Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mulder stopt strafschop van Willem II en redt punt voor De Haan

Laatste update:

Willem II en sc Heerenveen hebben de punten zaterdagavond gedeeld. De Tricolores kwamen via Ajax-huurlingen tweemaal op voorsprong, maar het Heerenveen van interim-trainer Foppe de Haan toonde veerkracht, scoorde twee keer en overleefde in de slotfase een strafschop voor Willem II: 2-2.

/

De Haan wijzigde het elftal op vijf plaatsen, maar daarmee lukte het dus niet om te winnen. In de openingsfase trachtte de thuisploeg het spel direct naar zich toe te trekken en de eerste echte mogelijkheid was voor Richairo Zivkovic, die er niet in slaagde om Erwin Mulder te omspelen. Heerenveen had in de eerste helft echter ook zijn momenten en na een klein kwartier had het 0-1 moeten worden, maar Luciano Slagveer tikte de bal na een overstapje van Henk Veerman te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging.

Heerenveen groeide in het duel, maar toen sloeg de gastheer plots toe. Na een kwart wedstrijd volleerde Zivkovic de bal na een mooie pass van Funso Ojo in de verre hoek en daarmee tekende hij voor de 1-0 in Tilburg. Enkele minuten voor rust was de huurling van Ajax dicht bij een tweede treffer, maar dit keer schoot hij recht op Mulder. Heerenveen herpakte zich na rust, voerde de druk op en maakte na vijftig minuten gelijk. Veerman schoot van dichtbij binnen na een lage voorzet van Sam Larsson: 1-1.

Willem II speelde schuchter en stroef, maar kreeg in het eerste kwartier toch twee goede kansen. Erik Falkenburg volleerde naast en een vrije trap van Stijn Wuytens ging rakelings voorlangs. Naarmate het duel vorderde werd Willem II beter en ruim een kwartier voor tijd werd het 2-1: Lucas Andersen had de bal plots voor de voeten liggen in de zestien, kapte een tegenstander uit en schoof binnen. Andersen maakte daarmee zijn eerste Eredivisiegoal sinds 11 april. Heerenveen gaf echter niet op en dwong door een intikker van Slagveer toch nog de 2-2 af.

De assist kwam van Stefano Marzo en de fraaie voorassist was van Larsson. Na 83 minuten was Heerenveen nog dicht bij de 2-3, maar Konstantinos Lamprou stopte een halve omhaal van Veerman met één hand. Het duel leek dan ook in een gelijkspel te eindigen, maar zes minuten voor tijd wees scheidsrechter Jeroen Manschot naar de stip na een overtreding van Caner Cavlan. De Haan zag de bui al hangen, maar doelman Erwin Mulder keerde de inzet van Wuytens en redde daarmee een punt voor zijn werkgever uit Friesland. Willem II heeft nu zeven punten en Heerenveen acht.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

knap gedaan van mulder jammer voor willem II

25 oktober 2015 om 09:48

Mulder die een punt pakt voor zijn club. Dat mag in de krant.

24 oktober 2015 om 20:32

Waren beiden natuurlijk geen penalty, wel een nare scheids.

vond het amusement waarde redelijk, de laatste 10 minuten was het genieten

24 oktober 2015 om 21:32

Het zou ook onzin zijn om op deze wijze te compenseren. Het was geen penalty, dan kan hij moeilijk nog een fout maken puur als goedmakertje. Bovendien zal hij in het eerste geval iets anders gezien hebben waarvoor hij een penalty gaf (onterecht), waardoor hij beide voorvallen als anders zal beoordelen. Beetje onzin dus allemaal dit - het is zuur, meer niet.

24 oktober 2015 om 22:06

Het gaat hier niet om het maken van een fout maar om consequentie, hij was gewoon bijzonder slecht. Geef je iets aan de ene kant wel, geef je dat aan de andere kant ook voor een gelijkwaardige actie, en dan ga je niet tegen de spelers van Heerenveen lopen roepen dat je consequent moet zijn en hem daarom niet geeft voor Heerenveen. Als deze zaalfluiter consequent was geweest had hij van der Struijk een gele kaart gegeven en een penalty voor Heerenveen. (ondanks dat het in beide gevallen geen penalty was)

24 oktober 2015 om 20:38

Nare scheids floot overal voor. Puntje is terecht voor beide clubs

Hadden misschien ook wel moeten winnen met grote kansen af en toe. Met name voor Slagveer. Die speelde echt dramatisch trouwens. Volgende keer Kada maar laten starten ipv Slagveer. Erger kan het bijna niet. Verder die penalty was onterecht (gelukkig ook gehouden door Mulder), maar dan hadden wij later ook een penalty moeten hebben. Maar wel terecht hoor een gelijkspel. Goed herpakt Heerenveen de tweede helft. Deze lijn doorzetten.

- Scheids was Zeer matig (penalty was een schwalbe) (gele kaart)
- Eindelijk wat vechtlust vanaf Heerenveen kant
- Slagveer is kampioen ballen de tribune in peren.
- Thorsby positief op, lekker hard werkertje op het middenveld.

Deze wedstrijd had Heerenveen met 2 vingers in de neus moeten winnen, Tilburg was echt ontzettend pover.

24 oktober 2015 om 20:34

Nou, ik vond niet dat Heerenveen dit potje met 2 vingers in de neus kon winnen.
Willem II in de eerste helft gewoon echt veel beter. Heerenveen in de tweede helft iets beter.

Scheidsrechter drama, beiden gevallen geen strafschoppen natuurlijk, maar hij floot totaal niet constant.

24 oktober 2015 om 20:40

Heerenveen kreeg 1e helft 2 100% kansen, als je die gewoon maakt is de wedstrijd ggespeeld.

Verdorie het kan dus wel een strijdend Heerenveen.

Scheids was vergeten dat we op het veld voetbalden in plaats van in de zaal. Tot de 2-1 toen had die het pas door. Daarna ging die weer snel naar binnen want de penal en geen penal waren gillers.

Thorsby is een topper, dit soort jongens hebben we volgende week ook nodig!!

Zit totaal geen voetbal meer in dit Willem ll.
Twee backs die dramatisch spelen, Kansloze lange ballen spelen en heel simpel doelpunten weggeven. Mis je ook nog een penalty. Waarom neemt Wuytens, die verpest iedere dode spel hervating van willem ll.

Als je zo blijft voetballen speel je volgend jaar weer in de Jupiler League!

24 oktober 2015 om 20:58

Waarom nog steeds een struijk en de sa op rechts. Wat een drama.

24 oktober 2015 om 21:06

Ja inderdaad.
Iedereen ziet dat struijk iedere wedstrijd faalt.
Kan geen voorzet geven, verdedigend laat hij steken vallen en het ergste vind ik die inworpen pfff.

De Sa tja

24 oktober 2015 om 23:55

Waar is die Ondaan?

25 oktober 2015 om 09:52

Zit thuis ontdaan..

26 oktober 2015 om 13:00

Ondaan is geblesseerd.
Komt pas na de winterstop terug.
Heeft een blessure van 6 tot. 9 mamaanden.

Ik had Heerenveen echt een overwinning gegund en het was misschien ook wel verdiend geweest. Qua strijd zat het vanavond in ieder geval goed

Heerlijk om te zien dat Foppe tijdens, de wedstrijd,en ook in het evaluatie praatje met de media,er stond alsof ie nooit weg was geweest.
Die kerel blijft gewoon jong binnen proportie ,gezien zn leeftijd,en lijkt me een uitstekende tussenpaus.
Verder vond ik als neutrale voetballiefhebber de uitslag tegen Willem2 wel terecht

En klasse dat toch zo'n 40-50 Friezen naar dat matige elftal kwamen kijken!

25 oktober 2015 om 04:00

Jammer dat het bij ons dit seizoen ook drama is op de tribune.

Als Willem II supporter heb ik er maar 3 woorden voor Onthutsend, ontluisterend, verbijsterd. Hoe lang gaat deze malaise nog verder Streppel? Van der Struijk en Koppers zijn een basisplaats niet waardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren