Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mundo Deportivo komt met verrassend bericht over Onana en Barcelona

Laatste update:

Barcelona heeft geen belangstelling voor André Onana, zo weet Mundo Deportivo woensdagochtend te melden. De Spaanse sportkrant schrijft op basis van ‘bronnen rond Barça’ dat de doelman van Ajax vorige zomer wel in beeld is geweest in Catalonië, maar dat hij sinds het aantrekken van Neto niet meer als optie wordt beschouwd. Door de forse vraagprijs van de Amsterdammers heeft Barcelona in de huidige economische situatie ‘andere prioriteiten’.

Het nieuws van Mundo Deportivo vormt een flinke tegenstelling met de berichtgeving van De Telegraaf en Marca. De Telegraaf wist maandagavond te melden dat Barcelona zich officieel bij Ajax gemeld had voor Onana. De Catalanen zouden bereid zijn om Neto, Riqui Puig én Alex Collado of Carles Aleña de omgekeerde weg te laten bewandelen. Marca voegde daar woensdagochtend aan toe dat er onzekerheid bestaat over het aanblijven van Marc-André Ter Stegen en dat Barcelona zich om die reden wenst te versterken met Onana.

ALL THE SAVES - Andre Onana in 2019 | Unbelievable Saves

Mundo Deportivo beaamt dat Barcelona er nog niet in is geslaagd om met Ter Stegen een overeenstemming te bereiken over het verlengen van diens tot 2022 lopende contract. Tegelijkertijd zijn de Catalanen bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor reservedoelman Neto, die afgelopen zomer van plek wisselde met Jasper Cillessen bij Valencia. Indien Neto een transfer maakt, hoeft dat niet tot paniek te leiden bij Barcelona, aangezien Iñaki Peña klaar wordt geacht om de plaats van tweede doelman over te nemen.

Eerder werd vanuit Spanje nog gemeld dat Peña, momenteel de doelman van Barcelona B, volgend seizoen verhuurd moest worden. Het vertrouwen in de 21-jarige sluitpost zou echter dusdanig hoog zijn dat hij beschouwd wordt als de ideale opvolger van Ter Stegen. Het zou al met al betekenen dat de komst van Onana niet aan de orde is. De vraagprijs van Ajax werd eerder al als een obstakel beschouwd, daar de Amsterdammers veertig miljoen euro wensen te ontvangen. Volgens Sport denkt Barcelona 20 tot 25 miljoen te verdienen met de eventuele verkoop van Neto en indien er een vervanger moet worden gehaald, zal dit in dezelfde prijsklasse zijn.

Borussia Dortmund, Chelsea en Paris Saint-Germain worden tevens genoemd als belangstellenden voor Onana, al weet men in Spanje zeker dat geen van deze clubs veertig miljoen op tafel gaat leggen. De Telegraaf noemde dertig miljoen als een ‘realistisch bedrag’. Onana maakte dinsdagavond in een interview met het Algemeen Dagblad in ieder geval zijn wensen duidelijk. “Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar. Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk.”

Zie jij André Onana in de toekomst terugkeren bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 april 2020 om 11:21

Ook 60 miljoen zou ik niets van geloven hoor. Niet voor niets heeft Overmars afspraken gemaakt met hem vorig jaar. Dan is 60 miljoen (zeker nu) de absolute hoofdprijs en denk echt niet dat Overmars dat vraagt.

29 april 2020 om 11:37

Ach er gaan er nog genoeg komen. Morgen zullen ze weer berichten dat een akkoord dichtbij is, bewijs van spreken. Ik vind het ook helemaal niet interessant zulke berichten want je weet dat hij toch wel gaat vertrekken. Ik vind het veel interessanter om te bespreken (lees: speculeren) wie zijn opvolger wordt. Gaan ze het met Varela wagen? Ik denk het niet. Bizot halen? Ik zou het niet weten eerlijk gezegd,

Als Ter Stegen wil blijven moet je dat sowieso doen. Enkel als die weggaat zou het toch wel mooi zijn dat Onana nu terugkomt als eerste keeper bij z'n oude club. Daarnaast snap ik nog steeds niet waarom Neto wel tweede keeper wou zijn.

29 april 2020 om 11:44

Zelfde verhaal als Cillessen, lijkt me. Het salaris in Barcelona is bijzonder goed, en dan heb je ook nog eens mogen spelen mét Lionel Messi in plaats van tegen hem.

29 april 2020 om 14:45

Goh ja als doelman speel je natuurlijk niet heel veel echt 'met' hem ondanks dat hij wel in je ploeg zit. Daarnaast vond ik cilissen toch niet van dat niveau dat Onana nu haalt

Zolang Ter Stegen onder contract staat bij Barca hebben ze Onana niet nodig en is hij te duur voor de bank. Neto zou ik hoe dan ook verkopen. Geen keeper terughalen, gewoon Peña als tweede keeper achter Ter Stegen en hem lekker laten wennen in de bekerpotjes. Druk dat vertrouwen in hem maar eens uit. Die extra miljoentjes voor Neto kunnen dan weer gebruikt worden voor Neymar dan wel Lautaro.

29 april 2020 om 11:05

Nou, en de eerste keeper van Valencia is dan niet te duur voor de bank of wat? Voor de rest ben ik het wel met je eens. Het is absurd dat je zo'n dure doelman als backup laat fungeren. Zo'n systeem is enkel houdbaar indien de reservekeeper zowel beker als cl mag keeper. Of beker en tien competitiewedstrijden zoals Bayern dat met Nubel heeft afgesproken.

Nou dat lijkt me dichter bij de waarheid te zitten. Zoals ik gisteren al zei dat lijkt me weer een portie fake nieuws van de Telegraaf. Barca heeft met Ter Stegen een top 3 keeper in huis en Onana gaat in deze fase van zn carriere echt niet ergens op de bank zitten.

29 april 2020 om 12:15

Ik denk dat onana best ergens op de bank wil zitten voor het juiste salaris, maar Ajax vraagt veel meer dan Barcelona aan een bankzitter wil uitgeven.

Ieder gespeculeer over transfers is onzin op dit moment. De toekomst van clubs is nog zo onduidelijk en welke gevolgen deze siutatie het heeft. Dichtbij huis vooral benieuwd welke clubs ten onder gaan.

Onana is een van de betere keeper ter wereld. Als Kepa voor 80miljoen verkocht is, is hij bij wijze van spreken minimaal 100-120 miljoen waard. Ajax moet hem echt niet zonder slag en stoot verkopen. Een betere kan je bijna niet vinden.

29 april 2020 om 11:35

Ik vind niet dat je het kan vergelijken, Kepa is natuurlijk gewoon veel en veel te duur geweest. In deze tijd, met de omstandigheden en afspraken tussen Onana en Overmars, zou je blij mogen zijn met 40 miljoen. Ben het wel eens met je laatste twee zinnen.

29 april 2020 om 11:41

ik kan me niet voorstellen dat dat wordt betaald voor een uit de Eredivisie. Kepa kwam uit een top 4 competitie en voor die speler keepers word normaliter meer betaald omdat ze het over een langere periode wekelijks hebben laten zien in een topcompetitie. niet dat ik persoonlijk Onana geen veel betere keeper vind als Kepa overigens

29 april 2020 om 11:59

Volgens mij heeft Overmars met Onana afspraken gemaakt dat Ajax zou gaan meewerken bij een transfer als hij nog een tijdje langer in Amsterdam zou blijven. Hij heeft Ajax vijf jaar lang een goede dienst bewezen dus je kunt het niet maken een transfer door zijn neus te boren.

29 april 2020 om 12:16

Afspraken maken betekend niet dat Ajax genoegen moet nemen met een fooi. Ajax bepaalt nog altijd de prijs. Meewerken zullen ze zeker als dat afgesproken is maar dat wil niet echt wat zeggen over de prijs. Zoals je kan lezen heeft Barca dus blijkbaar geen interesse dus kan Ajax hem ook niks door zijn neus boren

29 april 2020 om 14:43

Niet met een fooi nee, maar wel voor een redelijk bedrag. Sommige bedragen die ik hier lees zijn absurd, en een regelrechte trap in de noten van Onana (als Ajax dat voor hem zou vragen tenminste). Beetje ondankbaar en respectloos richting hem. Voor iets hoort iets in dit geval. Onana heeft zijn contract verlengd met de afspraak dat Ajax dit seizoen mee zou werken aan een transfer. Als hij die verlenging niet getekend had dan had hij nu een contract tot medio 2021 gehad. Met deze crisis, de competities die stil liggen, onzekerheid of er wel een goede vervanger gehaald kan worden en/of er uberhaupt nog wel een transferwindow komt. Dan mag je blij zijn als je nu gewoon een redelijk bedrag voor hem kan krijgen.. En nee je hoeft hem niet voor 5 Miljoen de deur uit te doen, maar natuurlijk zeggen die afspraken wel degelijk iets over de prijs. Beetje schofterig hoe jij ineens niet meer met Onana meedenkt, terwijl hij wel met de club mee dacht. Maar goed. Laat het financiële gedeelte lekker aan Overmars en van de Sar over, die hebben er iets meer kaas van gegeten.

29 april 2020 om 18:47

Schofterig nogwel. Want mijn mening doet er verder veel toe voor hoeveel hij verkocht gaat worden? Ik heb geen bedrag genoemd, ik zeg alleen geen fooi. Inderdaad laat de onderhandelingen maar over aan Overmars die weet wel hoe je hier de jackpot voor krijgt. Als Ajax nu zegt 20 miljoen dan mogen ze blij zijn met 10/15. Weet je uberhaupt hoe handelen werkt? Waarom denk je dat Ajax vaak van die belachelijke prijzen krijgt? Die krijgen ze niet door laag in te zetten hoor. Iets zegt me dat je Barca fan bent en hem heel graag wil hebben. Barca mag hem van mij kopen maar wel voor het bedrag wat Ajax wil. Onana moet verder niet zo janken want hij gaat straks ook gewoon veel geld verdienen door Ajax.

Dit vind ik helemaal geen verrassend bericht. Je moet wel koekoek zijn om bakken met geld te betalen voor een reserve achter ter Stegen.

29 april 2020 om 11:40

Dat zeg jij maar een reserve keeper is wel degelijk belangrijk gebleken ! Kijk afgelopen jaren alleen al bij Ajax met Lamprou ect. Als het goed is komt hij er niet vaak in maar je bent doodziek als een middelmatige keeper cruciale wedstrijden voor je moet keepen. Op dit moment heeft Barcelona wel een goede tweede keeper moet ik zeggen met Neto en verwacht dan ook niet dat ze op korte termijn concreet worden. Daarnaast moet Onana ergens heen waar hij kan spelen

Ziyech heeft dit vorig jaar en/of het jaar daarvoor ook gezegd. Onana en Tagliafico zeggen nu weg te willen. Natuurlijk zal er de nodige interesse zijn, maar de omstandigheden zijn door de Coronacrisis slecht. Ajax staat er goed voor, dus zullen er hoofdprijzen betaald moeten worden. Ik weet niet of clubs dat gaan doen en verwacht zeker niet dat een club als Barcelona deze twee nu voor tientallen miljoenen gaat kopen als reserves achter Alba en Ter Stegen.

En weer doorrr. De wereld draait door in Barcelona. Na Neymar, Lauraro Martinez, Ruiz, Tagliafico, Ndomebele is Onana het volgende transfergerucht welke de prullenbak in kan. Barcelona wil wel, alleen kan blijkbaar helemaal niets. Who's next ?!?!

alleen al het hebben van eventuele belangstelling voor Onana tekent het falende beleid van Barcelona. Verkocht voor een paar ton; terughalen voor 30.000.000?

Zolang Ter Stegen blijft zal Onana niet naar Barca gaan. Lijkt mij dat Onana niet op de bank wil gaan zitten. Persoonlijk hoop ik dat hij kiest voor Dortmund want Bürki maakt op mij wat een wisselvallige indruk. Al denk ik dat hij bij PSG en Chelsea ook wel in de basis zal staan.

Ik denk dat Barca wat druk op Ter Stegen probeert uit te oefenen ivm de contract onderhandelingen. Net zoals er een gerucht is dat Ter Stegen zijn contract niet wil verlengen. Onana komt denk ik wel bij een club uit de top 5-15 terecht maar Ter Stegen en Barca lijkt mij een perfecte match.

Er wordt al wekenlang van alles verzonnen door de pers. Het is zwaar komkommertijd voor al die creatieve geesten en ze verzinnen er maar op los. Ter Stegen, Onana, Kepa, iedereen zou overal naar toe gaan alleen het gebeurt niet. Net als Tagliafico en vv.d. Beek. Ze zijn al een half jaar onderweg naar de uitgang bij Ajax, maar kennelijk kunnen ze die niet vinden. En de pers maar elke dag roepen aan de andere kant van de poort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren