Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Misschien raakt de bal het oor van Gomez na de vrije trap van Messi’

Laatste update:

Voetballiefhebbers verlekkerden zich deze week aan de rake vrije trap van Lionel Messi tegen Liverpool (3-0), maar voor Josep Maria Bartomeu was het doelpunt geen verrassing. In de skybox van Camp Nou wist 'bijna iedereen' dat de bal vanaf ruim 25 meter in het doel zou belanden, vertelt de voorzitter van Barcelona in een interview met The Guardian. Bartomeu merkt dat 'het genie' van Messi inmiddels als gewoon wordt beschouwd bij de club.

"We hebben een genie in ons midden en we doen maar alsof het normaal is", stelt de preses. "We hebben Messi al zo vaak aan het werk gezien. Ik weet dat hij buitengewoon goed is, maar ik zie het inmiddels als normaal. Toen hij de vrije trap nam, wisten we bijna allemaal wel dat de bal erin zou gaan." Messi nam het laatste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Hij maakte de uitgangspositie voor Barcelona om ten koste van Liverpool de finale van de Champions League te bereiken nog een stuk beter.

"Een paar seconden van tevoren zeiden we al: 'Die bal ligt perfect, hij heeft ze het liefst iets verder van het doel.' Als de bal dicht bij het strafschopgebied ligt, is er niet veel ruimte. Als hij nog verder weg had gestaan, was dat te ver geweest. 'Mijn hemel, deze gaat er zeker in', riep iemand. En dat is normaal", vervolgt Bartomeu. "Ik heb de beelden bekeken, met aandacht voor de muur. De ruimte is heel beperkt, maar Messi is erg slim. De bal scheert langs het oor van de verdediger (Joe Gomez, red.). Misschien raakt de bal zijn oor zelfs. Maar Leo is speciaal. Waar wij een muur zien, ziet hij een gat. En daar plaatst hij 'm precies. Het is een genie, een puur talent."

Het is 'een genot' om de Argentijn te zien voetballen, zegt Bartomeu, maar niettemin bereidt de club zich voor op 'het leven na Messi'. Met de komst van een aantal jonge spelers speelt de clubleiding alvast in op zijn afscheid. Messi wordt volgende maand 32 jaar. "Misschien gaat hij wel door tot zijn 45ste, wie weet? We weten dat hij nog wel drie, vier, of vijf jaar blijft spelen. Hoeveel jaar weten we niet precies. We bereiden ons erop voor. Spelers als Ousmane Dembélé, Clément Lenglet en Arthur zijn gehaald om een team te bouwen voor wanneer Messi stopt, maar dat is naar mijn idee nog ver weg. Ik denk niet dat die dag al nadert. Maar tegen al zijn medespelers die met hem trainen en spelen, zeggen we wel: 'Geniet van elke minuut.'"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien? Iedereen ziet toch dat die bal werd getoucheerd door Gomez.. anders zat die niet denk ik. Allison zat er dicht bij.
Toch altijd het idee dat voor Messi fans zien wat ze willen zien. Mooie vrije trap maar was er anders niet in gegaan.

3 mei 2019 om 09:49

Ik zie het niet hoor? Al zie ik ook niet dat de bal Gomez niet aanraakt. In ieder geval niet genoeg om de baan van het schot te veranderen ofzo.

3 mei 2019 om 10:02

Ja kijk ff naar het 2e camerastandpunt, waar zie je dan dat ie van richting verandert? Gewoon niet! De bal is al in opwaartse beweging want hey hij komt van de grond.

3 mei 2019 om 10:07

Rodg, kijk even naar de 4e herhaling. Dan zie je toch dat de bal tegen Gomez aankomt en van richting verandert? Je ziet het ook al op de 2e herhaling maar goed daar kan ik nog inkomen dat je het niet ziet.

3 mei 2019 om 10:12

Ga lekker je belerende teksten bij je vriendjes doen maar niet bij mij.

Ik zeg dat er inderdaad 1 standpunt is waar het erop lijkt dat ie hem een heeeeeel klein beetje raakt. Maar niet dat daardoor de baan van het schot significant verandert, dat ze je gewoon niet vanuit al die andere standpunten. Dus het kan ook zomaar zijn dat het standpunt waar jij het over hebt de boel een beetje vertekend,

3 mei 2019 om 11:24

Ik denk dat je spoken ziet.. bal word niet aangeraakt.
Het was gewoon een geweldige vrije trap.

3 mei 2019 om 12:25

Bal raakt de schouder. Je kon het vanuit 1 camerapositie goed zien. Heel licht, maar voldoende om perfect in de kruising te komen. Maakt t overigens niet minder briljant.

4 mei 2019 om 14:30

@rodg, belerende teksten? Ik vind op de reactie van cthegrave anders helemaal niets aan te merken. Hij vraagt toch gewoon netjes wat je in de 4e herhaling wel/niet ziet? Daarna geeft hij netjes aan dat hij er in kan komen wanneer je het in de tweede herhaling niet ziet.

Dat jij dit vervolgens als belerend interpreteert en benoemt dat hij dit "lekker bij zijn vriendjes mag doen" komt naar mijn mening nog eerder over als belerend. In ieder geval als arrogant.

On: ik heb zelf de bal ook niet van richting veranderd zien worden, maar alle herhalingen dan ook niet uitvoerig bekeken. Wel had ik al ergens het vermoeden dat de baan van het schot een ietwat onnatuurlijke was, maar in het geval van Messi sluit ik iets bovennatuurlijks ook niet uit.

3 mei 2019 om 09:50

Dus eerst denk je dat hij er niet inging om er in de volgende zin bij te schrijven dat hij er niet in was gegaan? Vreemde redenatie... zal het simpel voor je maken, was een geweldige vrije trap die tot een prachtige goal werd getransformeerd. Met of zonder aanraking van zn wang of oor.

3 mei 2019 om 09:55

Zat er zeker prachtig in. Het viel mij gewoon op dat weinig mensen blijkbaar zien dat de bal getoucheerd werd door Gomez. Ik vind het namelijk wel een verschil als Messi de bal direct zo prachtig in de kruising schiet of dat de bal via de muur in de kruising gaat.

3 mei 2019 om 09:59

Briljante vrije trap, dit heeft hij dit seizoen al meerdere keren gedaan. Misschien zie jij niet wat je zou moeten zien.

3 mei 2019 om 10:04

Maar Messi staat toch niet ter discussie? Dit doet die zijn hele carrière al. Één van de beste aller tijden daar gaat het niet om. Maar mijn punt wordt wel bevestigd mede door jou.

3 mei 2019 om 12:38

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het echt niet zie. Snap daarom ook niet echt waarom ik jouw punt bevestig, ook een beetje generaliserend om te beweren dat ‘Messi fans maar zien wat ze willen’, vrij ongegrond als je het mij vraagt.

3 mei 2019 om 10:20

Dat je nog probeert om glans af te nemen van de vrije trap. Dude we weten dat ook sommige mensen, onbegrijpelijk, geen fan van Messi zijn, maar sla je nu niet een beetje door? Gewoon een ongelooflijke vrije trap en dit was niet de 1e van zo'n afstand en voor mij zelfs niet de mooiste heb er tientallen gezien. Anyway het niet voor te stellen dat deze kleine man er op een dag mee stopt. Wat heeft hij toch ongelooflijk veel betekent voor het voetbal.

3 mei 2019 om 10:46

Ik ben fan van Messi , Maar hij wordt toch ook van richting veranderd door de muur?

3 mei 2019 om 10:21

Precies in het schot van achter de goal zie je het heel goed. Ik snap daarom die ophef ook niet over die vrije trap, als hij namelijk niet aangeraakt werd dan had de keeper hem gewoon gehad.

3 mei 2019 om 10:43

Tuurlijk Sebasjuh, klemvast ook natuurlijk!

3 mei 2019 om 11:04

Maar hij ging we in en daar gaat het om. Btw, ik zag het niet dat de bal werd aangeraakt

3 mei 2019 om 11:05

Hoeft geen voetbal en of messi fanaat te zijn om te zien hoe natuurlijk getalenteerd messi is met een voetbal. Becker was kansloos geweest, met of zonder muur

3 mei 2019 om 11:12

Maar Joe Gomez geeft zelf aan dat hij hem niet raakte?

3 mei 2019 om 11:46

Dan zal die wel geen zenuwen in z'n schouder hebben.

Heb op twitter een discussie met iemand die zegt dat de bal de schouder van Gomez raakte, maar zelfs na 50x de verschillende beelden te hebben bekeken is dat nog niet duidelijk. De baan van de bal verandert in ieder geval niet (zichtbaar). Wat een ongelooflijke vrije trap op zo'n belangrijk moment, ik kan hem blijven bekijken, pure klasse!

3 mei 2019 om 09:52

Grappig, ik kon de wedstrijd niet zien maar kwam net thuis rond het eindsignaal en zag bij de eerste de beste herhaling dat hij van richting werd veranderd. Werd net buiten bereik van die keeper gelift. Het haalt de zuivere schoonheid er zeker vanaf maar wie maalt erom, blijft een mooie en belangrijke goal.

3 mei 2019 om 09:57

Van richting veranderen ook echt, hoe dan?? Ik heb echt 10 verschillende camera standpunten gezien en bij eentje lijkt het er inderdaad op dat Gomez de bal heeeeel licht raakt. Maar niet alsof de bal daardoor van richting of snelheid verandert. Maar ik ben blij dat we een superheld in ons midden hebben die dat gelijk zag.

3 mei 2019 om 11:50

Haha lijkt wel die discussie over dat geluidje waar de meningen zo sterk over verdeeld waren een tijdje terug. Spijt me maar op het beeld dat ik zag was het zeer duidelijk. Woon in Mexico maar vermoed toch dat ze dezelfde beelden gebruiken. Dacht echt als die hem niet raakt is die voor de keeper, want die strekte mooi de hoek in. Maar goed hij zag er lekker in.

3 mei 2019 om 12:54

Ah daar heb je het al. In Mexico worden alle beelden bewerkt, net als toen op het WK, toen lieten ze het ook lijken alsof Robben een schwalbe maakte. Je wordt voor de gek gehouden manodedios.

3 mei 2019 om 13:05

Nou, ik zat op een 40 meter afstand, heb de goal op me telefoon staan, ingezooomd, en ik zie niet dat Gomes m raakt, prachtige trap en goal
Is onbewerkt trouwens

3 mei 2019 om 10:04

Pure klasse inderdaad, echter nog steeds vreemd dat niemand het heeft over de vuist die hij uitdeelt aan Fabinho (waaruit deze vrije trap onstaat). Liefde maakt blind?

Overdrijven is ook een vak, met zijn "toen Messi de vrije trap ging nemen wisten we allemaal dat hij wel zat". Hij scoort veel vrije trappen hoor, zeker! Maar dit is een van de mooiste die ik ooit heb gezien.

3 mei 2019 om 10:07

Hij heeft 100% 3 mooiere vrije trappen gescoord

3 mei 2019 om 10:23

Welke vind je mooier dan?

Ik vind het moment ook wel mooi, halve finale CL in een vol Camp Nou.

Kan me een vrije trap tegen Atletico herinneren, vanaf de linker kan van de 16 over Courtois heen.

3 mei 2019 om 13:08

Dit was ook echt magistraal mooi hoor. Dit was gelijk de eerste vrije trap die in mij opkwam toen je vroeg welke mooier was!

3 mei 2019 om 10:44

Ik zag ook voorbij komen dat Messi de beste vrije trappennemer is aller tijden. Mensen vergeten dan ook dan zelfs Ronaldo er meer gescoord heeft, en dat er ene Juninho bestaan heeft die er 70 ingeknald heeft. Zelfs Koeman heeft er meer gemaakt vanuit een vrije trap.

3 mei 2019 om 10:50

Ik vind de manier waar op Messi de hal trapt wel heel knap. Voor die “chip” dicht bij de 16 over de muur. Heel mooi.
Juninho was helemaal bijzonder inderdaad. Roberto Carlos had ook wel een paar hele mooie.

3 mei 2019 om 10:57

Gaat het om de hoeveelheid of om het percentage? Want Ronaldo heeft er inderdaad meer gemaakt maar heeft er ook 5x zoveel genomen. Ronaldo heeft 16 vrije trappen voor Juve genomen en er niet eentje gemaakt. Messi heeft er dit seizoen alleen al 8 in liggen. ronaldo zijn laatste rake vrije trap was in december 2017, koek koek!

3 mei 2019 om 11:09

Ronaldo schiet ook “gewoon” hard met een zwabber en dan gaat die soms erin en vaak het stadion uit. Messi mikt de bal. Heel mooi altijd.

3 mei 2019 om 11:10

WK tegen spanje? Dat was 2018

3 mei 2019 om 11:54

Heb het over wedstrijden op club niveau, maar goed als je die ene vrije trap in een jaar mee wil nemen prima joh!

3 mei 2019 om 17:48

Nee dan had je dat er wel bij gezet. Zijn vrije trappen zijn dramatisch, maar je wou het erger laten overkomen dan dat het al is.

Buiten dat de vrije trap fantastisch wordt ingeschoten. Is het volgens mij gewoon een keepersfout. Iedereen kan zien dat die bal er nog in kan, helemaal met de trap van Messi.

3 mei 2019 om 09:59

Wat je ff vergeet is dat Messi ze links en rechts erin legt, je weet dus nooit in welke hoek de bal komt. Daardoor begin je als keeper te twijfelen, hij doet gewoon een mindfuck met je! Ze gooien spelers al onder de muur omdat ze bang zijn dat ie er onderdoor schiet.

3 mei 2019 om 13:02

De bal mag vanuit die positie nooit links langs de muur kunnen. Stond deze 10 cm meer naar links kon de bal gewoon weggeknipt worden. Neemt hij m dan met zijn andere voet wordt het toch lastiger om m zo diep naar de hoek te sturen. Fout van de keeper.

3 mei 2019 om 13:24

Klopt dat Messi hem in beide hoeken kan binnen schieten.. maar geef hem dan niet de mogelijkheid om hem daar neer te leggen wat niet "jou" hoek is. De muur zet je neer om de hoek af te schermen, andere hoek is voor de keeper.

3 mei 2019 om 13:58

Mecca als het allemaal zo makkelijk wat had ie er nooit een vrije trap ingeschoten he! Maar heb vandaag nog al zijn vrije trappen bekeken, er zit zoveel variatie in, ook Casillas, Oblak en Courtois worden gewoon geklopt. Zijn toch ook niet de minste!

Op het moment dat Messi stopt, blijft er van Barca niet veel over. Die gaan hetzelfde krijgen als Real nu vrees ik.

3 mei 2019 om 10:01

Eens dat er een gat gaat vallen als Messi stopt, echter was Real vorige zomer wel dusdanig arrogant om te denken dat ze het zonder Ronaldo ook wel even zouden doen en de andere spelers het wel over zouden nemen. Ik vrees voor de dag dat Messi stopt, maar Barca lijkt te werken aan een team na Messi, getuige ook Bartomeu’s woorden.

3 mei 2019 om 13:08

Laten we het hopen! Kan me bijna niet voorstellen dat er binnenkort iemand op gaat staan die zo beslissend en bepalend is als Messi en Ronaldo

3 mei 2019 om 13:15

Dat zeker niet, op diegene zullen we misschien wel decennia moeten wachten, de consistentie die Ronaldo en Messi hebben gaan we wellicht nooit meer in ons leven zien.

Hij zegt ook dat Messi nog 3,4,5 jaar door kan. Dat lijkt mij ook wel. Maar zal het niet zo zijn dat Messi een linie naar achter zal zakken als zijn snelheid afneemt. Zoals Iniesta speelde.

vind het wel grappig iedereen zeurt over of die bal aangeraakt werd. Degene die het weet(joe gomez) geeft zelf aan dat hij hem niet aan raakt.

3 mei 2019 om 11:12

Oh waar zei hij dat dan ?

3 mei 2019 om 11:31

Dan ben ik wel benieuwd waar hij dit gezegd heeft en waar jij dit dus gelezen of gezien hebt. Persoonlijk vind ik het een magistrale vrije trap en weet ik niet of het überhaupt echt uitmaakt of de bal veranderd van richting en of dit ook te bewijzen is. Naar mijn mening toucheert hij duidelijk licht zijn schouder. Ik vind dat 3-0 geen juiste afspiegeling van de wedstrijd was. Ik dacht zelf dat het 1-0 zou eindigen en vond dat meer dan terecht ( 2-1 kon ik mij ook wel in vinden )

3 mei 2019 om 11:56

Het gaat niet eens om wat Gomez zegt, want je ZIET de bal veranderen. Zowel de draaiing om z'n eigen as, als de richting van de bal verandert. Woorden zijn minder belangrijk bij 'videobewijs'.

in een interview voor een engels blad weet zo niet welk blad. moet je even opzoeken.

3 mei 2019 om 11:32

Kan ik dus zo 1234 niet vinden..... Iemand anders...?

of hij Gomez nou raakt of niet. het blijft een doelpunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren