ik vind het juist opvallend dat er geen enkele aanvaller tussen zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren