Misser vanaf elf meter komt Fiorentina duur te staan tegen AC Milan

/

Fiorentina is er thuis niet in geslaagd om AC Milan over de knie te leggen. De club uit Florence was de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft vanaf de stip een uitgewezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Ilicic wist het buitenkansje niet te benutten. Het bleef bij 0-0.

Na 22 minuten spelen wees scheidsrechter Daniele Orsato naar de stip. Milan-verdediger Davide Calabria ging de fout in door Borja Valero neer te halen in het strafschopgebied. Milan kwam echter goed weg, want Josip Ilicic schoot de penalty op de paal. In het vervolg van de eerste helft was het Fiorentina dat de wedstrijd controleerde en de beste kansen kreeg, maar mede dankzij goed keeperswerk van Gianluigi Donnarumma haalde Milan de rust met de brilstand.

Fiorentina trok ook na de thee het duel meteen weer naar zich toe. De ploeg van trainer Paulo Sousa zette hoog druk op de achterhoede van Milan, waardoor de bezoekers moeilijk aan voetballen toe konden komen. Opbouwen was er niet bij voor Milan, dat regelmatig de lange bal hanteerde. La Viola bleef zo de wedstrijd controleren in de jacht op een openingstreffer. Toch moest de thuisploeg oppassen, want Carlos Bacca was namens Milan dreigend.

/

Na 65 minuten spelen was Valero dicht bij de 1-0, maar Donnarumma bracht redding op zijn kopbal. Zijn gemiste kans kwam op het moment dat Milan wat beter in de wedstrijd kwam en ook kansen kreeg op een doelpunt. Fiorentina kwam echter niet in grote problemen en bleef hopen op drie punten, terwijl Milan-trainer Vincenzo Montella genoegen leek te nemen met een punt. In de slotfase beperkten de bezoekers zich tot verdedigen, met af en toe een snelle uitbraak. Fiorentina probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, zonder het gewenste resultaat.

Haalt AC Milan dit seizoen Europees voetbal?

1
2

Milan duidelijk een strafschop onthouden in de allerlaatste minuut. Dat moest gewoon rood zijn plus een strafschop. Maargoed. 0-0 is geen slecht resultaat in Fiorentina.

25 september 2016 om 22:46

Hoe kun je nu moet een goed gevoel over deze match heen gaan? Hier word toch duidelijk 3punten gestolen terwijl zij een zeer lichte strafschop krijgen

25 september 2016 om 22:52

Milan had ook niet verdiend om te winnen, als er een team recht had op de overwinning is dat Fiorentina wel. Neemt niet weg dat in de 95ste min Ac Milan nog een vrije trap verdiende.

25 september 2016 om 23:12

Punt pakken bij een (iets) beter Fiorentina. Zo vaak hebben jullie de laatste tien keer niet van La Viola gewonnen. 2 keer om precies te zijn.

26 september 2016 om 02:19

Beste vriend als jij over het verleden wil praten bekijk dan maar eens de prijzenkast van Milan en daarna van jou laviola

26 september 2016 om 07:29

Milanello

Dat is bij deze toch helemaal niet relevant? Die bijna vooroorlogse prijzen bij wijze van spreken daar doelt Fiorenza helemaal niet op, eerder op de laatste meer relevante onderlinge duels, waarin Fiorentina duidelijk de betere was.

26 september 2016 om 07:41

Met alle respect maar waarom kom jij jou moeien op een artikel van Milan florentina? Hij praat zelf over laatste 10 confrontaties dus dan haal ik er graag wat feiten bij.. terwijl dit Milan een volledig nieuwe ploeg is met veel talent en italianen

26 september 2016 om 11:55

Ik mag uiteraard reageren op welk artikel dan ook, ik kom hier toch niet provoceren ofwel? Ridicuul om dat aan te halen in je "verweer", ik ben het zeker met je eens dat Milan vele malen groter is dan Fiorentina, maar de laatste jaren is Fiore net wat beter, nieuwe ploeg met veel Italianen of niet.

25 september 2016 om 22:59

Duidelijke strafschop ? Het was een overtreding van die domme Tomovic, absoluut. Maar hij raakt Adriano net voor de lijn. Omdat hij doorglijdt en Adriano door rolt lijkt het erin.
Nou ja, we kunnen er lang over doorpraten maar Orsato heeft besloten.
Wel lekker voor die irritante Montolivo.

Pech dat Ilicic net teveel op de paal schiet. Op punten hadden we misschien meer verdient. Jammer dat het krulschot van Borja in de tweede helft ook iets te getelefoneerd was.

Mijn hemel wat word daar opt einde ons weer 3punten gestolen door een onbekwame scheidsrechter. Als het het geen penalty was, op zijn minst dan een vrije trap.. Bah bah scheidsrechter niveau in Italië is toch heel erg zwak

Ik ergde me 95 minuten lang aan Milan, kom op zeg hoe wil je ooit weer in de top komen? Het staat 0-0 en dan ga je extra verdediger in gooien! Al 4 seizoenen waardeloos spelen wat heb je dan te verliezen als je wat aanvallender speelt? Behalve de keerper de rest zou ik echt een bezem doorheen vegen vanaf de verdedigers tot en met de staf en de coach. Ongelofelijk zeg

25 september 2016 om 23:46

Een punt uit bij Fiorentina is prima. Je moet ook niet vergeten dat Milan midden in een overname zit en dus nog niet de beschikking heeft over de financiele middelen. Daarnaast stonden er vanavond met Donnarumma, Romagnoli, Calabria, Suso, Niang, Locatelli etc. etc. hele jonge, talentvolle spelers in het veld. Op de lange termijn zou dit wel goed uit kunnen pakken, hopelijk in januari nog wat ervaren spelers erbij.

Deze wedstrijd is het bewijs dat 1. Een 0-0 ook een leuke wedstrijd kan opleveren en 2. Italiaans voetbal alles behalve saai is.

Milan had natuurlijk in die laatste minuut nog een vrije trap moeten hebben, maar vond Fiorentina over het algemeen beter.

25 september 2016 om 22:54

Eens! Was echt een leuke wedstrijd met een vrij hoog tempo. Voor t zelfde geldt was het 3-2 ofzo, genoeg kansen geweest.

Heel jammer van dat moment op het laatst, moest gewoon op z'n minst een vrije trap zijn, maar goed 0-0 uit bij Fiorentina is gewoon een goed resultaat, het had heel mooi kunnen zijn als we gewonnen hadden dan stonden we nu 3de, maar het zat gewoon niet mee. Op naar Sassuolo.

Fiorentina had dit moeten winnen maar moet zeggen dat Milan ook een aantal levensgevaarlijke uitbraken had toen Fiorentina steeds meer risico ging nemen. Ondanks de 0-0 toch een hele boeiende wedstrijd gezien hier in het Artemio Franchi. Ik vond de nieuwe aanwinsten ook weer erg goed spelen. Het seizoen duurt nog lang

25 september 2016 om 23:09

Met name Sanchez en Salcedo vind ik goede versterkingen. Tello daarentegen....
Volgende week nog een lastige pot tegen Torino. Daarna volgt een relatief makkelijke periode waarin we weer naar de subtop kunnen,al staan we er zeker niet slecht voor. In verliespunten staan we derde samen met Internazionale en Genoa.

25 september 2016 om 23:38

@Fiorenza

Ik vond Milic ook erg sterk spelen. Alonso geen moment gemist... Sanchez was echt geweldig maar toen hij ineens achterin moest spelen oogde hij wat paniekerig.

Die Sousa heeft echt ballen. Vecino inbrengen voor Gonzalo (middenvelder i.p.v. verdediger), Tello inbrengen voor Badelj (vleugelspeler i.p.v. middenvelder) en Babacar inbrengen i.p.v. Ilicic (spits i.p.v. vleugelspeler). En dat terwijl je al begint in een 3-4-2-1 formatie. Hij ging gewoon letterlijk all in.

Juist doordat Fiorentina zo ontzettend aanvallend speelde werden de ruimtes enorm klein en kon Milan gevaarlijk uitbreken. Je had hier ook zomaar kunnen verliezen.

Ongelofelijk wat een knuppel die scheidsrechter... Lijkt wel alsof Milan altijd de scheids tegen heeft. Hoe kan je hier nou niet voor fluiten?? Al met al veel kansen gezien van beide ploegen, Milan denk wel de gevaarlijkste.

25 september 2016 om 23:06

Milan heeft een paar gevaarlijke uitbraken gehad inderdaad. Echter had Fiorentina het meest recht op de drie punten vond ik.