Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mogelijk geen miljoenen voor Feyenoord: ‘Pedersen stap dichter bij terugkeer’

Laatste update:

Marcus Pedersen is afgelopen weekend een stap dichter bij een terugkeer naar Feyenoord gekomen. De 23-jarige rechtsback uit Noorwegen, die dit seizoen op huurbasis speelt voor Sassuolo, ging met zijn club met 1-0 onderuit op bezoek bij directe concurrent Hellas Verona. Laagvlieger Cagliari wist te winnen bij Empoli (0-1), waardoor Pedersen en Sassuolo momenteel onder de degradatiestreep staan en een terugkeer naar De Kuip lonkt.

In een eerder stadium deelde 1908.nl al alle details rondom de transfer van Pedersen naar Sassuolo. De Italianen huren de 21-voudig international tot het einde van het seizoen, met een verplichte optie tot koop van 6 miljoen euro, exclusief variabelen. Er zit echter een cruciaal addertje onder het gras: indien Sassuolo degradeert, gaat een definitieve transfer van Pedersen niet door.

Momenteel kan Feyenoord dus wuiven naar de miljoenen voor Pedersen, daar Sassuolo na afgelopen weekend de negentiende plaats bezet in de Serie A. In de resterende elf duels moeten i Neroverdi nog twee plekken stijgen op de ranglijst om degradatie naar de Serie B te voorkomen. Alleen dan blijft Pedersen voor Sassuolo spelen.

Als Sassuolo afdaalt naar het tweede niveau van Italië, keert Pedersen terug naar Rotterdam-Zuid. Bij Feyenoord ligt de rechtspoot in dat geval nog tot medio 2026 vast. Of Pedersen nog een toekomst heeft bij Feyenoord onder trainer Arne Slot zal dan moeten blijken. Wel is hij nog altijd samen met zijn Nederlandse vriendin en hockeyster Noor Omrani. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 6,5 miljoen euro.

Na een lastig begin bij Sassuolo is Pedersen inmiddels basisspeler in de Serie A. De teller staat momenteel op 1.527 minuten, verdeeld over 26 officiële optredens in Italië. Daarin was Pedersen goed voor twee assists. Slechts in twee duels die Sassuolo dit seizoen speelde kwam de Noor niet in actie.

Feyenoord haalde Pedersen in de zomer van 2021 naar Nederland toe. De pijlsnelle vleugelverdediger, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, werd voor 2 miljoen euro overgenomen van Molde FK. In de twee seizoenen die Pedersen onder Slot speelde, kon hij bijna altijd rekenen op een basisplaats.

Pedersen speelde tot dusver 88 officiële wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 7 assists. Met de Rotterdammers wist hij in het seizoen 2022/23 beslag te leggen op het landskampioenschap in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De insteek van het bericht is negatief, maar ik vind dit persoonlijk helemaal niet zo verkeerd. Nieuwkoop is wat tegengevallen en ik denk dat Pedersen beter past bij wat Feyenoord zoekt. Sowieso zal er op rechts wel wat nodig zijn, ik verwacht niet dat Geertruida te behouden is. Benita zal niet aanhaken en Read is een groot talent maar zal nog niet alles kunnen spelen. Prima dat Pedersen weer aansluit dus.

6 maart 2024 om 15:05

Het zou mooi zijn als Slot Read wat vaker inbrengt in plaats van Nieuwkoop. Verder verwacht ik ook veel jeugd bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat een deel daarvan opgenomen wordt in Feyenoord 1.

6 maart 2024 om 16:16

Nieuwkoop valt in als rechtsbuiten en niet als rechtsback.

7 maart 2024 om 08:41

Niet alleen als rechtsbuiten. Zodra Geertruida wegvalt staat hij op de rechtsback positie. Los daarvan is het niveau van Nieuwkoop op zowel rechtsbuiten als rechtsachter niet het niveau dat Feyenoord na moet streven en ook niet als wisselspeler.

6 maart 2024 om 15:21

Ja van mij mag hij terug keren hij deed het niet slecht . Verdedigend en aanvallend goed alleen de eindpass ontbrak

6 maart 2024 om 15:32

De transfer van Nieuwkoop was ook een beetje vreemd. Bij USG een echte wingback die het niet echt van zijn voetbal moest hebben, type Hans Hateboer.

6 maart 2024 om 15:48

Wat mij betreft ook prima als hij terug komt hoor; kan je er best bij hebben. Het is tegenvallend hoor weinig progressie hij onder Slot heeft geboekt maar ik vind 'm niet minder dan Nieuwkoop.



Ik denk dat je Pedersen beter bij de selectie kan hebben dan Nieuwkoop. Tevens staan de nummer 13 t/m19 allemaal binnen 5 punten van elkaar af en kan er nog van allen gebeuren in de Serie A.

Die jongen weet wat het is om kampioen te worden... mocht hij terug komen dan weet hij dus ook wat het is om te degraderen... kortom: een veelzijdige persoonlijkheid!

Feyenoord moet er niet rouwig om zijn als Pedersen terugkeert want Geertruida zie ik wel vertrekken naar een grotere competitie en Bart Nieuwkoop is ook niet helemaal het niveau dat Feyenoord onder Slot nastreeft. Als mogelijke optie voor de toekomst heeft Feyenoord nog Givairo Read maar hij is nog jong en nog geen bewezen basiskracht op dit moment. In de O21 lopen dan nog Arnaud en Elmensdorp rond maar die zijn pas 18 respectievelijk 19 jaar oud en moeten zich nog verder bewijzen. Het contract van Pedersen bij Feyenoord loopt in de zomer van 2026 af en dus heeft Feyenoord nog minimaal een seizoen de keuze hem bij de A-selectie te halen, te verhuren of te verkopen.

Die zal wel terugkeren, want nu Berardi er erg lang uitligt met een blessure zie ik Sassuolo het niet meer redden.

Gaven altijd de talenten de kans, maar dat is nu vrijwel niet meer het geval.

Het wordt natuurlijk heel erg negatief gebracht maar aan de andere kant met nog 15 wedstrijden te gaan staan ze ''maar'' 5 punten van plek 13. Het kan dus zomaar zijn dat je met 1 of 2 overwinngeningen alweer boven de rode streep staat.

Voor Pedersen beter dat hij zal worden verkocht daar zijn eindpass gewoon weg 95% van de tijd niet goed was. Met 26 basisplekken bij Sassuolo wat bekent staan om zijn talentherkinngen verwacht ik nog wel het een en ander van Pedersen daar.

Goede zaak! Pedersen is een prima vervanger voor Geertruida.

6 maart 2024 om 21:39

Vind je dat echt? In mijn optiek zit daar zit toch een behoorlijk groot verschil in kwaliteit tussen. Mocht Geertruida vertrekken, dan verwacht ik dat daar een groot bedrag betaald voor wordt. Het lijkt me verstandig dat Feyenoord dan een goede vervanger aankoopt. Pedersen kan dan prima back-up zijn, want hij is beter dan Nieuwkoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren