Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na De Jong, Gakpo en Depay lijkt ook streep door volgende international te gaan

Laatste update:

De kans is groot dat ook Matthijs de Ligt de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland aan zich voorbij moet laten gaan. De 24-jarige centrale verdediger van Bayern München heeft nog te veel last van een knieblessure en miste daardoor al de laatste twee wedstrijden van der Rekordmeister. Wanneer de ex-Ajacied weer fit is, is nog niet bekend.

De Ligt stond op 23 september in het thuisduel met VfL Bochum (7-0) voor het eerst in de basis in de Bundesliga dit seizoen, nadat hij de vier wedstrijden daarvoor kort was ingevallen. De 42-voudig international van Oranje was in de eerste helft van dat duel goed voor een doelpunt, maar liet zich in de rust vervangen wegens een knieblessure. Daardoor ontbrak De Ligt in de daaropvolgende wedstrijden tegen RB Leipzig (2-2) en Preussen Münster (0-4 winst).

Ook het duel in de Champions League met FC Kopenhagen van dinsdagavond komt nog te vroeg voor de rechtspoot. Christoph Freund, sportief directeur van Bayern, laat aan Duitse media weten dat De Ligt nog altijd herstellende is van de knieblessure. “De pijn is nog steeds behoorlijk stevig. Matthijs kan zijn knie nog niet goed buigen. We hopen dat hij snel weer kan lopen, maar dat kan nog wel even duren.” De interlandperiode begint over precies een week.

Veel afwezigen bij Oranje
Ronald Koeman ziet in aanloop naar de duels met Frankrijk en Griekenland op deze manier zeer waarschijnlijk een volgende naam wegvallen. Eerder werd al duidelijk dat Frenkie de Jong, Memphis Depay en Cody Gakpo er niet bij zullen zijn. Laatstgenoemde liep afgelopen weekend een spierblessure op in het uitduel met Tottenham Hotspur (2-1) en is naar verwachting ‘meerdere weken’ uitgeschakeld. De Jong kampt sinds 23 september met een enkelblessure, terwijl Memphis een nieuwe spierblessure heeft opgelopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, dat kon dan nog aardig pittig gaan worden met zo'n uitgekleed elftal... Frankrijk ga je sowieso geen resultaat tegen behalen, dus alle pijlen mogen op Griekenland en dat wordt al een lastige klus op zich...

2 oktober 2023 om 14:50

Ach, zoveel verandert er niet toch? De Ligt stond er toch altijd al naast. Ake naar het centrum zodat lieveling Daley op linksback kon staan.

2 oktober 2023 om 15:21

Hoe dan ook, je hebt meer dan je 11 basisspelers nodig.... hiermee wordt de spoeling wel weer dunner.

2 oktober 2023 om 16:38

Geertruida - Van Dijk als centrum met daarachter De Vrij en Botman. LB heb je Aké en Hartman (en helaas Blind). RB Dumfries en Frimpong/Geertruida.

Zoveel opties nog steeds.

2 oktober 2023 om 15:17

De ligt was wel wisselspeler. Maar toch wel belangrijk. Die soort jongens heb je ook nodig.

2 oktober 2023 om 17:07

De Ligt mis je niets aan. Cody en Frenkie ga je echt missen.

Gelukkig hebben we in de verdediging wel meer dan voldoende opties, dus Mathijs gaan we niet perse missen.

Eigenlijk alle linies behalve de verdediging zijn een probleem.

2 oktober 2023 om 14:53

Toch ga je ook de ligt wel missen mijns inziens. Centraal achterin is hij toch al een van de ervaren spelers. En de opties op rcv zijn nu minder dan lcv. Links heb je v dijk, ake, botman, vd ven. Rechts heb je de ligt, de vrij, geertruida, timber waar er dus al 2 niet meedoen

2 oktober 2023 om 14:57

Als je De Vrij, Geertruida en V. Dijk al op rechts kan zetten, mis je toch oprecht helemaal niets aan De Ligt. Hij is niet aanzienlijk beter dan de eerder genoemde namen en speelt niet veel bij z'n club.

2 oktober 2023 om 15:15

Wil je nu serieus gaan beweren dat Geertruida een betere cv is dan de ligt?😂 komop zeg blijf wel even realistisch. Daarnaast gaf hij dus al aan dat Virgil het liefst en eigenlijk altijd lcv speelt.

Verder wel eens dat dit geen ramp is voor oranje, gezien de bezetting op die positie.

2 oktober 2023 om 15:19

Als rechter verdediger in een driemansverdediging is Geertruida wel degelijk beter dan de Ligt. De Ligt heeft al meerdere keren aangetoond dat niet te kunnen, waar Geertruida met zijn snelheid, wendbaarheid en inspeelpass juist ideaal is voor zo een systeem.

2 oktober 2023 om 15:32

Ik zeg dat je De Ligt niet mist als je de 3 genoemde namen ook kunt inzetten. Ik zeg nergens dat Luts beter is.

Hij geeft idd aan dat V. Dijk op links staat, maar die kan net zo makkelijk op rechts, dus dat is imo geen argument.

Feit is dat je voor 2 posities gewoon 5-6 spelers hebt die het niveau aan moeten kunnen. Dan mis je De Ligt toch niet?

2 oktober 2023 om 17:26

V dijk speelt nooit daar dus je weet niet of hij het daar met zo doet als links. Vreemd om dat te beweren. V dijk de ligt was ook redelijk complementair aan elkaar, en beiden met de nodige ervaring. Toch anders dan wanneer je botman of vd ven er opeens neer zet

2 oktober 2023 om 15:45

Tegen Frankrijk mis je deze spelers zeker wel. Tegen griekenland moet je ook zonder deze spelers kunnen winnen.

Toch wel beetje benieuwd hoe het gaat lopen.

Nog een paar blessures en Koeman moet zelf zijn kicksen weer onder binden
Overigens gaat het hier om Matthijs De Ligt en centrale verdedigers heeft Oranje genoeg lijkt mij.

Als Koeman een beetje consequent beleid zou voeren dan zou De Ligt bij voorbaat al niet gespeeld hebben, aangezien hij ook bij zijn club geen rol van betekenis speelt.. Wat mij betreft mis je sowieso maar weinig aan De Ligt.

Ik snap niet dat we nu alweer zo'n vervelende interland"break" gaan krijgen. Ik hoop dat de spelersvakbond snel het plan van Pep bij de hoorns pakt en flink in staking gaat. Het aantal wedstrijden wat afgewerkt moet worden is schrikbarend hoog en wat mij betreft vliegen die compleet nutteloze interlands er al eerste uit..

2 oktober 2023 om 14:56

Voor jou nutteloos, voor de bonden zijn het gewoon kwalificatie wedstrijden voor een ek/wk. Het is maar net aan wie je het vraagt. En ja die overvolle speelkalender dat is nu eenmaal zo. Daar kunnen alleen de spelers zelf verandering in brengen

2 oktober 2023 om 15:16

Er mag toch best gesproken worden over het terugdringen van die interlands? Normaal gesproken worden al deze kwalificatiewedstrijden over 2 jaar uitgesmeerd, maar dat kan nu niet meer door dat gedrocht van een Nations League. Haal dat hele achterlijke toernooi er als eerste uit!

Het is geen toeval dat meer en meer spelers met problemen van overbelasting komen te zitten, we zitten nu net in oktober en nu al vallen links en rechts spelers uit met spierblessures die we normaal gesproken associëren met overbelasting! Als het aan mij had gelegen dan zou men helemaal geen kwalificatiewedstrijden voor een EK of WK spelen. Pak de ranglijst van de UEFA-competities er bij en laat de landen met de 16 beste competities meedoen.. Klaar, opgelost! Op die manier stimuleer je ook nog eens dat clubs meer spelers uit eigen land in hun elftallen willen hebben.

2 oktober 2023 om 15:46

Dan krijg je op dezelfde momenten weet die nutteloze vriendschappelijke interland. Door de nations league hebben alle landen ook een extra bonuskans op het wk/ek. De landen kunnen zelf ook de wedstrijden terug schroeven. Engeland door bijv de league cup af te schaffen (waarom 2 toernooien) of terug te schroeven naar 18 of zelfs 16 teams. Bespaar je zo al maximaal 16 en minimaal 5 wedstrijden mee. Zelfde voor alle andere landen

2 oktober 2023 om 15:15

Ik zou eigenlijk liever hebben dat ze de Nations League afschaffen, dat is kalendervulliing die door niemand erg serieus genomen wordt.

De kwalificatie voor het Ek/wk (= 8 wedstrijden) kan je ook beter doen door in de oneven jaren 2 periodes van twee weken te prikken, en daarin de 2x 4 poulewedstrijden spelen.

2 oktober 2023 om 15:19

Dat helemaal. Wat mij betreft schaffen ze die hele kwalificatie af. Pak de coëfficiëntenlijst van de Europese competities erbij en deel de tickets op basis van die lijst uit!

2 oktober 2023 om 15:22

YoerieCFC. Ja lekker de kwalificatie eruit halen? Hoe wil je dan als land ooit klimmen op de lijst? Echt een heel slecht idee als je het mij vraagt. Kunnen best wel eens in het clubvoetbal gaan snijden als het allemaal zo zwaar is. Ik vind persoonlijk landenvoetbal leuker dan clubvoetbal, waar het woordje 'eer' ver te zoeken is.

2 oktober 2023 om 15:43

Dat gaat toch wel erg tegen de geest van interlandvoetbal in - iedereen moet kans maken.

2 oktober 2023 om 18:02

Als je bijvoorbeeld een Armenië bent, hoe kan je dan ooit klimmen op de lijst, als je nooit tegen de sterke landen speelt op toernooien?

2 oktober 2023 om 17:05

Ik geniet juist altijd wel van interlandvoetbal. Het is maar net aan wie je het vraagt.

Verbruggen; Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké; Reijnders, Koopmeiners, Xavi; Malen, Brobbey, Lang.

Normaal gesproken verlies je van Frankrijk en win je van Griekenland. Dat is met dit team niet anders

2 oktober 2023 om 15:02

Koopmeiners? Heeft die gast überhaupt al eens 1 fatsoenlijke interland gespeeld?

2 oktober 2023 om 15:19

Brobbey en Koopmeiners. Dat kan je toch niet menen?

Brobbey is niet zo belabberd als de rest van Ajax, maar heeft niet laten zien aan Oranje toe te zijn. Heeft het ook steevast erg lastig tegen wat betere tegenstanders. Dat zie je ook terug in de ploegen waartegen hij scoort.. Doe dan Weghorst maar (en die heb ik ook al liever niet, maar goed) met Zirkzee als back-up.
Naast Reijnders Schouten of Wieffer. Reijnders kan nog als 8, dan heb je daar een goede 6 naast nodig. Daarvoor is Koopmeiners niet geschikt. Hij doet het sowieso niet echt lekker in Oranje. Wieffer en Schouten zijn in topvorm.

2 oktober 2023 om 15:56

Wat heeft Zirkzee nou beduidend meer laten zien dan Brobbey dat hij wel in aanmerking zou komen? Ik vind Brobbey zo gek nog niet gezien de beschikbare opties. Weghorst was volgens mij ook afwezig.

Ik moet wel toegeven dat Wieffer minder een zijspan is van Kokcu dan ik had gedacht, maar in Nederlands elftal vind ik hem vooralsnog schromelijk tekort komen. Dan zie ik liever inderdaad Schouten naast Reijnders bijvoorbeeld.

2 oktober 2023 om 16:05

@mister_seal

Je baseert je mening op 1 helft waar een heel team waardeloos speelde en Wieffer nog een zeker lijkend doelpunt voorkwam. De overige wedstrijden speelde hij prima en was zelfs een keer 1 van de betere spelers op t veld.

Brobbey speelt op dit moment bij de nr 14 van NL en laat daar geen onuitwisbare indruk achter. Dallinga, Zirkzee is wat mij betreft de 2e optie achter Weghorst. Hij speelt gewoon prima bij Bologna. Is bij veel aanvallen betrokken en is prima in de combinatie.. Brobbey sneeuwt doorgaans nogal onder tegen betere tegenstanders. Ik vind hem voetballend ook echt tekortkomen. . Ook tegen Feyenoord was hij de hele wedstrijd onzichtbaar.

2 oktober 2023 om 16:26

@Fey_88 Sterker nog, Ajax staat momenteel 15e. Wel is dat een vertekenend beeld m.i. omdat Ajax 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Als Ajax die wedstrijd over de streep trekt tegen RKC en ‘gewoon’ wint van Volendam staat Ajax weer 6e oid.

Oké Zirkzee heb ik niet gezien dit seizoen bij Bologna. Ik had hem zien spelen op dat jeugd-EK en daar vond ik hem wel echt heel erg slecht moet ik zeggen. Over Brobbey heb je verder wel gelijk hoor, maar ik zie gewoon echt weinig alternatieven. Of wellicht Dallinga of Martijn Kaars van Helmond Sport. Of je speelt 5-3-2 met bijvoorbeeld Malen en Lang voorin.

Wieffer zal ik dan nog maar een kans geven.

2 oktober 2023 om 15:21

Brobbey of Weghorst. Dat blijft toch ook wat hè? Kluivert, van Basten, Huntelaar, van Persie, van Nistelrooij... We hebben ze wel gehad, die topspitsen, maar waar zijn ze toch tegenwoordig?

2 oktober 2023 om 15:45

Weghorst zit vrij dicht tegen Kluivert aan, nog een goaltje of 30 en hij is eroverheen.

2 oktober 2023 om 15:35

Zou een duo van ake en dijk maken. Ik vind ake echt heel sterk cv en veel minder op links. Ook beter dan de vrij. Linksback zou ik voor frimpong gaan.

Ojeej niet weer een interlands break… kan iemand mij vertellen wanneer dit zal zijn? Kan ik mij even mentaal voorbereiden dat er geen club voetbal zal zijn.

2 oktober 2023 om 15:54

Ajax Rotterdam 9-17 october, en dan 13-21 november weer. Ik haat het ook zo!

Ik zou Xavi op het middenveld Lang op links en Frimpong rechtsbuiten .

2 oktober 2023 om 15:45

En dan Malen in de spits ? Zou kunnen werken op counter.

CL week is weer aanstaande, daarna nog een weekend….wie gaan we nog meer missen?

Wordt flink puzzelen, maar heb er alle vertrouwen in dat wij tegen Griekenland resultaat gaan boeken, Frankrijk op papier sowieso kansloos….maar who knows… misschien hebben wij wel weer “zo een dag”

Pfff… heb zelf al een paar jaar niet meer gevoetbald, maar overweeg toch de kicksen weer uit het vet te halen. Koeman kan zomaar bellen…

2 oktober 2023 om 16:13




Alleen hij belt zelf niet omdat hij koppig is..hij belt Luuk de Jong al niet..hij vind dat Luuk moet bellen.. maar nou is hij te laat..nou wil Luuk zelf al niet meer..



Jong oranje de kans geven

Gelukkig maakt het tegen Frankrijk geen enkel verschil of je die lui er wel of niet bij hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren