Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Miljoenendeal van Henriksen werd pas drie minuten voor tijd afgerond

Laatste update:

AZ en Hull City maakten in de nacht van woensdag op donderdag de overstap van Markus Henriksen naar het KC Stadium wereldkundig. Dat ging niet zonder slag of stoot. De middenvelder ging er eerst van uit dat hij in Alkmaar zou blijven, in de avond bleek er toch schot in de zaak te zitten en de deal kon uiteindelijk in extremis worden afgerond.

/

AZ en Hull City bereikten al enkele dagen eerder een akkoord over een transfersom van zes miljoen euro. "Het was een chaotische dag", zo erkent John van den Brom vrijdag in De Telegraaf. "'s Middags vertelde Markus nog dat-ie bij ons zou blijven. ’s Avonds na het oefenduel met AFC’34 (0-7) hoorde ik dat er toch weer beweging was en dat het hoe dan ook een race tegen de klok zou worden."

De onderhandelingen tussen Henriksen en Hull City verliepen nogal stroef. Vandaar dat het drie minuten voor het verstrijken van de transferdeadline pas rond was, zo verzekert de ochtendkrant. Het late tijdstip had ook gevolgen voor de constructie van de transfer. Om papierwerk te besparen wordt Henriksen eerst een half jaar gehuurd, waarna Hull City verplicht is om de Noors international voor zes miljoen euro definitief over te nemen.

Een mooie club voor Markus Henriksen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoopte ook heel erg dat de transfer niet door ging (niet dat ik het Henriksen niet gun). Teleurstelling toen ik gisterochtend zag dat hij alsnog wegging.
Ik vind dit persoonlijk geen mooie club voor Henriksen. Wie weet speelt hij volgend jaar in de Championship... had nog even bij AZ gebleven.

Ik hoop dat hij en Janssen het goed gaan doen, reclame voor AZ daar aan de overkant.

2 september 2016 om 09:01

Ik had in zijn positie misschien liever naar Anderlecht gegaan om bovenin mee te doen, maar hij zal bij Hull ook wel meer kunnen verdienen

2 september 2016 om 09:04

Ik vind het zonde voor de Nederlandse competitie. Ben erg van hem gecharmeerd en vond hem eigenlijk een van de betere middenvelders. ijzersterk en een enorme actieradius en 'gewoon' een prima voetballer. Ben benieuwd wat AZ dit jaar kan presteren. In principe ga je er niet op vooruit na het vertrek van Jansen en Henriksen.
Friday kan ik nog moeilijk inschatten en Bel Hassani schaal ik nog niet in op het niveau van Henriksen.
Kunnen Az'ers me vertellen of er nog meer mutaties (in de basis) hebben plaatsgevonden?

2 september 2016 om 11:04

Stijn Wuytens is doorgeschoven naar het middenveld en is de ideale vervanger van Henriksen vind ik. Centraal achter is er dus een plekje vrijgekomen, daar speelt Rens v. Eijden. Heel goed centraal duo samen met Vlaar. Verder speelt Luckassen nu op het middenveld en ruimt alles op.

6 miljoen voor een 1-jarig contract... Huiberts is echt geweldig

Janssen ook al voor 22 miljoen plus bonussen weg.

En met van eijden, friday en Weghorst degelijk ingekocht en natuurlijk Vlaar en van Overeem verlengd!

Rochet lijkt zich te verbeteren, ruiter is geen haar beter. Goed dat Huiberts die deal niet maakte die Stewart wel wilde toentertijd

2 september 2016 om 10:15

Zo zie je maar weer wat een meerwaarde een goede technisch directeur kan betekenen voor een club.

Ook Stewart was een behoorlijk goede, dankzij de acties van deze 2 mannen heeft AZ nooit echt een dip gehad na het faillissement van Dsb. Gewoon een stabiele subtopper met een goed beleid zowel financieel als bij de spelers.

6 miljoen voor een 1-jarig contract... Huiberts is echt geweldig

Janssen ook al voor 22 miljoen plus bonussen weg.

En met van eijden, friday en Weghorst degelijk ingekocht en natuurlijk Vlaar en van Overeem verlengd!

Rochet lijkt zich te verbeteren, ruiter is geen haar beter. Goed dat Huiberts die deal niet maakte die Stewart wel wilde toentertijd

2 september 2016 om 08:08

Az gaat er elk jaar op achteruit. Waarom zou je genoodzaakt zijn Henriksen te verkopen als je al 22 mil voor Janssen hebt gekregen. Geef dan zo'n sleutelspeler als Henriksen een verbeterd contract en kom niet met aankopen als Seuntjes en Van Eijden

2 september 2016 om 08:15

Wij gaan er elk jaar op achteruit? AZ had vorig seizoen de topscoorder van de Eredivisie.. hoezo slechter dan het seizoen ervoor?

Het had inderdaad lekker geweest als het contract verlengd zou zijn.. maar voor een contractverlenging zijn in dit geval twee partijen nodig. Henriksen wilde graag een stap maken, dus dan moet AZ hem verkopen (wilden ze nog wat voor hem vangen).

2 september 2016 om 08:46

@futhead,

Ten eerste zoals hierboven @azrsenal al schreef zijn er twee partijen nodig voor een contract.

Ten tweede is AZ voor de meeste spelers een tussenstap. Als blijkt dat AZ telkens hoog in de boom gaat zitten en het moeilijk is voor spelers om hogerop te komen, zullen talentvolle spelers minder snel voor AZ kiezen als tussenstap.

Ten derde is het ook gunnen voor bewezen diensten.

2 september 2016 om 17:55

Henriksen wilde een sportieve uitdaging in zijn droom competitie, AZ faciliteert dat.

En hij kon vast een sterk verbetert contract tekenen maar bij hull verdien je een veelvoud daar weer van

Bij AZ kan je doorgroeien naar Europese subtop zoals Janssen, dembele, werkbloom, Rasmus elm, Hector Moreno (espanyol) hoedt

En Haps, jahanbaksh, friday en dos santos maken over 1-2 jaar ook vast een goede transfer

Heeft er iemand verstand van dat contractenwerk? Wat is het verschil tussen 6 maanden huren en dan verplicht kopen, en gewoon kopen?

Zit hier ergens ook de uitleg in voor de enorme hoeveelheid huurdeals afgelopen transferperiode. Het wordt voor de gemiddelde voetbalfan heel moeilijk bij te houden welke speler eigendom is van welke club.

2 september 2016 om 09:28

Het lijkt me dat het te maken heeft met de omvang van een koopcontract. Die zal een stuk groter zijn dan een huurcontract met optie tot koop. Om het papierwerk voor de definitieve koop door te kunnen schuiven doen ze het op deze manier

Zeer spijtig dat Markus AZ heeft verlaten het was een op en top prof met een uitstekende instelling. Gelukkig hebben we goede aankopen gedaan waarbij we Henriksen zijn vertrek goed kunnen opvangen. Hulde aan de staf.

Heb zeer veel vertrouwen in aankomend seizoen waarbij we een leuk jaar kunnen neerzetten!

Met de verkoop van Henriksen, Ortiz en Janssen een mooie 30 miljoen binnengehaald. Ik denk dat we trots kunnen zijn op Huiberts. Hij heeft dit fantastisch gedaan.

Nu snap ik de eerste huurperiode.
Netjes dat ze nog zes miljoen hebben weten te pakken op hem.
Zo heeft Az nu inmiddels ook een aardige bankrekening staan.

Toch een lekker bedrag opgehaald deze transferzomer. Denk dat ze met jahanbaksz volgend jaar weer een enorme klapper kunnen slaan.

jammer ik vond en vind het een geweldige mooie voetballer, AZ zal hem missen komend seizoen

Van AZ wordt elk jaar gezegd dat ze een stuk zwakker zijn geworden nadat ze weer zoveel spelers hebben verkocht. Toch weet AZ altijd weer goed in te kopen en blijven ze bovenin meedoen. Al sinds de problemen met Scheringa werd geroepen dat AZ terug zou vallen maar ze hebben zich heel knap staande gehouden. Heb veel respect voor die club en hoop dat ze het weer goed gaan doen dit seizoen.

2 september 2016 om 11:53

Het klinkt raar, maar dit is toch ook deels te danken aan Dirk Scheringa. Hij zette op belangrijke posities hele goede mensen (Brands en Gerbrands). Deze mannen hebben vervolgens alles in goede banen geleid, tijdens de zware periode. Het is niet voor niets dat PSV het nu ook allemaal heel goed op orde heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren