Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Eden Hazard en Toby Alderweireld zwaait derde Belg af bij Rode Duivels

Laatste update:

Simon Mignolet zet per direct een punt achter zijn interlandcarrière. Dat heeft de Belgische sluitpost bekendgemaakt op een persconferentie. Mignolet geeft aan zijn carrière zo lang mogelijk te willen rekken en de interlandperiodes te willen gebruiken voor zijn herstel. De doelman van Club Brugge is na Toby Alderweireld en Eden Hazard de derde international in korte tijd die besluit te stoppen bij de Rode Duivels.

Het afscheid van de 35-jarige doelman hing al even in de lucht, maar nu is het officieel. "Het was toch geen gemakkelijke beslissing", vertelt hij. "Als ik wilde, kon ik nog wel even doorgaan. De bondscoach (Domenico Tedesco, red.) en technisch directeur Frank Vercauteren hebben ook nog geprobeerd om me over te halen, maar ik had mijn keuze al gemaakt. Ik ben blij dat ze mijn beslissing begrepen en geaccepteerd hebben." Mignolet maakte vijf grote toernooien mee met België. Hij was aanwezig op drie WK's (2014, 2018 en 2022) en twee EK’s (2016 en 2020). Tot een eindoverwinning kwam het niet voor de 'gouden generatie' van België.

Mignolet kwam ondanks de concurrentie van Thibaut Courtois, de onbetwiste eerste doelman, tot 35 interlands. "Daar ben ik heel trots op. Zonder een ongelooflijke Thibaut Courtois voor mij waren dat er waarschijnlijk nog wat meer geweest. Als tweede doelman moet je vaak harder trainen naast het veld en ik wil mijn carrière nog zo lang mogelijk rekken." Mignolet denkt niet dat hij een leegte nalaat. "Er zijn een aantal goede, jonge keepers die nu hun kans krijgen. Thibaut Courtois heeft nog wel enkele jaren te gaan, maar op lange termijn zal het wel goed zijn voor de nationale ploeg dat die jonge doelmannen er nu al bij kunnen zijn."

Hoewel Mignolet afzwaait, houdt hij de deur voor een tijdelijke terugkeer op een kier. "Als er heel veel blessures of problemen zijn, mogen ze me altijd bellen. Dan kunnen we de situatie bekijken." Vrijdag maakt Tedesco zijn selectie bekend voor het EK-kwalificatieduel met Zweden op 24 maart en de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, vier dagen later. Welke doelmannen een oproep ontvangen, is dus nog even onduidelijk. De dertigjarige Courtois heeft concurrentie van onder meer Koen Casteels (30, VfL Wolfsburg) en Matz Sels (31, RC Strasbourg). KRC Genk-doelman Maarten Vandevoordt (21) en Club Brugge-sluitpost Senne Lammens (20) lijken op termijn de belangrijkste gegadigden om eerste doelman van België te worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima en logisch ook, ze zullen hem niet missen. Mignolet is een degelijke keeper maar niet eens de beste van de Jupiler League. Dan kan je beter bij vandevoord zijn van Gent. Casteels is verder een prima keeper en stand-in van Courtouis.
Wat is er gebeurt met van Crombrugge die werd vorig jaar nog in verband gebracht met Ajax, ook die Mile Svillar zou een top talent zijn, maar heb ik jarenlang niks meer van gehoord.

14 maart 2023 om 18:52

Svilar was zo stom geweest om naar Benfica en vervolgens Roma te gaan, waar hij Vlachodimos en Rui Patricio er toch niet uit gaat keepen.

14 maart 2023 om 18:56

Genk 😉. Verder heeft Mignolet net de gouden schoen gewonnen, de beste speler van België dus.

Sowieso zou ik Vandevoordt ook niet als beste doelman noemen. Waarschijnlijk niet eens top 3. Al heeft hij wel ontegensprekelijk veel talent.

14 maart 2023 om 19:29

@lierse1997, dat is mooi allemaal. Ik vind mignolet telleurstellen en zeker niet de beste in Belgie. Vindt jij hem dan de beste Lierse?

14 maart 2023 om 19:50

Afgelopen jaar was hij praktisch ontegensprekelijk de beste speler van België. Dus ja dan ben je de beste keeper. Ook in de CL was hij gewoon geweldig.

Ik zou zelfs durven zeggen dat hij er met kop en schouders boven uitsteekt. Casteels vind ik trouwens wel gewoon beter.

14 maart 2023 om 19:54

@lierse1997 - Inderdaad, vind Vandevoordt vrij onrustig op goal. Talentvolle doelman, maar dat onrustige zal die wel uit zijn spel moeten halen. Mignolet vind ik op dit moment van een hoger niveau, ondanks dat Brugge een niet zo lekker seizoen draait. Van de Belgische doelmannen die in de Jupiler Pro League spelen, is misschien Bodart van Standard vrij onderschat. Hoor je niet heel veel over ten opzichte van de usual suspects.

14 maart 2023 om 19:57

Mignolet is op zijn top een keeper die tegen de Europese top aanleunt, maar is te wisselvallig. Heeft het daarom niet gemaakt bij Liverpool. Was tussen maart en oktober '22 bijna onklopbaar. Had toen een enorme rol in de landstitel en kwalificatie in de CL (vijf keer de nul gehouden!). Is hierna weer weggezakt en wisselt goede met mindere wedstrijden af. Als hij een Nederlander was geweest, had hij nu waarschijnlijk meer dan 100 interlands. Stond nu altijd in de schaduw van Courtois en logisch dat hij stopt nu.

14 maart 2023 om 20:08

Ik zou ook eerder Bodart en Butez noemen. Van Crombrugghe hoorde daar ook bij.

Maar toch allemaal duidelijk wat niveaus lager dan Mignolet.

14 maart 2023 om 18:56

Van Crombrugge is in principe niets meer aan de hand. Is gewoon een goede keeper en deed het ook gewoon prima. Is min of meer uit de basis gekeept door Verbruggen, maar dat komt ook omdat Verbruggen ook heel goed stond te keepen en je bijna niet meer om hem heen kon. Van Crombrugge is gewoon een hele goede keeper, maar Verbruggen is toch iets beter.

Svilar heb ik persoonlijk nooit goed gevonden en ook geen potentiële goede (top)keeper. Heb hem weleens zien spelen bij Benfica en vond hem daar een soort bron van onrust. En volgens mij heeft hij inmiddels voor Servië gekozen. Heeft 1 oefeninterland gespeeld voor Servië 2-jaar terug en kan dus nog eventueel voor België kiezen mits hij minder dan 5 (?) interlands speelt voor Servië of zolang hij nog geen officiële interland speelt.

14 maart 2023 om 19:03

Sportief konden ze echt nog wel om Verbruggen heen. Ze wilden vooral van het hoge salaris van van Crombrugghe af. Tel daarbij op dat Verbruggen wel degelijk een uitstekende keeper is, dat hij zelf meer speeltijd wilde en dat Burnley deze zomer al aan hem dacht en dat ze bij Anderlecht geld ruiken door een potentiële verkoop en je komt toch vooral bij extra sportieve factoren terecht waarom hij gepasseerd is.

14 maart 2023 om 20:13

Svilar heeft inderdaad voor servie gekozen

14 maart 2023 om 20:52

Op dit forum ga je maar weinig grotere tegenstanders vinden van Club dan ik, maar als je Mignolet niet de beste doelman van de JPL vindt dan betwijfel ik of je het wel goed volgt. Hij is niet gewoon de beste, maar met grote voorsprong de beste zelfs. Ik denk dat daar algemeen consensus over is bij Belgische voetbalfans.

De Gentse doelman heet trouwens Nardi

Al heb je wel gelijk dat België hem niet zal missen met Courtois en dan Casteels als back-up.

Hij zei daarover ik heb geen zin meer 100 ballen op de training te pakken, ergens wel te begrijpen als je Courtois voor je hebt in de pikorde.

Ben erg benieuwd naar de nieuwe lichting. Er komt veel op de schouders van Lukaku, KDB en Courtois. Verwacht dat de Belgen uit de top 10 van de Fifa duikelen over een paar maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren